X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak mam Słoneczna z tym brzuchem czasami, taki twardy na dole się robi i ciągnie do dołu czasem nie wygodnie siedzieć. Normalnie sama już nie wiem co to czasem jest, nie chcę brać no-spy jak cukierków, więc staram się wtedy położyć. Oprócz tego zauważyłam, że czasem jak mi się tak brzuch napnie, czy to młody się wypnie to normalnie czuję aż takie zasysanie w środku w pochwie. Dziwne to jak cholera.
    Dodatkowo zauważyłam, że jak mam zagazowanie to brzuch jak piłka i wtedy często boli mnie po lewej stronie szczególnie jak ucisnę obok lewego biodra, wtedy espumisan mi pomaga bardzo. A też zauważyłam, że po dobrej 2 twardy brzuch mija i od razu cały dyskomfort mija.
    No ogólnie chyba już tak dziwnie z tym brzuchem już teraz będzie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męczę się z pracą;P To znaczy czytam i myślę czy to się przyda.

I jestem w szoku trochę, bo dzwoniła jedna pani ode mnie z pracy z pytaniem co tam u mnie słychać i że może bym je odwiedziła. Tak czy inaczej wybrać się tam muszę, bo potrzebuję pewnych dokumentów do mojej pracy.

Brzuszkowy mi szaleje <3

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sebza Tobie też nie zazdroszczę przebojów, kurcze teraz czekam z utęsknieniem do 18 do mojej wizyty i obejrzenia szyjki.

No nic musimy się trzymać w dwupakach do stycznia czy nam się to podoba czy nie.
    Damy radę :-)

Penelope, megg, sebza lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już obdzwoniłam koleżanki i też powolutku będę zbierać się do kompletowania wyprawki :-) W sobotę pierwsze łowy :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie do czego przydadzą się flanelowe pieluszki? Bo tetrowe wiem :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Loveli po konsultacjach z kuzynką i szwagierką (małe dzieciaczki mają), zakupiłam dziś w Biedronce 3x mleczko do prania kolorów i 3x mleczko do prania białego.
    Poleciły mi aby kupić te mleczka nie proszki bo lepiej w tych mleczkach prać, no i odradziły płyny do płukania bo częściej uczulają. Ciuszki trzeba dobrze w wodzie płukać :-)

Mam nadzieję, że młody nie będzie miał uczulenia na Lovelę, jeśli tak szwagierka dostanie płyny :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leków i witamin nic nie kupuję, do 3 miesiąca nic nie wolno dawać dziecku bez konsultacji z lekarzem, nawet paracetamolu :-)
    Więc wszystko powie mi pediatra po porodzie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A powiedzcie do czego przydadzą się flanelowe pieluszki? Bo tetrowe wiem :)
    Też nie za bardzo wiem, chętnie się dowiem :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetra lepsza do wycierania i przecierania maluszka, a na flaneli lepiej się leży. Więc jak będziesz chciała małego gdzieś położyć na kanapie itd to wtedy ta flanelowa pieluszka. Tak mi się wydaje, ale może jeszcze mamy doradzą :-)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara ja tez mam takie uczucie w pochwie- w sumie juz sie przyzwyczailam. Bulgotania mam tez w odbycie- jakby nie bylo.

flanelka mozna przykryc dziecko w cieply dzien np. albo w przychodni polozyc tam na wage czy przewijak, przy karmieniu moze tez zarzucic na ramie bo to zawsze milej niz tetra
    ja mysle 3 flanelki kupic , nie wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 20:24

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciom się często ulewa, czasami mleko tez z piersi aż tryska - widziałam na własne oczy u kolezanki:) przydają sie, bo dobrze chłoną wilgoć. Bierzesz dziecko na rece do odbitki to na pieluchę, zeby nie ulało się na ubrania.
    Ona pieluch i śliniakow używa ciągle :)

Ja miałam poćwiczyć, bo już tydzien bez aerobiku, ale jakoś mocy nie mam.

Czułam dziś więzadła, normalnie musiałam brzuch trzymać, bo myślałam, że mi odpadnie!:(

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam dziś w dzidziusiu proszek+płyn do płukania ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tfu! Mnie o tetrowe chodziło!! Jakieś mam zaćmienie mózgu dzis :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tetrowe wydają mi się delikatniejsze i bardziej chłonne. Kupię może z 10 tetrowych i 5 flanelowych. Powinno myślę starczyć. Nie pomyślałam, że maluszka na czymś trzeba położyć, eh. Ilu ja rzeczy nie wiem!

Ostatnio zaczęłam żałować, że nie mam pralki z programem 1/2 wsadu. Wtedy mogłabym prać częściej bez większych strat wody :D

W ogóle jakie mamcie plany co do prania ubranek? Na jak długich programach planujecie prać?
    Ja wiem, że będę prała na 30 - 40 stopni,ale jak długo nie mam pomysłu.
    Myślę, że taka temperatura wystarczy, skoro będę prasować ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra chciałam Cię jeszcze pocieszyć z tą laktacją po CC. Moja dobra znajoma 2 x miała cc i bez problemu potem karmiła. Mleko samo się puściło w odpowiednim czasie :-) a po drugiej cc również miała powikłania i przez tydzień brała antybiotyk i mały był wtedy na mm, a ona odciągała pokarm, a później wróciła do karmienia piersią. Także nic się nie stało i młodego karmiła 9 miesięcy. Także z laktacją nie jest tak źle. Z tego c wszystkie koleżanki mówiły chyba najgorszy jest stres. Jeśli któraś miała jakieś przeżycia np. jednego dnia na drugi dzień od razu mniej leciało :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo się uśmiałam z konwersacji Cath i Asii o cyckach. No mnie samo nic nie leci, ale jak ścisnęłam sutki to z prawego poleciało, a z lewego nic :-)

No ale mają czas jeszcze ponad 2 miesiące :-)

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie leci, moje cycki są nieustraszone i laktatora się nie boją:)

Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam bardzo starą pralkę automatyczną teściowej, nie mam ani połowy wsadu ani jakiś specjalnych programów. Także jestem skazana na nią i na jeden program w temp. 40 stopni.
    Nie opłaca mi się specjalnie nowej pralki kupować skoro gdzieś w ciągu 3 lat będę całe sprzęty nowe kupować do nowego domku (mam nadzieję :-))

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nic nie leci. Najważniejsze, żeby po porodzie leciało, teraz nie musi!by

Przez pół dnia napisałam stronę tekstu! Porażka! Najgorzej jest mi zacząć, a miałam nadzieję, że się szybko uporam z tą pracą:/

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki miłej nocki idę do męża bo się bulwersuje, że przed lapkiem siedzę a nie z nim :-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 21:42

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ