Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
UWAGA! ATTENTION! POZOR!
Mam pierwsze pytanie odnosnie fotelikow samochodwych oraz wozkow do dziewczyn, ktore sa rozeznane w temacie. Czy dostepne sa foteliki dla 3 grup wiekowych razem wozkiem??? Czy to jest w ogole mozliwa opcja? Bo z tego, co ogladam online, to jesli jest zestaw fotelik + wozek, to jest to tylko fotelik dla bobasa w pierwszych miesiacach zycia (tak do 13 kg). Takie foteliki nie rosna razem z dzieckiem, a mnie nie bardzo kreci kupno fotelika z ktorym nie bedzie co zrobic po kilku mieiacach uzytkowania08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Atakasobiejedna wrote:No to jeszcze dobre nosidlo to firmy Manduca, Bondolino, ale cena wszystkiego podobna około 400 zł...
dokładnie taką o:
http://www.zielonamama.pl/product-pol-891-Nosidlo-Manduca-NewStyle-Natur-Sand.html
a chustę z firmy lennylamb. Na zajęciach z chustonoszenia babeczka wymieniała kilka firm godnych zaufania, m.in. właśnie tą http://pl.lennylamb.com/ i też nie żałuje zakupuAtakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
Laurka - skurcze łydek mam co noc, czasami kilka razy w nocy mimo, że biorę MagneB6 2x1. Ale na szczęście szybko puszczają i jak chwile rozchodzę, to potem ból mija i w dzień już nie odczuwam.
Co do fotelików - to nie widziałam takiego "kombajnu" w Polsce, żeby był od pierwszych dni do końca użytkowania. Zawsze spotykałam się z opcją 0-13, a potem albo 9-18 albo 9-36. Franek obecnie użytkuje 9-36. Nie pomogę niestety.
Nawilżacz powietrza zakupiłam przy pierwszej ciężkiej chorobie Franka, podobnie jak nebulizator. JAk miał 5 mies dostał zapalenia płuc i oskrzeli, ale suma summarum i tak trafiliśmy do szpitala na 10 dni. Nawilżacza używam tylko i wyłącznie jak Młody jest chory (czyli jakieś 2 razy do roku), normalnie to nie, bo i tak wilgotno w domu. Z tego zakupu nie do końca jestem zadowolona, ale to zależy od warunków mieszkaniowych. Pewnie w bloku jest bardziej sucho zwłaszcza w zimę.
Za to nebulizator super sprawa! Nawet jak pojawia się katar robię mu inhalacje samą solą fizjologiczną i odpukać, ale choróbsko umiera zanim na dobre się rozkręci
Patrycja - ale super, że się tak Wam udało! grautuluję... i do tego 135tys za ponad 60m! w Lublinie za tyle to mogę kupić 30m2. Super super super okazja
Zasnęłam po 24, wstałam o 4.30 i tak się bujam po necie :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 06:32
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Witam się z samego rana
Testowałam koszule nocne do porodu i karmienia (zboczenie zawodowe) i muszę przyznać, że się zawiodłam, bo te, które kupiłyśmy niestety w nocy się rozpinają, budzisz się z cyckami na wierzchu, więc dość niekomfortowo szczególnie w szpitalu. Do porodu się nada, ale chyba sobie jakoś zszyję, żeby mi się w trakcie nie rozlazła, a na później zakupię inne. Cieszę się, że nie zabrałam ich bez wcześniejszego użytkowania do szpitala.
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Aaa co do nawilzacza powietrza to ja mam i takie na kaloryfer w każdym pokoju i taki jeden elektryczny. Ten elektryczny jest super tylko nie pamiętam firmy wejde na strych i zobaczę. W sumie mogłabym go juz wyciągnąć bo sezon grzewczy w pełni!
ja musze bo jestem uczulona na kurz i roztocza. A taki nawilżacz dużo daje przy alergiku. Moja mama ma Np klimatyzacje z nawilzaczem. Super sprawa. Bo caly rok stoi i w zależności czego potrzeba
moja siostra jest alergikiem 100 razy bardziej niż ja.
W Konstancji pokoju tez mam juz zakupiony na kaloryfer taki z ksiezniczka Disneyaa jak będziecie brać elektryczny to dobrze aby byl z jonizacja powietrza. Nie pamiętam ile my dokladnie dawaliśmy za nasz dwa lata temu ale chyba okolo 1tys. Jakos tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 07:14
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:) witam sie w nowym tygodniu i tym samym rozpoczętym (według belly) 7 miesiącu:)
Leci ten czas jak durny, chyba czas zabrać sie za wyprawkę...
Malenstwo koleżanki nie śpi, więc ciocia nie śpi razem z nim. Powiem Wam, że marzę o tym, żeby mój synek był taki spokojny:) w nocy tylko raz usłyszałam i obudzilam się jak zapłakałdziecko-anioł
Tomek juz od rana daje mi kopy:)
Miałam straszny sen - śniło mi się, że poszłam do gina a moja szyjka skróciła sie do 1,6cm i centralnie zaszywał mi "wejście" do pochwy igłą i nitką. Pielęgniarka mnie pytała jaki kolor nitki bedzie mi pasować do koloru torebki (???).
Masakra, co za głupoty:)Gosiak, Januszkowa, megg, Lara 82, derii84, kafabi, Penelope, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja.
Dzis pospalam troszke dluzej niz wczoraj. Az do 5
Gosiu przykro mi ze tak sie zawiodlas. Ja niestety slyszalam juz o tych koszulach ze wlasnie tak sie dzieje. a w zwiazku z tym ze nie sprawdzam linkow zawsze to nie powiedzialam nic. Ja znalazlam fajne koszule do karmienia zapinane na guziczki normalnie po srodku i rozpinaja sie prawie do pepka wiec bez problemu odsloni sie jedna czesc ciala. A moja kokezanka juz je kupila i jest mega zadowolona.
Sue co za sen ojej. Wyobraznia oto jest dopiero machina.
My dzis jedziemy do Olsztyna na chrzciny. Wiec penie nie dam rady do was zagladac. Odezwe sie jutro.
Milego dnia i dobrego samopoczucia -
Laurka dzisiaj obudził mnie skurcz lewej łydki, wstałam i od razu przeszło. Zdarzyło mi się to może 3 razy w ciąży.
Nawilżacz jest teraz u mnie na pierwszym miejscu z listy poszukiwanych rzeczy. Muszę jeszcze poczytać o nich. Zależy mi na tym, żeby był cichy, bo wiem, że niektóre "słychać".
A co do snów to wczoraj miałam sen, że byłam już po porodzie i mówiłam swojej mamie - "Mamo- na prawdę nic nie bolało"
Yhy- z pewnością tak będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 07:51
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Witamy i my się z rana,wczoraj zwariowany wieczór. Oczywiście mój pierworodny nie daję mi pospać,nawet najmłodszy szanuje, to,ze mama może jeszcze by pospala
Proponuje koszule te,co zamówiłam ja,ostatnio link podawalam.
Mam nadziejęze noc minęła wam spokojnie.
Od dziś przez weekend będę pobierać glikemie,skoro nie robią mi testu obciążenia glukoza,to chociaż w ten sposób zobaczę czy wszystko ok.
Ja na śniadanie chyba jajko na miękko i test z dzemem truskawkowym zjem,i inke do tego
Maja mam nadzieję,ze Mały zaczął swoje manewry,i już się nie stresujesz. Mój mały dopiero wczoraj po tej gorącej kaszce mannej zaczął.
No i dziś ostatni tydzień II trymestru u nasWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:25
-
Derii84 może się uda znaleźć, spokojnie
A macie w planach kupić lezaczek bujaczek? Bo zastanawiam się nad zamówieniem tego
http://allegro.pl/fisher-price-fotelik-lezaczek-bujaczek-3w1-0-18kg-i4749803634.html
Najpierw chciałam używany, ale skoro planuje drugie dziecko to chyba wezmę nowyNormalnie bym zamówiła później, ale kusi mnie ta darmowa przesyłka, bo widzę ze kurier 30 zł kosztuje, a Allegro by mi zrefundowalo 25 zł, trochę grosza to jest, chociażby na jakąś zabawkę czy kosmetyki dla dziecka
MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope lubią tę wiadomość