X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Sylwia,tak jak większość z nas kupowała :)

Jeżeli będziesz potrzebować linki pytaj nas,chetnie Ci podeślemy,prawda dziewczyny??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:46

Fedra lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi też wstawię jak to ogarnę! Z resztą może wypakuje się z całą wyprawką i porobię zdjęcia... Ale u mnie to taki zapał chwilowy, jak zrobię porządek z ciuszkami to juz będę miała dość!

Deri no jasne :)

derii84, LadyDi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki. jak tylko wpłynie kasa na konto to zaczne zamawianie

derii84 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ok, postaram się pisać jak mi coś przyjdzie do głowy.
    Tak na teraz mogę Wam sprzedać powiedzenie mojego doktora: "chcesz być gruba? Jedz z lodówki"
    Ma teorię, że jak jemy jogurty, sałatki, zimne potrawy to wychładzamy żołądek, który źle trawi i nam się wszystko odkłada. Zawsze mi mówi: "siśko gotowane, ciepłe" siśko - wszystko :) On tak fajnie po polsku mówi :)
    A tu Gosiak powiem Ci, że nie znam Twojego lekarza ale zgadzam się w 100%. Ja nawet jak jogurt czy sałatkę wyjmuję z lodówki to musi z godzinę postać na blacie bo jakbym zjadła kiedykolwiek prosto z lodówki to ból brzucha murowany.
    I naprawdę sama w życiu zauważyłam, że potrawy na ciepło są bardziej sycące (długo po nich nie chce mi się jeść) i mój organizm lepiej je trawi :-):-)

Także siśko na ciepło ja też :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:14

Gosiak, Fedra, derii84 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dobrze że idziesz na L4. Ja mam mega problem z twardnieniem brzucha i powiem Ci, że najlepszym lekarstwem sumienne leżenie.
    Swego czasu było mi przykro, że nie mogę biegać po sklepach, gotować, sprzatać, ale już się z tym pogodziłam i właśnie kompletuję wyprawke przez internet.

I powiem Ci jedno - raz byłam z mężem w świecie dziecka po prezent i zrozumiałam że net nie jest zły - jest duuuuuuuuuuuzo taniej.

Powodzenia :)

derii84 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Fedra to daj znać jak te koszule i jakbyś linka mogła podesłać to będę wdzięczna :)

Angelcia, ja się właśnie wzięłam za ciuszki. Masakra ile tego jest. Musze podzielić rozmiarami i policzyć ile tego jest. Zaraz pokaże Wam foto :D
    Edit: zdjęcie później będzie, musze obiad robić..

własnie przyszła przesyłka koszule są idealne jak dla mnie nie zakładałam ale sięgają do kolan sa z miłego materiału jak dla mnie super akupowałam dokładnie te :)
    EDIT: przymierzyłam jeszcze mam luzu troche więc może spokojnie mi brzuch troche urosnać, koszula po załozeniu sięga do kolan czyli tyłkiem świecić nie będę ;)

http://allegro.pl/wyprzedaz-topowy-model-koszula-do-karmienia-xl-xxl-i4744930450.html

kupiłam też u tego sprzedawcy biustonosze idealnie trafiłam z rozmiarem :)
    figi tez są dobrze uszyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:01

derii84, megg lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh,powiem Wam,że z pierwszym nie mielismy wszystkiego kupionego,tylko ubranka i łóżeczko,które dostaliśmy,bo Tymek miał się urodzić 22 listopada,także wywinął nam niezły numer,dobrze,że to był pierwszy wnuk zarówno u męża jak i u mnie,więc dziadkowie się zajęli wszystkim(nie mieliśmy pieniążków),a akurat maż miał dostać wypłatę 5 z premia,więc mielismy kupić wanienkę,kosmetyki,fotelik,kołderkę z podusią, pościel z prześcieradłem,kocyki i rożek.
    Jak się urodził,mój tato od razu zjechał do Pl(pracował w Deutch)i przyjechał do Wrocka,wziął mojego męża i poszli kupić fotelik,kosmetyki,kocyki,rożek,a teściowa kupiła wanienke,pociele,więc mojemu mężowi zostały do kupienia tetrowe pieluchy i pampersy,a później dokupowaliśmy systematcznie co trzeba :)

Teraz na szczęście nas ten horror ominie :)

megg lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, to ciasto, które właśnie robię to moje pierwsze w życiu. Więc niejako tracę dziś dziewictwo cukiernicze ;)

Tylko cholera, napiszą Ci 100g masła, a skąd ja mam wiedzieć ile to 100g masła! Co ja, miarkę mam w oczach?

I to 77 dni do narodzin rzeczywiście wygląda tak, że łaaaaa!

Katiś, ja też mam chyba przypływ energii. Zaczęłam pisać pracę mgr, wczoraj zrobiłam listę wyprawkową taką wypasioną, jutro jadę na uczelnię. Po wypłacie zapisuję sie na egzamin na prawko. Ta moja ciąża ma ogólnie jakiś spóźniony zapłon - zaczęłam wymiotować w drugim trymestrze, brzuch mi wyskoczył chyba w 20 tygodniu a u progu III trymestru mam przypływ energii i ten "pregnancy glow", hahha :P
    Jak tak dalej pójdzie, to urodzę dziecko w maju :P

Fedra, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - współczuję, leż plackiem do wizyty u gina.
    LadyDi - szlafrok kup cienki, leżałam w szpitalu dwa razy w sezonie zimowym i jest tak gorąco zawsze na oddziale, że się z człowieka leje, a okna nie można otworzyć, bo zaraz ktoś krzyczy, że go owieje itp

A ja dzisiaj mam kryzys bólowy. Tak mnie biodra i pachwiny bolą okropnie, że już nie mogę nawet prosto chodzić. Musiałam pojechać po zwolnienie i ledwo doczłapałam do samochodu :/ a nie mówiąc już o tym, że nogi do góry podnieść na 20 cm nie ma mowy. W nocy jak się próbuję przekręcić z boku na bok to łzy w oczach i na 10 razy. Biodra do wymiany :( macie aż takie bóle?

I jeszcze jedno pytanie. W nocy bardzo swędzą mnie stopy - drapanie, mycie, smarowanie itp nic nie daje. W poprzedniej ciąży nic takiego nie zaobserwowałam. Ma tak któraś z Was?

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,to smutne,że masz takie dolegliwości MISTRZYNI :(

Nie wiem,co to może być,bo mnie zawsze stopy swędzą i mój T co wieczór je lekko drapie i masuje,tak już mnie przyzwyczaił :D

a nie zmienia ci się skóra na stopach,może jakaś grzybica się przyplatała??

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam pessar. Przed założeniem gin wzięła wymazy i wtedy się okazało, ze mam tego paciorkowca. Jak idziesz na zwykłą wizytę to pessar musisz sama zakupić, ja tak miałam ( kosztuję około 200 zł) Za darmo msz tylko wtedy jak trafisz do szpitala, tam nie biorą żadnej kasy. Lekarz zakłada Ci normalnie na wizycie, nie jest on uciążliwy, niekomfortowy. Ja go w ogóle nie czuję :)

Sue ja mam miarkę w oczach, wszystko robię na oko, jeżeli masz masło 200 g to po prostu bierzesz pół ;)

Ja dzisiaj piekę brioszki z przepisu, który przesłała AsiaSzw, tyle, że nie dodawałam nic do środka, będę smarować masełkiem :D

Ja dzisiaj obiadu nie robię, bo niedługo jedziemy z K. i jego bratem na obiad - zaprosił to trzeba skorzystać ;p

Derii ja mam wesele 30 maja i do tej pory mam zamiar wyglądać seksownie ! ;p

Fedra lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, od razu przyszła mi do głowy cholestaza...
    http://parenting.pl/portal/cholestaza-ciazowa

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Fedra, to ciasto, które właśnie robię to moje pierwsze w życiu. Więc niejako tracę dziś dziewictwo cukiernicze ;)

Tylko cholera, napiszą Ci 100g masła, a skąd ja mam wiedzieć ile to 100g masła! Co ja, miarkę mam w oczach?
    To pół kostki masła ;) Zwykle masło ma 200gr

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia potwierdzam - zakupu online sa tez bardzo fajne

mi wlasnie przyszla posciel

ofnhfo.jpg

i zycze aby wszytko bylo ok, odpoczywaj!

Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, Penelope, asia888 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie byłam u dietetyka, a i z wagą nie miałam problemów, 55 przy moich 170 cm wzrostu to był maks. Fakt, że byłam aktywną osobą ale nie jakoś bardzo tak, że fitness czy coś po prostu zawsze coś się w ruchu robiło. Mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy szybciutko, a ja do swojej wagi i nic mi się hormonalnie nie poprzestawia.
    I właśnie Cath ja też tak mam w życiu, że żadnych lightów nie uznaję.
    Masło musi być oryginalne, mleko zawsze 3,2 lub więcej, itd. itd. Po prostu uważam, że można tego zjeść mniej i tyle. Cola normalna, a nie jakaś light czy zero. Ja mam wrażenie, że czegoś za dużo to po prostu zmniejszam ilość :-):-):-)

derii84, megg, cath, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za linki. Kochane jesteście ze pomagacie takiemu nieogarnietemu w temacie jak ja :) dziękuję jeszcze raz.

Mistrzyni dzięki! :* A ja chciałam zamawiać pluszowy, ale skoro tak mówicie to zamówię cienki żeby się nie ugotować.

Angelcia, ja poukładałam narazie te ciuszki rodzajami na kupki i leżą na dywanie. Teraz muszę je rozmiarowo poukładać i policzyć. Wspieram Cię na odległość żeby Ci zapał nie przeszedł ;)

Siedzę na tablecie i szlag mnie trafia jeśli chodzi o pisanie. Słownik taki mam zawalony, że mi co chwile coś poprawia, a nie wiem jak to wyłączyć :/ także czasem jak wyjdzie jakieś niewiadomo co to z góry przepraszam.

derii84, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue na maśle jest zawsze waga ma chyba 200 gr. to 100 to będzie połowa :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka,ale Ty jesteś dużo mniejsza w pasie,jak ja :) więc myslę,że tobie to pójdzie z płatka :)

Prześlijcie mi przepis na te bułeczki,skoro mam cały miesiąc w domu siedzieć,trzeba cos zrobić dobrego :)

Bietka lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, moja paczka będzie jednak najwcześniej jutro, bo niedawno dzwonił do mnie sprzedający zapytać czy może dać inny kolor termoformu. Chyba za dużo zamówiłam na tym allegro, bo już się gubię co wysłali, a co nie :P Za to wczoraj przyszedł mój olej kokosowy, był pancernie zapakowany, ale jeszcze nie używałam ;)

derii84, Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana planów do piersi z kaczki jest ryż i sałatka z pomarańczy i kapusty pekińskiej. Ciasto się piecze no i mam jeszcze ochotę na porobienie czegoś :D Kurde ależ mam energii :D Fajnie- dobrze się z tym czuję :D

Fedra to fajnie ze te koszule są dobre gatunkowo, bo ja też dziś właśnie czekam na nie i biustonosze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:28

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ