X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My właśnie po śniadanku szykujemy się i lecimy na zakupki :))) Ktoś wie co się dzieje z Angelcia ? Dawno nic nie pisała...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend długi minął może się w końcu odezwie?

A ja sobie pogadałam z mamą przez telefon. Teraz muszę posrzątać po śniadanku i nastawić pranie. Herbatka, malowanie paznokci i jadę do biblioteki. Musę jeszcze sprawdzić, czy mój mały notebook naładowany, bo go nie używałam odkąd jestem na L4, a na czymś muszę robić notatki w bibliotece :D

relg9vvjrtqik460.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może i tak :)
    U mnie własnie pranie się robi :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue powuedziala ze nawet w 2 kubeczkach mozna. Pewnue chodzi o ilosc glukozy tylko bo i tak niektorzy pija wode w trakcie. Ja nie pilam jeszcze i jakos zyje:) mialam cwiartke cytryny. A na spodzie jeszcze kawalki glukozy ale polknelam wszystko.

Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na III prenatalne do dr Włoch na 17 grudnia.

Idę wstawiać pranie ;P

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mamuśki :)
    Ale mam dobry humor :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ja też:) to chyba ten przypływ energii, trochę z opóźnieniem :)

Ja zaraz dzwonię do kosmetyczki, bo moje paznokcie straszą już!!

• juska19 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest taki napoj nazywa sie glukazde i musialam go kupic slodkie nie bylo ale za to gazowane jak cholera ..
    Ja od rana jakas energie mam wstalam 6 30 wyprawilam dzieci do szkoly zaraz corcia do przedszkola a ja w miedzy czasie gotuje obiad wymylam piekarnik lodowke mikrofale zdjelam pranie wstawilam nastepne jak wroce chce sie wziac za sprzatanie lazienek i moze uda mi sie szafe dzis posprzatac :D Mam nadzieje ze energia mnie nie opusci :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :-)
    Wczoraj miałam super dzień i dużo się nachodziłam i dziś w nocy musiałam 4 razy wstawać i pochodzić tak mnie biodra i nogi bolały :-)

Piz Gizela ja też zapisana do dr Włoch na 17 grudnia :-)
    No ale jeszcze nie mam pewności czy pojadę to zależy od mojej gin, no ale dowiem się dopiero w grudniu :-)

Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę już w poczekalni. M. smsował, że mnie zabiera do kina dziś na jakiś nowy film sci-fi - Interstellar, idziemy na 19:30 - fajnie, oboje lubimy dobre sci-fi :D

Lara 82, Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów ja już od dawna staram się wyczuć małego w ciągu dnia. I mniej więcej policzyć. A ostatnio staram się naprawdę, choć u mnie nie jest łatwo bo mały ma czasem tak ciche dni, że szok.
    Przez ostatnie 3 dni to mnie straszył bo był tak spokojny, że musiałam leżeć po jedzeniu i liczyć, a wczoraj to z rana już przegiął, no ale odezwał się ok. 14 i potem wieczorkiem.
    Dziś rano już o 6 jak mąż wstał dał mamie policzyć do 10, a nawet dużo więcej i już jestem spokojna :-) teraz może iść spać i odezwać się wieczorem :-)

Cath dobrze liczysz, trzeba policzyć ok. 10 ruchów w ciągu godziny w okresie aktywności dziecka, mniej więcej co 12 godzin.Czyli powinno się dziecko odezwać tak co 12 godzin, tak dwa razy na dobę.
    Ale to jest baaaaardzo subiektywne, bo mój odzywa się kiedy chce, nie ma stałej pory i są dni, że mnie stresuje.
    Dodatkowo moje łożysko dużo tłumi ruchów, a poza tym mam wrażenie, że często jest odwrócony przodem do moich wnętrzności(tak już go widzieliśmy z 2 razy na USG, dlatego ja nie mam pięknego zdjęcia buźki :-), bo albo go nie było widać albo sobie rączką oczka zasłaniał, albo buźkę :-)), no i jak tak leży nie czuję typowych kopniaków tylko takie rozpychanie, przesuwanie i ciężko to liczyć. Poza tym dziecko może się ruszać jak śpimy i tego nie rejestrujemy więc ciężko z tym liczeniem jest u spokojnych brzuszkowych :-) a mój do takich należy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:21

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja !

Witam nowe mamusie ! :)

Mi glukozę panie rozrabiały na miejscu i były tak miłe, że jak miały mi pobrać po zamknięciu lab to kazały się tylko zawołać. Nie było żadnego problemu a ostatnie pobranie miałam po 10

Mój K od dzisiaj ma przez tydzień wolne, więc w końcu możemy coś razem zrobić ;) dzisiaj idziemy się pośmiać na komedię " dzień dobry kocham Cię" a jutro wyjeżdżamy do rodziców odpocząć trochę od wawki ;)
    Teraz co prawda śpi, ale niech odsypia te ciężkie tygodnie pracy ;p

Ja dzisiaj sprawdziłam ruchy mojego młodego i nie potrzebował godziny żeby ruszyć się 10 razy ;)

Ja już prawie 10 kg przytyłam, ale już przestałam się martwić wagą bo widzę sama, ze wszystko idzie mi w brzuch, cycki no i trochę boczki :) Pewnie z 15 na + to będzie minimum.
    Szczerze to mi się podoba moja ciążowa figura, najlepiej się czuję w obcisłych rzeczach, które uwydatniają moje krągłości ;p Zaznaczę, że tak jak u Sue przed ciążą waga i figura były dla mnie mega istotne.

Wczoraj się zebrałam i poszukałam rzeczy dla małego na allegro. Znalazłam u jednego sprzedawcy "ASPLANETA" czy któraś z was miała z nim styczność? bo nie wiem czy zamawiać

Pozdrawiam i przyjemnego dnia życzę!

Lara 82, megg lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wagami to zgadzam się z Megg dziewczyny nie dołujcie :-):-):-)
    Ja już mam 64,5, a nawet 65 wieczorem, to oznacza ok 9 na plusie :-(
    Staram się jakoś normalnie jeść,aby nie przesadzać, no fakt moje grzeszki to słodycze, ale czasem nie daję rady się powstrzymać :-)
    Ważne, żeby mój mały był zdrowy i rozstępów nie było, a moje ciche marzenie nie przekroczyć 70. No ale nie wiem jak to będzie, zobaczymy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:24

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam paczkę pampersow nr 2, zastanawiałam się czy nie wziąć więcej, ale stwierdziłam że nie ma co szaleć, wystarczy paczka z danego rodzaju na próbę, a później mogę kupić tańsza Dade czy pieluchy Tesco i w międzyczasie polować na promocję na pampersy jeśli się sprawdzą ;)

Ja dokładnie za 2 tyg mam te trzecie badania prenatalne, jak ten czas leci!

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, jest taki sklep chyba, Słoneczna chyba o nim pisała, więc pewnie sprzedawca jest ok:)

Bietka lubi tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zwazylam, 69,3 kg, czyli 1,3 kg na plusie od początku ciąży, ale ja startowałam z 68 kg, więc nie dziwcie się chudzinki, musicie swoje przytyć ;) wieczorem pewnie trochę więcej waga pokazuje, bo u gina juz podawałam wagę 69,6 kg.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No waga też była dla mnie bardzo istotna, no i mój mąż też zdecydowanie lubi szczupłe kobietki :-)
    No i śmieje się ze mnie często, ale tak z miłością bo sam wie jak się boję aby potem zrzucić kilogramy. Jak ostatnio zrobiliśmy kilka zdjęć tak w bieliźnie, a potem zobaczyłam moje stare zdjęcia w kostiumie kąpielowym to się prawie popłakałam z powodu nóg, tak przytyły i ten cellulit.
    A mój mąż wtedy mnie skrzyczał i powiedział, że pięknie wyglądam i mam się tym teraz w ogóle nie przejmować i nie stresować bo on już zadba o mój ruch po ciąży ;-) i daje mi gwarancję, że nie odpuści póki nogi nie wrócą do naszej normy :-) Wierzę mu :-)

A tak z miłości powtarza naszemu psu zobacz, jak jej brzuszek urósł, znowu nam wszystko z lodówki wyjadła :-):-):-)

Sue, Pia Gizela, Bietka lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę popytać o to liczenie ruchów, bo jestem zielona. Mój Brzuszkowy zdecydowanie lubi jak sobie spokojnie siedzę z nogami na podnóżu, albo ja leżę, wtedy się odzywa, w ciągu aktywności mojej nie bardzo, chyba w ogóle, kilka razy na spacerku. O ile rano się nie śpieszę do wstawania, to też sobie pokopie a ja z nim pogadam <3 I jak się położę spać, to też sobie pobryka, ale żeby jakoś mega aktywnie, to nie wiem czy to jest.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No waga też była dla mnie bardzo istotna, no i mój mąż też zdecydowanie lubi szczupłe kobietki :-)
    No i śmieje się ze mnie często, ale tak z miłością bo sam wie jak się boję aby potem zrzucić kilogramy. Jak ostatnio zrobiliśmy kilka zdjęć tak w bieliźnie, a potem zobaczyłam moje stare zdjęcia w kostiumie kąpielowym to się prawie popłakałam z powodu nóg, tak przytyły i ten cellulit.
    A mój mąż wtedy mnie skrzyczał i powiedział, że pięknie wyglądam i mam się tym teraz w ogóle nie przejmować i nie stresować bo on już zadba o mój ruch po ciąży ;-) i daje mi gwarancję, że nie odpuści póki nogi nie wrócą do naszej normy :-) Wierzę mu :-)

A tak z miłości powtarza naszemu psu zobacz, jak jej brzuszek urósł, znowu nam wszystko z lodówki wyjadła :-):-):-)

Mój obiecuje, że po urodzeniu obiecuje zostawać z małym a ja będę mogła wrócić na basen <3

Lara, ja się na pewno wybiorę do dr Włoch:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Bietka, zrzucimy wszystko po porodzie:)

Lara, ja nie oglądam moich zdjęć sprzed ciąży, bo mnie dołują :)
    Teraz, w końcu, zaczęłam w miarę akceptować to jak wyglądam:)
    Na pewno P. mi w tym pomaga, bo zachwyca się moim ciałem. Przed ciążą marudził mi wciąż, że nie mam ciałka :)

Na 13 idę na manicure, teraz myślę jaki kolorek sobie walnąć :)
    Kurczaczek na zupkę się rozmraża, a ja kończę wczorajsze prasowanie :)

Bietka lubi tę wiadomość

‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ