Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Megg właśnie też mi się podobają te autka
są bardzo ładne
Sylwia, trzymaj się najgorszy jest zawsze brak objawów, także dobrze, że coś się pokazało, jeśli to skracająca się szyjka to założą pessar i będziesz miała spokój. A z praca to rzeczywiście, ja siedzę w domu już od początku ale powiem Wam, że już teraz bym nie wyrobiła w pracy. Także myślę mamuśki, że już pora odpoczywać
megg lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:Fedra to fajnie ze te koszule są dobre gatunkowo, bo ja też dziś właśnie czekam na nie i biustonosze
Biustonoszy w końcu nie zamówiłam, bo i tak pewnie bym nie zmieściła się w największy
Pewnie będę musiała kupić ze dwa drogie w specjalnym sklepie. Bo powiem Wam, że te co mam dobrane przez brafiterkę nie mogą się równać z tymi co kupiłam potem w sieci - rozmiar niby ten sam, ale kompletnie inaczej leżą. Przy dużych piersiach stanik to jednak spory wydatekderii84, megg lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:No i właśnie tu jest problem, bo masło ma 370g
Ale dałam radę, już w lodówce jest ciacho, teraz przygotowuję krem cytrynowy. Ale mam frajdęJuż widzę jak będę piec ciasta z Tomeczkiem
Sue my to dziś nastrój mamy podobnyTeż myślałam o Poli jak przygotowywałam ciasto i obiad
Sue lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Lara 82 wrote:Ja nigdy nie byłam u dietetyka, a i z wagą nie miałam problemów, 55 przy moich 170 cm wzrostu to był maks. Fakt, że byłam aktywną osobą ale nie jakoś bardzo tak, że fitness czy coś po prostu zawsze coś się w ruchu robiło. Mam nadzieję, że po ciąży wszystko wróci do normy szybciutko, a ja do swojej wagi i nic mi się hormonalnie nie poprzestawia.
I właśnie Cath ja też tak mam w życiu, że żadnych lightów nie uznaję.
Masło musi być oryginalne, mleko zawsze 3,2 lub więcej, itd. itd. Po prostu uważam, że można tego zjeść mniej i tyle. Cola normalna, a nie jakaś light czy zero. Ja mam wrażenie, że czegoś za dużo to po prostu zmniejszam ilośćtez bym taka chciala miec. Ja przy wzroście 168 mialam 67 kg
ale nie bylam gruba wszyscy mówili ze mam grube kości. Bylam normlna o tak może lepiej. Ale mi bylo ciezko schudnąć bo ja hormony bralam przez 4 lata i mi powiedzial Kamil mój dietetyk ze mi będzie trudniej schudnąć niż osobom które nie biorą hormonów
-
Derii - A jak wygląda grzybica na stopach? nigdy nie miałam (chyba, że o tym nie wiedziałam). Nie mam jakoś inaczej wyglądającej skóry, oprócz czerwonego po drapaniu. Swędzi mnie przeważnie nocą.
Atakasobiejedna - przeczytałam ten artykuł, ale tam ciężko o stwierdzenie jednoznacznych objawów. Świąd stóp jest, trudności z zasypianiem też, przeczosy (nie, nawet nie wiem co to), czy wątroba powiększona nie mam jak sprawdzić. Za tydzień idę na wizytę do gina to poproszę o jakieś badania w tym kierunku, może da się to jakoś sprawdzić np z krwi. Ale nie pocieszyłaś mnie, bo już mam problem z biodrami, martwię się też o ciśnienie (w poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie), a teraz dobija to górne do 140 i liczę że już nie będzie rosło. Kontroluję 2 razy dziennie.
Fizycznie nie mam już sił, M. wyjeżdża jutro i wraca w sobotę, Franek ostatnio szaleje. Codziennie na spacer, plac zabaw itp a ledwo chodzę. Maruda się ze mnie zrobiła okropna -
Mistrzyni, nie chciałam Cie straszyć, ale wiem że to bardzo poważna przypadłość, wiec lepiej zeby lekarz ją wykluczył jako pierwszą
Ja mam bardzo wrażliwa skore na wierzchu stóp i zazwyczaj robi mi sie swedzaca pokrzywka od słonca, no ale o tej porze roku to raczej niemozliwe
-
Dobra namówiłyscie mnie tymi swoimi ciastami w weekend spróbuje coś upiec coś prostego a do tego czasu będę się modlić żeby mi coś z tego wyszło
ja przez neta nigdy biustonoszy nie zamawiałam zawsze musiałam przymieżać bo niestety moje piersi są po pierwsze nie wymiarowe to po drugie rozstaw mają taki ze nie wszystkie staniki pasują ale widze ze te co kupiłam bagatela za 10 zł są ok i pewnie się troche jakby co rozciagną
Katiś to daj znać czy Ci się koszulki podobają Ty Gosia tez daj znać, bo ja się za tą cenę cudów nie spodziewałam ale nawet miło sie zaskoczyłam
zważywszy ze moje zamówienie opiewało na 105 zł dostałam gratis cienie do powiek to tak naprawde zapłaciłam o 50 zł mniej czyli jakby za darmo a jeszcze zamówiłam w tej przesyłce czapeczki malutkie 4 szt i niedrapki 3 szt17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak wrote:Do mnie koszule przyjdą jutro
Biustonoszy w końcu nie zamówiłam, bo i tak pewnie bym nie zmieściła się w największy
Pewnie będę musiała kupić ze dwa drogie w specjalnym sklepie. Bo powiem Wam, że te co mam dobrane przez brafiterkę nie mogą się równać z tymi co kupiłam potem w sieci - rozmiar niby ten sam, ale kompletnie inaczej leżą. Przy dużych piersiach stanik to jednak spory wydatek -
Atakasobiejedna wrote:Mistrzyni, nie chciałam Cie straszyć, ale wiem że to bardzo poważna przypadłość, wiec lepiej zeby lekarz ją wykluczył jako pierwszą
Ja mam bardzo wrażliwa skore na wierzchu stóp i zazwyczaj robi mi sie swedzaca pokrzywka od słonca, no ale o tej porze roku to raczej niemozliwe
Dobrze, że o tym poczytałam, to będę wiedziała, żeby nie lekceważyć objawów, tylko dopytać lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:01
-
Dziewczyny czy ktoras z Was orientowala sie jakie sa najlepsze materacyki dla dziecka- niemowlaka? Dowiedzialam sie ze dostane w promocji do mebelkow materac do 400 zl lub doplaca mi roznice wiec chce w miare szybko wybrac by jeszze w tym tyg zlozyc zamowienie
Pan w sklepie mowil mi ze polecane sa materace kokosowo gryczane i posiadaja one atest, mial tez w ofercie wysokoelastyczne, piankowe i jakies innne, ale polecal ten, koszt malusi bo 140 zl takiego materaca co mnie zdziwilo ze taki tani, wiecie cos wiecej w tym temacie? Nie znam sie na materacach sama mam zupelnie innego typu ale taki co ja mam z kolei nie jest dobry dla dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:04
-
Hej dziewczyny. U nas strasznie halny wieje od kilku dni i w nocy nie moge spac bo ciagle jakaś gałąź walnie w okno i juz jestem obudzona.
A tymczasem my dzisiaj zaczynamy 27 tydzień
Ogólnie jestem juz po kontroli w szpitalu i wszystko jest w porządku z szyjka z czego bardzo sie cieszeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:06
Sue, Atakasobiejedna, megg, kafabi, Fedra, LadyDi, Januszkowa, Bietka, asia888 lubią tę wiadomość
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Wiem coś na ten temat. Z poprzedniego okresu karmienia zostały mi dwa porządne biustonoszę -te za które dałam ponad 100zł/szt, a te tańsze odpowiedniki dawno już w koszu. Szmatki się z nich zrobiły. teraz planuję dokupić 2-3 szt też tych porządniejszych. Zakochałam się w Mama by Alles (http://sklep.alles.pl/), bo są lekko usztywniane, a w tych materiałowych moje duże piersi paskudnie zwisały.
Ja patrzyłam na takie wczoraj: http://www.lingeria.com.pl/sophie-nursing-blacknude-p-1363.html
i http://www.lingeria.com.pl/rocky-road-nursing-greypink-p-3754.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:30
-
bella84 wrote:Dziewczyny czy ktoras z Was orientowala sie jakie sa najlepsze materacyki dla dziecka- niemowlaka? Dowiedzialam sie ze dostane w promocji do mebelkow materac do 400 zl lub doplaca mi roznice wiec chce w miare szybko wybrac by jeszze w tym tyg zlozyc zamowienie
Pan w sklepie mowil mi ze polecane sa materace kokosowo gryczane i posiadaja one atest, mial tez w ofercie wysokoelastyczne, piankowe i jakies innne, ale polecal ten, koszt malusi bo 140 zl takiego materaca co mnie zdziwilo ze taki tani, wiecie cos wiecej w tym temacie? Nie znam sie na materacach sama mam zupelnie innego typu ale taki co ja mam z kolei nie jest dobry dla dzieci
ja mam gryka i trawa kokosowa, ale jest minus bo podobno te materace mogą uczulac najwyzej sie zmieni!
-
Hejka kochane co słychać u was ?
U nas taka pogoda dzisiaj piękna, że tylko spacerować. Odebrałam moje wyniki tsh i są super spadło do 1,55 w ciągu dwóch tygodni z 3,7 a ft4 mam 1 więc okcieszę się. Też potwierdzam ze staniki mama by alles są świetne mam dwa i super wygodne
Aha i my też zaczynamy III trymestr
Miłego wieczorku mamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:29
Sue, kafabi, Fedra, megg, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Mistrzyni to zależy,wpisz sobie w gogle grzybic stóp i daj grafikę.
Czasami swędzą stopy,ale przy tym skóra także swędzi,jak jest problem z wątrobą.
Słoneczna zwalniaj się i wracaj do domu!!!!! nie siedź w tej robocie,nie ma ludzi niezastąpionych,a zdrowie Twoje i /niuni jest najwazniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:37
Gosiak lubi tę wiadomość