Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hehe no własnie u nas powstaja
dlatego pytam
super cena i super metraż
my tez sie rozgladamy i u nas w podobnej cenie a czasem nawet cena taka sama a metraz wiekszy ale np całe do remontu od instalacji po sufity wiec wtedy cena z automatu wzrasta niestety
-
a sie dogadamy Kochana, a masz juz imie??
Bo to teaz zalezy czy długie czy krótkiez tego co widze na blogach, portalach itd to kosztują ok 10zł
u mnie bedzie taniej na pewnooooo
po znajomościdorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:hehe no własnie u nas powstaja
dlatego pytam
super cena i super metraż
my tez sie rozgladamy i u nas w podobnej cenie a czasem nawet taka sama a metraz wiekszy ale np całe do remontu od instalacji po sufity wiec wtedy cena z automatu wzrasta niestety
My już byliśmy załamani szukaniem mieszkania. Chcieliśmy kupić mieszkanie całe do remontu 3 pokojowe ok 56metrów za 129 tysiecy w wysokim bloku.. okna do wymiany.. wysokie piętro..komórka zamiast piwnicy.. Było to najtańsze jakie szło. Aż tu pewnego dnia pojawiło się ogłoszenie M-5 w niskim ładnym bloku za 135 tysiecy, 4 pokoje, okna wymienione i ogolnie mieszkanie fajne do zamieszkania, duży balkon
no i 2 piwnice ! i tak będziemy robic po swojemuAle najważniejsze, że możemy od razu się wprowadzić u robić powoli
,
I powiem Ci, że na nasze szczęście okazało się, że jest to mieszkanie od rodziców od znajomej w innym wypadku już dawno ktoś by nas wyprzedził i kupił to mieszkanie. Właściciel się śmieje i dwa dni temu mówił, że mógl na licytacje wystawić je, bo do dzisiaj mam telefonami z prośbami, żeby je im sprzedał heh.
No i dodatkowo pomineliśmy biuro nieruchomości, gdzie oszczędziliśmy parę tysięcy:) -
megg Pan ratownik pokazywał ją jak opowiadał o śmierci łóżeczkowej, o bezdechu niemowląt, i przyduszeniach w łóżeczku...że ta poduszka jest tak wyprofilowana, żeby drożne były zawsze drogi oddechowe dziecka, i mają przepuszczalność powietrza bardzo dobrą
i wogóle mówił też, że dla niemowlaków do 6 msca życia najlepsze są śpiworki do spania, żeby ich nie przykrywać kołderkami, bo może się zawinąć i udusić...
Gosiak nie zazdroszczę tych mdłości, mi się na początku zdarzyło tylko kilka razy i dziękuję bardzo ..
Aagnieszkaa tez mam od 2 dni przeczucie, że mój maluch też się już odwrócił główką w dół, wczoraj tak mnie kopał po żebrach, że szok, a wcześniej się to nie zdarzało..i też mam takie dziwne bóle w kroczu, raz mi się wydaję, że to pachwiny, raz że podbrzusze także sama niewiem ..
Gratuluję studniówek wszystkim mamą !!!:D
derii84 ja również nie wyobrażam sobię spania z noworodkiem w łóżku .. bała bym się, że go przyduszę czy co .. ja nie jestem czujna, śpie jak zabita, wogóle to ja się boje, że ja tego brzdąca nawet nie usłysze w nocy jak będzie płakał !!
agaaa28 ja też bym chciała właśnie malucha od samego początku nauczyć samemu zasypiać w łóżeczku ! To jest naprawdę bardzo dobry sposób .. Siostra Twoja dokonała moim zdaniem bardzo dobrego wyboruZobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, bo przecież każde dziecko jest inne..
słoneczna 85 ja też raczej termometr chcę taki bezdotykowy na podczerwieńjeszcze słyszałam o takich smoczkach termometrach, też by mogło się sprawdzic
Cath właśnie wczoraj na tych warsztatach przedstawiciel z Maxi Cosi pokazywał ten fotelik jest cudnyyyytaką miałam na niego ochotę, ale niestety wygrała jakaś dziewczyna !! Ale tak jak mówił ten Pan nie do każdego samochodu one pasują i poprostu przed zakupem trzeba przymierzyc, a jak by np: nie pasował to w samochód wyposażony w iso fix czy jakoś tak można dokupić taki adapter!
agaaa28 co do monitorów oddechu Pan ratownik na wczorajszych warsztatach skomentował je w ten sposób, że one wychwytują ruch, i nawet karuzelka w łóżeczku czy biegający pies po pokoju możę sfałszować, zagłuszyć monitor, bo on nie liczy oddechów dziecka tylko ruch klatki piersiowej, muszą być naprawdę ''sterylne'' warunki żeby był wiarygodny czyli żadnych ruchliwych zabawek, karuzelek, latających piesków po pokoju i odsunietę od łóżka rodziców łóżeczko ... zbędny wydatek
Kurde tak czytam to wy dużo dostajecie gadźetów od znajomych, rodziny .. angelcia fotelik nawet ja tak dobrze nie mam...
PatrycjaP jak na lumpka to są naprawdę superrrr te ubranka, kurde jaki wybór musi u Was być, u nas to ciężkoooo z dobrymi ubrankami w lumpku... Gratuluje mieszkanka ! czekamy jak zaprosisz na parapetówkę hehehe..
Rudasek masz talent !!
megg, Penelope, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
dorocia2324 wrote:No na razie wybieranie imion jeszcze trwa. Ale dopiero w lutym bedzie wiadomo jaka plec jak sie urodzi, wiec wtedy to na pewno nie bedziesz miala czasu tym sie zajmowac
Kochana mam zamiar to robić cały czas dopoki mi sie nie znudzi
a po drugie moj R tez bierze w tym udzial wiec idzie szybciejdorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Francuska25 wrote:Angelique89- wykonuje sie badanie glukozy! Ja mialam 2 tygodnie temu. Wyniki wszystkie w normie.
-
A ja wiem jak wykorzystam kupon 30zł na allegro na ubrania - kupię sobie jeszcze koszulki do karmienia - właśnie oglądam i wpadły mi w oko: http://allegro.pl/nowe-kolor-koszula-do-karmienia-italian-radosc-xl-i4687574794.html http://allegro.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-italian-felicita-l-i4687555851.html
http://allegro.pl/nowosc-koszula-do-karmienia-ciaz-italian-kaja-l-i4730805108.htmlmegg, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
Na stronie maxi cosi jest aplikacja gdzie mozna sprawdzić gdzie dany fotelik mozna w samochodzie przypiąć
tym się kierowalismy do naszych trzech samochodów aby fotelik pasowal
w jednym to tylko miejsce przednie wraz z wyłączonymi poduszkami powietrznymi
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cath wrote:Dziewczyny wysyłąm wam dzisiejsze kopniaki mojej córci
Leżałam na boku i dawała czadu najlepiej jest w 0:37
https://www.youtube.com/watch?v=HDClFj5eMXo&feature=youtu.be
Niestety mój mały cwaniaczek nie lubi kamery. Ciągle walczę i mam nadzieję go przyłapać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 23:19