X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moj dietetyk mowi wlasnie na odwrót. :D ze przy odchudzaniu dobrze zjeść zimny jogurt, nawet lody bo wychladzaja organizm i wtedy nasz organizm musi sie napracować i przywrócić nasza temperaturę :D nawet w moich książkach o dietach i odchudzaniu bylo to napisane. :D
    Tak, znam te teorie, tybetańska medycyna jednak całkiem inaczej na to patrzy. Patrzy na cały organizm całościowo jak na maszynę, jak sobie wychłodzisz żołądek, to później całość już nie pracuje jak dobrze naoliwiona maszyna.
    Kwestia co do kogo przemawia. Ja zanim trafiłam do Tenzina jadłam właśnie same jogurty naturalne bez cukru, mozarellę z pomidorami, itp, itd i za nic nie mogłam schudnąć, po zmianie na gotowane ciepłe kasze z mięsem, z warzywami, owsianki, zleciało mi sporo kilogramów. Może to też kwestia kto ma jaką "naturę" wg medycyny tybetańskiej. Ja mam bardzo gorącą i nie mogę wychładzać żołądka, żeby mi się to ciepło po całym ciele rozchodziło ;)

derii84, cath, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Danii tez dają, ale ja chyba wole swoją ;) w ogóle tutaj do szpitala to nic się nie bierze-wszystko dają. U Ciebie pewnie też??
    No dobra to chyba jednak kupie tak fizycznie ta koszule a nie na allegro. A szlafrok lepiej jest mieć gruby czy cienki? Czy nie ma to znaczenia?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Hej dziewczyny :)
    jakoś późno robicie te glukoze
    Ja już około 2 tygodni temu robiłam i strasznie się ciesze, że mam za sobą, bo nie nawidze przychodni

Patrycja, na glukoze jest przedzial 24-28 tydzien.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri ja brałam apap na ból głowy- przeszło.

Fedra to jest forum gdzie pisza o porodach w 2014 roku i co zabrać do tego szpitala-
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,588,150871532,,Szpital_Kopernika_w_Krakowie_porod_2014_opinie.html?v=2

A tutaj cytat jednej z mam z forum:
    "Dla dziecka nic nie trzeba, wszystko jest, po przywiezienie mnie na sale polozna przyniosla pieluszki, masc i chusteczki. Ja wzielaz swoje z domu jednak nie musialam ich uzywac. Poduszka do karmienia byla 1 na sale, bylam w dwuosobowej. Wez dla siebie podklady najlepiej Tena lady i podklady na lozko. Leki p. bolowe dostalam gdy tylko zglosilam taka potrzebe. Lewatywy nie mialam wiec nie wiem czy trzeba zabrac. Ogolnie jestem bardzo zadowolona. Rodzilam tam 2 raz i jak sie uda to bede rodzic i trzeci. Jesli chcesz cos jeszcze wiedziec to pytaj. "

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i robię ciasto marchewkowe- zrobiłyście mi smaka, a że mam dziś przypływ energii to wziełam się za to od razu. Dziś na obiad pierś z kaczki, ziemniorki i surówka z kiszonej kapusty.

Jeeejku, ale mi sie dziś wszystko chce! :D

Fedra no to kurde spinaj się kobitko :D

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, znam te teorie, tybetańska medycyna jednak całkiem inaczej na to patrzy. Patrzy na cały organizm całościowo jak na maszynę, jak sobie wychłodzisz żołądek, to później całość już nie pracuje jak dobrze naoliwiona maszyna.
    Kwestia co do kogo przemawia. Ja zanim trafiłam do Tenzina jadłam właśnie same jogurty naturalne bez cukru, mozarellę z pomidorami, itp, itd i za nic nie mogłam schudnąć, po zmianie na gotowane ciepłe kasze z mięsem, z warzywami, owsianki, zleciało mi sporo kilogramów. Może to też kwestia kto ma jaką "naturę" wg medycyny tybetańskiej. Ja mam bardzo gorącą i nie mogę wychładzać żołądka, żeby mi się to ciepło po całym ciele rozchodziło ;)
    Gosiak oczywiście :) Każda z nas ma swój rozum i sama wie co dla niej dobre. Tobie pomogła dieta "Ciepła" JA miałam akurat kategoryczny zakaz jedzenia lodów i słodkości :) no właśnie chyba że sorbety ale to sama robiłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:02

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po drzemcei ide zmywac i szykowac obiad a potem do pracy.

Sylwia nie strasz mnie..

ja generalnie wiecej mam sluzu od jakiegos czasu ale to chyba normalne.
    nic mnie nie swedzi ani nie "pachnie" zadnym drozdzakiem.

czekam spokojnie do 18 listopada..

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego,co mi dziewczyny,które rodziły nie dawno,to daja wszystko,i lepiej własnych ubranek dla dziecka nie brać,ponieważ wszystko trafia do jednego kosza na pranie,więc ubranko tylko na wyjście mam wziąć.
    Oczywiście będę brać swoje ręczniki,kosmetyki,sztućce,kubek,te koszule także,pizamkę nie,poniewaz ma spodnie,a wiem nawet z praktyk położniczych,że jednak dla personelu i samej pacjentki lepsze są koszule.

te koszule teraz zamawiałam na allegro akurat ze szlafrokiem :)

A szlafrok mam cienki 100% bawełny,bo na oddziale jest bardzo gorąco,tam gdzie będę rodzic(o ile Olaf nie będzie wcześniakiem)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Gosiak oczywiście :) Każda z nas ma swój rozum i sama wie co dla niej dobre. Tobie pomogła dieta "Ciepła" JA miałam akurat kategoryczny zakaz jedzenia lodów i słodkości :) no właśnie chyba że sorbety ale to sama robiłam :D
    :)
    Ja dodatkowo, że mam jeść wszystko ciepłe to jeszcze nie rozgrzewające dla utrudnienia :)
    Więc imbir, czosnek odpadają, drób i rosoły z drobiu też.
    I tak sobie myślę, że jak się ma dwadzieścia kilka lat, to organizm jeszcze pracują pełną parą siłą rozpędu, 10 lat później już nam tak łatwo nie wybacza błędów :)
    Jak ja pomyślę jak się kiedyś żywiłam, to włos się na głowie jeży ;P :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja juz po drzemcei ide zmywac i szykowac obiad a potem do pracy.

Sylwia nie strasz mnie..

ja generalnie wiecej mam sluzu od jakiegos czasu ale to chyba normalne.
    nic mnie nie swedzi ani nie "pachnie" zadnym drozdzakiem.

czekam spokojnie do 18 listopada..
    Ja też mam teraz zwiększoną ilosć od paru dni albo nawet tygodni :D Gdyby nie wkładki to bym zwariowała :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    :)
    Ja dodatkowo, że mam jeść wszystko ciepłe to jeszcze nie rozgrzewające dla utrudnienia :)
    Więc imbir, czosnek odpadają, drób i rosoły z drobiu też.
    I tak sobie myślę, że jak się ma dwadzieścia kilka lat, to organizm jeszcze pracują pełną parą siłą rozpędu, 10 lat później już nam tak łatwo nie wybacza błędów :)
    Jak ja pomyślę jak się kiedyś żywiłam, to włos się na głowie jeży ;P :D
    Mmm rosołek na kurczaczku <3 mniam wszamałabym :D

Wiesz ja też różnie się odżywiałam wręcz źle dopóki nie trafiłam do Kamila. :) bardziej chodziło u mnie aby wyrobić sobie nawyk dobrego odżywiania. Grzeszki się zdarzały :D Ale do tej pory ciemny chlebek jem, serki wiejskie, dużo pomidorów, mało słodyczy itp A co najlepsze zaka jedzenia typu light, lekkie itp :D NAjwiększe swiństwo.

Gosiak, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii to widzę tak jak i w Danii jest. O tych ubraniach dla dziecka tez słyszałam, że brać tylko na wyjście. No i żadnych podkładów poporodowych nie trzeba, majtek ani nic. Także ja musze te koszule kupić, szlafrok jakiś wyjściowy, klapki i to wszystko chyba. A podeslalabys link na allegro z tymi koszulami? :*

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa dzięki za link na pewno zacznę go dziś studiować :)

Katiś no musze się spiąć ale jeszcze syndromu wicia gniazda nie mam czyli wszystko przedemną :)

ja zamówiłam dwie koszule długie na około 100 cm z guzikami zeby można było odpiąć i karmić zakupiłam na necie za grosze dzisiaj lub jutro powinny przyjść to napisze czy sa ok :)

Gosiak, LadyDi, Januszkowa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym zjadła cokolwiek co by mi ktoś ugotował dlatego ide jesć chińszczyzne którą przygotował mi mąż :)

a o zupce pomyśle później :)

Penelope lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że to nic poważnego i tylko efekt przemęczenia - tak mówiła lekarka na ip. Od dzisiaj spadam na l4. I mam zamiar faktycznie nic nie robić. Tylko przeraził mnie fakt że nie mam nic dla dzieciaczka, chata nie wysprzatana - czysty burdel......

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu też mam go więcej - w końcu 3 trymestr za pasem i wtedy to normalne.

W ogóle cud.. nie chce mi się słodkiego <3 Nic, a nic nie zjadłam z półki słodyczowej dzisiaj!

Na obiadek strzeliłam sobie krokiety, mam jeszcze kalafiorową ze wczoraj więc zjem na kolacje - jakiś dzień niejadka dzisiaj mam.

Głowa boli :/ Jeszcze muszę iść do teściowej, o jak mi się nie chce.. jeszcze Adzie w tych ubraniach muszę zrobić rekonesans i w rzeczach Męza. Też nieraz wydaje mi się, że to od tego, że mam problemy z wypróznieniem..

Sylwia jeszcze przyjdzie czas na zakupy, a poza tym kupuj on line - to też jest fajne!

Fedra lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra to daj znać jak te koszule i jakbyś linka mogła podesłać to będę wdzięczna :)

Angelcia, ja się właśnie wzięłam za ciuszki. Masakra ile tego jest. Musze podzielić rozmiarami i policzyć ile tego jest. Zaraz pokaże Wam foto :D
    Edit: zdjęcie później będzie, musze obiad robić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:39

Fedra, angelcia, Penelope lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Jak tak słucham tych Waszych opowieści o glukozie to aż mi się słabo robi. Ja nie miałam tego badania i chyba go się tutaj nie wykonuje.

Angelique89- wykonuje sie badanie glukozy! Ja mialam 2 tygodnie temu. Wyniki wszystkie w normie.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam link koszul (ja mam w panterke i tą turkusową kratkę )

http://allegro.pl/taro-marcela-rozpinana-koszula-do-karmienia-s-xl-i4675383527.html

a szlafrok taki szary

http://allegro.pl/ciazowy-lekki-szlafrok-z-koronkami-podomka-m-i4688402557.html

Ten szlafrok,dopiero mi prześle mama,a w tej chwili mam taki i jestem z niego bardzo zadowolona:

http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-lamowka-m-l-i4552476280.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:43

Januszkowa lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    mam nadzieję, że to nic poważnego i tylko efekt przemęczenia - tak mówiła lekarka na ip. Od dzisiaj spadam na l4. I mam zamiar faktycznie nic nie robić. Tylko przeraził mnie fakt że nie mam nic dla dzieciaczka, chata nie wysprzatana - czysty burdel......

Sylwia to zamow przez neta- lezac:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ