Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanko to link do kocyków Minky-
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34319109
LadyMK tutaj link do pościeli. Mam białą w owieczki, jestem zadowolona.
http://allegro.pl/posciel-120x90-4-el-organizer-ochraniacz-kapri-i4701079511.html
Kupiłam kołderkę i poduszkę, ochraniacz też. Jeśli się nie przydadzą od razu to później na pewno. Poduszkę klin też mam. Wszystko od tego sprzedawcy.
Na początek mam dwa śpiworki i z nich będę korzystać + kocyk Minky
Gosiak ja pisałam o żyrafce SophieMam znajomą, która ma sklep z zabawkami i mówi, że to najlepsza rzecz dla dziecka:) Podobno wszystkie maluchy uwielbiają żyrafkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 12:38
megg, przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość
-
Jestem! Jakoś nie mam weny do pisania ;P Czytam was, ale pisać mi się nie chce:D
LadyDi wszystkiego co najlepsze !!!
Lara, ludzie to są okropni, wszystko wiedzą lepiej. Mnie też denerwują "dobre rady". Oczywiście wszystkich słucham, potakuję. Ale zrobię po swojemu! Szczególnie praktykuję tą taktykę z mamąJa wiem, że chce dobrze, ale czasy się zmieniły. Gdybym jednak jej się sprzeciwiła, to była by awantura, taki już ma charakter
W sumie, to chyba po części ona mnie stopuje w kupowaniu dla Brzuszkowego ;P Wg niej wszystko należałoby kupić po urodzeniu
A ja tak nie zrobię. Jak się dziś dowie, że pokój pomalowany, to chyba się zdenerwuje
Co do zabawek, to za dużo nie chcemy mieć. Jedna przytulanka, coś sensorycznego i mata edukacyjna. Nawet nie bardzo wiem czy chcę jakąś karuzelę nad łóżeczkiem. Może coś delikatnego np. z Ikea.
Ale kotki-grzechotki z Ikea kupię, bo są cudne
Zaciekawiła mnie ta przytulanka z zapachem mamy, tylko czemu taka droga. Jak się z inną prześpię, to nie będzie mną pachniała ;P Albo sama uszyję coś z wełną owczą w brzuszkuLara 82, Penelope lubią tę wiadomość
-
Ale po wczoranszej imprezce zrobiliśmy kilka fotek:-)(na pocieszenie
)
Chciałam wczytać dwie ale nie wiem czemu resetuje mi połączenie z iv pl, drugie postaram się później
http://www.iv.pl/images/29762420222939964663_thumb.jpg
Nie wiem jak ja dojdę ładu z nogami od marca, są słonioweale brzuś mi się podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:22
Bietka, megg, Fedra, Januszkowa, Sue, Penelope, LadyDi, dorocia2324, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
No tutaj lepiej widać mój brzuś
http://www.iv.pl/images/08711798104305829504_thumb.jpgAtakasobiejedna, juska19, Bietka, justta, megg, Fedra, Asiaa1201, Januszkowa, ash, Sue, Gosiak, Patrycja20, asia888, Penelope, LadyDi, Laurka, dorocia2324, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Hejka mamuśki
Ladydi wszystkiego najlepszego spelnienia marzen
Lara ślicznie wyglądasz i też najbardziej nie lubię tych dobrych rad zwłaszcza jak się nie pytam tylko stwierdzam coś, no masakra
My już po rosołku i zaraz herbatkę wiśniową będziemy pić
Miłej niedzieliLara 82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję studniówki
u mnie 84 dni jeszcze
Jutro wizyta na 18:30 i proszę o trzymanie kciuków, by moje dziecko zechciało pokazać co ukrywa między nóżkamiLara 82, megg, Januszkowa, Sue, derii84, justta, AsiaSzw, Patrycja20, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
No dobra, jestem, było całkiem miło, teściowa jak tylko wysiadłam z auta krzyczała z balkonu: Ale Małgosia pięknie wygląda!
I wszyscy prawili mi komplementy. Porozmawiałyśmy sobie z teściową jak to ona rodziła (mój M. jest wcześniakiem, urodził się w 7-mym miesiącu) wypytałam ją o różne rzeczy.
Teść dalej utrzymuje, że zbiera na wózek i pytał czy 2 tys. starczą na dobry.
Ze słodyczy zjadłam kawałek tortu wiśniowego robionego przez teściową i 6 tofiffeeWięc nie jest źle.
Dostaliśmy też sporo słoików z ogórkami, papryką, buraczkami, sokiem z malin... a na dziś na kolację robioną specjalnie dla mnie rybę po grecku
No i jak poszłam do toalety, to teściowa wzięła na bok mojego M. i po cichu powiedziała: nic nie mów Małgosi, bo się wystraszy, ale jak się Janinka urodzi, to po roku róbcie następneA my taki właśnie mamy plan, tylko się nim teściom nie chwaliliśmy, ale się uśmiałam jak mi to M. w samochodzie powiedział
Trasa natomiast była tragiczna - mgła jak mleko od Gdańska do Elbląga i jak wracaliśmy to samo.
LadyDi, spełnienia najskrytszych marzeń, dużo dużo miłości i łatwego porodu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 16:19
derii84, Lara 82, justta, Bietka, Sue, Penelope, Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, wgłębiłam się w nosidła jeszcze
I polecane dla niemowląt jest nosidełko ergonomiczne TULA - koniecznie z wkładką dla niemowląt od 3,5 kg
Tylko to już łączny wydatek rzędu 500zł - ja jak mówiłam będę chciała nauczyć się wiązać chustę i nosić w chuście. Ale jak z jakiegoś powodu mi się nie uda, to zainwestuję w to nosidło.
Patrzę, że na olx można kupić używane też. Może w styczniu kupię, bo nie wiem czy tatuś będzie chciał nosić Jankę w takiej chuście jaką kupiłamWięc dla tatusia będą jakieś neutralne kolory nosidła a dla mamusi turkusowa chusta
No i przy dwójce - tatuś może nosić starszaka w nosidełku a mamusia w chuście
I jeszcze takie, ale jest do 15kg tylko: http://mamazen.pl/category/nosidelka-marsupi-plusWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 17:33