Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katiś wrote:Ja mam pytanie z innej beczki. Powiedzcie mi dlaczego jak klikam w wykres dziecka ( tam jest jego długość, waga obwód główki-brzuszka ect) To wszystkie tabelki są przedstawione jako wsólne z trzech trymestrów czyli od 7 tyg do 40, a tabelka z CRL ( długośc od główki do dupki) jest tylko do 14 tyg i nie umiem dalej przejechać?
Dodam, że jak nacisnę na tą strzałkę z boku po prawej to przechodzi w drugą zakładkę.
Wydaje mi się, że dlatego, że lekarze nie potrafią potem dziecka zmierzyc w brzuchu od główki do pupy i podają szacowana wage dziecka na podstawie obwodu główki, brzuszka i długości kości udowej
Tez mnie to ostatnio zastanowiło i tak do tego doszlam
Witam sie z Wami:) koncert przeżyłam, na siedząco, głośno było jak nie wiemdorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
lula88 wrote:hej dziewczyny my po wizycie mały waży 1234g. Troszkę dużo. Termin może się przesunąć na 30.01. Zdrówko dobrze, moje wyniki też także bardzo się cieszę. A to foteczki naszego skarbka którego twarzyczkę dopiero teraz ujrzeliśmy
http://www.iv.pl/images/67907103359398468973_thumb.jpg
http://www.iv.pl/images/79259812797027073617_thumb.jpgDobra waga
pamiętaj teraz moze mieć więcej ale już na następnej wizycie może mniejszy przyrost mieć i jeszcze usg zawsze jest +/- ileś g
:*
-
nick nieaktualny
-
megg wrote:cath wozek piekny, juz nie moge sie doczekac az zamowie swoj, taki sam tylko ten kolor 230, ale tez biała rama
a ja robie pranie od 3 dni i duuuuzo tego, potem prasowac bede musila chyba z tydzien
a propo do ilu mc trzeba prasowac wszystko dziecku? myslicie ze suszarka w pralce tez wyniszczy te zarazki?
oto 1 partia:)
ps. polecam taka suszarke teraz chyba promocja jest w inter marche, ja kupilam w biedronce
Megg my planujemy taką suszarkę kupić, ale dopiero jak się Brzuszkowy urodzi. Na razie mamy sporo miejsca do suszenia i nie śpieszy się nam, żeby wszystko szybko schło. Ale potem planujemy suszyć w naszym pomieszczeniu gospodarczym, gdzie biegną rury z ciepłą wodą i tam jest mega ciepło, a że trzymamy tam krzesła składane, zapas wody i napojów to jest tam czysto
megg lubi tę wiadomość
-
Karolajla wrote:przestań, wcale nie jest wspaniała, ma po prostu takie odchylenia "dobrej teściowej" , poważnie.
Ja raczej wole jej unikać hahaAaa mieszka dwie ulice dalej
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycath wrote:Moja teściowa wg się nie intersuje swoją wnuczką (z jednej strony super bo sie nie wtrąca) gdy mój mąż powiedział jej o szyjce i skurczach raz do mnie zadzwoniła w niedziele i to by było na tyle.
Aaa mieszka dwie ulice dalej
Ja tam mimo wszystko i tej jej sztucznej "dobroci" wole trzymać teściową na dystans, jest bo musi być a ja ją toleruje bo nie mam wyjścia -
Witamy sie i my
widze ze Cath zaraziła wszystkich Buble..ja tez słucham od rana, wczoraj pusciłam mojemu R i do 22 molestował mnie tymi kawakami
moj Maluch dzis bije mnie po pecherzu, w nocy tez..myslalam ze z 5 razy sie posikam w gatki
dzis bardziej mnie kopie po tyłku
Piekny wózeczek..a bałwan cudooo! chce takiego!!!!
ide jutro na lumpek, moze cos wyhaczemegg lubi tę wiadomość
-
Ale cudny bałwan! Wiecie że na Lubelszczyznie wczoraj padał śnieg. Siostra mi zdjęcie wysłała to biało wszędzie
Ja juz się śniegu tutaj doczekać nie mogę
Co do piosenek to moje ulubione radio zmieniło się w radio świąteczne i non stop lecą na nim wszelakie utwory bożonarodzeniowe. Jakby ktos chciał to tu jest link: http://www.radioplay.dk/radiosoft
Ja od tygodnia słucham go non stop i aż mi się lepiej w domu cokolwiek robi
No i Cath, wózek fantastyczny! Niech się dobrze prowadziWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:20
megg lubi tę wiadomość
-
LadyDi..juz właczyłam radyjko
ale swiateczniehihihih....
moj R wczoraj mowi " jeszcze sie adwent nie zaczał a TY juz kolęd słuchasz?" hahhahadobrze, ze jeszcze choinki nie ubrałam, bo by sie zdziwił
LadyDi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciesze się ze mój link się przydał
A ja się tak ciesze na ten weekend. Dziś w nocy jedziemy do Szczecina. Idziemy do kina, teatru. Połazimy po sklepach i knajpach. Ja tez do fryzjera się wybieram. Pewnie całą niedziele będę Was nadrabiala albo i w poniedziałek jeszczeGosiak lubi tę wiadomość
-
przyszla tabliczka:) po 2 tyg realizacji ale oplacalo sie:)
imienia juz nie zmienie chyba ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:39
przedszkolanka:), LadyDi, słoneczna 85, juska19, Penelope, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLula Twoje Maleństwo ma śliczny nosek
Sue CRL liczy się tylko w 1 trymestrze.
Kasiu Lila jest świetna, jak aniołe wyszła na tym zdjęciu
W nocy myślałam, że umrę taki miałam twardy brzuch, ale chyba wiem czemu - Adulec zmieniał swoją pozycję!Podejrzewam, że fiknęła fikołka i teraz głowa jest na dole. Muszę to jakoś "zbadać" jakieś sposoby?
kasia_1988 lubi tę wiadomość