X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaziki a nie guziki:)

Laureczka25
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja chyba też kupię coś do odkurzacza, bo na samą myśl o ciągnięciu glutów robi mi się niedobrze...
    Teoretycznie są tam jakieś filtry i nic się nie przedostaje, ale skoro może to za mnie zrobić odkurzacz... ;) widziałam u znajomej jak używała katarka do odkurzacza, wiadomo dziecko tego nie lubi i się drze, ale kilka sekund i po robocie.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synuś właśnie dał mamie popis jaki jest silny :) I chyba nadal leży w poprzek, bo prawe biodro to aż mnie boli od łupańców.

Jak ja uwielbiam te kopniaczki :)

Tylko nie chce mi dać nagrać - uparciuch po tatusiu, który też nie lubi zdjęć i filmowania

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Teoretycznie są tam jakieś filtry i nic się nie przedostaje, ale skoro może to za mnie zrobić odkurzacz... ;) widziałam u znajomej jak używała katarka do odkurzacza, wiadomo dziecko tego nie lubi i się drze, ale kilka sekund i po robocie.

Są też jakieś elektryczne, ale jeszcze dokładnie nie patrzyłam. Choć pewnie są dużo droższe.

951c9e183b.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten katarek to chyba jakas nowość albo ja tak zacofana jestem :) ale faktycznie sprytne urządzenie i ma sporo zwolenników.

Laureczka25
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Atakasobiejedna od kwoty zasilku jaki dostane z zus tylko odejmuje 18%?
    (zeby miec na reke kwote)?
    Tak, potraca tylko podatek dochodowy 18%. Dostaniesz od nich pit-11 za ten rok, nie zapomnij ująć go w rozliczeniu rocznym.

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Szw- ja tez czekam jeszcze z zakupami wiekszymi bo do 1 grudnia dopieor ide na platne zwolnienie.

ale teraz spisuje co i gdzie.

teraz pospisywalam kosmetyki ze srokao-widze ze wiekszosc to bedzie hipp i baby dream

a emolientow chyba nie kupie narazie.
    jak bede oliwkowac po kapieli moja zabke:)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam np. W nocy wyciągania odkurzacza, podłączania tego całego katarka i odciągania glutków.
    Zdecydowanie wolę Fridę.

DORA gratulacje !!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 17:40

cath, megg, dora8201 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w szkole rodzenia babeczka mowila o tym do odkurzacza i mówi ze to najwieksza glupota jaka człowiek mogl wymyślić dla takiego małego dziecka. :)
    Ja osobiście nie mialam z tym do czynienia ale nawet nie chce próbować. Niektóre dzieci boja sie odglosu odkurzacza a jak ma sie im to kojarzyć z wyciąganiem glutow to mi będzie sir w szafie chować :D ja zostane przy zwyklej fridzie :)

ash, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora kochana gratulacje!! Ale sie ciesze :* trzymam kciuki za was mocno :* i dawaj nam znac co i jak :D

dora8201 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam np. W nocy wyciągania odkurzacza, podłączania tego całego katarka i odciągania glutków.
    Zdecydowanie wolę Fridę.

DORA gratulacje !!!!! :)

To fakt :) W nocy mogłoby być to ciekawe. Ewentualnie ta czynność pozostanie dla męża

cath lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje taki aspirator - gruszka z babyono. Ma taka przezroczysta koncowke. Przy synku tego uzywalam i teraz tez tak bedzie, do tego woda morska i dla mnie wystarczy.
    Co do pepka dzidziusia to ja rozrabiam spirytus salicylowy z woda przegotowana i po kazdej kapieli czyszcze maluszkowi pepuszek i moment i jest po sprawie. Moja siostra, przyjaciolki tak robily i moment odpadal.

Lara 82, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja tez nie moge nic kupic bo na razie mam ZUS wstrzymany i niewiadomo jak to dalej bedzie, wiec nie lam sie, nie jestes sama. Ale damy rade kochana!

AsiaSzw lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah pokazałam filmik na youtube jak dzieciom odciągają tym aspiratorem do odkurzacza gile. Mowi ze jest to okropnie nie higieniczne i sie zgadzam! My mamy glosny odkurzacz i mówi ze sobie nie wyobraza tego. To by bylo dobre na jego zatoki a nie dla takiego maleństwa. Potem pokazałam mu zwykla fride i mówi ze nad czym sie zastanawiam to jest o wiele lepsze. :D ciesze sie ze chociaż w tym sie zgadzamy hahah :D <3

ash, agaaa28 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka też mi mówiła, że jej na codzień wystarcza gruszka, a fridę używa tylko jak mała ma katarek

cath, dorocia2324, Gosiak lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Koleżanka też mi mówiła, że jej na codzień wystarcza gruszka, a fridę używa tylko jak mała ma katarek
    Ja jak pilnowalam tego chłopca uzywalam fridy :) i bylo super. :D
    My mamy kolegę który zwymiotowal jak uslyszal jaki to dźwięk bo wyobrazil siebie ze ta jego siostra wciąga te gile do buzi :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    cześć dziewczyny! przejrzałam kilka ostatnich stron i widzę, że pięknie brzuszki i dzieciaczki rosną! cudownie!
    wpadłam, żeby napisać Wam, że już wiem, że mój Groszek postanowił przesunąć się z zimy na lato :) od 3 dni mam coraz piękniejsze i ciemniejsze testy i tak strasznie się cieszę i jednocześnie boję! dzięki Wam bardzo za całe wsparcie jakie miałam od Was w ciężkich chwilach :* życzę Wam mega nudnej i łatwej końcówki ciąży, bardzo łatwych, szybkich porodów i pięknych, zdrowych dzieciaczków :*

Dora nie znamy się bo ja jeszcze wtedy nie pisałam na forum, ale już Was czytałam.
    Bardzo się cieszę, że groszek zmienił termin i już się pokazał, teraz musisz pewnie jakąś luteinę lub duphaston i bardzo się oszczędzać aby grochu mógł się dobrze zagnieździć. Uważaj na siebie, i wszystkiego dobrego dla Was, bądź z nami na bieżąco co u Was.
    I chyba będziesz lipcową mamusią 2015 :-):-):-)

dora8201 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja jak pilnowalam tego chłopca uzywalam fridy :) i bylo super. :D
    My mamy kolegę który zwymiotowal jak uslyszal jaki to dźwięk bo wyobrazil siebie ze ta jego siostra wciąga te gile do buzi :D

Oj może mi się coś zmieni przy własnym synku. Jak patrzyłam na tą operację przy siostrzeńcach to robiło mi się niedobrze

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nei wiem o jakim odkurzaczu mowicie.

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ti super z cukrem ;) też bym chciała usłyszeć taka wiadomość ale czuje ze do końca ciazy zero cukrow prostych ;(

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ