X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Aleppo http://dziecisawazne.pl/mydlo-aleppo/

Dzięki!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a masz jakieś "pewne" źródło, z którego warto kupić? Bo się zdecydowałam i chcę kupić, również ze względu na siebie :) Pomyślałam też, że to dobra alternatywa dla kosmetyków do szpitala - zamiast żelu, płynu do higieny intymnej i szamponu. Tylko muszę je wpierw wypróbować na sobie.

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak dziekuej ci bardzo. Wiem ze to tylko kasa. Ale jakos jak pomysle o wydatkach to mnie krew zalewa.

Atakasobiejedna nie zalamuj mnie bo wlasnie mam zrobiona deklaracje przez ksiegowa za 9 dni. Nic nie mowila ze ma byc inaczej :-O

Jesli to jest Twoje pierwsze chorobowe, albo nie masz ciągłości między l4, to płaci się składkę za cały miesiąc, możesz zapytać w zus. Jak zaplacisz teraz tylko za 9 dni to wypadniesz z ubezpieczenia chorobowego i Ci nie wyplaca zasiłku. Przeczytaj sobie to:
    "Z treści pytania wynika, że ZUS prowadzi postępowanie wyjaśniające w sprawie przyznania zasiłku chorobowego, w związku z czym, niezależnie od możliwości zmniejszenia podstawy wymiaru składki na ubezpieczenia społeczne, powinna Pani do momentu wydania decyzji dotyczącej przyznania zasiłku chorobowego, opłacać składkę na te ubezpieczenia w pełnej wysokości. Szczególnie istotne dla Pani jest zabezpieczenie ciągłości ubezpieczenia chorobowego. Nieopłacenie przez przedsiębiorcę składki na ubezpieczenia społeczne w terminie, wiąże się z utratą ubezpieczenia chorobowego i w konsekwencji z brakiem możliwości otrzymania świadczeń z tytułu tego ubezpieczenia. Należy mieć na uwadze, że ubezpieczenie chorobowe ustaje od pierwszego dnia miesiąca kalendarzowego, za który nie opłacono w terminie składki na to ubezpieczenie."
    Źródło http://praca.wp.pl/title,Dzialalnosc-gospodarcza-a-skladki-ZUS-na-zwolnieniu-w-czasie-ciazy,wid,16573534,wiadomosc.html

Edit: to niezle by Cię mama urządziła, a ona to księgowa zawodowa czy takie ma hobby? ;) Polecam jednak korzystanie z usług specjalistów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 16:30

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak a masz jakieś "pewne" źródło, z którego warto kupić? Bo się zdecydowałam i chcę kupić, również ze względu na siebie :) Pomyślałam też, że to dobra alternatywa dla kosmetyków do szpitala - zamiast żelu, płynu do higieny intymnej i szamponu. Tylko muszę je wpierw wypróbować na sobie.
    Ja kupowałam na http://argani.pl

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratulacje! Trzymamy kciuki :)

dora8201 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja kupowałam na http://argani.pl

Dzięki!

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki aspirator kupujecie. ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Jaki aspirator kupujecie. ?
    Katarek do odkurzacza :D inne to podobno pić na wodę i nie wyobrażam sobie wysysac glutow, nawet mojego dziecka haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 16:32

megg lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś się orientuje jak wygląda kwestia l4 od innego lekarza w ciąży. Chodzi o to ze mam l4 do 9.11 a wiadomo nie dość że to niedziela to jeszcze we wtorek 11 i mój gin ma wolne. Myślicie ze rodzinny wystawi mi tygodniowe zwolnienie czy będzie problem? Czy może lepiej pójść do innego giną chociaż wątpię by bez "oplaty" chciał wystawić.

Laureczka25
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze rodzinny spokojnie wystawi

atdcqtkf2affvuei.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam fride i się sprawdziła jeżeli chodzi o skuteczność. Ladnie odciągala to co trzeba :) do tego sól morska w sprayu i nie było problemów.

megg lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna nic nie mow. Zawodowa. Jestem wsciekla na nia tak ze szok. Nawet nie chce mi sie z nia gadac.
    Dziękuje ci serdecznie. Juz wszystko wiem, zdążyłam tez zadzwonic do zusu.

Dziewczyny przepraszam, ze tak nie w temacie ! Nie miejcie mi za złe prosze.

Licze na jutro, że to bedzie lepszy dzień. Ale jest mi ciezko n=bo ja w tym miesiacy wypadam ze wszystkich zakupow dla Ignasia, a miałam tyle planów w związku z tym :(

DORA gratuluje. Życzę spokojnych kolejnych miesięcy!!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Dora tak strasznie sie ciesze !!! Kciuki za Was trzymam

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, no to nie dziwię się że jesteś wściekła. Szczerze, to się zastanawiałam czy komentować Twojego posta, bo już nie raz zdarzyło mi się dostać po głowie mimo że chciałam dobrze i miałam rację, ale myślałam że takie herezje Ci w zusie powiedzieli. Ciesze się ze jednak pomogłam i juz się nie denerwuj :)

AsiaSzw, megg lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, daj spokój, co się odwlecze, to nie uciecze ;) ja też w listopadzie nie poszaleję a chciałam ;) Mam plan, żeby zająć się ubrankami, które dostanę w tym czasie i poczekać do grudnia z zakupami :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też kupię coś do odkurzacza, bo na samą myśl o ciągnięciu glutów robi mi się niedobrze...

Atakasobiejedna, megg lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze kupujecie octanisept itp. Pierwszy poród miałam w szpitalu orlowskiego i zabralam ze sobą
    do szpitala właśnie te guziki nasączone octaniseptem ale położne powiedziały żeby tego nie używać i ze pępek najszybciej goi się gdy jest delikatnie wycierany jałowym gazikiem bez żadnych specyfikow i rzeczywiscie tak było już trzeciego dnia odpadł nam pepuszek:) może któraś mama będzie chciała wyprobowac tę metodę .polecam

Laureczka25
  • megg Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna od kwoty zasilku jaki dostane z zus tylko odejmuje 18%?
    (zeby miec na reke kwote)?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • agaaa28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw jest jeszcze sporo czasu. Zawsze możesz już sobie powybierać a potem po prostu kupisz. No i w grudniu za pewne będą przeceny

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora strasznie sie ciesze i gratuluje spokojnej i nudnej ciazy zycze :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ