Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Noc miałam męczącą, ale trudno, odeśpię w dzień
Angelcia - dobrze, że napisałaś! Bośmy się wszystkie martwiły. Zachowania męża wiadomo nie pochwalam, ale nie będę się rozpisywać. Najważniejsze żebyś była silna! Czas wszystko zmienia, jak nie sytuację, to perspektywę! Ale wierzę, w szczęśliwe rozwiązanie:*
Miałam na dziś ambitniejszy plan, ale jestem senna, że idę znów spać bo mąż do pracy wyprawiony;P -
Megg ja te skurcze odczuwalam identycznie jak opisują BH. Ale mój gin mowi ze one nie sa aż tak wyczuwalne dla nas. Mozemy czuć sie tak jakby miala nadejść miesiaczka ale nie czujemy dyskomfortu aż takiego. Bardzo dużo kobiet nawet nie wie ze ma te skurcze.
Sylwia mam przepisany magnez*4, żelazo zwiększone do 2 tabletek, luteina 2*100(dawka) i no spe doraźnie.
Nawet nie wiecie jak sie zestresowalam tym wszystkim ciesze sie ze z młodą jest super ale kurcze chciałbym biegać dosłownie i robic wszystko. A tu dupa!tez jestem zdania ze ciaza to nie choroba.
Aa i jak cos was niepokoi to nie pytajcie na forum ani nie szukajcie w necie. Bo widzicie ja wyszukalam bylo wszystko ok a na wizycie okazuje sie ze to nie to tylko cos poważnego. -
Witam się z rana.
Cath, dbaj o siebie bardzo, mus to mus, biegać będziesz później.
Angelcia, współczuję sytuacji z mężem... ale nie możesz się zamartwiać - teraz dla Ady. Co do żelaza, zacznij brać suplementy, jedz dużo mięsa. Czytałam, że żelazo nie wchłania się bez witaminy C. Więc warto obiad popić sokiem pomarańczowym albo wybrać taki suplement, który ma i wit.C
Miłego dnia Wam życzę kochane, uważajcie na siebie wszystkie!Fedra lubi tę wiadomość
-
Hej, widzę ze nasz wątek dopadła klęska boli... Na pocieszenie Wam powiem że jest nowy kupon allegro na zakupy w aplikacji mobilnej na 20 zł gdy kupimy za co najmniej 50 zł.
słoneczna 85, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Generalnie listopad to chyba jeden z najbardziej przygnębiających miesięcy, musimy się trzymać dziewczyny. Bo widzę, że i kumulacja jeśli chodzi o zdrowie u nas nastąpiła i finansowo wiele z nas jest nie tam gdzie liczyło... ZUSy i inne kłopoty. Oby do grudnia, w grudniu już będzie lepiej mam nadzieję.
Na poprawę humoru:
http://wrzucaj.net/images/2014/11/14/zaba.jpgAsiaSzw, słoneczna 85, Atakasobiejedna, cath, Pia Gizela, megg, juska19, Januszkowa, przedszkolanka:), LadyDi, Fedra, Lara 82, Penelope, Angélique89, Asiaa1201, asia888 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Cath dbaj o siebie, a bedzie dobrze. Taka energiczna jestes, ale moze troszke wiecej odpoczynku dobrze wasm zrobi. Nabierzesz sily aby po porodzie fruwac i miec wszystko dopiete na ostatni guzik.
Ja tez mam stawianie zie macicy i dostalam nospe forte 3x dziennie, luteine 2x2 tabl, 1x magnez, 1 x aspargin i jak to biore to jest zdecydowanie lepiej, ale musze naprawde opoczywac bo jak tylko troche sie przeforsuje to od razu zaczyna sie od nowa.
Angelciu bardzo mi przykro, że spotkało cie cos tak przykrego ze strony męża. Troszke nawet wiem co czujesz poniewaz mnie zostawil ojciec mojego dzicka jak maly mial 2 miesiace. Tez bylam bez srodkow do zycia. Dlatego myslami jestem przy Tobie i mocno trzymam kciuki abys była silna i sie nie poddawala. Co do zelaza to czy pewnie dostaniesz leki ja tez mam anemie i dostalam Tardyferon Fol, oprocz wit C do prawidlowego wchlaniania jeszcze kwas foliowy jest potrzebny. Bedzie dobrze!
Ja ide sie szykowac, dzis mam w planie Ikea i gielda z ozdobami do robutek recznych
Miłego dnia! -
Pamietam jak cath mowila ze boli ja jak przy miesiaczce - ja pytalam gina to mowil ze podbrzusze nie moze bolec dlugo! mowilam- nikt nie sluchal:)
cath to chociaz sobie wypoczniesz:)
fajnie ze jest nowy kupon.
zakupie kocyk minky moze i pieluszki -
Nie ma reguły z tymi bólami, dlatego warto wszystko konsultować. Mnie ciągle boli brzuch i mam twardnienia, a mimo to nic złego się nie dzieje.
Właśnie wykorzystuje ostatnie podrygi darmowej wysyłki z kartą VISAmegg, sebza, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej
Cath uważaj na siebie!!! Dupa na sofę i leżeć- odpoczywaj!
Angelcia dobrze, że się odezwałaś
Ja wczoraj byłam zrobić sobie paznokcie. Co prawda klasyczny french ale i tak od razu +100 pkt do dobrego samopoczucia
Na allegro pojawil się kupon -20 zł przy zakupie za 50 zł - ( no wcześnie się pojawił gdzie ja już zakupy zrobiłam)
Jutro jade do tej Silesii na USG 3d/4d zobaczymy czy się dopcham
Miłego dnia Wam życzęFedra lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualnyDzieki, jestescie wszystkie super! :*
Biorę jakieś tam żelazo, piję dużo soków (soków 100% ewentualnie owoców cytrusowych) żeby się lepiej wchłaniało, no ale... Mój organizm chyba cały dobytek przekazuje Adulcowi. No i dobrze, matka nie musi mieć! Mięso, buraki i inne wydziwiaki też jem, no ale po tygodniu nie mogę oczekiwać cudów. Pocieszające jest to, że koleżanka miała nawet gorsze wyniki i lekarz mówił, że okej, trudno, zdarza się. I HOPE, that mój super lekarz nie wyśle mnie do 'shit-ala' bo go zabije śmiechem... Mam na głowie tyle, że nie wiem do czego ręce włożyć, a niedobór pewnych pierwiastków w organizmie nie jest chyba wskazaniem... Z resztą zawaliłam sprawę, bo mamy w rodzinie znajomą lekarkę, która powiedziałaby mi co i jak, ale nie zadzowniłam
Już 8:30, muszę się ogarnąć i jechać (to nic, że 5 min mam z buta, ale znowu będę biegła, a nie szła.. a nie chce żeby mi ciśnienie wyższe pokazało). Wrrr, zaczynam nie lubić tego gabinetu...Dziś chyba będzie dzień wszystkiego na 'nie', i mam nadzieję, że mój wspaniały Mąż nie uraczy mnie swoim widokiem w domu, bo go po prostu wyje...
- nawet taki miałam sen, a co by nie.
-
słoneczna 85 wrote:Pamietam jak cath mowila ze boli ja jak przy miesiaczce - ja pytalam gina to mowil ze podbrzusze nie moze bolec dlugo! mowilam- nikt nie sluchal:)
cath to chociaz sobie wypoczniesz:)
fajnie ze jest nowy kupon.
zakupie kocyk minky moze i pieluszki -
Teraz musi byc tylko lepiej.
tego sie trzymam. Chociaż dalej przezywam. Juz mąż napisal mi smsa ze jak przyjedzie to mnie mocno przytuli.
Ja sie porody naturalnego nie boje. Bo co ma byc to bedzie. Nikt tego za nas nie zrobi. Bardziej boje sie nacięcia! Brrmegg, Asiaa1201 lubią tę wiadomość