X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak bralam pregne plus i dodatkowo pregne DHA0 to 2 kaps Dha zeby bylo 500.

a i te witaminy kupialm przez allegro od jakiejs apteki Tanie leki za 31 zl jakos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:49

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj faktycznie jest jakiś słaby dzień dla brzuchow. Właśnie doświadczyłam pierwszy raz w zyciu chwilowego twardnienia brzucha. Bez bólu. Uczucie niekomfortowe, ale nie takie straszne jak sobie wyobrażałam ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    no to mamy dziś z tymi brzuszkami, napinaniami... zdenerwowałam się trochę i popłakałam, ale tylko chwilę, tak jakoś z niemocy. Ja wizyty nie mam żadnej, u mnie jedynie jak coś to zostaje Izba przyjęć. I bądź tu mądra? Sama wszystkiego się dowiedz... dobija mnie już to siedzenie w domu. Jutro będzie tydzień jak siedzę.

Włączyłam płytę Michael Buble - Christmas, siedzę sobie sama i zrobiłam 4 pompony.

2m49d2t.jpg

No piękne pompony ;) Twoje ładniejsze są od moich ;)

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może trochę gęstsze tylko, ja dawałam po 5 metrów na pompon. Twoje też są ładne, wszystkie ładne bo z sercem dla tych dzieciaczków robione :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak masz rację ;)

mnie znów dopadła bezsenność ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja też.....
    własnie załapałam jakiegoś doła.Pomyślałam sobie własnie że nie przygotowałam się dobrze do ciąży. Nie poczytałam wcześniej o tym co mozna, czego nie mozna, na co zwrócic uwagę. My tak z partyzanta i udało sie za pierwszym razem. A potem slub i wyjazd i nie było jakos czasu żeby to wszystko nadrobić,poczytać, dowiedziec się..... ehhh skzoda gadać.

ja bioręmagnelek b5 i tam jest 51mg w tabl. Biorę 2x dziennie. Biorę też omegamed optima + DHA. Ale nie wiem ile tam magnezu

tezprzed chwilą stwardniał mi brzuch - tylko bez bólu. Ale lekki dyskomfort był bo skóra sie wtedy napina. Twardnieje wolno więc dokładnie czuję - szczególnie jak leżę. I po 10-20 sek mija

Sylwia "przygotowywanie sie do ciazy" to wynalazek XX wieku. Jak swiat swiatem nikt sie wczesniej do niczego nie przygotowywal. Zywiol i juz ;]

My to sie nawet nie staralismy. Czesto mnie to wszystko przytlacza (im blizej tym gorzej), bo nieszczegolnie kiedykolwiek marzylam o zostaniu mamusia, ale wtedy mowie sobie, ze tyle milionow ludzi jakos sobie radzi, to i my sobie poradzimy ;]

Spijscie dobrze Mamuski. Ja jutro mam dzien wolny, wiec bede miala mase roboty w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 02:43

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co Wy tak od razu na alarm bijecie, bo sie maluszek nie rusza przez kilka godzin? Przeciez te nasze dzieciaczki na tym etapie to juz spia i sa aktywne w regularnych cyklach. Jak to tutaj mowia CHILLAX! :]

MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath to moze dlatego dzidzia sie nie rusza bo ja uspilas spacerkiem wlasnie, ja mam zypelnie przeciwnie, do tej pory dzien w dzien gdzies lazilam jak nie do pracy to cos zalatwiac... A dzis pierwszy raz od nie wiem miedy leze w wyrze caly dzien z przerwa na zrobienie obiadu i mi sie ta moja dzieci a nader aktywna wydaje, od rana ja czuje i mam wrazenie jakby wogole caly dzien dzis mnie kopala ... Wiec pewnie tak to jet jak lezymy to sila rzeczy wsluchujemybsie bardziej, a jak sie chodzi to nie czuc tego az tak...
    Mi koleżanka kiedyś mówiła czemu tak jest, ze czujemy głownie jak leżymy - jak chodzimy i coś robimy, to siłą rzeczy bujamy, kołyszemy dzieciaczka w swoim brzuchu. A jak sie nagle kładziemy, to nikt go nie buja i sam się zaczyna ruszać, ale nie wiem ile w tym prawdy ;)

Ja znowu pobudka o 5 ;) Chyba już mnie Janeczka przyzwyczaja :)

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 30-tym tygodniu :D

Atakasobiejedna, Asiaa1201, bella84, MistrzyniWKochamCieMisiu, słoneczna 85, megg, przedszkolanka:), Patrycja20, LadyDi, Sue, Januszkowa, justta, Penelope, Lara 82, Laurka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już nie śpię od 5, powoli to się robi irytujące ;)

Gosiak, Asiaa1201, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasie witam w 29 tc :) od rana znowu mnie zamecza biegunka juz po konsuktacjach z konsultantami medycznymi wiem ze to przez augmentin, o 840 mam wiec wizyte u mojego gina dzisiaj i trzymajcie prosze kciuki by z dzidziusiem bylo wszystko dobrze :) no i dowiem sie pewnie ze mam zaprzestac brania tego antybiotyku..

Asiaa1201, słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już pobudka-czyli standard ;)
    Bella84 trzymam kciuki ;)

bella84 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Dziewczyny a co Wy tak od razu na alarm bijecie, bo sie maluszek nie rusza przez kilka godzin? Przeciez te nasze dzieciaczki na tym etapie to juz spia i sa aktywne w regularnych cyklach. Jak to tutaj mowia CHILLAX! :]
    Od razu przepraszam za to co powiem. Ale Laurka ja rozumiem że u was jest inaczej. U nas jest tak że jeśli 12 godzin dziecko się rusza należy udac się na pogotowie. Wczoraj Konstancja 8 bitych godzin nic sie nie ruszała. Więc czym miałam być spokojna? Wole zostać uznana za matke wariatke na pogotowiu niż doprowadzić do tragedii. O to dziecko staraliśmy się 6 miesięcy dla jednych to mało i doskonale rozumiem bo są tu osoby, które starały się o wiele dłużej, ale dla nas te 6 miesięcy było katorgą. Kocham ją całym sercem i to chyba normalne że niepokoi mnie każdy odchył od normy. Nawet gdy całymi dniami szaleje a tu jeden dzień cisza przez 8 godzin!!!
    Wczoraj mój mąż gdy powiedziałam mu że nie czuje młodej od dłuższego czasu sam chciał jechać na pogotowie. Potem powiedział mi że jego kuzynka pare tygodni temu urodziła w 8 miesiącu martwe dziecko. Nie mówił mi o tym bo nie chciał mnie stresować.
    Więc moim zdaniem lepiej jak ludzie w szpitalu pomyślą że matka wariatka niż aby coś się stało. Bo jedego dnia będzie wszystko ok ale drugiego może to oleje i stanie się coś czego bardzo bym nie chciała.

Lara 82, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz mogę się przywitać. :)
    Witamy sie razem z aktywną Konstancją. Wczoraj to spanie miała nieziemskie. Jak mi tak będzie spała jak się urodzi to do końca ciąży osiwieje a po porodzie powyrywam wszystkie włosy :D
    No i bella trzymamy kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:06

megg, bella84 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOze cath nie mow takich rzeczy bo sie zaczne stresowac.

jak ja bym chciala byc juz w 30 tyg Gosiak! a tak to leze w nocy i cos puknie nisko i mysle ze cos nie tak-

kurcze fajne te pompony ale chyba nie dla chlopczyka nie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się w przypływie energii pomimo tego, co dziś u mnie za oknem - szaro, buro, zimno i ponuro.

Mam dziś w planie sprzątanie, przesadzenie kwiatków i wyszorowanie piekrnika. Obiad już się robi :)

cath, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    BOze cath nie mow takich rzeczy bo sie zaczne stresowac.

jak ja bym chciala byc juz w 30 tyg Gosiak! a tak to leze w nocy i cos puknie nisko i mysle ze cos nie tak-

kurcze fajne te pompony ale chyba nie dla chlopczyka nie?
    Dlatego mówię że jak coś jest nie tak wole pojechać na pogotowie niż aby miała stać się tragedia. Też nie mogłam w to uwierzyć bo super dziewczyna. Nie chce znać szczegółów może jak urodzę ale teraz nie. Bardzo fajna dziewczyna młoda pierwsza ciąża zero poronień a teraz jest na silnych psychotropach

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela, dawno Cie nie bylo?

w ogole zauwazylam, ze sporo dziewczyn ucichlo:

m.in Truskawka, Topola to juz nie wiem ile sie nie odzywala itd..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziwie sie bo pewnie tez bym byla. mam nadzieje ze donosze chociaz do 34 tyg i Macius bedzie zdrowy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna nie było. Jakoś nie mogłam się przebić :D Ale się stęskniłam więc wróciłam :D

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ