Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Januszkowa wywołuje Cię do tablicy bo Ty bardziej jesteś ogarnięta w kwesti Kopernika czy masz od nich jakieś info co trzeba zabrać do szpitala?
Bo na stronie nic nie znalazłam lub jestem ślepa...
A na stronie "rodzić po ludzku" czy jakoś tak nie wiem czy informacje są sprawdzone i proawdziwe...Januszkowa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnycześć!
ja znowu przeżyłam dzisiaj chwile grozy. Wstałam rano w świetnym humorze i pojechałam do pracy. Humor miałam wspaniały do momentu wizyty w toalecie gdzie zobaczyłam plamy ciemne na wkładce. Sprawdziłam palcem i była brunatna wydzielina ze skrzepami. Nawet się nie zastanawiałam, od razu pojechałam na ip. Wszystko w zasadzie ok, bobas waży 849g, tętno w normie, położony dupką w dół, szyjka zamknięta, ale skróciła się do 30mm. Jutro mam przyspieszoną wizytę u gina. Chyba zagadnę go o pessar.
Któraś z was pisała że ma pessar założony. Gin od razu zakłada, czy trzeba najpierw zrobić jakieś posiewy?
ehh... -
derii84 wrote:Ból głowy jest lżejszy,przypomniało mi się ,że któraś z was nie dawno pisała o tym,że trzeba dużo wody pić i tak właśnie zrobiłam,2 szklanki na raz,a teraz zastanawiam się czy następnych dwóch nie wypić,więc może całkowicie przejdzie ??
A tutaj dla inspiracji: http://www.popularnie.pl/kobieta-pila-wode/
Jeszcze jedną przyczyną bólu głowy może być zaparcie - jak się regularnie nie wypróżniamy, toksyny zalegają w organizmie i niestety może nas boleć głowa - to mi bardzo dawno mówił mój trener pilatesa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:19
-
Sylwia nie strasz...
a bierzesz jakieś leki dowcipne moze coś Ci podrazniło szyjne stąd te plamienia, a może miałaś coś w macicy co teraz postanowiło się usunąć...
trzymam kciuki zeby to był tlyko fałszywy alarm oszczędzaj się ile mozesz...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sylwia bardzo dobrze zrobiłaś,ze pojechałaś na IP,koniecznie idź jutro i daj nam znać. Najważniejsze,że nie olałaś objawu i szybko zareagowałaś,także teraz musisz się oszczędzać,odpoczywać i unikać stresów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:19
-
Gosiak jak masz jeszcze jakies metody niekonwencjonalne na jakies nasze dolegliwości,dziel się z nimi jak najszybciej
Jeżeli chodzi o mnie,nie mam problemu w tej chwili z wypróżnieniem,raz dziennie idziemy z Małym na kibelek,żeby wywalić te toksyny z organizmuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:30
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Kurcze Sylwia współczuję! Koniecznie daj znać jutro po wizycie co i jak. Masakra z tymi szyjkami.
Ja dzisiaj pospalam do 13. Nadrobilam Was mniej więcej, bo tyle napisalyscie ze szok
Dora, dziękuję za rady z tymi koszulami. Wychodzi na to ze musze zgłębić temat. W ogóle jak czytam te wszystkie rady na różne tematy porodowe i noworodkowe, to czasem aż płakać mi się chce, że ja jestem taka zielona w tym wszystkim i ze nie dam sobie rady...
Co do linii to ja mam tak jak Cath. Pod i nad pepkiem. W ogóle wszystkie stare blizny zrobiły mi się ciemniejszeno i pępek mam płaski i ciemny. Jak brudny właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:27
derii84 lubi tę wiadomość
-
Gosiak....ja przed ciązą tak miałam, ze jak mi sie chcialo 2 to od razu mnie głowa bolała, momentalnie..i nie byłam w stanie trzymac, toaleta obowiazkowa
ja duzo pije i ostatnio na prawde rzadko mnie glowa boli chyba ze przez pogode, bo ja meteopata straszny niestety
a dzis akurat super pogoda to i samopoczucie fajne
ide na 16 do ginka po skierowanie na badania a na 18 do szkoły rodzeniaGosiak, derii84 lubią tę wiadomość
-
derii84 wrote:Gosiak jak masz jeszcze jakies metody niekonwencjonalne na jakies nasze dolegliwości,dziel się z nimi jak najszybciej
Tak na teraz mogę Wam sprzedać powiedzenie mojego doktora: "chcesz być gruba? Jedz z lodówki"
Ma teorię, że jak jemy jogurty, sałatki, zimne potrawy to wychładzamy żołądek, który źle trawi i nam się wszystko odkłada. Zawsze mi mówi: "siśko gotowane, ciepłe" siśko - wszystkoOn tak fajnie po polsku mówi
derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
He he,kochany siśko
LadyDi,jeżeli chcesz to ja powiem z doświadczenia,że nie kupowałam w pierwszej ciązy koszul dla ciężarnych,bo są różne:na troczek,z wycięciami po bokach,na guziki. Ja sobie kupiłam wtedy dwie koszule z głębokim dekoltem zapinanym na guziki. teraz kupiłam dokładnie to samo,2 koszule mniej więcej przed kolana,prawie do kolan i z guikami sięgającymi poniżej biustu. Mam jedna piżamkę,którą kupiłam w C&A na dziale dla mam,akurat po przecenie i także ma guziczki.
Nie wiem,mi było w tych koszulach bardzo wygodnie,a w domu mi nie przeszkadzało czy mam koszule czy t-shirt do spania,bo w razie czego bluzkę do góry podniosłam -
Ooo Derii dziękuję za radę!
chyba faktycznie to jest najlepsze rozwiązanie. Tu w Danii obowiązkowe jest kangurowanie noworodka, jak nie matka to ojciec. Moja koleżanka właśnie mówiła, że położne strasznie tego pilnują i było to dla niej bardzo niekomfortowe, bo jak to ona mówiła "wchodzą goście a ja z gołymi cyckami", wiec musze to dobrze przemyśleć. Ale z tymi guzikami wydaje się ok. Położę dzieciątko a cycki sobie okryje bokami. A rozmiar takiej koszuli? Taki jak ciuchów czy jeden większy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:44
-
Gosiak wrote:Ok, postaram się pisać jak mi coś przyjdzie do głowy.
Tak na teraz mogę Wam sprzedać powiedzenie mojego doktora: "chcesz być gruba? Jedz z lodówki"
Ma teorię, że jak jemy jogurty, sałatki, zimne potrawy to wychładzamy żołądek, który źle trawi i nam się wszystko odkłada. Zawsze mi mówi: "siśko gotowane, ciepłe" siśko - wszystkoOn tak fajnie po polsku mówi
ze przy odchudzaniu dobrze zjeść zimny jogurt, nawet lody bo wychladzaja organizm i wtedy nasz organizm musi sie napracować i przywrócić nasza temperaturę
nawet w moich książkach o dietach i odchudzaniu bylo to napisane.
derii84, Sue lubią tę wiadomość
-
Dużo na ten temat jest ale najprościej opisane jest tu http://polki.pl/fitness_odchudzanie_artykul,10003788.html
Ogólnie się z tym zgadzam oprócz tego że należy zastąpić jeden posiłek dziennie lodami to jest przegięciedzieki mojemu dietetykowi dużo schudłam i zmieniłam styl odżywiania więc wie co mówi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:57
-
LadyDi,wzięłam sobie M,w C&A t pidżamka ma 38,ale tam rozmiarówka jest większa chyba,szlafrok mam też M,i jeszcze w niego wchodzę i mam luz,także może akurat na oddział będzie ok,a koszule powinny być dobre ,bo później t tylko cycki duże będą
W Norwegii oni dają koszule w szpitalu,ale jak się chce można mieć swoje