Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella, pięknie wyglądasz
Witam w klubie bardzo długowłosych
Ja dziś posprzątałam w szafie. Rzeczy, w które nie wchodzę (a przeważnie to letnie rzeczy) pochowałam do szuflady, poczekają na sezon, mam nadzieję, że wtedy w nie wejdęStwierdzam, że nie jest tak najgorzej z ilością rzeczy na zimę
Ja dziś pierwszy raz odczułam rozciągające się więzadła. Ból jak na okres, na szczęście przeszło jak chwilę porozciągałam się na piłce.
Dziś miałam poćwiczyć, ale tak mi z tą szafą zeszło, że już za późno
Jutro koniecznie, bo wystarczyło mi kilka chwil na piłce i plecy odpuściły.
Mnie też już ciężej z depilacją, ale jeszcze daję radę
Dziś oprócz porządku w szafie nie zrobiłam nic!! Masakra, jutro muszę się ogarnąć, iść na spacer, do kosmetyczki, itd
Witam nowe mamusie
-
*Sylwia wrote:no własnie ja tez u siebie zauważyłam i nie byłam pewna czy to to. Nie boli brzuch twardnieje -na może krócej niż minutę, Robi się bardziej czubaty. Generalnie nic nie czuję tylko lekki dyskomfort
Juz się martwiłam że tomoże znowu stawinie się macicy -
Dziewczyny a znacie jak to statystycznie wygląda z donoszeniem ciąży? W sensie do 38 tyg, pytam bo stoimy z mężem przed dylematem, wypłynął dzisiaj i albo wróci 17 grudnia i zostanie dłużej aż do porodu i wtedy mu nie zapłacą za miesiąc wogóle
albo wróci 7 stycznia jeśli będzie statek w europie - 34 tc 6 d, albo wróci 35 tc 6d, i się zastanawiam ile jest porodów takich pod koniec 8 miesiąca, czy to raczej rzadko... Oczywiście wariant 7 styczeń wygląda idealnie ale może stać się niemożliwy jesli pojada na afryke i wtedy bedzie trzeba decydowac czy bezplatnie miesiac i schodzi 17 grudnia czy pelnoplatnie przedluza do 14 stycznia:/
-
Bella masz piękne włosy, podobnie jak Sue
Zawsze chciałam mieć takie, ale mnie niestety natura nie obdarzyła, moje są cienkie i jak osiągają pewną długość to zaczynają wypadać
Dlatego jeśli kiedykolwiek będę miała córkę chciałabym aby miałą włosy po moim mężu :-
Bella ciężko stwierdzić z tym porodem naprawdę. To jest tak indywidualna sprawa, że ciężko coś doradzić. Sama będziesz widzieć jakie będzie twoje samopoczucie pod koniec grudnia, może będziesz miała wizytę to i gin Ci doradzi. A natura jest naturą i wszystko może się zmienić w ciągu 2 dni.
Także sami musicie podjąć decyzjębella84 lubi tę wiadomość
-
Laurka ten trzypunktowy pas to rzeczywiście istotna sprawa. No jeśli chodzi o mierzenie fotelika w aucie, jest też ważne. Chyba, że np. w necie doczytasz czy będzie pasował Twój model fotelika do twojego auta.
Jeśli ktoś kupuje np. bez bazy może się okazać, że np. kanapa jest za długa i pasy nie starczają itd. Widziałam taki przypadek u koleżanki. -
Idealnie by było gdybym donosiła ciążę chociaz do tego 37 tc skonczonego, wtedy maz wraca i jest ze mną jak nigdy az 9 tygodni a wiec i z dzidzka dluzej, tylko boje sie ze gdyby cos sie wczesniej zaczelo dziac to ja sama w domu jestem:/ mam numer na taxe, sasiadow w sumie nie znam bo tu nikt z nikim nie gada, ba.. Ja nawet ich nie widuje
a moi rodzice mieszkaja w sumie niedaleko ale zejdzie im z 30 min na dojazd, mam nadzieje ze to nie jest tak ze dziecko wychodzi w chwile, tylko troche czasu jest, zwlaszcza ze ja chce na zaspie todzic wiec nie doac ze 30 min na tate bym czekala to jeszcze na zaspe z gdyni musze dojechac wiec kolejne 40 min...jak dobrze pojdzie
-
Bella, moj P. wtedy kiedy ja mam termin ma akurat jakies granie i juz się śmiejemy, że musimy pogadać z małym, żeby wyszedł wcześniej
Nie myśl o tym, że urodzisz przed terminem po prostu:) będzie na pewno dobrze!!
Moja koleżanka miała termin na 06.01, tak sie stresowala, że urodzi w 2013roku w grudniu, a miała wywoływany poród i urodziła 14.01głowa do góry, mąż zdąży!!
-
Bella, będziesz wiedziała że coś się zaczyna dziać kilka godzin przed. Koleżanka mi mówiła, że najpierw są bóle miesiączkę, a dopiero później później te poważniejsze. U niej wyglądało to tak ze o 6 zaczął boleć ja brzuch, do szpitala pojechała o 22 a urodziła o 7 rano, także spokojnie zdążysz zadzwonić do rodziców
i myśl pozytywnie, bo to baaaardzo dużo daje.
-
Ja to chyba nie mam tych skurczy jeszcze. Kilka razy miałam takie uczucie, że mi brzuch jakby napęczniał i zaraz pęknie, ale to trwało po ok. pół godziny.
Ja też depiluję się na czuja, nie mam odpowiedniego lusterkaAle przyznaję jest mi niekomfortowo w tej sytuacji. A co będzie dalej!
Mój mąż całkiem zwariował. Jakąś godzinę temu dzwoni domofon a tu się okazuje, że on pizze zamówił, bo go naszło, ale jak chciałam mu zrobić kanapki jakieś to mi powiedział, że na kanapki nie ma smaka
Ach te jego zachcianki!Szkoda tylko, że to ja tyję a nie on:/ Taką ma dobrą przemianę materii.
Idę spać. Dobranoc wszystkim!Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia jutro na glukozach:) dacie rade dziewczyny!!
Mój Tomuś ma czkawkębrzuch mi podskakuje:)
Powiem Wam, że ten porządek w szafie poprawił mi humor:) ubrania, w które nie wchodzę nie patrzą już tak szyderczo na mnie:)
Czekam wlasnie na nowy odcinek prawa Agaty, chyba jedyny polski serial, który oglądam;)
No, oprócz Watahy:)
Vel dalej się nie odzywa, chyba naprawdę się obraziła
Angelcia chyba odpoczywa też w długi weekend, bo dawno się nie odzywała