Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanko to link do kocyków Minky-
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34319109
LadyMK tutaj link do pościeli. Mam białą w owieczki, jestem zadowolona.
http://allegro.pl/posciel-120x90-4-el-organizer-ochraniacz-kapri-i4701079511.html
Kupiłam kołderkę i poduszkę, ochraniacz też. Jeśli się nie przydadzą od razu to później na pewno. Poduszkę klin też mam. Wszystko od tego sprzedawcy.
Na początek mam dwa śpiworki i z nich będę korzystać + kocyk Minky
Gosiak ja pisałam o żyrafce Sophie
Mam znajomą, która ma sklep z zabawkami i mówi, że to najlepsza rzecz dla dziecka:) Podobno wszystkie maluchy uwielbiają żyrafkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 12:38
megg, przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość
-
Jestem! Jakoś nie mam weny do pisania ;P Czytam was, ale pisać mi się nie chce:D
LadyDi wszystkiego co najlepsze !!!
Lara, ludzie to są okropni, wszystko wiedzą lepiej. Mnie też denerwują "dobre rady". Oczywiście wszystkich słucham, potakuję. Ale zrobię po swojemu! Szczególnie praktykuję tą taktykę z mamą
Ja wiem, że chce dobrze, ale czasy się zmieniły. Gdybym jednak jej się sprzeciwiła, to była by awantura, taki już ma charakter
W sumie, to chyba po części ona mnie stopuje w kupowaniu dla Brzuszkowego ;P Wg niej wszystko należałoby kupić po urodzeniu
A ja tak nie zrobię. Jak się dziś dowie, że pokój pomalowany, to chyba się zdenerwuje 
Co do zabawek, to za dużo nie chcemy mieć. Jedna przytulanka, coś sensorycznego i mata edukacyjna. Nawet nie bardzo wiem czy chcę jakąś karuzelę nad łóżeczkiem. Może coś delikatnego np. z Ikea.
Ale kotki-grzechotki z Ikea kupię, bo są cudne
Zaciekawiła mnie ta przytulanka z zapachem mamy, tylko czemu taka droga. Jak się z inną prześpię, to nie będzie mną pachniała ;P Albo sama uszyję coś z wełną owczą w brzuszku
Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość
-
Ale po wczoranszej imprezce zrobiliśmy kilka fotek:-)(na pocieszenie
)
Chciałam wczytać dwie ale nie wiem czemu resetuje mi połączenie z iv pl, drugie postaram się później
http://www.iv.pl/images/29762420222939964663_thumb.jpg
Nie wiem jak ja dojdę ładu z nogami od marca, są słoniowe
ale brzuś mi się podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:22
Bietka, megg, Fedra, Januszkowa, Sue, Penelope, LadyDi, dorocia2324, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
No tutaj lepiej widać mój brzuś

http://www.iv.pl/images/08711798104305829504_thumb.jpg
Atakasobiejedna, juska19, Bietka, justta, megg, Fedra, Asiaa1201, Januszkowa, ash, Sue, Gosiak, Patrycja20, asia888, Penelope, LadyDi, Laurka, dorocia2324, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Hejka mamuśki
Ladydi wszystkiego najlepszego spelnienia marzen
Lara ślicznie wyglądasz i też najbardziej nie lubię tych dobrych rad zwłaszcza jak się nie pytam tylko stwierdzam coś, no masakra
My już po rosołku i zaraz herbatkę wiśniową będziemy pić
Miłej niedzieli
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję studniówki

u mnie 84 dni jeszcze
Jutro wizyta na 18:30 i proszę o trzymanie kciuków, by moje dziecko zechciało pokazać co ukrywa między nóżkami
Lara 82, megg, Januszkowa, Sue, derii84, justta, AsiaSzw, Patrycja20, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

-
No dobra, jestem, było całkiem miło, teściowa jak tylko wysiadłam z auta krzyczała z balkonu: Ale Małgosia pięknie wygląda!
I wszyscy prawili mi komplementy. Porozmawiałyśmy sobie z teściową jak to ona rodziła (mój M. jest wcześniakiem, urodził się w 7-mym miesiącu) wypytałam ją o różne rzeczy.
Teść dalej utrzymuje, że zbiera na wózek i pytał czy 2 tys. starczą na dobry.
Ze słodyczy zjadłam kawałek tortu wiśniowego robionego przez teściową i 6 tofiffee
Więc nie jest źle.
Dostaliśmy też sporo słoików z ogórkami, papryką, buraczkami, sokiem z malin... a na dziś na kolację robioną specjalnie dla mnie rybę po grecku
No i jak poszłam do toalety, to teściowa wzięła na bok mojego M. i po cichu powiedziała: nic nie mów Małgosi, bo się wystraszy, ale jak się Janinka urodzi, to po roku róbcie następne
A my taki właśnie mamy plan, tylko się nim teściom nie chwaliliśmy, ale się uśmiałam jak mi to M. w samochodzie powiedział 
Trasa natomiast była tragiczna - mgła jak mleko od Gdańska do Elbląga i jak wracaliśmy to samo.
LadyDi, spełnienia najskrytszych marzeń, dużo dużo miłości i łatwego porodu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 16:19
derii84, Lara 82, justta, Bietka, Sue, Penelope, Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, wgłębiłam się w nosidła jeszcze

I polecane dla niemowląt jest nosidełko ergonomiczne TULA - koniecznie z wkładką dla niemowląt od 3,5 kg
Tylko to już łączny wydatek rzędu 500zł - ja jak mówiłam będę chciała nauczyć się wiązać chustę i nosić w chuście. Ale jak z jakiegoś powodu mi się nie uda, to zainwestuję w to nosidło.
Patrzę, że na olx można kupić używane też. Może w styczniu kupię, bo nie wiem czy tatuś będzie chciał nosić Jankę w takiej chuście jaką kupiłam
Więc dla tatusia będą jakieś neutralne kolory nosidła a dla mamusi turkusowa chusta 
No i przy dwójce - tatuś może nosić starszaka w nosidełku a mamusia w chuście
I jeszcze takie, ale jest do 15kg tylko: http://mamazen.pl/category/nosidelka-marsupi-plusWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 17:33