X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath obejrzalam filmik! Moje tez tak teraz kopie! :D Tylko, ze jeszcze ani razu nie udalo mi sie tego nakrecic, a probowalam ze 2-3 razy. Jak tylko siegne po telefon i wlacze kamere, to wszystko zamiera. Nakrecilam raz 3 minuty niczego, a jak zrezygnowana wylaczylam nagrywanie i odlozylam telefon, to znou kopnelo kilka razy! Albo jest przekorne albo boi sie wystepow publicznych ;-)))) Jesli moje dziecko ma cos z moich cech, to raczej stawialabym na to pierwsze, bo wystepowac na scenie od malego bardzo lubilam.

A swoja droga w pracy wroza mi dziewczynke, bo mowia, ze brzuch mam wysoko. Czy Lutowki z coreczkami w brzuchu potwierdzaja ten zabobon o pozycji brzucha?

cath, Angélique89 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, dobrze że już w domu jesteś, ale obserwuj i jak coś to na IP. I może wedle rady Cath na zwolnienie czas... ? Mi też się ciężej pracuje, ostatnio bóle w podbrzuszu miałam po dniu pracy. Uważaj na siebie.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath moja Ada też tak szaleje :) niekiedy nawet bardziej, spryciule :D

Sloneczna niekoniecznie musisz miec biegunke jak sie czyms zatrulas. Moim zdaniem powinnas juz isc na to L4 dla wlasnego spokoju.

LadyDi czekam na zdjecia tych Twoich ciuszkow! I reszty dziewczyn tez! Uwielbiam na nie patrzeć :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna dobrze, że jesteś już w domu.
    Wiesz co ja nie wiem czy bym brała węgiel skoro masz zaparcie, bo to jeszcze gorzej sobie zrobisz, a na wymioty to nie wiem czy pomoże.
    Może jakiejś mięty się napij i do łóżeczka.

Ja też uciekam spać bo mnie senność ogarnęła.

Miłej i spokojnej nocki :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uciekam lulu. Dobranoc wszystkim i nie piszcie za duzo bo ciezko mam, zeby was nadrobic :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WykApalam sie i leze. Narazie ok. Kurcze, zylak mi sie robi na nodze. Mnie chyba zadne objawy nie omina

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, węgiel można i smecte z tego co wiem też, bo na początku ciąży lekarka rodzinna mi zalecila. Ale jak nie masz biegunki to bez sensu się zatykac węglem, prędzej ta smecta, chociaż może lepiej po prostu dużo pić.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna cieszę się, że jesteś w domu. Może to czas, zeby pomyśleć nad zwolnieniem? Może Twój organizm tak Ci sygnalizuje, że po prostu potrzebuje odpocząć?

Pamiętaj, że ciąża to też jest jakieś obciążenie dla organizmu, uważaj proszę na siebie :***

Wszystkie uważajcie - Sylwia, Ty też powinnaś pomyśleć nad zwolnieniem. Nie bądźmy fajterkami - ja byłam, przeszło mi jak mnie wzięło na wymioty w pracy, w trakcie szkolenia.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Sue, Cath i reszta dobrze mówią. Czas iść na zwolnienie.

Angelcia, jutro wstawię obiecuje :) susza się na suszarce właśnie i jak obok nich przechodzę to musze przystanac i coś dotknąć. Takie są słodkie <3

Ja też uciekam juz spać. Dobrej nocy :*

Sue, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę spać dobranoc :**

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś studniówka ;)
    Chciałam nakręcić małego jak tańczył, ale co włączyłam kamerkę, to przestawał. Uparciuch jeden. I tak go złapię ;)))

Dobranoc, Mamusie :*

Laurka, megg, Pia Gizela, Lara 82, angelcia, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak nigdy będę pierwsza. Witam wszystkich :)
    Właśnie jem kanapkę na śniadanie ze swojska kiełbasa ;)
    Noc miałam beznadziejna, spać nie mogłam, budziłam się co chwile, a i mój W był jakiś taki nieznośny w nocy. Ciągle się rozpychal i krzyczał na mnie, a to się podsun, a to zabierz rękę, nogi na mnie zakładał, no masakra :O

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pobudzeni. Pojedliśmy płatki z mlekiem na śniadanko. Jeszcze tylko opróżnię zmywarkę i jadę do dentysty i po chleb. Prac domowych mam na dzisiaj minimum, bo i obiad mam i nawet czysto :D

Ale planuję zasiąść do ogarnięcia bibliografii w mojej pracy dyplomowej i może określę tematykę rozdziałów. Jakoś okrutnie ciężko mi się zebrać do nauki w ciąży :/

I mam zamówienie na deseczkę decoupage od mamy :D

Dobrego dnia wszystkim!

Słoneczna i jak po nocy?

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Brzuszkowy to jakiś zmarzluch jest. Tak to kopie i fika, brzuch mi się wierci, ale jak dla lepszego efektu wizualnego odkrywam brzuch, to on przestaje i ma mnie gdzieś. Żadnych filmików z kopniaczków Brzuszkowego nie będzie.

megg, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się oficjalnie w III trymestrze :D

Pia Gizela, Patrycja20, LadyDi, derii84, Atakasobiejedna, kafabi, Katiś, Lara 82, Bietka, megg, AsiaSzw, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Penelope, Fedra, Januszkowa, justta, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy. Moje dziecko jest przesadzone. Takie kopniaki sadzila w nocy ze spac nie mogłam! Aj mam nadzieje ze po porodzie się poprzestawiają sie jej czasy do łobuzowania :D

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) my wlasnie jemy sniadanko :) i tez oficjalnie przywitalismy III tymestr :))))

LadyDi, Gosiak, derii84, kafabi, Bietka, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję 3 trymestrow :* właśnie sloneczna daj znać jak się czujesz!

Bycze się na kanapie, a przede mną gary do zmywania z wczoraj, odkurzanie, pranie i prasowanie ciuszków, odebranie W z pracy. Potem do fotografa, trzeba kupić bilet. Masakra. Dobrze ze mam obiad bo bym nie wyrobiła chyba... A ja u was dzień się zapowiada?

derii84, Gosiak, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstalam z bolem glowy dzisiaj tylko obiad i nic wiecej nie robie.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest strasznie dzis niedobrze! Ratunku!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ