X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No świetna cena...a to nowe zupełnie czy uzywane :??

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u Nas nie ma możliwości kupna mieszkania z rynku pierwotnego. Nic się nie buduje aktualnie nowego. Używane -nie pisałam, bo wydawało mi się to oczywiste

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no własnie u nas powstaja :) dlatego pytam :) super cena i super metraż :) my tez sie rozgladamy i u nas w podobnej cenie a czasem nawet cena taka sama a metraz wiekszy ale np całe do remontu od instalacji po sufity wiec wtedy cena z automatu wzrasta niestety :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw no w przypadku CC to pewnie, ze lekarz wazniejszy niz polozna.

Rudasek a ile u Ciebie kosztowaly by takie literki? Bo ja sie zastanawiam nad czyms takim tylko, ze nie wiem jaka plec bedzie i jakie imie napisac :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a sie dogadamy Kochana, a masz juz imie??
    Bo to teaz zalezy czy długie czy krótkie :) z tego co widze na blogach, portalach itd to kosztują ok 10zł :)
    u mnie bedzie taniej na pewnooooo :)
    po znajomości :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że wymęczyły mnie dziś te mdłości. Przed chwilą zjadłam banana i wielkiego granata, jadłam go chyba ze 20 minut, żeby się nie poplamić. Ale był dobry :)
    Chyba niedługo pójdę spać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giska mdłości CIe dopadły ??/:D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hehe no własnie u nas powstaja :) dlatego pytam :) super cena i super metraż :) my tez sie rozgladamy i u nas w podobnej cenie a czasem nawet taka sama a metraz wiekszy ale np całe do remontu od instalacji po sufity wiec wtedy cena z automatu wzrasta niestety :(

My już byliśmy załamani szukaniem mieszkania. Chcieliśmy kupić mieszkanie całe do remontu 3 pokojowe ok 56metrów za 129 tysiecy w wysokim bloku.. okna do wymiany.. wysokie piętro..komórka zamiast piwnicy.. Było to najtańsze jakie szło. Aż tu pewnego dnia pojawiło się ogłoszenie M-5 w niskim ładnym bloku za 135 tysiecy, 4 pokoje, okna wymienione i ogolnie mieszkanie fajne do zamieszkania, duży balkon
    no i 2 piwnice ! i tak będziemy robic po swojemu :) Ale najważniejsze, że możemy od razu się wprowadzić u robić powoli :) ,
    I powiem Ci, że na nasze szczęście okazało się, że jest to mieszkanie od rodziców od znajomej w innym wypadku już dawno ktoś by nas wyprzedził i kupił to mieszkanie. Właściciel się śmieje i dwa dni temu mówił, że mógl na licytacje wystawić je, bo do dzisiaj mam telefonami z prośbami, żeby je im sprzedał heh.
    No i dodatkowo pomineliśmy biuro nieruchomości, gdzie oszczędziliśmy parę tysięcy:)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na razie wybieranie imion jeszcze trwa. Ale dopiero w lutym bedzie wiadomo jaka plec jak sie urodzi, wiec wtedy to na pewno nie bedziesz miala czasu tym sie zajmowac :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg Pan ratownik pokazywał ją jak opowiadał o śmierci łóżeczkowej, o bezdechu niemowląt, i przyduszeniach w łóżeczku...że ta poduszka jest tak wyprofilowana, żeby drożne były zawsze drogi oddechowe dziecka, i mają przepuszczalność powietrza bardzo dobrą :) i wogóle mówił też, że dla niemowlaków do 6 msca życia najlepsze są śpiworki do spania, żeby ich nie przykrywać kołderkami, bo może się zawinąć i udusić...

Gosiak nie zazdroszczę tych mdłości, mi się na początku zdarzyło tylko kilka razy i dziękuję bardzo ..

Aagnieszkaa tez mam od 2 dni przeczucie, że mój maluch też się już odwrócił główką w dół, wczoraj tak mnie kopał po żebrach, że szok, a wcześniej się to nie zdarzało..i też mam takie dziwne bóle w kroczu, raz mi się wydaję, że to pachwiny, raz że podbrzusze także sama niewiem ..

Gratuluję studniówek wszystkim mamą !!! :D:D

derii84 ja również nie wyobrażam sobię spania z noworodkiem w łóżku .. bała bym się, że go przyduszę czy co .. ja nie jestem czujna, śpie jak zabita, wogóle to ja się boje, że ja tego brzdąca nawet nie usłysze w nocy jak będzie płakał !! :)

agaaa28 ja też bym chciała właśnie malucha od samego początku nauczyć samemu zasypiać w łóżeczku ! To jest naprawdę bardzo dobry sposób .. Siostra Twoja dokonała moim zdaniem bardzo dobrego wyboru :) Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, bo przecież każde dziecko jest inne..

słoneczna 85 ja też raczej termometr chcę taki bezdotykowy na podczerwień :) jeszcze słyszałam o takich smoczkach termometrach, też by mogło się sprawdzic :)

Cath właśnie wczoraj na tych warsztatach przedstawiciel z Maxi Cosi pokazywał ten fotelik jest cudnyyyy <3 taką miałam na niego ochotę, ale niestety wygrała jakaś dziewczyna !! Ale tak jak mówił ten Pan nie do każdego samochodu one pasują i poprostu przed zakupem trzeba przymierzyc, a jak by np: nie pasował to w samochód wyposażony w iso fix czy jakoś tak można dokupić taki adapter!

agaaa28 co do monitorów oddechu Pan ratownik na wczorajszych warsztatach skomentował je w ten sposób, że one wychwytują ruch, i nawet karuzelka w łóżeczku czy biegający pies po pokoju możę sfałszować, zagłuszyć monitor, bo on nie liczy oddechów dziecka tylko ruch klatki piersiowej, muszą być naprawdę ''sterylne'' warunki żeby był wiarygodny czyli żadnych ruchliwych zabawek, karuzelek, latających piesków po pokoju i odsunietę od łóżka rodziców łóżeczko ... zbędny wydatek

Kurde tak czytam to wy dużo dostajecie gadźetów od znajomych, rodziny .. angelcia fotelik nawet ja tak dobrze nie mam...

PatrycjaP jak na lumpka to są naprawdę superrrr te ubranka, kurde jaki wybór musi u Was być, u nas to ciężkoooo z dobrymi ubrankami w lumpku... Gratuluje mieszkanka ! czekamy jak zaprosisz na parapetówkę hehehe.. ;)

Rudasek masz talent !! :)

megg, Penelope, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    No na razie wybieranie imion jeszcze trwa. Ale dopiero w lutym bedzie wiadomo jaka plec jak sie urodzi, wiec wtedy to na pewno nie bedziesz miala czasu tym sie zajmowac :)

Kochana mam zamiar to robić cały czas dopoki mi sie nie znudzi :D
    a po drugie moj R tez bierze w tym udzial wiec idzie szybciej :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Angelique89- wykonuje sie badanie glukozy! Ja mialam 2 tygodnie temu. Wyniki wszystkie w normie.
    Ja dostałam teraz rozpiskę tu juuż w Lyonie na kolejne badania to tam nie ma glukozy. Jest toxoplazmoza, cukromocz, białkomocz, płytki krwi, czerwone krwinki, żelazo, wirusowe zapalenie wątroby typu B i C k niejaki TRACK ale nie wiem co to. Spytała się tylko czy jestem diabetykiem I czy w rodzinie były przypadki. Może w następnym miesiącu mj zapiszą. Wolałabym nie :-/

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Giska mdłości CIe dopadły ??/:D
    Tak, z rana kilka razy wymiotowałam :( Jak w I trymestrze.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wspolczucia.
    Kurde ja jeszcze III trym nie zaczelam a juz jak w I luteine i nospe zapodaje :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem jak wykorzystam kupon 30zł na allegro na ubrania - kupię sobie jeszcze koszulki do karmienia - właśnie oglądam i wpadły mi w oko: http://allegro.pl/nowe-kolor-koszula-do-karmienia-italian-radosc-xl-i4687574794.html http://allegro.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-italian-felicita-l-i4687555851.html
    http://allegro.pl/nowosc-koszula-do-karmienia-ciaz-italian-kaja-l-i4730805108.html

megg, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie maxi cosi jest aplikacja gdzie mozna sprawdzić gdzie dany fotelik mozna w samochodzie przypiąć :) tym się kierowalismy do naszych trzech samochodów aby fotelik pasowal :) w jednym to tylko miejsce przednie wraz z wyłączonymi poduszkami powietrznymi :D

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie idę strzelić mega długie SPA! <3

Penelope lubi tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny wysyłąm wam dzisiejsze kopniaki mojej córci :) Leżałam na boku i dawała czadu najlepiej jest w 0:37 :) https://www.youtube.com/watch?v=HDClFj5eMXo&feature=youtu.be
    Świetnie, ze udało Ci się to uchwycić. Ja z moim małym mam tak samo, czasem się zastanawiam czy na pewno mam jedno dziecko ;-) Niestety mój mały cwaniaczek nie lubi kamery. Ciągle walczę i mam nadzieję go przyłapać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 23:19

relgwn15ilhiioyg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi kobietki czy dobrze zrozumialam. Zeby miec te kupony na allegro trzeba zakupy robic, np przez telefon lub tablet? I trzeba miec karte Visa? Przez zwykly przelew internetowy nie mozna?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis boli mnie brzuch, nie jakoś bardzo ale nie lubię jak boli :/
    Idę sie już położyć także do jutra dziewczyny!
    Dobrej nocy

ug3715nmrb0zdbvc.png

‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ