X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaziki a nie guziki:)

Laureczka25
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja chyba też kupię coś do odkurzacza, bo na samą myśl o ciągnięciu glutów robi mi się niedobrze...
    Teoretycznie są tam jakieś filtry i nic się nie przedostaje, ale skoro może to za mnie zrobić odkurzacz... ;) widziałam u znajomej jak używała katarka do odkurzacza, wiadomo dziecko tego nie lubi i się drze, ale kilka sekund i po robocie.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synuś właśnie dał mamie popis jaki jest silny :) I chyba nadal leży w poprzek, bo prawe biodro to aż mnie boli od łupańców.

Jak ja uwielbiam te kopniaczki :)

Tylko nie chce mi dać nagrać - uparciuch po tatusiu, który też nie lubi zdjęć i filmowania

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Teoretycznie są tam jakieś filtry i nic się nie przedostaje, ale skoro może to za mnie zrobić odkurzacz... ;) widziałam u znajomej jak używała katarka do odkurzacza, wiadomo dziecko tego nie lubi i się drze, ale kilka sekund i po robocie.

Są też jakieś elektryczne, ale jeszcze dokładnie nie patrzyłam. Choć pewnie są dużo droższe.

951c9e183b.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten katarek to chyba jakas nowość albo ja tak zacofana jestem :) ale faktycznie sprytne urządzenie i ma sporo zwolenników.

Laureczka25
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Atakasobiejedna od kwoty zasilku jaki dostane z zus tylko odejmuje 18%?
    (zeby miec na reke kwote)?
    Tak, potraca tylko podatek dochodowy 18%. Dostaniesz od nich pit-11 za ten rok, nie zapomnij ująć go w rozliczeniu rocznym.

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Szw- ja tez czekam jeszcze z zakupami wiekszymi bo do 1 grudnia dopieor ide na platne zwolnienie.

ale teraz spisuje co i gdzie.

teraz pospisywalam kosmetyki ze srokao-widze ze wiekszosc to bedzie hipp i baby dream

a emolientow chyba nie kupie narazie.
    jak bede oliwkowac po kapieli moja zabke:)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam np. W nocy wyciągania odkurzacza, podłączania tego całego katarka i odciągania glutków.
    Zdecydowanie wolę Fridę.

DORA gratulacje !!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 17:40

cath, megg, dora8201 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w szkole rodzenia babeczka mowila o tym do odkurzacza i mówi ze to najwieksza glupota jaka człowiek mogl wymyślić dla takiego małego dziecka. :)
    Ja osobiście nie mialam z tym do czynienia ale nawet nie chce próbować. Niektóre dzieci boja sie odglosu odkurzacza a jak ma sie im to kojarzyć z wyciąganiem glutow to mi będzie sir w szafie chować :D ja zostane przy zwyklej fridzie :)

ash, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora kochana gratulacje!! Ale sie ciesze :* trzymam kciuki za was mocno :* i dawaj nam znac co i jak :D

dora8201 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam np. W nocy wyciągania odkurzacza, podłączania tego całego katarka i odciągania glutków.
    Zdecydowanie wolę Fridę.

DORA gratulacje !!!!! :)

To fakt :) W nocy mogłoby być to ciekawe. Ewentualnie ta czynność pozostanie dla męża

cath lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje taki aspirator - gruszka z babyono. Ma taka przezroczysta koncowke. Przy synku tego uzywalam i teraz tez tak bedzie, do tego woda morska i dla mnie wystarczy.
    Co do pepka dzidziusia to ja rozrabiam spirytus salicylowy z woda przegotowana i po kazdej kapieli czyszcze maluszkowi pepuszek i moment i jest po sprawie. Moja siostra, przyjaciolki tak robily i moment odpadal.

Lara 82, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja tez nie moge nic kupic bo na razie mam ZUS wstrzymany i niewiadomo jak to dalej bedzie, wiec nie lam sie, nie jestes sama. Ale damy rade kochana!

AsiaSzw lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah pokazałam filmik na youtube jak dzieciom odciągają tym aspiratorem do odkurzacza gile. Mowi ze jest to okropnie nie higieniczne i sie zgadzam! My mamy glosny odkurzacz i mówi ze sobie nie wyobraza tego. To by bylo dobre na jego zatoki a nie dla takiego maleństwa. Potem pokazałam mu zwykla fride i mówi ze nad czym sie zastanawiam to jest o wiele lepsze. :D ciesze sie ze chociaż w tym sie zgadzamy hahah :D <3

ash, agaaa28 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka też mi mówiła, że jej na codzień wystarcza gruszka, a fridę używa tylko jak mała ma katarek

cath, dorocia2324, Gosiak lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Koleżanka też mi mówiła, że jej na codzień wystarcza gruszka, a fridę używa tylko jak mała ma katarek
    Ja jak pilnowalam tego chłopca uzywalam fridy :) i bylo super. :D
    My mamy kolegę który zwymiotowal jak uslyszal jaki to dźwięk bo wyobrazil siebie ze ta jego siostra wciąga te gile do buzi :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    cześć dziewczyny! przejrzałam kilka ostatnich stron i widzę, że pięknie brzuszki i dzieciaczki rosną! cudownie!
    wpadłam, żeby napisać Wam, że już wiem, że mój Groszek postanowił przesunąć się z zimy na lato :) od 3 dni mam coraz piękniejsze i ciemniejsze testy i tak strasznie się cieszę i jednocześnie boję! dzięki Wam bardzo za całe wsparcie jakie miałam od Was w ciężkich chwilach :* życzę Wam mega nudnej i łatwej końcówki ciąży, bardzo łatwych, szybkich porodów i pięknych, zdrowych dzieciaczków :*

Dora nie znamy się bo ja jeszcze wtedy nie pisałam na forum, ale już Was czytałam.
    Bardzo się cieszę, że groszek zmienił termin i już się pokazał, teraz musisz pewnie jakąś luteinę lub duphaston i bardzo się oszczędzać aby grochu mógł się dobrze zagnieździć. Uważaj na siebie, i wszystkiego dobrego dla Was, bądź z nami na bieżąco co u Was.
    I chyba będziesz lipcową mamusią 2015 :-):-):-)

dora8201 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja jak pilnowalam tego chłopca uzywalam fridy :) i bylo super. :D
    My mamy kolegę który zwymiotowal jak uslyszal jaki to dźwięk bo wyobrazil siebie ze ta jego siostra wciąga te gile do buzi :D

Oj może mi się coś zmieni przy własnym synku. Jak patrzyłam na tą operację przy siostrzeńcach to robiło mi się niedobrze

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nei wiem o jakim odkurzaczu mowicie.

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ti super z cukrem ;) też bym chciała usłyszeć taka wiadomość ale czuje ze do końca ciazy zero cukrow prostych ;(

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ