X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wywołuje Cię do tablicy bo Ty bardziej jesteś ogarnięta w kwesti Kopernika czy masz od nich jakieś info co trzeba zabrać do szpitala?
    Bo na stronie nic nie znalazłam lub jestem ślepa...
    A na stronie "rodzić po ludzku" czy jakoś tak nie wiem czy informacje są sprawdzone i proawdziwe...

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    ja znowu przeżyłam dzisiaj chwile grozy. Wstałam rano w świetnym humorze i pojechałam do pracy. Humor miałam wspaniały do momentu wizyty w toalecie gdzie zobaczyłam plamy ciemne na wkładce. Sprawdziłam palcem i była brunatna wydzielina ze skrzepami. Nawet się nie zastanawiałam, od razu pojechałam na ip. Wszystko w zasadzie ok, bobas waży 849g, tętno w normie, położony dupką w dół, szyjka zamknięta, ale skróciła się do 30mm. Jutro mam przyspieszoną wizytę u gina. Chyba zagadnę go o pessar.

Któraś z was pisała że ma pessar założony. Gin od razu zakłada, czy trzeba najpierw zrobić jakieś posiewy?

ehh...

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii ja za to zaczynam odczuwać stres ulatującego czasu...

i zazdroszcze Ci kalafiorowej :P bo ja weny do gotowania nie mam a nie ma mi kto ugotować ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii pij. Bardzo często ból głowy to taki sygnał organizmu "daj pić" lu "dotleń mnie"

a ja robię remanent w szafie :D

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Ból głowy jest lżejszy,przypomniało mi się ,że któraś z was nie dawno pisała o tym,że trzeba dużo wody pić i tak właśnie zrobiłam,2 szklanki na raz,a teraz zastanawiam się czy następnych dwóch nie wypić,więc może całkowicie przejdzie ?? ;)
    To ja pisałam, to rada lekarza medycyny tybetańskiej i mi się to sprawdza. Generalnie staram się dużo pić, żeby nie doprowadzić do bólu głowy. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
    A tutaj dla inspiracji: http://www.popularnie.pl/kobieta-pila-wode/

Jeszcze jedną przyczyną bólu głowy może być zaparcie - jak się regularnie nie wypróżniamy, toksyny zalegają w organizmie i niestety może nas boleć głowa - to mi bardzo dawno mówił mój trener pilatesa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:19

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie strasz...

a bierzesz jakieś leki dowcipne moze coś Ci podrazniło szyjne stąd te plamienia, a może miałaś coś w macicy co teraz postanowiło się usunąć...

trzymam kciuki zeby to był tlyko fałszywy alarm oszczędzaj się ile mozesz...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bardzo dobrze zrobiłaś,ze pojechałaś na IP,koniecznie idź jutro i daj nam znać. Najważniejsze,że nie olałaś objawu i szybko zareagowałaś,także teraz musisz się oszczędzać,odpoczywać i unikać stresów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:19

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jak masz jeszcze jakies metody niekonwencjonalne na jakies nasze dolegliwości,dziel się z nimi jak najszybciej :)

Jeżeli chodzi o mnie,nie mam problemu w tej chwili z wypróżnieniem,raz dziennie idziemy z Małym na kibelek,żeby wywalić te toksyny z organizmu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:30

Gosiak lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzisiejsze zdobycze w lumpie :) przyda się na lato- jesień :)
    http://www.iv.pl/images/85781679568074486609_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:24

derii84, Fedra, Gosiak, kasia_1988, megg lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sylwia współczuję! Koniecznie daj znać jutro po wizycie co i jak. Masakra z tymi szyjkami. :/

Ja dzisiaj pospalam do 13. Nadrobilam Was mniej więcej, bo tyle napisalyscie ze szok ;)

Dora, dziękuję za rady z tymi koszulami. Wychodzi na to ze musze zgłębić temat. W ogóle jak czytam te wszystkie rady na różne tematy porodowe i noworodkowe, to czasem aż płakać mi się chce, że ja jestem taka zielona w tym wszystkim i ze nie dam sobie rady... :/

Co do linii to ja mam tak jak Cath. Pod i nad pepkiem. W ogóle wszystkie stare blizny zrobiły mi się ciemniejsze :/ no i pępek mam płaski i ciemny. Jak brudny właśnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:27

derii84 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak....ja przed ciązą tak miałam, ze jak mi sie chcialo 2 to od razu mnie głowa bolała, momentalnie..i nie byłam w stanie trzymac, toaleta obowiazkowa :)
    ja duzo pije i ostatnio na prawde rzadko mnie glowa boli chyba ze przez pogode, bo ja meteopata straszny niestety :)
    a dzis akurat super pogoda to i samopoczucie fajne :)
    ide na 16 do ginka po skierowanie na badania a na 18 do szkoły rodzenia :)

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam kciuki by poprawiło się ważne, że maluszek się ma dobrze i czym wcześniej Wam pomogą i już będzie dobrze :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosiak jak masz jeszcze jakies metody niekonwencjonalne na jakies nasze dolegliwości,dziel się z nimi jak najszybciej :)
    Ok, postaram się pisać jak mi coś przyjdzie do głowy.
    Tak na teraz mogę Wam sprzedać powiedzenie mojego doktora: "chcesz być gruba? Jedz z lodówki"
    Ma teorię, że jak jemy jogurty, sałatki, zimne potrawy to wychładzamy żołądek, który źle trawi i nam się wszystko odkłada. Zawsze mi mówi: "siśko gotowane, ciepłe" siśko - wszystko :) On tak fajnie po polsku mówi :)

derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he,kochany siśko :)

LadyDi,jeżeli chcesz to ja powiem z doświadczenia,że nie kupowałam w pierwszej ciązy koszul dla ciężarnych,bo są różne:na troczek,z wycięciami po bokach,na guziki. Ja sobie kupiłam wtedy dwie koszule z głębokim dekoltem zapinanym na guziki. teraz kupiłam dokładnie to samo,2 koszule mniej więcej przed kolana,prawie do kolan i z guikami sięgającymi poniżej biustu. Mam jedna piżamkę,którą kupiłam w C&A na dziale dla mam,akurat po przecenie i także ma guziczki.
    Nie wiem,mi było w tych koszulach bardzo wygodnie,a w domu mi nie przeszkadzało czy mam koszule czy t-shirt do spania,bo w razie czego bluzkę do góry podniosłam

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Derii dziękuję za radę! :) chyba faktycznie to jest najlepsze rozwiązanie. Tu w Danii obowiązkowe jest kangurowanie noworodka, jak nie matka to ojciec. Moja koleżanka właśnie mówiła, że położne strasznie tego pilnują i było to dla niej bardzo niekomfortowe, bo jak to ona mówiła "wchodzą goście a ja z gołymi cyckami", wiec musze to dobrze przemyśleć. Ale z tymi guzikami wydaje się ok. Położę dzieciątko a cycki sobie okryje bokami. A rozmiar takiej koszuli? Taki jak ciuchów czy jeden większy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:44

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ok, postaram się pisać jak mi coś przyjdzie do głowy.
    Tak na teraz mogę Wam sprzedać powiedzenie mojego doktora: "chcesz być gruba? Jedz z lodówki"
    Ma teorię, że jak jemy jogurty, sałatki, zimne potrawy to wychładzamy żołądek, który źle trawi i nam się wszystko odkłada. Zawsze mi mówi: "siśko gotowane, ciepłe" siśko - wszystko :) On tak fajnie po polsku mówi :)
    Moj dietetyk mowi wlasnie na odwrót. :D ze przy odchudzaniu dobrze zjeść zimny jogurt, nawet lody bo wychladzaja organizm i wtedy nasz organizm musi sie napracować i przywrócić nasza temperaturę :D nawet w moich książkach o dietach i odchudzaniu bylo to napisane. :D

derii84, Sue lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo na ten temat jest ale najprościej opisane jest tu http://polki.pl/fitness_odchudzanie_artykul,10003788.html :)

Ogólnie się z tym zgadzam oprócz tego że należy zastąpić jeden posiłek dziennie lodami to jest przegięcie :D dzieki mojemu dietetykowi dużo schudłam i zmieniłam styl odżywiania więc wie co mówi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:57

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi,wzięłam sobie M,w C&A t pidżamka ma 38,ale tam rozmiarówka jest większa chyba,szlafrok mam też M,i jeszcze w niego wchodzę i mam luz,także może akurat na oddział będzie ok,a koszule powinny być dobre ,bo później t tylko cycki duże będą :)

W Norwegii oni dają koszule w szpitalu,ale jak się chce można mieć swoje :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobię sobie kawę. Pogoda taka, że światło musze mieć włączone tak jest ciemno. Któraś dołączy do mnie? :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath o odchudzaniu będziemy pisać,jak nasze bbasy skończą pewnie 3 miesiące :)

Ja już mam doła na samą myśl,jak to będzie,bo mam wesele kuzyna w czerwcu,a nie chcę wyglądać jak balon :( :( :(

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ