X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt muszę dokupić suszarkę do ciuszków bo dwie to za mało.
    Lula śliczna buźka.
    Megg Bałwan wymiata :D

A ja zapodałam Michaela Buble Christmas :D i chyba zacznę zaraz porządki :D

megg, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja mam pytanie z innej beczki. Powiedzcie mi dlaczego jak klikam w wykres dziecka ( tam jest jego długość, waga obwód główki-brzuszka ect) To wszystkie tabelki są przedstawione jako wsólne z trzech trymestrów czyli od 7 tyg do 40, a tabelka z CRL ( długośc od główki do dupki) jest tylko do 14 tyg i nie umiem dalej przejechać?
    Dodam, że jak nacisnę na tą strzałkę z boku po prawej to przechodzi w drugą zakładkę.
    b3fa433e9b5eda9cmed.jpg

Wydaje mi się, że dlatego, że lekarze nie potrafią potem dziecka zmierzyc w brzuchu od główki do pupy i podają szacowana wage dziecka na podstawie obwodu główki, brzuszka i długości kości udowej :)
    Tez mnie to ostatnio zastanowiło i tak do tego doszlam :)

Witam sie z Wami:) koncert przeżyłam, na siedząco, głośno było jak nie wiem :)

dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszki prasowalam do 6mc- wszystkie. A potem co sie gniotly;p

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    hej dziewczyny my po wizycie mały waży 1234g. Troszkę dużo. Termin może się przesunąć na 30.01. Zdrówko dobrze, moje wyniki też także bardzo się cieszę. A to foteczki naszego skarbka którego twarzyczkę dopiero teraz ujrzeliśmy :)

http://www.iv.pl/images/67907103359398468973_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/79259812797027073617_thumb.jpg
    Czemu dużo? :) Dobra waga :) pamiętaj teraz moze mieć więcej ale już na następnej wizycie może mniejszy przyrost mieć i jeszcze usg zawsze jest +/- ileś g :) :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:

Karolajla ale masz dobrze!! Też bym chciała aby moje teściowa była taka wspaniała :D

przestań, wcale nie jest wspaniała, ma po prostu takie odchylenia "dobrej teściowej" , poważnie.
    Ja raczej wole jej unikać haha :-D

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    cath wozek piekny, juz nie moge sie doczekac az zamowie swoj, taki sam tylko ten kolor 230, ale tez biała rama :)

a ja robie pranie od 3 dni i duuuuzo tego, potem prasowac bede musila chyba z tydzien
    a propo do ilu mc trzeba prasowac wszystko dziecku? myslicie ze suszarka w pralce tez wyniszczy te zarazki?

oto 1 partia:)
    33uv8t3.jpg

ps. polecam taka suszarke teraz chyba promocja jest w inter marche, ja kupilam w biedronce

Megg my planujemy taką suszarkę kupić, ale dopiero jak się Brzuszkowy urodzi. Na razie mamy sporo miejsca do suszenia i nie śpieszy się nam, żeby wszystko szybko schło. Ale potem planujemy suszyć w naszym pomieszczeniu gospodarczym, gdzie biegną rury z ciepłą wodą i tam jest mega ciepło, a że trzymamy tam krzesła składane, zapas wody i napojów to jest tam czysto :D

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś bo potem chyba już nie da się tak dokładnie dziecka zmierzyć i wzoruje się na obwodach ciała i wadze, a do 14 tyg ciężko by było zmierzyć malutkie główki czy brzuszki

Lara 82 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajla wrote:
    przestań, wcale nie jest wspaniała, ma po prostu takie odchylenia "dobrej teściowej" , poważnie.
    Ja raczej wole jej unikać haha :-D
    Moja teściowa wg się nie intersuje swoją wnuczką (z jednej strony super bo sie nie wtrąca) gdy mój mąż powiedział jej o szyjce i skurczach raz do mnie zadzwoniła w niedziele i to by było na tyle. :D Aaa mieszka dwie ulice dalej :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moja teściowa wg się nie intersuje swoją wnuczką (z jednej strony super bo sie nie wtrąca) gdy mój mąż powiedział jej o szyjce i skurczach raz do mnie zadzwoniła w niedziele i to by było na tyle. :D Aaa mieszka dwie ulice dalej :D

Ja tam mimo wszystko i tej jej sztucznej "dobroci" wole trzymać teściową na dystans, jest bo musi być a ja ją toleruje bo nie mam wyjścia :-D

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jest ok, nie nachalna, ale zawsze zapyta jak się czuję, co u mnie, jak się ma Brzuszkowy. Szczęśliwie nic mi nie narzuca! Za to mama moja nadrabia za nie obie :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f97a2859d4f20988m.jpg

i ja się pochwale zdjęciem mojej Lili

LadyDi, Sue, Bietka, megg, justta, Lara 82, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :)

widze ze Cath zaraziła wszystkich Buble..ja tez słucham od rana, wczoraj pusciłam mojemu R i do 22 molestował mnie tymi kawakami :)

moj Maluch dzis bije mnie po pecherzu, w nocy tez..myslalam ze z 5 razy sie posikam w gatki :)
    dzis bardziej mnie kopie po tyłku :)

Piekny wózeczek..a bałwan cudooo! chce takiego!!!!
    ide jutro na lumpek, moze cos wyhacze :)

megg lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudny bałwan! Wiecie że na Lubelszczyznie wczoraj padał śnieg. Siostra mi zdjęcie wysłała to biało wszędzie <3 Ja juz się śniegu tutaj doczekać nie mogę :)

Co do piosenek to moje ulubione radio zmieniło się w radio świąteczne i non stop lecą na nim wszelakie utwory bożonarodzeniowe. Jakby ktos chciał to tu jest link: http://www.radioplay.dk/radiosoft
    Ja od tygodnia słucham go non stop i aż mi się lepiej w domu cokolwiek robi :)

No i Cath, wózek fantastyczny! Niech się dobrze prowadzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:20

megg lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, aż zaraz sobie włączę świąteczne piosenki!! Może ta ponura listopadowa aura pójdzie dxięki temu w piździec!

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi..juz właczyłam radyjko :)
    ale swiatecznie :) hihihih....
    moj R wczoraj mowi " jeszcze sie adwent nie zaczał a TY juz kolęd słuchasz?" hahhaha :) dobrze, ze jeszcze choinki nie ubrałam, bo by sie zdziwił :)

LadyDi lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też aż sobie włączyłam to radio świąteczne :-D

LadyDi lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj słuchałam świątecznych piosenek, Brzuszkowemu się bardzo podobało! :)

Dziś też sobie włączę :)

Rudasek lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się ze mój link się przydał :)

A ja się tak ciesze na ten weekend. Dziś w nocy jedziemy do Szczecina. Idziemy do kina, teatru. Połazimy po sklepach i knajpach. Ja tez do fryzjera się wybieram. Pewnie całą niedziele będę Was nadrabiala albo i w poniedziałek jeszcze ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszla tabliczka:) po 2 tyg realizacji ale oplacalo sie:)
    imienia juz nie zmienie chyba ;p

jh4oiq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:39

przedszkolanka:), LadyDi, słoneczna 85, juska19, Penelope, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula Twoje Maleństwo ma śliczny nosek :)

Sue CRL liczy się tylko w 1 trymestrze.

Kasiu Lila jest świetna, jak aniołe wyszła na tym zdjęciu :P

W nocy myślałam, że umrę taki miałam twardy brzuch, ale chyba wiem czemu - Adulec zmieniał swoją pozycję! :D Podejrzewam, że fiknęła fikołka i teraz głowa jest na dole. Muszę to jakoś "zbadać" jakieś sposoby? :P

kasia_1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ