Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej...
odnośnie konfliktu to tak:
ja mam - moj maż +. robiłam odczyn coombsa czyli przeciwciała w 7 tyg. pozniej 17 i za tydzien mam zamiar powtórzyć... póki co nie wyszły przeciwciała i mam nadzieje, że nie wyjdą...
miałam je wpisane na badaniach obowiązkowych
jakieś fridy i katarki to narazie dla mnie czarna magia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:52
-
Super Gosiak, dzięki za info
Mam we Wro sklep stacjonarny, więc pojadę poprzymierzam, jak tam nie będzie tego, co mi się podoba, to kupię przez internet.
Z tym odkurzaczem to odpuściłam po 20 sekundach. Fuj, nigdy, przenigdy. Sobie nie pozwoliłabym czegoś takiego zrobić. To pewnie delikatnie zasysa gile, ale niestety - nie dla mnie
Moje dziecko też nie będzie mieć kataru
Lara, ja też nie miałam tego badania, nawet nie wiem co to. Mam nadzieję, że to nie źle.cath, megg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Agaaa pewnie tak. No z tego co doczytałam, to odczyn ten jest też wykorzystywany aby wykryć różne przeciwciała we krwi matki przeciw dzidziusiowi, nie tylko tez z konfliktu serologicznego (Nie znam tych medycznych nazw) i aby wiedzieć czy przypadkiem organizm kobiety nie będzie zwalczał ciąży (tak to rozumiem).
No to jeśli my tego nie miałyśmy, a nie mamy konfliktu, a ciąża rozwija się prawidłowo to myślę, że teraz już to nie ma większego sensu
Ale oczywiście ja to ja i nie omieszkam zaspokoić mojej ciekawości na następnej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:05
cath lubi tę wiadomość
-
ja juz po wizycie:)
jesli chodzi o badanie Coombsa to teraz mam zrobic bo podobno u kobiec z dodatnia gr krwi robi sie raz mniej wiecej w takim tc
a robilyscie na cytomegalie?
CATH wiesz moze czy wozek bebetto luca ciemno szary len to nr 230?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:11
cath lubi tę wiadomość
-
megg wrote:ja juz po wizycie:)
jesli chodzi o badanie Coombsa to teraz mam zrobic bo podobno u kobiec z dodatnia gr krwi robi sie raz mniej wiecej w takim tc
a robilyscie na cytomegalie?
CATH wiesz moze czy wozek bebetto luca ciemno szary len to nr 230?jasny 195
jesli chodzi o len. Dzis pani nam pokazywala nowy materiał jaki jest w luce fajny w dotyku taki aksamitny
ale ten len bardziej nam lezal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:13
megg lubi tę wiadomość
-
a co do wizyty to wszystko OK
Franek 817 gram i głowka juz na dole, raczka zasłaniał uparciuch twarz
z wymiarów o tydzien wiekszy
szyjka zamknieta ale nie zmierzyl mi ile ma
mam brac magnez i zelazo
pojedyncze bakterie w moczu to podobno standard, infekcji na szczescie brak
musze zapisac sie na 3 prenatalne
i w zwiazku z CC najprawdopodobniej moj mężczynza przyjdzie na świat okolo 10.02
musze zmienic suwak odliczajacy do poroduGosiak, Sue, Bietka, asia888, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
megg wrote:a co do wizyty to wszystko OK
Franek 817 gram i głowka juz na dole, raczka zasłaniał uparciuch twarz
z wymiarów o tydzien wiekszy
szyjka zamknieta ale nie zmierzyl mi ile ma
mam brac magnez i zelazo
pojedyncze bakterie w moczu to podobno standard, infekcji na szczescie brak
musze zapisac sie na 3 prenatalne
i w zwiazku z CC najprawdopodobniej moj mężczynza przyjdzie na świat okolo 10.02
musze zmienic suwak odliczajacy do porodugratuluje udanej wizyty
megg lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Katarek do odkurzacza
inne to podobno pić na wodę i nie wyobrażam sobie wysysac glutow, nawet mojego dziecka haha
i to wcale nie jest obrzydliwe, bo nie dotrą one do ust wciągającegocath lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
cath wrote:Ja miałam to badanie a nie mamy z mężem konfliktu
czytam w książce o ciąży ze powinno to być badanie obowiązkowe na samym początku ciąży
cath lubi tę wiadomość