X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ! :)

Po śniadanku już i żadnych planów na dzisiaj ;)

Mój mąż wczoraj chyba ostatecznie sobie uświadomił, ze ciąża to nie przelewki ;) jak zobaczył co się ze mną dzieje jak muszę wstać z kanapy i jak chodzę to od razu chciał wszystko za mnie robić ;p mimo, ze jakoś bardzo się nie skarżyłam.

A leżaczek bujaczek i matę edukacyjną dostaję w spadku, więc kupować nie będę :)

Co do mieszkania, my mieszkamy w naszym od ponad roku. Powiem Wam, że urządzanie go to była świetna sprawa. Tym bardziej, że my kupiliśmy w stanie deweloperskim, więc wszystko robiliśmy od podstaw :) Oczywiście do tej pory nie jest urządzone w pełni, ale mieszkanie w swoim to jest mega komfort :)

Ja nawilżacz też mam na kaloryfer, zobaczymy jak się sprawdzi :)

Dzisiaj ja w nocy spać nie mogłam, około 5 rano zastanawiałam się czy nie iść do salonu na neta, ale odpuściłam i wytrzymałam w łóżku do 8 :)

To jest link do łóżeczka:

http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-szuflada-materac-danpol-g-p-k-i4631070754.html

PatrycjaP lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ułamał się ząb :( i niestety, zamiast wyprawki czeka mnie wizyta u dentysty :/

• derii84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue głowa do góry,może nie będzie cenowo az tak źle.

Niby 26 tydzień to 7 miesiąc wg Belly,ale mi się wydaje,że raczej 27 tydzień,czy się mylę????

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka,ja kupiłam te łóżeczko,dokłdnie takie,myślałam o tych z płozami,ale dałam sobie spokój bo mam kołyske w razie czego.

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem zła :( na szczescie zab nie jest popsuty, zjadłam cos twardego chyba i trach :(
    Martwię się, bo mówią jedno dziecko- jeden ząb :(

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżaczek bujaczek uważam za niezbędny! Kupie napewno ten właśnie z fisher Price

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, nie wkrecaj sobie tych zabobonow, widocznie był słaby i pękł, tak czy siak pewnie by się to stało.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, przykro mi, ale lepiej od razu to załatwić, żeby nie zaczął się psuć.

Zazdroszczę Wam, że faceci Wam pomagają. Mój wraca z pracy i jęczy ze jest zmęczony. A nawet jak chodzę i dysze i sapie to jedyne co powie to odpocznij, ale pomoc nie pomoże.

Tak samo jak dziś mowie mu, ze jutro mamy gości i musze zrobić 2 ciasta, przygotować szaszłyki, ugotować rosół, pranie, posprzątać i z tym wszystkim wyrobić się do 16 (bo umówil się ze znajomymi) i ze musi mi pomóc to usłyszałam "ktoś Ci każe to robić? Nikt!". Odwrócił się dupa i śpi. Normalnie aż ryczec mi się chce, że on jest takim egoista czasami. A ja od 9 zapierdzielam, gdzie wczoraj też bardzo dużo zrobiłam, skończyłam o 1 w nocy i juz jadę na oparach. Ja nie wiem co z tym moim W czasami jest nie tak. Raz do rany przyloz, a raz normalnie mam ochotę go kopnąć w dupe. Macie jakąś rade na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 10:55

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Sue, przykro mi, ale lepiej od razu to załatwić, żeby nie zaczął się psuć.

Zazdroszczę Wam, że faceci Wam pomagają. Mój wraca z pracy i jęczy ze jest zmęczony. A nawet jak chodzę i dysze i sapie to jedyne co powie to odpocznij, ale pomoc nie pomoże.

Tak samo jak dziś mowie mu, ze jutro mamy gości i musze zrobić 2 ciasta, przygotować szaszłyki, ugotować rosół, pranie, posprzątać i z tym wszystkim wyrobić się do 16 (bo umówil się ze znajomymi) i ze musi mi pomóc to usłyszałam "ktoś Ci każe to robić? Nikt!". Odwrócił się dupa i śpi. Normalnie aż ryczec mi się chce, że on jest takim egoista czasami. A ja od 9 zapierdzielam, gdzie wczoraj też bardzo dużo zrobiłam, skończyłam o 1 w nocy i juz jadę na oparach. Ja nie wiem co z tym moim W czasami jest nie tak. Raz do rany przyloz, a raz normalnie mam ochotę go kopnąć w dupe. Macie jakąś rade na to?

Kurcze nie wiem co Ci poradzić.. Szczerze ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.. Mój facet jest strasznie robotny, czasami aż go podziwiam skąd on na to wszystko siły bierze. I W domu też zawsze pomagał sam od siebie - a potrafi wszystko: zrobić pranie, pomyć, ugotować. Jakby mnie tak facet potraktował jak Ciebie dziś to bym się nie odzywała do niego, dopóki nie przeprosi

derii84 lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Kurcze nie wiem co Ci poradzić.. Szczerze ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.. Mój facet jest strasznie robotny, czasami aż go podziwiam skąd on na to wszystko siły bierze. I W domu też zawsze pomagał sam od siebie - a potrafi wszystko: zrobić pranie, pomyć, ugotować. Jakby mnie tak facet potraktował jak Ciebie dziś to bym się nie odzywała do niego, dopóki nie przeprosi

No narazie śpi, wiec mam święty spokój. Mój się tłumaczy tym ze on pracuje i plecy go bolą i odpoczywa i w weekend tez odpoczywa. Mówię, czasami jest jak anioleczek, pomocny i w ogóle, a czasem egoista jakich mało. I tak już jest lepiej niż na początku, bo to typowy jedynak, za którego wszystko robiła mama, wiec on pracy nie jest nauczony. Nawet w liceum mu kanapki do plecaka sama wkladala, nie mówiąc już o ich robieniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:05

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - leżaczek śliczny, jeśli planujesz niebawem kolejne dzieci to warto zainwestować :)

Sue - rób zęby jak najszybciej i nie odkładaj na po porodzie! Ja ostatnio chodzę 2-3 razy w miesiącu do dentysty, bo lecą mi na potęgę :/ Dentystka jak zobaczyła to podsumowała "po tej ciąży zębów Pani by nie miała", oczywiście chodziło jej - jakbym nie leczyła. Jeszcze niedawno były zdrowe, a teraz leczenie, leczenie, leczenie...

A ja dzisiaj jadę oglądać wózki. Naczytałam się na różnych forach twinsowych jakie polecają i zamierzam kupić przez internet używany, ale nie kupię kota w worku. Pojeżdżę dzisiaj po sklepach, pooglądam, wypróbuję i wtedy będę wiedziała co zamówić.

LadyDi - spróbuj pogadać z nim szczerze, powiedz jak się czujesz, że oczekujesz od niego teraz pomocy. Mimo, iż oboje jesteście zmęczeni dom się sam nie posprząta, obiad sam nie zrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:19

Atakasobiejedna, derii84 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi,tak jak mówi Mistrzyni,musisz z nim koniecznie porozmawiać,na spokojnie wytłumacz,że stan ciąży już zaawansowanej nie jest tak lekki jak na początku,że kręgosłup też wysiada,nie masz na tyle sił,jak wcześniej,ponieważ dużą część energii dziecko pochłania,a nadmiar obowiązków w tygodniu daje w kość.Jeżeli on się zapyta,po co to robisz,to zapytaj,jakby się czuł,gdyby zył w chlewie,chodził w niewypranej bielixnie czy też ubraniach.
    Na początku nie zrozumie pewnie,ale on to przetrawi sobie.
    Ja na mojego narzekac nie mogę,właśnie do sklepu na zakupy idzie,po to,żebym mogła odpocząć :)

Siedzę na necie i patrzę na stronę C&A,pozamawiam body,bo na prawde tanio wychodzą,może cos znajde jeszcze :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak to dzisiaj będzie. Dziękuję za rady dziewczyny :) Póki co uciekam do roboty. Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:30

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybieram się z mamą na zakupy ;);)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, leżaczek miałam w planie i wczoraj nadarzyła się okazja zakupu. No i mam już w domu. Bardzo mi się podoba. Tez Fisher Price ale inny model
    142vm1v.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 12:11

Atakasobiejedna, derii84, juska19, megg, Pia Gizela, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi mój też uważa, że ciąża to nie choroba i ze przecież kobiety w ciąży jeżdżą na rowerach, dźwigają siatki itp..ja zazwyczaj sprzatam jak go nie ma w domu a jak wraca to twierdzi ze przecież ja przez cały dzień nie nie robie bo siedzenie w domu to leżenie. Wczoraj go zmusilam do ściągania pajęczyn i juz był dumny ze coś zrobił w domu. Ahh ciężka ta nasza praca nad facetem który w domu nie miał dobrych przykładów..

asia888, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Laureczka25
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi u mnie to samo jest

U mnie tycie sie rozkrecilo na maxa, tyje kilogram co tydzien ostatnio... musze koniecznie odstawic slodycze bo nie zmieszcze sie w 8-10kg ktore sobie zaplanowalam :/

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie dziewczyny z Wami jak facet byl wychowany tak, ze nic nie musial robic wszystko mial pod nos podane, pozniej jest ciezko to zmienic

megg lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, bardzo ladny :) To jest chyba ten bez regulacji oparcia i do 9 kg wagi? Ja bym chciała ten co jest do 18 kg, można go później przerobić na fotelik dla starszego dziecka ;)

Penelope, megg, LadyMK lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope jaki sliczny :) już zazdroszczę,bo ten nasz wcale nie jest taki cudny,jak twój,taki zwykły,normalny,nie wiem czy w ogóle ma jakiś zestaw zabawkowy :(

Mam pytanko,czy będziecie mamusie inwestować w karuzelki do łóżeczka??
    Nurtuje mnie to,czy kupic czy tez nie,chociaż wolałabym,żeby Mały zasypiał czy też potrafił leżeć bez zbędnych dodatkowych bodźców..

Penelope lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ