Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycath wrote:ja ogólnie do panikar nie należę ale po tym jak mi ginek powiedział o tej szyjce to patrze i przejmuje się wszystkim. Osiwieje do porodu
ja też.....
własnie załapałam jakiegoś doła.Pomyślałam sobie własnie że nie przygotowałam się dobrze do ciąży. Nie poczytałam wcześniej o tym co mozna, czego nie mozna, na co zwrócic uwagę. My tak z partyzanta i udało sie za pierwszym razem. A potem slub i wyjazd i nie było jakos czasu żeby to wszystko nadrobić,poczytać, dowiedziec się..... ehhh skzoda gadać.
ja bioręmagnelek b5 i tam jest 51mg w tabl. Biorę 2x dziennie. Biorę też omegamed optima + DHA. Ale nie wiem ile tam magnezu
tezprzed chwilą stwardniał mi brzuch - tylko bez bólu. Ale lekki dyskomfort był bo skóra sie wtedy napina. Twardnieje wolno więc dokładnie czuję - szczególnie jak leżę. I po 10-20 sek mija -
Ash- czuje ze wcozraj doktorek to mial mnie dosc:)
widzial ze strasznie sie martwie i w ogole mialam liste pytan ale czym one byly jak mi juz zasadzil info o szyjce..
mialam pytac czy mam isc do okulisty badac dno oka?mysle nie.......
oby do 2 grudnia bezpiecznie dotrwac.
-
ash wrote:słoneczna 85 ja też biorę mamaDHA.
Doktorek Ci polecił czy sama wyszukałaś, bo ma najlepszy skład?
kaps. zawierają: olej rybi (źródło DHA), żelatyna, tlenek magnezu, substancja utrzymująca wilgoć - glicerol, substancja zagęszczająca - wosk pszczeli, substancja zagęszczająca - dwutlenek krzemu, laktoza, emulgator - lecytyna słonecznikowa, nośnik - E 555, 50 mcg witamina D3 (cholekalcyfakol), barwnik - E171, 400 mcg kwas foliowy, 200 mcg jodek potasu, barwnik - E120, barwnik - E172.
Ile tego oleju rybiego? I ma tylko dha, kwas foliowy, d3 i jodek potasu? -
bella84 wrote:Dziewczyny a od kiedy zaczynaja sie wizyty co 2 tygodnie? Czy wogole takie sa czy to tylko jak cos sie dzieje np szyjka skraca?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
słoneczna 85 wrote:Kasia ale patrzysz na mg magnezu?
to lekarz Ci tak kazal?
bo patrze ze nawet w magne b6 max jest 100 mg i napisane ze doroslym 1-2 tabletki wiec 400 to chyba naprawde bardzo duzo.
Ja biore magnez - b6 forte... jedną tabletkę bo przed ciązą miałam kurczliwość mięśni takie przykurcze... i nie przestałam brać przez ciała ciąze. Na opakowaniu jest napisane ze jest to 107 % zalecanej dawki dzienniej dla dorosłej osoby i młodzieży... Ginekolog wie ze biore nie akzał przerwać... a teraz na twardnienie kazał dalej brac ten magnez co brałam i dalej luteinę 50 2 x 2 . wiec raczej wie co robi...
ja od teraz bede miałą wizyty co 2 tygodnie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:05
-
nick nieaktualny
-
no to mamy dziś z tymi brzuszkami, napinaniami... zdenerwowałam się trochę i popłakałam, ale tylko chwilę, tak jakoś z niemocy. Ja wizyty nie mam żadnej, u mnie jedynie jak coś to zostaje Izba przyjęć. I bądź tu mądra? Sama wszystkiego się dowiedz... dobija mnie już to siedzenie w domu. Jutro będzie tydzień jak siedzę.
Włączyłam płytę Michael Buble - Christmas, siedzę sobie sama i zrobiłam 4 pompony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:26
ash, Patrycja20, Gosiak, Bietka, Januszkowa, Lara 82, megg, Asiaa1201, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Penelope śliczne pomponiki
Dziewczyny mam pytanie jeśli biorę witaminer pregna dha i tam jest 220 mg dha i 44 epa to jakie mogę jeszcze dokupić witaminy żeby zwiększyć dawkę tego dha, ale najlepiej żeby nie miały innych witamin żeby nieprzedobrzyć, są takie wogóle? Coś polecacie?
Penelope lubi tę wiadomość
-
justta wrote:Penelope śliczne pomponiki
Dziewczyny mam pytanie jeśli biorę witaminer pregna dha i tam jest 220 mg dha i 44 epa to jakie mogę jeszcze dokupić witaminy żeby zwiększyć dawkę tego dha, ale najlepiej żeby nie miały innych witamin żeby nieprzedobrzyć, są takie wogóle? Coś polecacie?
http://www.aptekagemini.pl/omegamed-pregna-60-kapsulek.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:37
justta lubi tę wiadomość
-
Gosiak zalecane sa 2 kapsulki: Podaje sklad w kapsulkach
tluszcz- w tym kw tluszczowe naszycone 0,857g
kwasy DHA 0,600g=600 mg
kw foliowy 400 ug
wit D3 25ug ( 1000 j.m)
magnez 200 mg
jod 200 mg
( zelazo i tak biore oddzielnie)Gosiak lubi tę wiadomość