X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie starałam się niby długo, bo 6 mies, ale czułam ze coś jest nie tak, lekarze mnie olewali, więc zaczęłam obserwację cyklu, trafiłam do mojego lekarza który obejrzał wykresy, zlecił badania, a już po wykresach widział ze jest problem z progesteronem i od razu dał luteine. Wydalam kupę pieniędzy na badania, bo mój gin zajmuje się leczeniem niepłodności i widząc moja panikę chyba kazał mi zrobić wiele badań na wyrost ;) Ale nie żałuję, wiem ze mam dobry wynik amh i nie muszę się martwić czy będę miała komórki jajowe na drugie dziecko :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    moze mialas pozniej owualcje i dlatego.

Tak właśnie, dlatego wolałabym, żeby Brzuszkowy w brzuszku został jak najdłużej!

Właśnie skończyłam rozmawiać z mamą przez telefon. I pół godzinki z głowy:D Zabieram się za prasowanie, bo się okazało, że mam 3 pary mężowskich spodni do prasowania ;P

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide troche polzec bez kompa bo mnie jakos mdli po nospie. ble nie lubie..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela nie forsuj sie juz tak- w 7 miesiacu nie musisz byc perfekcyjna PAnia domu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, to jest po prostu chamstwo, ja sobie nie wyobrażam wciskania komuś smierdzacego wózka, wstyd by mi było... A baba ewidentnie wykorzystała sytuacje ze Juska nie mogła osobiście go obejrzeć :/ Chociaż skoro tak walił to kolega tez powinien mózgu użyć, ale to tylko facet w końcu :P

cath, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    ja jakoś ostatnio nie mam humoru.
    Nie wiem chyba przez ta pogodę.
    Dziś idę do pepco po prezenty dla dzieciaków siostry może zakupy mnie podbuduja

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Słoneczna, to jest po prostu chamstwo, ja sobie nie wyobrażam wciskania komuś smierdzacego wózka, wstyd by mi było... A baba ewidentnie wykorzystała sytuacje ze Juska nie mogła osobiście go obejrzeć :/ Chociaż skoro tak walił to kolega tez powinien mózgu użyć, ale to tylko facet w końcu :P
    Zgadzam się. chciała się pozbyć wózka jak najszybciej i tyle :/ wykorzystała okazję :/ nie lubię takich ludzi i takiego kombinowania!!!
    A co do facetów to dobrze powiedziałaś to tylko facet w końcu :D mój mąż wczoraj jak przywieźliśmy wózek chciałam popatrzeć na niego w pełni okazałości i powpinać wszystko itp itd a mój mąż pojechał do kolegi od razu :D no i tak czekałam na niego :D bo nie chciałam dżwigać gondoli i budy od spacerówki :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)
    Dziś się wyspałam. Poszalałam i spałam do 8:30 :D
    Co do wypowiedzi Cath o "panice" w związku z nierusząjącym się dzieckiem. Powiem tak: MATKA WIE NAJLEPIEJ <3 ! I tego się trzymajmy. Każda z nas ma swoją historię. Swoje dzieci już na tyle znamy, że wiemy jak coś jest nie tak. I dla jednej 8 godzin bez ruchów dziecka to mało ( bo jej dziecko ma takie przerwy), a dla innej to już rodzi niepokój, bo nie bywało nigdy takich sytuacji.

Wiadomo, czasem zdarzy nam się panikować tak bez powodu i wtedy inne dziewczyny nas doprowadzają do pionu- i chwała im za to :D

No a teraz Cath mamy juz "jutro" a zdjęć bryki nie ma :P

cath, Januszkowa, sebza, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś mój się obudził po śniadanku <3
    ja też się zbieram - odkurzę i do lumpka na zakupy, może coś wyhaczę :))

megg lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śmierdzącego wózka, to mnie również byłoby wstyd. Przecież przez rzeczy, których używamy, pokazujemy co sobą reprezentujemy.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na temat starań nie wypowiem. Nam się udało od razu. Że aż w szoku byliśmy :D Wiedzieliśmy, że z zachodzeniem w ciążę różnie bywa, byliśmy przygotowani na to, że to nie będzie hop siup. Mieliśmy ten temat przewałkowany. Poza tym nie było w nas jakiejś niesamowitej potrzeby posiadania potomstwa.
    Ale nie powiem pół roku przed odstawiłam tabletki anty, bardzo ograniczyłam przetworzoną żywność, myślałam o tym co jem, czy się wysypiam. Niestety nie udało mi się uniknąć antybiotyków.

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ja jeszcze się z łóżka nie zwlekłam :D ale dzis będą obiecuje :D

Penelope lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Pia Gizela nie forsuj sie juz tak- w 7 miesiacu nie musisz byc perfekcyjna PAnia domu:)

no właśnie problem polega na tym, że nikt za mnie tego wszystkiego nie zrobi:/ Mężowi nie przeszkadza a mnie ciśnienie rośnie jak widzę kurz w łazience na podłodze! Więc sprzątam! Ja się boję co będzie po porodzie:/

relg9vvjrtqik460.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ona od poczatku nie wiedziala kto odbierze dopiero po fotkach zdjecia i wypytaniu co on ma czego nie ma jakis jest i wogole napisalam jej ze moj kolega odbierze no to tylko facet ,stwierdzil mam odebrac i tyle no wstyd jak nie wiem a najdziwniejsze ze ona nie czula tego :/No coz duzo nie wydalam bo 30 e ale jednak w to miejsce kupilabym nowa karuzele do lozeczka ... a tak nie ma wozka i karuzeli

relge6yd0kju1g7d.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia u nas było tak samo. Pół roku wcześniej odkleiłam plaster anty, a 4 miesiące wcześniej zaczęłam brać kwas foliowy, magnez i żelazo- zawsze miałam za mało. I nam również udało się za pierwszym razem. My również byliśmy nastawieni przynajmniej na 6 miesięcy starań. I wiadomo, że jak człowiek czegoś chce to czasem jest odwrotnie. No i się udało za pierwszym razem.

Ale powiem Wam co mój T ostatnio stwierdził:
    Mówi tak: wiesz co, musimy zainwestować po połogu w gumki. Bo Ty będziesz karmić a podobno nie można tabletek ani plastrów anty kiedy się karmi.
    Ja na to: ale nie lubie gumek, no co Ty. Jakoś do tej pory nie mamy nieplanowanych dzieci, więc umiemy jakoś to zaplanować.
    A on na to: a daj spokój! Teraz jak wiem, że moje plemniory takie hardcorowe są, że za pierwszym razem trafiają, to się boję :D Myślałem, że przez złą dietę, siedzącą pracę, lapka całe życie na jajkach, to jestem bezpłodny, a tu proszę. Tacy rycerze :D

No padłam :D

Aaaa i wczoraj mi zapowiedział, że on sobie tak myślał, że o drugie dziecko zaczniemy starania jak Pola będzie miała tak ze 2 lata- oczywiście jak wszystko będzie dobrze. No zadziwia mnie ten mój Tomasz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 09:27

Gosiak, cath, Pia Gizela, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj maz mi zawsze mowi nie ufaj tak ludziom bo jestes naiwna a ja co ze kazdemu nalezy dac szanse :D zreszta juz nawet nie chodzi o te 30e tylko o sam fakt ze nie uprzedzila i nawet nie napisala przepraszam czy cos tylko olala,I jej slowa to nie wiem nic nie czula ,nie wiem co Ci powiedziec bo opadly mi rece i nie tylko :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Ale moj maz mi zawsze mowi nie ufaj tak ludziom bo jestes naiwna a ja co ze kazdemu nalezy dac szanse :D zreszta juz nawet nie chodzi o te 30e tylko o sam fakt ze nie uprzedzila i nawet nie napisala przepraszam czy cos tylko olala,I jej slowa to nie wiem nic nie czula ,nie wiem co Ci powiedziec bo opadly mi rece i nie tylko :D

Wiesz co, ja mam złe przeczucia odnośnie ochraniacza, który kupiłam na allegro. Kupiłam używany, bo taki ładny był, że musiałam. Fakt babka wystawiła go za 5 zł +15 przesyłka. 20 zł to nie jest majątek, ale dziś mija 11 dzień od zakupu. Pisałam pani @ ale nie otrzymałam odpowiedzi, a o ochraniaczu już nie wspomnę. Poczekam do poniedziałku i pisze do niej i do allegro.

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) witamy sie w 30 tygodniu :))

Gosiak, juska19, megg, Sue, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i śpieszę donieść, że z listopadówek zostało 15 brzuchatych. Grudniówki zaraz zaczną, potem styczniówki i..... MY :D

Penelope lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No allegro tez slyszalam ze czasami cyrki sa ale pewnie dojdzie za chwil kilka chyba ze nie wyslala.. dlatego ja juz sie boje brac kupowac cokolwiek ja wozek kupilam na adversie taka stronka u nas ja allegro.ebay wiec koment poszedl co do tej pani
    My z moim mezem zawsze kochalismy sie bez gumek bo nie lubimy i udawalo sie nam "nie wpasc" az do maja :D wiec teraz powiedzialam ze zapas gumek bedzie napewno chociaz to "jedzenie cukierka przez papierek " ale wiecej dzieci bym nie chciala miec

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ