X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, pięknie wyglądasz ;) Witam w klubie bardzo długowłosych :)

Ja dziś posprzątałam w szafie. Rzeczy, w które nie wchodzę (a przeważnie to letnie rzeczy) pochowałam do szuflady, poczekają na sezon, mam nadzieję, że wtedy w nie wejdę :) Stwierdzam, że nie jest tak najgorzej z ilością rzeczy na zimę :)

Ja dziś pierwszy raz odczułam rozciągające się więzadła. Ból jak na okres, na szczęście przeszło jak chwilę porozciągałam się na piłce.
    Dziś miałam poćwiczyć, ale tak mi z tą szafą zeszło, że już za późno :)
    Jutro koniecznie, bo wystarczyło mi kilka chwil na piłce i plecy odpuściły.

Mnie też już ciężej z depilacją, ale jeszcze daję radę ;)

Dziś oprócz porządku w szafie nie zrobiłam nic!! Masakra, jutro muszę się ogarnąć, iść na spacer, do kosmetyczki, itd :)

Witam nowe mamusie ;)

• cath Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    no własnie ja tez u siebie zauważyłam i nie byłam pewna czy to to. Nie boli brzuch twardnieje -na może krócej niż minutę, Robi się bardziej czubaty. Generalnie nic nie czuję tylko lekki dyskomfort
    Juz się martwiłam że tomoże znowu stawinie się macicy
    Wiesz co nie wiem jak czuć gdy stawia sie macica. Mam wizytę w czwartek u ginka wtedy sie popytam :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to takie dreszczo ciarki to miałam chyba raz i tak dosłownie 2sek :) ale to nie bolało :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie skurcze BH nie bola czuć tak jakby miesiączka byla. :) i ja tego nie czuje jako prąd :) i czuje to okolo 1 minutę to tylko twsrdnienie brzucha :) od góry do dolu

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znacie jak to statystycznie wygląda z donoszeniem ciąży? W sensie do 38 tyg, pytam bo stoimy z mężem przed dylematem, wypłynął dzisiaj i albo wróci 17 grudnia i zostanie dłużej aż do porodu i wtedy mu nie zapłacą za miesiąc wogóle :/ albo wróci 7 stycznia jeśli będzie statek w europie - 34 tc 6 d, albo wróci 35 tc 6d, i się zastanawiam ile jest porodów takich pod koniec 8 miesiąca, czy to raczej rzadko... Oczywiście wariant 7 styczeń wygląda idealnie ale może stać się niemożliwy jesli pojada na afryke i wtedy bedzie trzeba decydowac czy bezplatnie miesiac i schodzi 17 grudnia czy pelnoplatnie przedluza do 14 stycznia:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja chyba jeszcze tych skurczy nie mjalam :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie dwie nowe mamusie :-)
    Obecnie listą zajmuje się Katiś więc myślę, że jak będzie miała czas to uaktualni.
    Mam nadzieję, że zostaniecie z nami i będziecie często się udzielać :-)

Kasia_10.02 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37 tc to ciaza juz donosza i mozna normalnie rodzic niby mowia ze 8 miesiac najogrzej rodzic lepiej albo 7 albo 9

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella masz piękne włosy, podobnie jak Sue :-) Zawsze chciałam mieć takie, ale mnie niestety natura nie obdarzyła, moje są cienkie i jak osiągają pewną długość to zaczynają wypadać :-(
    Dlatego jeśli kiedykolwiek będę miała córkę chciałabym aby miałą włosy po moim mężu :-

Bella ciężko stwierdzić z tym porodem naprawdę. To jest tak indywidualna sprawa, że ciężko coś doradzić. Sama będziesz widzieć jakie będzie twoje samopoczucie pod koniec grudnia, może będziesz miała wizytę to i gin Ci doradzi. A natura jest naturą i wszystko może się zmienić w ciągu 2 dni.
    Także sami musicie podjąć decyzję :-)

bella84 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa mamusia Kasia coś napisała o sobie :-
    No to jeszcze Aleksandra coś więcej o sobie może nam napisze? :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ten trzypunktowy pas to rzeczywiście istotna sprawa. No jeśli chodzi o mierzenie fotelika w aucie, jest też ważne. Chyba, że np. w necie doczytasz czy będzie pasował Twój model fotelika do twojego auta.
    Jeśli ktoś kupuje np. bez bazy może się okazać, że np. kanapa jest za długa i pasy nie starczają itd. Widziałam taki przypadek u koleżanki.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealnie by było gdybym donosiła ciążę chociaz do tego 37 tc skonczonego, wtedy maz wraca i jest ze mną jak nigdy az 9 tygodni a wiec i z dzidzka dluzej, tylko boje sie ze gdyby cos sie wczesniej zaczelo dziac to ja sama w domu jestem:/ mam numer na taxe, sasiadow w sumie nie znam bo tu nikt z nikim nie gada, ba.. Ja nawet ich nie widuje :/ a moi rodzice mieszkaja w sumie niedaleko ale zejdzie im z 30 min na dojazd, mam nadzieje ze to nie jest tak ze dziecko wychodzi w chwile, tylko troche czasu jest, zwlaszcza ze ja chce na zaspie todzic wiec nie doac ze 30 min na tate bym czekala to jeszcze na zaspe z gdyni musze dojechac wiec kolejne 40 min...jak dobrze pojdzie

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fotelik już mam, bo był razem z wózkiem Graco, musze tylko dokupić bazę :)

Mam niewyobrażalna ochotę na loda! Chyba zadzwonie do P., zeby mi kupił jal bedzie wracał z grania :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamy ;)

Bella pieknie, sliczne wlosy

ja juz depiluje si ena czuja, brzuch wyskoczyl mi w przeciagu 1 miesiaca i jest juz wielki !Boje sie co to dalej bedzie ;p

Penelope lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

No bella wloski cudne i kolorek :) Oczywiscie pieknie wygladasz :)

Ja uciekam spac bo jutro z rana na ta glukoze i te inne badania. Dobranoc!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, moj P. wtedy kiedy ja mam termin ma akurat jakies granie i juz się śmiejemy, że musimy pogadać z małym, żeby wyszedł wcześniej :)

Nie myśl o tym, że urodzisz przed terminem po prostu:) będzie na pewno dobrze!!
    Moja koleżanka miała termin na 06.01, tak sie stresowala, że urodzi w 2013roku w grudniu, a miała wywoływany poród i urodziła 14.01 :) głowa do góry, mąż zdąży!!

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, będziesz wiedziała że coś się zaczyna dziać kilka godzin przed. Koleżanka mi mówiła, że najpierw są bóle miesiączkę, a dopiero później później te poważniejsze. U niej wyglądało to tak ze o 6 zaczął boleć ja brzuch, do szpitala pojechała o 22 a urodziła o 7 rano, także spokojnie zdążysz zadzwonić do rodziców :) i myśl pozytywnie, bo to baaaardzo dużo daje.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nie mam tych skurczy jeszcze. Kilka razy miałam takie uczucie, że mi brzuch jakby napęczniał i zaraz pęknie, ale to trwało po ok. pół godziny.

Ja też depiluję się na czuja, nie mam odpowiedniego lusterka :D Ale przyznaję jest mi niekomfortowo w tej sytuacji. A co będzie dalej!

Mój mąż całkiem zwariował. Jakąś godzinę temu dzwoni domofon a tu się okazuje, że on pizze zamówił, bo go naszło, ale jak chciałam mu zrobić kanapki jakieś to mi powiedział, że na kanapki nie ma smaka :D
    Ach te jego zachcianki!Szkoda tylko, że to ja tyję a nie on:/ Taką ma dobrą przemianę materii.

Idę spać. Dobranoc wszystkim!

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro na glukozach:) dacie rade dziewczyny!!

Mój Tomuś ma czkawkę :) brzuch mi podskakuje:)

Powiem Wam, że ten porządek w szafie poprawił mi humor:) ubrania, w które nie wchodzę nie patrzą już tak szyderczo na mnie:)
    Czekam wlasnie na nowy odcinek prawa Agaty, chyba jedyny polski serial, który oglądam;)
    No, oprócz Watahy:)

Vel dalej się nie odzywa, chyba naprawdę się obraziła :/

Angelcia chyba odpoczywa też w długi weekend, bo dawno się nie odzywała :/

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ