Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczna, zobacz sobie ten link, przykład nr 6 na samym dole http://zus.pox.pl/zus/zasilek-chorobowy-a-dzialalnosc-gospodarcza.htm
Zawsze tak jest u osób prowadzących działalność, na 100% -
Asiaa1201 wrote:ojej to współczuje Penelope ;( mi kręgosłup wysiadł
dzwoniłam wczoraj do kręglarza, zapytać może jakiś masaż czy nastawienie tego miejsca.?! Niestety jak powiedziałam, że jestem w ciąży i boli odcinek lędźwiowy to powiedział, że absolutnie bo odcinek lędźwiowy odpowiada za drogi rodne i mogło by się to skończyć przedwczesnym porodem
także ciepłą kąpiel zalecił i nic więcej ! wykończyć się idzie!
a teraz wrzucam jak obiecałam straszacza na wasze cycuszki, żeby i Wam zaczęło lecieć mleczko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a493b74a5e1.jpg
Dziewczyny co już mają siarę, podobno nie należy drażnić sutków bo rozkręcicie laktację.derii84, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
a ja myślę nad zakupem tych butelek:
http://allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-150-260-czujnik-i4726635294.html
Mam zamiar karmić piersią ale do wody/herbatki i ewentualnie do mleka jak będę musiała wyjść z domu wole mieć w zapasie
co do smoczków to chyba też kupie z tommee tippee -
Czytaj ze zrozumieniem
Od daty zapłaty składki za grudzień, czyli najpóźniej 10 stycznia będą mieli 30 dni na wypłatę zasiłku chorobowego za grudzień. Czyli jak zapłacisz np.2 stycznia, to zasiłek muszą wypłacić do 1 lutego. Jak dostaniesz ten zasiłek to wtedy możesz złożyć korektę i wniosek o rozliczenie konta i zwrot nadpłaty składek zaplaconych za grudzień, a ile mają na zwrot to nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:53
-
To my w 28 tygodniu
Mały jest chyba ułożony poprzecznie bo nogami kopie mnie pod lewym żebrem, główkę czuję pod prawym, dupkę wypina w stronę pępka.
Na połówkowym był głową do dołu ale po godzinnych torturach na USG obrócił się poprzecznie i jak widać chyba tak mu dobrze póki co.
http://iv.pl/images/26036430179560698342.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:57
MoniaP, MistrzyniWKochamCieMisiu, Patrycja20, derii84, Asiaa1201, juska19, laureczka25, megg, Penelope, Lara 82, Sue, Bietka, Fedra, agaaa28, LadyDi, asia888 lubią tę wiadomość
-
Pytaj swoją księgową, w końcu za coś jej płacisz
A jak Ci powie coś innego to zapytaj w zus czy musisz zapłacić składki w pełnej wys za m-c w którym zaczelas chorować. AsiaSzw w ten sposób doksztalcila swoją ksiegowa-mame która by ją wsadzila na niezla mine gdyby nie moje czepianie się
-
MoniaP wrote:wiem że któraś z Was miała książkę "Język niemowląt" w PDF. Czy mogłabym prosić o wysłanie??
Penelope, przykro mi, że Cię aż tak boli, oszczędzaj się !Penelope lubi tę wiadomość
-
Nie, za grudzień płacisz w styczniu, nie ma znaczenia że pójdziesz na zwolnienie od 1 grudnia. Pieniądze za zwolnienie od 1 grudnia dostaniesz na koniec stycznia, nie będzie decyzji o wypłacie zasiłku dopóki nie zapłacisz za grudzień w styczniu. Prościej już nie umiem
w skrócie, zapłacisz 4 składki, a nie 3 jak myslalas, ale ta ostatnia Ci zwrócą najwcześniej w lutym.
-
ok rozumiem tylko myslalam ze to inaczej sie odbywa.
znajoma wlasnie juz nei palcila za miesiac w ktorym poszla na zwolnienie. dziwne. jedni tak, drudzy tak.
ps- no to sobie zrobilam wyprawke;)..........dobrze ze dziadkowei kupia wozek i lozeczko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 18:13
-
słoneczna 85 wrote:ATakasobiejedna- pochwalisz sie fotka z lozeczkiem?
Mam straszny bajzel, bo czekamy na meble na wymiar, facet miał zdążyć je zrobić w grudniu. Właśnie dostałam od niego smsa że może je zrobić na początku stycznia, bo jest znowu chory. Mam ochotę sobie strzelić w łeb, przecież ja mogę najpierw urodzić zanim będę miała mebleMam mu odpisać czy jesteśmy dalej zainteresowani, chyba będę próbowała go wziąć na litość na ciążę żeby nas przesunął w kolejce, co mi innego pozostało...
-
ATakasobiejedna - ja teraz wstawie tylko lozeczko i komode moze uda sie kupic a szafe to jak wyplaca kase bo tez chce na wymiar ( mamy wysokosc 2,7) wiec wsyztskie szafy np z Ikei odpadaja bo maja tylko 236 cm.
ale taka szafa na wymiar to szybko- na przedpokoj wstawiali mi godzine!i nawet po sobie posprzatali:)
pojde na spacer a maz bedzie pilnowal robotnikow:)
ale sie urzadzilam z tym zwolnieniem, nie ma co..