X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu dobrze, że już wróciłaś, bo wszystkie zaczynałyśmy się martwić czy wszystko dobrze u Ciebie i Ady.
    Współczuję problemów, już radziłaś sobie nie z takimi kryzysami. Wierzę, że i tym razem wszystko będzie dobrze i jednak uda Ci się dojść z mężem do porozumienia.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny chyba dzisiaj niezbyt dzień dla nas też. Strasznie się czułam brzuch od samego rana bolał przestał ok 17 twardy jak skała. Strasznie się bałam ale to chyba tylko zagazowanie. Stres w poradni i jazda ponad godz piepsz... busem zrobiło swoje ale jest już lepiej. Zobaczymy za tydz na wizycie.
    Angelcia nie martw się kiedyś muszą nadejść lepsze czasy. Wagą się nie przejmuj tylko jedz jeśli możesz. Ja bym chętnie zjadła wiele rzeczy a muszę uważać na cukier. To dopiero jest dołujące jak masz zachciankę a nie możesz.
    Bedzie dobrze i dbajcie o siebie:)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK przytulanko przytulankiem ale jeszcze zapomniałam Wam coś napisać :-)

Kupiłam jeszcze w Biedronce ten ręczniczek do kąpieli. Może jakość taka sobie ale się wypierze i będzie, a potrzeba z trzech. A zapłaciłam 13,90 dziś, wyprzedaż wyprzedaży, no i za 6 zł. dwupak jakiś skarpetek malutkich :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to jak odczuwalas te skurcze?

musi byc dobrze!

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponadto wczoraj też byłam na zakupach wiele nie chodziłam a czułam straszny ból w kręgosłupie i jednoczześnie brzucha. Boję się że to szyjka. Muszę chyba przystopować z spacerkami.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath trzymaj się, odpoczywaj. Najważniejsze, że Wasza dzidzi zdrowa i duża :-)

Ach te szyjki !!!!, znowu teraz będę naprawdę w strachu leżeć cały tydzień do czwartku, no masakra.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja też po wizycie. Szyjka od zeszłego tygodnia ma nadal 30mm i cała zamknieta. Tez stawia mi się macica - wtedy mam brac na stałe nospe. Do6x dziennie zwykłą lub do 3x dziennie forte. Noijak boli to wypoczywać.
    Ćwiczyc nie mogę, ale lekarz pozwolił współżyć. Hmmm nie wiem. Ale wg niego nic złego sie nie dzieje.
    Co doskurczów tomówiła że moga sie pojawic do 10 dziennie i sie tym niem przejmować.Jak będzie więcej to wtedy mocniej uważać.
    Poza tym bobo waży 1200g a mama +13kg.

Cath - bardzo współczuję. Bierz nospę - tym nie zaszkodzić, bierz magnez 2x dziennie, dużo wody (odwodnienie tez może powodowac stawianie się macicy) i odpoczywaj.

Angelcia - jestes twarda dasz radę. A mąz jeszcze zrozumie błąd. A jak nie to tym lepiej żeby spadał. 3mam za was kciuki. Wg mnie powinmnaś bez skrepowania wyciągac kase od męża. W końcu ma współudział!

Lara 82, Januszkowa, MoniaP, Fedra, Sue, megg lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, współczuję problemów, nie dość że nie masz oparcia w mężu to jeszcze musisz się finansami martwić...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath to uwazaj na siebie!
    ja mysle aby dotrwac do wtorku, do wizyty.

mnie jakos brzuch tez dzis ciagnie.

jutro odbiore wyniki krwi bo dzis nie mialam jak..
    pojechalam po pracy do Biedronki a tam co???? nie ma proszkow bo nie dojechalo zamowienie- jutro pojade do innej. Mam nadzieje, ze beda.

generalnie jakas wkurzona jestem na to wszystko i martwie sie i brzuchem i tym zwolnieniem,
    juz bym chcialan normalnie robic wyprawke i odpoczywac.

:(

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 22:15

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w poniedziałek, już zaczynam się stresować jak co miesiąc.

Mamy trochę smutnych wiadomości na forum, ale według mnie wszystkie sytuacje są pod kontrolą i dotrwamy do końca w dwupakach! Bądźmy dobrej myśli i uważajmy na nasze skarby!
    Tą optymistyczną myślą kończę moje dzisiejsze wypowiedzi i mówię Wam-
    Dobranoc :)

Fedra, Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Wróciłam. Z małą jest wszystko ok. Waga 1302g jest ułożona glowką w dół. Nie chciała pokazać buźki ani pipki ale w końcu sie udało.

Ale z mamą nie jest dobrze!
    -waga dalej na minusie! Dokladnie -1kg
    -szyjka bardzo skrócona 28 mm gdzie wczesniej bylo 40mm
    -stawianie sie macicy jesli bedzie powyżej 5 dziennie bez żadnego ale jechac do szpitala (ostatnio miałam czesto)
    -musze leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć. W ten weekend jadę ostatni raz na studia i wtedy biorę dziekanke!
    -zero współżycia! Katorga!!
    -morfologia nie za dobra!

Jedyny plus ze nie ma zagrożenia przed wczesnym porodem bo rozwarcia nie ma i nie przekroczyła szyjka tych 25 mm

Zeby nie bylo polubilam tylko za pierwsza i ostatni czesc a srodkowa no nie fajnie trzymam kciuki zebyscie jednak wytrwaly jak najdluzej...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja juz po wizycie i same dobre wiadomosci :) szyjka ok a Maluch wazy nuz 1220 gram. Moj wielkolud :) klade sie spac bo padam.
    Milej nocki wszystkim zycze :)

MoniaP, Fedra, Penelope, megg, Januszkowa, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa - gratuluję

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt i jednoczesnie apeluje uwazajcie na siebie wiem ze ciaza to nie choroba ale jesli mozecie odpoczywajcie i dogadzajcie sobie ile wlezie bo jak nie teraz to kiedy ;)

Angelicia brak mi slow na Twojego meza i cala ta sytuacje ale wierze ze sobie poradzisz bo dzieln kobieta z Ciebie... a maz jesli Was kocha niech to udowodni a nie zachowuje sie jak skonczony burak...

I tym sposobem i ja mowie Wam dobranoc :*

megg lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu, cieszę się, że się odezwałaś!! Przykro mi, że teraz masz takie problemy :( młode malzenstwo, szkoda, że się tak pogmatwało :( Mam nadzieję, że może uda się jeszcze to poukładać.
    Wagą się nie przejmuj - 1kg to macica, 1-2kg to płyn owodniowy, 1kg to lozysko + krew i piersi + waga dziecka i masz to wszstko co przybralaś :*

Cath, uważaj na siebie!! Leż i pachnij! Te szyjki to nas do końca już będą stresować.
    Poleżysz, pojesz i kg też przybędą :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ile napisalyscie!

Bella wszystkiego najlepszego! Cudownosci samych dla Ciebie i malenstwa!

Cath zazdroszcze snu.

No to i ja mam zrobiona glukoze. Nie wiem czym Was poili, ale ja musialam wypic mala buteleczke czegos, co smakowalo jak rozgazowana Mirinda. Pielegniarka powiedziala, ze mam na to 5 minut o.O Wyzlopalam to w 30 sekund i potem siedzialam godzine w poczekalni czytajac ksiazke, ale skupic sie nie moglam, bo maluch tak szalal, ze caly brzuch mi skakal. Po rowno 60 minutach zawolali mnie na pobranie krwi. I tyle. Nic strasznego. Najgorsza z tego wszystkiego byla ta poczekalnia. Margines spoleczny, masakra. Jedna mloda mamusia, bardzo "urocza" wychodzac z tego przybytku glosno warczala przez telefon "Nie szanujesz mnie! Zaraz dzwonie po policje! (...) Bo mnie nie szanujesz!" :/ Z kolei parka o wygladzie hinduskim z ok. 2,5 letnim synkiem wykazywala zero kontroli nad tym gowniarzem, ktory zachowywal sie jak by go ktos ze smyczy spuscil.

A z innej beczki: czy Wy sie szczepicie np. na grype? Bo mnie praca zmusza. Gdyby nie to, to nie wiem czy bym sie zaszczepila, no ale dzisiaj w koncu i to zalatwilam i mam z glowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 23:37

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wspolczuje Ci tych jazd emocjonalnych. Ten Twoj maz niestety jest bardzo niedojrzaly. Gowniarsko sie zachowuje :/
    Co do reszty, to powiem Ci jedno - witaj swiecie doroslych. Ja nie kupilam sobie zadnego nowego ubrania od wielu wielu miesiecy. Myslalam, ze kupie na poczatku tego miesiaca, ale pojawily sie kolejne nieoczekiwane wydatki i rachunki. Taki jest ten swiat niestety, ze tylko 1% ludzi plawi sie w luksusach bez zadnego wysilku. Obyscie tylko Ty i Ada byly zdrowe i doczekaly terminu! No i na pewno nie jest za pozno na jakies suplementy z zelazem. Dasz rade!

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja też miałam niedobór żelaza i gin przepisał mi na receptę jakas dawkę dla ciężarnych i juz wszystko jest w normie :)

A co do męża to wiem co przezywasz my się strasznie klocilismy na początku ciąży (pisał smsy z inną) pierwszy raz od pięciu lat zawiódł mnie na całej linii. Nie wiem czy zdradził mówi ze nie, ze znał ja tylko z pracy ale to było bolesne zwłaszcza ze byłam w ciąży. Chciałam odjeść ale zoszałamiające ze względu na dzieci ale do końca życia będzie mnie to gryzlo czy mnie zdradził czy nie...ahh jednak my to mamy przechlapane :( Trzymaj się Angelcia :)

Laureczka25
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cierpie, siedzę wyje, chcę mi się spać nie mogę się położyć no tragedia;(;( już niewiem co robić! Pieprzony kręgosłup

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety ile to bolu i niewygody trzeba przecierpiec, zeby wyhodowac malego czlowieka! Natura jest przedziwna. Ale czlowiek skutecznie z nia walczy, wiec za 200 lat na pewno produkowanie ludzi w laboratoriach, bez meki i bez poswiecen, bedzie norma ;)

Moi rodzice kupili zimowy kombinezon dla dzidziusia, wiec ja juz moge przestac szukac :]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ