WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak mam Słoneczna z tym brzuchem czasami, taki twardy na dole się robi i ciągnie do dołu czasem nie wygodnie siedzieć. Normalnie sama już nie wiem co to czasem jest, nie chcę brać no-spy jak cukierków, więc staram się wtedy położyć. Oprócz tego zauważyłam, że czasem jak mi się tak brzuch napnie, czy to młody się wypnie to normalnie czuję aż takie zasysanie w środku w pochwie. Dziwne to jak cholera.
    Dodatkowo zauważyłam, że jak mam zagazowanie to brzuch jak piłka i wtedy często boli mnie po lewej stronie szczególnie jak ucisnę obok lewego biodra, wtedy espumisan mi pomaga bardzo. A też zauważyłam, że po dobrej 2 twardy brzuch mija i od razu cały dyskomfort mija.
    No ogólnie chyba już tak dziwnie z tym brzuchem już teraz będzie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męczę się z pracą;P To znaczy czytam i myślę czy to się przyda.

I jestem w szoku trochę, bo dzwoniła jedna pani ode mnie z pracy z pytaniem co tam u mnie słychać i że może bym je odwiedziła. Tak czy inaczej wybrać się tam muszę, bo potrzebuję pewnych dokumentów do mojej pracy.

Brzuszkowy mi szaleje <3

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sebza Tobie też nie zazdroszczę przebojów, kurcze teraz czekam z utęsknieniem do 18 do mojej wizyty i obejrzenia szyjki.

No nic musimy się trzymać w dwupakach do stycznia czy nam się to podoba czy nie.
    Damy radę :-)

Penelope, megg, sebza lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już obdzwoniłam koleżanki i też powolutku będę zbierać się do kompletowania wyprawki :-) W sobotę pierwsze łowy :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie do czego przydadzą się flanelowe pieluszki? Bo tetrowe wiem :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Loveli po konsultacjach z kuzynką i szwagierką (małe dzieciaczki mają), zakupiłam dziś w Biedronce 3x mleczko do prania kolorów i 3x mleczko do prania białego.
    Poleciły mi aby kupić te mleczka nie proszki bo lepiej w tych mleczkach prać, no i odradziły płyny do płukania bo częściej uczulają. Ciuszki trzeba dobrze w wodzie płukać :-)

Mam nadzieję, że młody nie będzie miał uczulenia na Lovelę, jeśli tak szwagierka dostanie płyny :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leków i witamin nic nie kupuję, do 3 miesiąca nic nie wolno dawać dziecku bez konsultacji z lekarzem, nawet paracetamolu :-)
    Więc wszystko powie mi pediatra po porodzie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A powiedzcie do czego przydadzą się flanelowe pieluszki? Bo tetrowe wiem :)
    Też nie za bardzo wiem, chętnie się dowiem :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetra lepsza do wycierania i przecierania maluszka, a na flaneli lepiej się leży. Więc jak będziesz chciała małego gdzieś położyć na kanapie itd to wtedy ta flanelowa pieluszka. Tak mi się wydaje, ale może jeszcze mamy doradzą :-)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara ja tez mam takie uczucie w pochwie- w sumie juz sie przyzwyczailam. Bulgotania mam tez w odbycie- jakby nie bylo.

flanelka mozna przykryc dziecko w cieply dzien np. albo w przychodni polozyc tam na wage czy przewijak, przy karmieniu moze tez zarzucic na ramie bo to zawsze milej niz tetra
    ja mysle 3 flanelki kupic , nie wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 20:24

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciom się często ulewa, czasami mleko tez z piersi aż tryska - widziałam na własne oczy u kolezanki:) przydają sie, bo dobrze chłoną wilgoć. Bierzesz dziecko na rece do odbitki to na pieluchę, zeby nie ulało się na ubrania.
    Ona pieluch i śliniakow używa ciągle :)

Ja miałam poćwiczyć, bo już tydzien bez aerobiku, ale jakoś mocy nie mam.

Czułam dziś więzadła, normalnie musiałam brzuch trzymać, bo myślałam, że mi odpadnie!:(

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam dziś w dzidziusiu proszek+płyn do płukania ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tfu! Mnie o tetrowe chodziło!! Jakieś mam zaćmienie mózgu dzis :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tetrowe wydają mi się delikatniejsze i bardziej chłonne. Kupię może z 10 tetrowych i 5 flanelowych. Powinno myślę starczyć. Nie pomyślałam, że maluszka na czymś trzeba położyć, eh. Ilu ja rzeczy nie wiem!

Ostatnio zaczęłam żałować, że nie mam pralki z programem 1/2 wsadu. Wtedy mogłabym prać częściej bez większych strat wody :D

W ogóle jakie mamcie plany co do prania ubranek? Na jak długich programach planujecie prać?
    Ja wiem, że będę prała na 30 - 40 stopni,ale jak długo nie mam pomysłu.
    Myślę, że taka temperatura wystarczy, skoro będę prasować ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra chciałam Cię jeszcze pocieszyć z tą laktacją po CC. Moja dobra znajoma 2 x miała cc i bez problemu potem karmiła. Mleko samo się puściło w odpowiednim czasie :-) a po drugiej cc również miała powikłania i przez tydzień brała antybiotyk i mały był wtedy na mm, a ona odciągała pokarm, a później wróciła do karmienia piersią. Także nic się nie stało i młodego karmiła 9 miesięcy. Także z laktacją nie jest tak źle. Z tego c wszystkie koleżanki mówiły chyba najgorszy jest stres. Jeśli któraś miała jakieś przeżycia np. jednego dnia na drugi dzień od razu mniej leciało :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo się uśmiałam z konwersacji Cath i Asii o cyckach. No mnie samo nic nie leci, ale jak ścisnęłam sutki to z prawego poleciało, a z lewego nic :-)

No ale mają czas jeszcze ponad 2 miesiące :-)

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie leci, moje cycki są nieustraszone i laktatora się nie boją:)

Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam bardzo starą pralkę automatyczną teściowej, nie mam ani połowy wsadu ani jakiś specjalnych programów. Także jestem skazana na nią i na jeden program w temp. 40 stopni.
    Nie opłaca mi się specjalnie nowej pralki kupować skoro gdzieś w ciągu 3 lat będę całe sprzęty nowe kupować do nowego domku (mam nadzieję :-))

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nic nie leci. Najważniejsze, żeby po porodzie leciało, teraz nie musi!by

Przez pół dnia napisałam stronę tekstu! Porażka! Najgorzej jest mi zacząć, a miałam nadzieję, że się szybko uporam z tą pracą:/

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki miłej nocki idę do męża bo się bulwersuje, że przed lapkiem siedzę a nie z nim :-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 21:42

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ