X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    cześć
    czy macie juz skurcze braxtona-hicksa?

Poskarżyłam się mojemu lekarzowi na ostatniej wizycie, że czuję właśnie czasem jakiś taki dyskomfort - jakby skóra na brzuchu się napinała. Stwierdził, że to są właśnie skurcze przepowiadające B-H. Powiedział jeszcze, że teraz może się to zdarzać raz dziennie, a na ostatniej prostej nawet cztery razy na dzień.

A odnośnie filmu Bogowie... Megg, ja po seansie byłam dosyć poruszona krwawymi scenami. Potem śniło mi się, że moja kruszynka przebija mi się pazurkami przez brzuch i chce się wydostać, a jakiś chirurg, który to widzi chce mojej dzidzi zrobić krzywdę. Ogólnie oceniłabym ten film dobrze. Tyle tylko, że jak widać, nawet ciężarnym o stalowych nerwach powinien być zabroniony ;)

megg lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm no to nie wiem juz jak to jest z tymi skurczami. Ja takie bóle miesiaczkowe od kilku dni mam często - nie wiedziałam że to wiązadła. A dzisiaj jeszcze dupsko mnie boli, bo poślizgnęłam się na mokrym bruku :/

Film bogowie super - wart zobaczenia

• Penelope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie, czyżby z lutowych mam na fb? Dziś tam komentarz gdzieś dałam o naszym forum. Jedna mama to wiem na pewno stamtąd. :)

Co do golenia to ja dziś pierwszy raz już tak na czuja, chyba rzeczywiście akcja z lusterkiem będzie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 23:26

juska19, megg, Kasia_10.02 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, ze nowe mamusie sie caly czas dopisuja! Witajcie Kasia i Aleksandra :]

Ja to sie w sumie ciesze, ze nie wiem o czym rozmawiacie ;] Co to za skurcze, jakie napiecie? Z goleniem tez nie mam jeszcze wiekszego problemu.
    Jedyne co mi naprawde dokucza od dobrego miesiaca to pachwiny. Tak mnie napierdzielaja za przeproszeniem (szczegolnie prawa), ze chodze jak kaleka! No i przynajmniej raz dziennie lapie mnie jakis bezdech, ale wydaje mi sie, ze to sa raczej jakies delikatne ataki paniki, niz cos innego.

Kasia_10.02 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasi mezowie/narzeczeni tez sobie stroja z Was zarty? Bo moj to sie ze mnie smieje - najczesciej jak szykuje sie do pracy i ubieram - i rzuca tekstami typu "Wow! Lepiej, zebys byla w ciazy, bo cos ci brzuch urosl!" lub "Mam nadzieje, ze to ciaza, bo jak nie to lepiej zacznij cwiczyc ;]" itp. xD Oczywiscie nie mowi tego zlosliwie, tylko rozsmiesza mnie jak zaczynam stekac i plakac przed lustrem, ze sie w nic nie mieszcze ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 00:39

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, mój P. wie, że u mnie na temat wagi nie można żartować :) Ostatnio jak mu powiedziałam, że przytyłam 7kg i nie mieszczę się w niektóre ubrania, to uwierzyć mi nie chciał :)

Ja nadal prasuję - znów urosła mi góra ciuchów. Przysięgam - od teraz będę prasować na bieżąco!!!

Penelope, Pia Gizela, Gosiak lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella-nick bez wątpienia trafiony - piękna ;)

Ja bym dała mężowi pracować jak tylko długo może by mieć i kasę i te 9 tyg z Wami, jak zaczniesz rodzić to wezwiesz taksowke, zadzwonisz do mamy i do szpitala do Ciebie dojedzie...nie ma co przeżywać bo zanim się wkrecisz w poród to minie ładnych parę godzin ;)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mąż wyprawiony do pracy :D Można wracać do łóżka :D Chociaż dziś czuję się wyjątkowo wyspana, ale nie mam nic szczególnego do roboty, to sobie pole, posłucham muzyki, może usnę.

Laurka mój to nt. wagi się nie za wiele odzywa. Wie, że to drażliwy temat :D Od dawna nie jestem już chudziną a i tak pilnowałam tego, co jem. Jedynie jak już faktycznie z miesiąc temu zaczęło być widać, to były komentarze, że "brzuszek ci się zaokrąglił". Dyplomata :D
    W ciąży przytyłam na razie 5 kg, z czego na początku straciłam 4, bo nic mi nie smakowało i nie miałam apetytu. Także bilans kg mam ok :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z rana. Dziś na 10:40 mam wizytę u mojej ginekolog. Właściwie nie mam do niej żadnych pytań. Chyba tylko od kiedy przychodzić co 2 tyg.
    W luxmedzie spotykam się ze swoją przyjaciółką, która też ma dziś wizytę - godzinę po mnie. Ma przyjechać wcześniej i mamy sobie poplotkować ;)
    Koło 12 pewnie będę w domu i zabieram się za rozkładanie i fotografowanie ciuszków :D
    Miłego dnia!

Pia Gizela, Asiaa1201, Penelope, justta, megg, Atakasobiejedna, LadyDi, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, mialam straszna noc, pierwsza od 6 tygodni bez meza:( czasem mi sie wydaje ze sie przyzwyczajam do jego pracy ale jak przychodzi dzien wyjazdu i potem musze zasypiac sama i sama sie budzic to mi mega zle:/ sa plusy i minusy, niewatpliwie super jest to ze jak wraca to jestesmy te 6 tyg po 24 h razem gdy ja teraz w ciazy jestem, ale strasznie ciezko jak wyjezdza:/ budzilam sie cala noc, jakos zimniej w lozku bez niego a tak zawsze sie tulimy do siebie albo on do mnie z tylu albo ja do niego i tak zawsze zasypiamy i budzimy :( dol jak nic... Dobrze ze do pracy pojde teraz to jakos zleci i nie bede myslec o tesknocie:/
    Tak sobie myslalam z tym porodem i faktycznie jak w grudniu bedzie wszystko ok do 17go to wtedy przedluza do stycznia, max 14 go, kaska niestety sie przyda do malucha a i ostatni rok mielismy mase wydatkow bo mieszkanie kupilismy i ciagle sie urzadzamy i konca czasem nie widac :/ no i potem te 9 tyg w domku bedzie ze mna i dzidzia a to dla niego tez bedzie wazne, a tak by w sumie wrocil w grudniu zaczekal do porodu i tydzien po na statek i moze nawet na dluzej :/ wiec chyba nie ma co myslec, nastawiam sie pozytywnje na porod po skonczonym 37 tc wiec musze dotrwac :)
    Powodzenja na glukozach, ciesze sie ze mam to za soba..ble :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja przytylam w ciazy juz z 5,5 a mize nawet i 6 kg :/ do tego na poczatku schudlam sporo:/ a slodyczy wcale duzo nie jem kurcze... Mowia ze powinno sie tak ok 10 kg przytyc, to cos czyje ze przekrocze ta granice , maz mnie pociesza ze potem jak urodze i bede dzwigac wozek by go wlozyc i wylozyc z auta, dzwigac dziecko , spacerki itd to szybko wroce do formy, jego siostra jak urodzila blizniaki to potem po porodzie tak schudla ze bawet i miesnie od dzwigania ich miala :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)
    Trzymam kciuki za wizytujace i glukozo pijące ;);)
    My pobudka oczywiście ;)
    maluch już daje jazzu w brzuchu ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my z rana. Konstancja wczoraj wieczorem i dzis w nocy i rano nad wyraz spokojna :) ale ruchy liczone bylo 10 wieczorem wiec sie nie stresuje. Moze juz zrozumiala ze mamusi niewygodnie :)

Bella moja kolezanka jest w ciąży i będzie miala corcie. Termin miala na 3 listopada. I co dalej ja nosi. :) mowi sie ze dziewczynki niby szybciej wychodzą. Wiesz ciezko stwierdzić jak to jest z tymi porodami. Jak bedzie odpowiedni moment dla twojego malucha to wtedy postanowi wyjść :) ale rozumiem twoja sytuacje. :) tez bym chciala aby mój M zdarzył :)

Oo nie zauwazylam nowych mam :) a to przepraszam :) jesli z mamuś na Facebooku to super :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    I ja się witam z rana. Dziś na 10:40 mam wizytę u mojej ginekolog. Właściwie nie mam do niej żadnych pytań. Chyba tylko od kiedy przychodzić co 2 tyg.
    W luxmedzie spotykam się ze swoją przyjaciółką, która też ma dziś wizytę - godzinę po mnie. Ma przyjechać wcześniej i mamy sobie poplotkować ;)
    Koło 12 pewnie będę w domu i zabieram się za rozkładanie i fotografowanie ciuszków :D
    Miłego dnia!

mi lekarka powiedziala ze w ostatnich 2 miesiacach ciazy

moj bilans to tez 5,5kg i tez zaczynam sie obawiac czy zmieszcze sie w dyszce, bo jakos to tycie mocno podkrecilo tempo..

Bella twoj maz jest marynarzem?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Na wstepie witam nowe mamusie :-)

Gosia, tak mnie zaskoczylyscie z Mistrzyni chyba tym wiaderkiem do kapieli ze az mnie zatkalo. Dobrze ze linka wrzucilas i moglam poszperac. Akurat bylismy w Orlowie na kawce :-) powiem wam jedno- ja tez je kupuje! Rewelacyjny patent. Zamowie je jak tylko bedzie kolejny kupon na allegro do wykorzystania :-) i tez zielone podoba mi sie najbardziej. Dzieki wam nie jestem jakas zacofana, bo jednak jak syna rodzilam to 70% rzeczy nie bylo ktore sa teraz i czasem mam wrazenie ze zostalam gdzies daleko w tyle bo skoro wtedy tego nie mialam to po co mi teraz. ale teraz chcem!!!

No ja za to nie mam skorczy BH tylko prawdziwe stawianie sie macicy :-( to dopiero glupie uczucie i bardzo nieprzyjemne.

Wczoraj czytalam was na biezaco, ale nie mialam jak odpisywac. Dzis juz nie pamietam co mialam napisac przepraszam :-(

Ja mam ogarniete, ide sie umyc i o 9 chce byc juz w sklepie bo musze zakupy zrobic i jakis obiad zrobic. Zostalo mi ciasto na pierogi i chyba zrobie znowu, ale myslalam ze mi plecy odpadna wczorajm potem przychodzi do mnie kolezanka na plotki a potem mam zebranie z rodzicami w szkole wiec wieczor mily nie bedzie :-/

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie o wadze ja sie w domu nie waze ale jutro mam wizytę u ginka i zobaczymy jak stoję z wagą ostatnio jak bylam dalej bylo na minusie moze teraz juz dobrnę do swojej wagi! :)

Aaa mój mąż tez sobie zartuje. Mowie do niego ze mam zgagę, niedobrze mi i takie typowe ciążowe dolegliwości a on do mnie "moze w ciąży jestes" :D a ze on głuptok. Takie żarty u nas sa na porządku dziennym to mi to nie przeszkadza . Wczoraj mój mąż mial zagadkę mowi do mnie
    "Kochanie zobacz jaki masz juz brzuch i pomyśl jak to jest wszystko skonstruowane ze ci brzuch nie pęknie i dzidzia nie chce się wydostać"
    No myslalam ze padnę. Takich głupot przy śniadaniu nie słyszałam. Za dużo się horrorów naoglądał :D

A co sie dzieje z Angelcia?

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, no to się cieszę, że wiaderko się spodobało, według mnie to super patent.
    Możemy założyć klub wiaderkowy :D :D :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Asiu, jest marynarzem, choc za marynarza by sie pogniewal bo jest oficerem :p hehe, na szczescie ma kontrakty normalnie 6/6 tyg wiec nie jest to tragedia a w domu potem jak jest to mnie bardzo odciaza, gotuje sprzata robi zakupy, taka moja gosposia wtedy :p a jak nie ma go to pierwsze dni jakbym po pysku dostala hehe

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka my już wyspani,zaraz śniadanko

Trzymam kciuki za wizytujące no i badające się

To ja jeszcze nie miałam tych skurczy BH, bóli miesiączkowych też nie mam, jedyne co mi dokucza czasami to krzyż :-) miłego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 07:49

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu koniecznie :-) :-) :-)

Mam wrazenie jakby dzis byl poniedzialek :-/ grrr.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ