X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt muszę dokupić suszarkę do ciuszków bo dwie to za mało.
    Lula śliczna buźka.
    Megg Bałwan wymiata :D

A ja zapodałam Michaela Buble Christmas :D i chyba zacznę zaraz porządki :D

megg, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja mam pytanie z innej beczki. Powiedzcie mi dlaczego jak klikam w wykres dziecka ( tam jest jego długość, waga obwód główki-brzuszka ect) To wszystkie tabelki są przedstawione jako wsólne z trzech trymestrów czyli od 7 tyg do 40, a tabelka z CRL ( długośc od główki do dupki) jest tylko do 14 tyg i nie umiem dalej przejechać?
    Dodam, że jak nacisnę na tą strzałkę z boku po prawej to przechodzi w drugą zakładkę.
    b3fa433e9b5eda9cmed.jpg

Wydaje mi się, że dlatego, że lekarze nie potrafią potem dziecka zmierzyc w brzuchu od główki do pupy i podają szacowana wage dziecka na podstawie obwodu główki, brzuszka i długości kości udowej :)
    Tez mnie to ostatnio zastanowiło i tak do tego doszlam :)

Witam sie z Wami:) koncert przeżyłam, na siedząco, głośno było jak nie wiem :)

dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszki prasowalam do 6mc- wszystkie. A potem co sie gniotly;p

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    hej dziewczyny my po wizycie mały waży 1234g. Troszkę dużo. Termin może się przesunąć na 30.01. Zdrówko dobrze, moje wyniki też także bardzo się cieszę. A to foteczki naszego skarbka którego twarzyczkę dopiero teraz ujrzeliśmy :)

http://www.iv.pl/images/67907103359398468973_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/79259812797027073617_thumb.jpg
    Czemu dużo? :) Dobra waga :) pamiętaj teraz moze mieć więcej ale już na następnej wizycie może mniejszy przyrost mieć i jeszcze usg zawsze jest +/- ileś g :) :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:

Karolajla ale masz dobrze!! Też bym chciała aby moje teściowa była taka wspaniała :D

przestań, wcale nie jest wspaniała, ma po prostu takie odchylenia "dobrej teściowej" , poważnie.
    Ja raczej wole jej unikać haha :-D

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    cath wozek piekny, juz nie moge sie doczekac az zamowie swoj, taki sam tylko ten kolor 230, ale tez biała rama :)

a ja robie pranie od 3 dni i duuuuzo tego, potem prasowac bede musila chyba z tydzien
    a propo do ilu mc trzeba prasowac wszystko dziecku? myslicie ze suszarka w pralce tez wyniszczy te zarazki?

oto 1 partia:)
    33uv8t3.jpg

ps. polecam taka suszarke teraz chyba promocja jest w inter marche, ja kupilam w biedronce

Megg my planujemy taką suszarkę kupić, ale dopiero jak się Brzuszkowy urodzi. Na razie mamy sporo miejsca do suszenia i nie śpieszy się nam, żeby wszystko szybko schło. Ale potem planujemy suszyć w naszym pomieszczeniu gospodarczym, gdzie biegną rury z ciepłą wodą i tam jest mega ciepło, a że trzymamy tam krzesła składane, zapas wody i napojów to jest tam czysto :D

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś bo potem chyba już nie da się tak dokładnie dziecka zmierzyć i wzoruje się na obwodach ciała i wadze, a do 14 tyg ciężko by było zmierzyć malutkie główki czy brzuszki

Lara 82 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajla wrote:
    przestań, wcale nie jest wspaniała, ma po prostu takie odchylenia "dobrej teściowej" , poważnie.
    Ja raczej wole jej unikać haha :-D
    Moja teściowa wg się nie intersuje swoją wnuczką (z jednej strony super bo sie nie wtrąca) gdy mój mąż powiedział jej o szyjce i skurczach raz do mnie zadzwoniła w niedziele i to by było na tyle. :D Aaa mieszka dwie ulice dalej :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moja teściowa wg się nie intersuje swoją wnuczką (z jednej strony super bo sie nie wtrąca) gdy mój mąż powiedział jej o szyjce i skurczach raz do mnie zadzwoniła w niedziele i to by było na tyle. :D Aaa mieszka dwie ulice dalej :D

Ja tam mimo wszystko i tej jej sztucznej "dobroci" wole trzymać teściową na dystans, jest bo musi być a ja ją toleruje bo nie mam wyjścia :-D

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jest ok, nie nachalna, ale zawsze zapyta jak się czuję, co u mnie, jak się ma Brzuszkowy. Szczęśliwie nic mi nie narzuca! Za to mama moja nadrabia za nie obie :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f97a2859d4f20988m.jpg

i ja się pochwale zdjęciem mojej Lili

LadyDi, Sue, Bietka, megg, justta, Lara 82, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :)

widze ze Cath zaraziła wszystkich Buble..ja tez słucham od rana, wczoraj pusciłam mojemu R i do 22 molestował mnie tymi kawakami :)

moj Maluch dzis bije mnie po pecherzu, w nocy tez..myslalam ze z 5 razy sie posikam w gatki :)
    dzis bardziej mnie kopie po tyłku :)

Piekny wózeczek..a bałwan cudooo! chce takiego!!!!
    ide jutro na lumpek, moze cos wyhacze :)

megg lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudny bałwan! Wiecie że na Lubelszczyznie wczoraj padał śnieg. Siostra mi zdjęcie wysłała to biało wszędzie <3 Ja juz się śniegu tutaj doczekać nie mogę :)

Co do piosenek to moje ulubione radio zmieniło się w radio świąteczne i non stop lecą na nim wszelakie utwory bożonarodzeniowe. Jakby ktos chciał to tu jest link: http://www.radioplay.dk/radiosoft
    Ja od tygodnia słucham go non stop i aż mi się lepiej w domu cokolwiek robi :)

No i Cath, wózek fantastyczny! Niech się dobrze prowadzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:20

megg lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, aż zaraz sobie włączę świąteczne piosenki!! Może ta ponura listopadowa aura pójdzie dxięki temu w piździec!

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi..juz właczyłam radyjko :)
    ale swiatecznie :) hihihih....
    moj R wczoraj mowi " jeszcze sie adwent nie zaczał a TY juz kolęd słuchasz?" hahhaha :) dobrze, ze jeszcze choinki nie ubrałam, bo by sie zdziwił :)

LadyDi lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też aż sobie włączyłam to radio świąteczne :-D

LadyDi lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj słuchałam świątecznych piosenek, Brzuszkowemu się bardzo podobało! :)

Dziś też sobie włączę :)

Rudasek lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się ze mój link się przydał :)

A ja się tak ciesze na ten weekend. Dziś w nocy jedziemy do Szczecina. Idziemy do kina, teatru. Połazimy po sklepach i knajpach. Ja tez do fryzjera się wybieram. Pewnie całą niedziele będę Was nadrabiala albo i w poniedziałek jeszcze ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszla tabliczka:) po 2 tyg realizacji ale oplacalo sie:)
    imienia juz nie zmienie chyba ;p

jh4oiq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:39

przedszkolanka:), LadyDi, słoneczna 85, juska19, Penelope, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula Twoje Maleństwo ma śliczny nosek :)

Sue CRL liczy się tylko w 1 trymestrze.

Kasiu Lila jest świetna, jak aniołe wyszła na tym zdjęciu :P

W nocy myślałam, że umrę taki miałam twardy brzuch, ale chyba wiem czemu - Adulec zmieniał swoją pozycję! :D Podejrzewam, że fiknęła fikołka i teraz głowa jest na dole. Muszę to jakoś "zbadać" jakieś sposoby? :P

kasia_1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ