Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja też tak mam Słoneczna z tym brzuchem czasami, taki twardy na dole się robi i ciągnie do dołu czasem nie wygodnie siedzieć. Normalnie sama już nie wiem co to czasem jest, nie chcę brać no-spy jak cukierków, więc staram się wtedy położyć. Oprócz tego zauważyłam, że czasem jak mi się tak brzuch napnie, czy to młody się wypnie to normalnie czuję aż takie zasysanie w środku w pochwie. Dziwne to jak cholera.
Dodatkowo zauważyłam, że jak mam zagazowanie to brzuch jak piłka i wtedy często boli mnie po lewej stronie szczególnie jak ucisnę obok lewego biodra, wtedy espumisan mi pomaga bardzo. A też zauważyłam, że po dobrej 2 twardy brzuch mija i od razu cały dyskomfort mija.
No ogólnie chyba już tak dziwnie z tym brzuchem już teraz będzie
-
Ja męczę się z pracą;P To znaczy czytam i myślę czy to się przyda.
I jestem w szoku trochę, bo dzwoniła jedna pani ode mnie z pracy z pytaniem co tam u mnie słychać i że może bym je odwiedziła. Tak czy inaczej wybrać się tam muszę, bo potrzebuję pewnych dokumentów do mojej pracy.
Brzuszkowy mi szaleje -
No Sebza Tobie też nie zazdroszczę przebojów, kurcze teraz czekam z utęsknieniem do 18 do mojej wizyty i obejrzenia szyjki.
No nic musimy się trzymać w dwupakach do stycznia czy nam się to podoba czy nie.
Damy radęPenelope, megg, sebza lubią tę wiadomość
-
Co do Loveli po konsultacjach z kuzynką i szwagierką (małe dzieciaczki mają), zakupiłam dziś w Biedronce 3x mleczko do prania kolorów i 3x mleczko do prania białego.
Poleciły mi aby kupić te mleczka nie proszki bo lepiej w tych mleczkach prać, no i odradziły płyny do płukania bo częściej uczulają. Ciuszki trzeba dobrze w wodzie płukać
Mam nadzieję, że młody nie będzie miał uczulenia na Lovelę, jeśli tak szwagierka dostanie płyny -
Tetra lepsza do wycierania i przecierania maluszka, a na flaneli lepiej się leży. Więc jak będziesz chciała małego gdzieś położyć na kanapie itd to wtedy ta flanelowa pieluszka. Tak mi się wydaje, ale może jeszcze mamy doradzą
Pia Gizela lubi tę wiadomość
-
lara ja tez mam takie uczucie w pochwie- w sumie juz sie przyzwyczailam. Bulgotania mam tez w odbycie- jakby nie bylo.
flanelka mozna przykryc dziecko w cieply dzien np. albo w przychodni polozyc tam na wage czy przewijak, przy karmieniu moze tez zarzucic na ramie bo to zawsze milej niz tetra
ja mysle 3 flanelki kupic , nie wiecej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 20:24
-
Dzieciom się często ulewa, czasami mleko tez z piersi aż tryska - widziałam na własne oczy u kolezanki:) przydają sie, bo dobrze chłoną wilgoć. Bierzesz dziecko na rece do odbitki to na pieluchę, zeby nie ulało się na ubrania.
Ona pieluch i śliniakow używa ciągle
Ja miałam poćwiczyć, bo już tydzien bez aerobiku, ale jakoś mocy nie mam.
Czułam dziś więzadła, normalnie musiałam brzuch trzymać, bo myślałam, że mi odpadnie!
-
No właśnie tetrowe wydają mi się delikatniejsze i bardziej chłonne. Kupię może z 10 tetrowych i 5 flanelowych. Powinno myślę starczyć. Nie pomyślałam, że maluszka na czymś trzeba położyć, eh. Ilu ja rzeczy nie wiem!
Ostatnio zaczęłam żałować, że nie mam pralki z programem 1/2 wsadu. Wtedy mogłabym prać częściej bez większych strat wody
W ogóle jakie mamcie plany co do prania ubranek? Na jak długich programach planujecie prać?
Ja wiem, że będę prała na 30 - 40 stopni,ale jak długo nie mam pomysłu.
Myślę, że taka temperatura wystarczy, skoro będę prasować -
Fedra chciałam Cię jeszcze pocieszyć z tą laktacją po CC. Moja dobra znajoma 2 x miała cc i bez problemu potem karmiła. Mleko samo się puściło w odpowiednim czasie
a po drugiej cc również miała powikłania i przez tydzień brała antybiotyk i mały był wtedy na mm, a ona odciągała pokarm, a później wróciła do karmienia piersią. Także nic się nie stało i młodego karmiła 9 miesięcy. Także z laktacją nie jest tak źle. Z tego c wszystkie koleżanki mówiły chyba najgorszy jest stres. Jeśli któraś miała jakieś przeżycia np. jednego dnia na drugi dzień od razu mniej leciało
Fedra lubi tę wiadomość
-
No ja mam bardzo starą pralkę automatyczną teściowej, nie mam ani połowy wsadu ani jakiś specjalnych programów. Także jestem skazana na nią i na jeden program w temp. 40 stopni.
Nie opłaca mi się specjalnie nowej pralki kupować skoro gdzieś w ciągu 3 lat będę całe sprzęty nowe kupować do nowego domku (mam nadzieję)