X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Atakasobiejedna, jak zadałam pytanie, to przypomniało mi się, że jakiś czas temu pisała o tym bodajże Fedra :)

My witamy sie z kawusia i maluszkiem śpiącym obok mnie:) nie mogę uwierzyć, że też będę miała takiego szkraba :)

Jakie plany na niedziele?:)

• cath Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie posprzeczałam sie z M. Nie pali od dwóch tygodni i jest strasznie nerwowy. Ja ze w ciąży mam humory i sie nie dogadujemy wyjątkowo :/ dzis to nawet nie chce z nim gadać. Jeszcze mam takiego doła ze hohoho! Poszłam do pokoju Konstancji i zaczelam plakac nawet nie wiem czemu!
    Wlasnie wczoraj kupilam platki mydlane i piorę druga ture ciuszków a w grudniu wypiorę to co sie do grudnia nazbiera i rzeczy które zabieram do szpitala.

derii84 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Moj P. tez mi cały czas mówi, żebym nic nie kupowała, że dostaniemy wszystko. A mnie to wkurza, że chcą mi odebrać całą radość. To moje pierwsze dziecko, pierwsza wyprawka. Teściowa miała troje swoich, może małemu kupić prezent. I nic ponadto. To moje dziecko, spadać od niego!!!
    Dokładnie mam takie same odczucia! :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,to faktycznie te hormony dają się we znaki,abraknikotyny także powoduje wywoływanie stresów....hym.Nie płacz,ciesz się swoim stanem,myślę,że mąż ochłonie i za jakiś moment przyjdzie i przeprosiswoją ukochaną :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    moja tesciowa za to mnie cisnie zeby nic nie kupowac, taki przesad :) ze ona po porodzie kupi :) niestety niestety nie wie nawet co to jest laktator :) wiec zakupy zostawiam sobie sama najlepiej wiem czego potrzebuje a czego nie :)
    Asia - to mógłby by bardzo interesujący eksperyment ;-) aż sama jestem ciekawa co by się znalazło w wyprawce od Twojej teściowej.

Ja wiem że zbliża się Mikołaj, święta. Jeszcze przed narodzinami Małego będę świętować moje urodziny, potem imieniny. Trochę okazji do prezentów będę miała. Planuje zrobić listę rzeczy, a nawet konkretnych produktów które chciałabym dostać. Bo boję się ze dostanę zdublowane rzeczy ( jak na weselu żelazka) albo coś kompletnie nietrafionego ;-) już nie mogę się doczekać...muszę Wam powiedzieć... Oczywiście dzidziusia a nie prezentów...hihi

asia888 lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez wolalabym zeby ktos mnie zapytal co chce dla maluszka

a te zabawki Gosiak sa super:) dzięki-zapisalam, moze ktos nam kupi:)

witam sie i lece na spacerek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 09:33

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Oj,to faktycznie te hormony dają się we znaki,abraknikotyny także powoduje wywoływanie stresów....hym.Nie płacz,ciesz się swoim stanem,myślę,że mąż ochłonie i za jakiś moment przyjdzie i przeprosiswoją ukochaną :)
    My się naprawde wg nie kłócimy a dzis to masakra. Mam ochotę go dzis zabić dosłownie! Aj przejdzie nam.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak usłyszycie dzis w wiadomościach albo gdzies przeczytacie w necie ze na Pomorzu żona zabiła swojego męża to będę to ja!

Penelope, Gosiak, PatrycjaP lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Cath nie zabijaj męża! Bo kto Ci będzie z dzieckiem zostawał jak Ty pójdziesz na zakupy :D

Sue, Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, tez tak wczoraj miałam ale szybko mi przeszło :) rób swoje i nie zwracaj uwagi. Albo się wyplacz właśnie, mi to bardzo pomaga.

Witam się z urodzinowym ciastem w łapce. :)
    Musze doprawić rosół, zrobić surówki do obiadu, poodkurzac i zmyć podłogi, no i siebie doprowadzić do wyglądu człowieka... Także będę wieczorkiem dopiero. Trzymajcie się i nie stresujcie. Dobrego dnia! :*

Lara 82, Bietka, megg, Pia Gizela, Gosiak, asia888, PatrycjaP lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Cath, tez tak wczoraj miałam ale szybko mi przeszło :) rób swoje i nie zwracaj uwagi. Albo się wyplacz właśnie, mi to bardzo pomaga.

Witam się z urodzinowym ciastem w łapce. :)
    Musze doprawić rosół, zrobić surówki do obiadu, poodkurzac i zmyć podłogi, no i siebie doprowadzić do wyglądu człowieka... Także będę wieczorkiem dopiero. Trzymajcie się i nie stresujcie. Dobrego dnia! :*
    Wszystkiego co najlepsze <3

Katiś dam sobie rade sama. Dzis to on mi do niczego nie jest potrzebny! No nigdy tak nie mieliśmy a dzis to jest tragedia dosłownie! Wrr

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, życzę miłego dzionka :-)

Lady Di wszystkiego co najlepsze :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wszystkiego najlepsiejszego,spełnienia marzeń :)

U mnie obiadek się gotuje,a jasiedząc na kanapie z laptopem na kolanach,śmieję sięw niebogłosy z moich chłopaków,piszą modlitwę i literują głośno,nawet ojciec popełnia błędy już :)

Ubaw po pachy :D

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na 18 mojego chrześnika, no i jak się wkurzyłam szok!
    Była w lokalu, a ja mam niestety problemy z imprezowaniem teraz, szczególnie z długotrwałym siedzeniem, jeszcze na pieprzonych twardych drewnianych krzesłach.
    Jeszcze po całym dniu szykowania, wyjazdu do koleżanki aby mnie uczesała miałam dość i brzuch nie bolał, ale miałam wrażenie, że twardy jak kamień.
    No ale nie wypadało nie jechać, pojechaliśmy na 17, no ale o 20.30 chciałam już do domu bo jeszcze dojazd 60 km.
    No ale oczywiście jak mogą zrozumieć, że się gorzej czujesz :-( i mega wkurwiające teksty już idziecie, no obrażę się, że już idziecie (matka chrześnika), no jeszcze wszystkie dania nie podane, pochodź sobie może będzie Ci lepiej, no ale nie jedźcie. Najbardziej w tym wszystkim jestem zła na moją mamę, bo ona się przyłączyła do zgrai namawiających na zostanie :-(

Oczywiście wyszliśmy i nie dość, że pojechaliśmy to jeszcze fochy, że wychodzimy, a ja się przejmuję. Kuźwa jacy ludzie są ograniczeni!!!! i nie potrafią uszanować czyjejś decyzji, normalnie średniowiecze!!!!

A mama to tak mnie wściekła, że się do niej nie odezwę, bo kto jak kto ale ona powinna zrozumieć, choć ona miała 2 lekkie ciąże i po prostu od początku mnie nie rozumie. Chce mi się wyć, bo nawet tata potrafi mnie zrozumieć, a ona czasami doprowadza mnie do szału!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 10:34

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, sto lat!! Wszystkiego co najlepsze :*

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie dziwię się że się wkurzylas, trzeba było ich zapytać czy nie będą mieli wyrzutów sumienia że Cię zatrzymywali jak nie daj Bóg wyladujesz w szpitalu :/ Tylko Ty wiesz jak się czujesz i czy możesz zostać czy powinnaś odpocząć...

derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Lara,ale dobrze,że z mężem postawiliście na swoim,nikt za was nie powinien decydować,a jeszcze brać was sposobem,typu"obrażę się".
    Przypomniało mi się,że jak poinformowalismy teściową o ciąży,to ona od razu ze ślubem wyskoczyło,na nasze nie,że ślubu jak na razie nie będzie,dostała prawie zawału i ten tekst,co ludzie powiedzą mnie rozwalił.Później sama zobaczyła,że z moją ciążą to nieprzelewki i odpuściła,także wiem co czujesz Lara,bo taka sama terściowa była jak i Twoja mama...

Lara 82 lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Atakasobiejedna, ale wiesz ja nienawidzę się tłumaczyć, zawsze staram się zrozumieć decyzję drugiego człowieka bez zbędnych wyjaśnień.(i może to za dużo ale tego oczekuję od innych)
    Skoro ktoś czegoś nie chce to widocznie ma powód i nie koniecznie ja muszę go znać.
    I często sobie popłakuję, dlaczego coś mnie boli dlaczego nie mogę robić pewnych rzeczy, a inni w mojej sytuacji mogą, szczególnie, że wcześniej mogłam góry przenosić bo taką jestem osobą. Może dużo w tym wszystkim mojego strachu i przesady aby nic nam się nie stało nie wiem(no ale też moja sprawa prawda :-) lepiej chuchać na zimne,niż potem płakać), no ale jak mówię coś to tak wiele osób lubi to swoje 5 groszy wetknąć.
    I jakie to typowo polskie. Ja mówisz komuś, że coś Cię boli to od razu 1000 porad co możesz zrobić żeby nie bolało, kuźwa ja doskonale wiem !!!!
    To jest jakaś nieumiejętność logicznego myślenia, na zdanie oznajmujące zaczynają się odzywać wszystkie ciocie dobra rada.
    Przecież jak bym chciała wiedzieć co zrobić jak mnie boli to bym zadała pytanie prawda.
    Po prostu ja lubię czytać i słuchać ze zrozumieniem :-(
    AAAA nie ważne, gorszy dzień psychicznie, bo na szczęście fizycznie dziś nie jest źle chociaż mój mały ma jakiś etap, że mało się rusza w ciągu dnia :-( i tak od kilku dni :-( muszę nie źle nasłuchiwać aby go usłyszeć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 11:29

derii84, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja35, a jak tam twój bobas obudziłaś go w końcu?
    Co zadziałało?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja też wolę się nie tłumaczyć z tego co mnie boli, bo nie będę opowiadać w towarzystwie że czuje parcie na krocze :/ A potem jest tak jak mówisz, nagle wszyscy są lekarzami i dają Ci dobre rady... Albo zaczynają opowiadać o swoich dolegliwościach, jak moja mama :P Ostatnio teściowa radziła mi na przeziębienie moczyć nogi w gorącej wodzie, bo ona tak w ciąży robiła, oczywiście jej przytaknelam ze tak zrobię, a w duszy sobie pomyślałam że przecież gorąca woda może skurcze spowodować i na pewno tego nie będę robić.

Lara 82 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ