Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama też mnie ciśnie ze musze kolderke i poduszkę kupić, w życiu
Mam 2 śpiwory do spania, 2 rożki i 2 kocyki. Kupię tylko prześcieradło z gumka i poduszkę klin, też mi się wydaje ze kołdra i normalna poduszka może tylko spowodować zagrożenie dla dziecka, albo że kolderke sobie zarzuci na głowę, albo że buzia wpadnie w miękka poduszkę.
Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Ochraniacza też nie kupię, obawiam się ze będzie zasłaniać widok i powodować ryk
nie mówiąc o wzgledach bezpieczeństwa. Kurcze, kiedyś nie było tych ochraniaczy, zabezpieczenia do kontaktu, szuflady, piekarnika i jakoś przeżyliśmy, a teraz najlepiej żeby dziecko w kasku raczkowalo
Gosiak, Sue, Penelope, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny super zakupy:)
ja tez kupilam dzis co nieco, torbe uzywanych ciuszkow i jestem zadowolona
co do ochraniacza ja kupie napewno, ja bylam bardzo ruchliwym dzieckiem i ponoc obijalam sie o te szczebelki wiec wole nie ryzykowac z moim maluchem -
Jasne, akurat ostatnie o czym będziemy myśleć po porodzie to zakupy, poza tym pośpiech jest złym doradca, po co przepłacać skoro dużo rzeczy można kupić taniej online?
Już nie wspomnę ze trochę rzeczy trzeba mieć już w szpitalu, to kiedy wg niej można już je kupić?
-
Moj P. tez mi cały czas mówi, żebym nic nie kupowała, że dostaniemy wszystko. A mnie to wkurza, że chcą mi odebrać całą radość. To moje pierwsze dziecko, pierwsza wyprawka. Teściowa miała troje swoich, może małemu kupić prezent. I nic ponadto. To moje dziecko, spadać od niego!!!
Atakasobiejedna, PatrycjaP, Gosiak, megg, Pia Gizela, Aagnieszkaa, Lara 82, Januszkowa, asia888, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Sue, rozumiem Cię doskonale, ja jakoś przelknelam to że nic sama z ubranek nie mogłam kupić, bo wszystko dostałam, ale kosmetyków, laktatora, czy większych rzeczy jak łóżeczko, czy wózek to nikt nie będzie mi wybierał
Nawet z niechęcią myślę o dostawaniu zabawek, chyba że taką jak ja wybiorę, a jak nie to niech pieluchy kupują i tyle
oczywiście takie jak im powiem, chyba jestem control freak
Gosiak, Penelope, Sue, megg, asia888, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Moj P. tez mi cały czas mówi, żebym nic nie kupowała, że dostaniemy wszystko. A mnie to wkurza, że chcą mi odebrać całą radość. To moje pierwsze dziecko, pierwsza wyprawka. Teściowa miała troje swoich, może małemu kupić prezent. I nic ponadto. To moje dziecko, spadać od niego!!!
Popieram w 100 proc !!!
Ja nawet ani jednego ubranka nie chce od kogoś. Wszystko chce wybrać sobie sama - to co mi się podoba. Mamy zamiar z mężem powiedzieć wszystkim, że jak chcą coś kupić dla małej to przyjmujemy tylko pampersy, chusteczki nawilżające itp. Nic innego nie chcemy, bo mamy czy też sami będziemy chcieli sobie kupić. Pampersy itp zawsze się przydadzą, a nam odejdzie spory wydatek
A tak to przeważnie rodzina nakupuje pierdół, albo rzeczy których się już ma po ileś sztuk.. I czego i tak nie zuzyjemy..
Sue lubi tę wiadomość
-
Ale się cieszę, wygrałam licytację karuzeli Tiny Love na allegro, nowe podobne chodzą za 180 zł min, a ja kupiłam używana za 78 zł, mam nadzieję że będzie sprawna tak jak w opisie napisali
Gosiak, Penelope, juska19, Asiaa1201, asia888 lubią tę wiadomość
-
Na allegro są kiepsko zrobione zdjęcia, nie chciało im się montować na łóżeczku chyba
tu można więcej zobaczyć
http://www.sklep-tosia.eu/tiny-love-karuzela-serenada-natury_p1717 -
Ja w ogole powiem rodzinie, że jak przyjeżdżają, to bez zabawek!! Mamy małe mieszkanie, nie wiem gdzie to będę trzymać!! Niech zapytają co trzeba. Mój P. niech to zalatwi. Juz wystarczy, że wózek mi wcisnęli.
Moi rodzice sie nie wtrącają wcale. A jak się teściowa obrazi - cóż, mieszka 400km ode mnie. Jakoś przeżyjePenelope lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna nie jestes:) dzieci mają uczulenia na pieluchy, warto rodziców zapytać zanim się im
Coś kupi!! Tak mnie to zirytowało, że nie macie pojęcia.
A potem się babcie dziwią, że dziecko rozpuszczone. Jak dostaje prezenty nonstop. Po co!! Niech sie pobawia, przytulą. Po co kupować miłość dziecka?!
-
Ja też nie chce zagracac mieszkania, wolę mieć 2-3 lepsze, bezpieczne zabawki np z fisher price, Lamaze, mogą być używane jeśli są w dobrym stanie, a nie pełno taniego gówna, za przeproszeniem. Ale oczywiście że jak usłyszą cenę to stwierdzą że na głowę upadłam, ale żeby coś poczytać na necie co warto kupić to już na pewno nie wpadną, byle coś kupić i nie przyjść z pustymi rękami. To już wolę żeby przyszli bez niczego albo zapytali czy obiad ugotować
MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Ja nie chcę wielu zabawek, bo mały ich nie będzie szanować, jak będzie ich miał za dużo
Moje dziecko nie będzie miało zapychaczy czasu, wolę, żeby dostawał bajeczki, które będę mu czytac
Tomuś sobie skacze po brzuchu, cały mi juz lata
A powiedzcie mi jedno - czasami mam wrazenie, że on tak drży w brzuchu. Jak (sorry synu) pies sie z wody otrzepuje, to podobne odczucie. Macie tez tak?Gosiak, derii84, PatrycjaP lubią tę wiadomość
-
Macie 100% racji z zabawkami, my też nie chcemy ich za dużo, na pewno na start kupimy przytulankę o zapachu mamy i tą żyrafkę - któraś z Was podsyłała linka dawno temu a ja teraz nie mogę znaleźć, poproszę o linka do żyrafki
A przy okazji ładnie się witam i życzę wszystkim miłej niedzieli. Ja się pewnie odezwę późnym popołudniem lub wieczorkiem, bo przed 8:00 ruszamy do teściów, dziś dałam sobie dyspensę na słodycze, bo teściowa robi świetne ciasta
Edit: dobra, już mam linka do żyrafy: http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawki-z-gryzakiem/79-zyrafa-sophie-vulli-3056566163243.html.
Znalazłam w mailu do mojego M. Bo mu wysyłałam swego czasu
A tu macie te przytulanki o zapachu mamy: http://mamazen.pl/peppa-przytulanka-dla-niemowlat-krolik-tino-baby-blue-organic-cotton.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 06:27
derii84, megg, Januszkowa, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość
-
Czesc
Co do zabawek mamy te dwie grzechotki koty, myslalam jeszcze tylko o sesnsorycznej na począteka tak to wszystko. Potem sie pomyśli. Na pewno takie krzesełko kupimy gadajace bo jak pilnowalam tego chłopca to mial i bardzo fajna sprawa !
tez nie chcemy kupowac nie wiadomo ile
bardziej będę inwestować w książeczki
Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość
-
Sue, o to drżenie juz ktoś tutaj pytał i z tego co pamiętam to odpowiedź była ze to normalne, wynika z niedojrzalosci układu nerwowego dziecka czy jakoś tak
-
Witam się i ja.
Macie rację z tymi zabawkami,my mamy 3 grzechotki,chce jeszcze kupic jakąś przytulanke i coś z fisher price lub chiccomyślę o tym,bo w czerwcu czeka nas długa podróż samochodem,więc muszę mieć zabawki i książeczki.
Co do kolderki i poduszki,my mamy,oczywiście poduszkę zamienię na klin,a przez pierwszy miesiąc będzie mały w łóżku spał,ale zastanawiam się nad kupnem jednego spiworka.
Mi także nikt nie zabierze satysfakcji z kupowania zaopatrzenia dla Małego,a koleżanki jak pytają,co bym chciała to otwieram str H&M i pokazuje im co mi się podoba,a one mają uzgodnić między sobą.
Dzisiaj będę siedzieć na allegro i wybierać klina,może karuzelke,tantum rosa,jakąś przytulanke. Jeżeli macie jakieś pomysły to podsylajcie linki. Z chęcią skorzystam