X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przebic? przez co?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- glupie pytanie:)

czy zastanawialyscie sie kiedys dlaeczgo te znaczki na suwakach ( w moim przypadku owieczka) jest praktycznie ciagle na 6 miesiacu?:) jakas spozniona!;)

bo juz na dole dobrze pokazuje.

a w ogole moj bobas jest wiekszy pafre dni ( zawsze tak wychodzi) wiec pocieszam sie tym ze jakby nie bylo z tydzien jestesmy do przodu oprocz tego co na suwaku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:19

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    ja po ciężkiej nocy... wstawałam do toalety chyba 8razy :/ do tego ten prawy dolny bok mnie ciągnie, nie wiem czy to więzadło czy to jakiś mięsień? bo ciągnie przy wstawaniu. Uciążliwe nie jest, ale czuje jakiś dyskomfort. Brzuszek miękki:)

Możliwe, żeby na tym etapie rozciągały się wiązadła?

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

czy zastanawialyscie sie kiedys dlaeczgo te znaczki na suwakach ( w moim przypadku owieczka) jest praktycznie ciagle na 6 miesiacu?:) jakas spozniona!;)

a w ogole moj bobas jest wiekszy pafre dni ( zawsze tak wychodzi) wiec pocieszam sie tym ze jakby nie bylo z tydzien jestesmy do przodu oprocz tego co na suwaku..
    Zgadzam się że te suwaczki są jakieś dzwine ;) Ja jutro wchodzę w 8 miesiąc a on ledwo na siódemce :D

megg, słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja też.....
    własnie załapałam jakiegoś doła.Pomyślałam sobie własnie że nie przygotowałam się dobrze do ciąży. Nie poczytałam wcześniej o tym co mozna, czego nie mozna, na co zwrócic uwagę. My tak z partyzanta i udało sie za pierwszym razem. A potem slub i wyjazd i nie było jakos czasu żeby to wszystko nadrobić,poczytać, dowiedziec się..... ehhh skzoda gadać.

ja bioręmagnelek b5 i tam jest 51mg w tabl. Biorę 2x dziennie. Biorę też omegamed optima + DHA. Ale nie wiem ile tam magnezu

tezprzed chwilą stwardniał mi brzuch - tylko bez bólu. Ale lekki dyskomfort był bo skóra sie wtedy napina. Twardnieje wolno więc dokładnie czuję - szczególnie jak leżę. I po 10-20 sek mija

Sylwia a nie bierzesz przypadkiem maglek b6? bo taka nazwa podobna i skład również, tylko w tym moim (maglek b6) jest 51mg do kwadratu, czyli niżej podają na ulotce, że to 500mg.
    Ja zaczęłam brać 2x2 + mama dha (200mg magnezu), tak w ciemno, bez konsultacji, bo wizytę mam w poneidziałek

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    dzien dobry
    ja po ciężkiej nocy... wstawałam do toalety chyba 8razy :/ do tego ten prawy dolny bok mnie ciągnie, nie wiem czy to więzadło czy to jakiś mięsień? bo ciągnie przy wstawaniu. Uciążliwe nie jest, ale czuje jakiś dyskomfort. Brzuszek miękki:)

Możliwe, żeby na tym etapie rozciągały się wiązadła?
    nie pomogę bo nie mam tak :* ale myślę że mogą to być wiązadła albo maleństwo na jakiś nerw naciska :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co chodzi z tymi suwaczkami. U mnie bocianek jest między 6 a 7. A powinno być na 7ce. Ale co tam. Ważne, żeby dzieciaczki wytrzymały odpowiednio długo w brzuszkach.
    Właściwie im bliżej lutego, tym bardziej zależy mi na tym, żeby wytrzymał do tego 20 lutego przynajmniej, bo akurat Brzuszkowy jest mniejszy o kilka dni niż wychodzi z OM.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

w ogole zauwazylam, ze sporo dziewczyn ucichlo:

m.in Truskawka, Topola to juz nie wiem ile sie nie odzywala itd..
    AsiaSzw też się coś nie odzywa...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze mialas pozniej owualcje i dlatego.

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

u mnie pokazuje Twoją owieczkę na 7mym miesiacu :)

co do ruchów i paniki, ja dzisiejszy ranek też panikować powoli zaczynałam, bo ostatnie dni mały ma takie, że rusza się przez godzinę, potem pół godziny śpi i potem znowu np godzinę ruchu i godzinę snu, więc czuję go ciągle - czy stoję czy leżę, czy siedzę. Więc jak mi się staje mniej aktywny to zaczynam panikować...alllee staram sobie wbić do głowy, że przecież też może mieć lenia jak mamusia czasami :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    AsiaSzw też się coś nie odzywa...

nikt juz nas nie lubi:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja Cie doskonale rozumiem, sama staralam sie 8 mscy i to w sumie nie wiele, z tego 3 z klinika nieplodnosci wiec naprawde malo, ale jednak... Niby do kliniki nieplodnosci idzie sie jak nie wychodzi 12 macy.. A mnie niepokoilo jednak juz po 3 ze cos niehalo moze... Pomyslicie ze paranoiczka ze mnie.. A jednak poszlam do gina podstawowe badanka zrobilam hormonow i co? Niska rezerwa jajnikowa, a w jednym cyklu to moje fsh wynioslo prawie 30!! Wiec tyle co sie wyplakalam ze moze nigdy nie bede matka... Lekarze tez sie dziwili ze w takim mlodym wieku i takie wyniki.. Mimo ze fsh spadlo i bylo na poziomie 9 wiec i tak podwyzszonym to amh w kolejnym badaniu tez wyszlo slabo wiec suma sumarum wyszlo ze dobrze ze poszlam tak szybko do lekarza specjalisty w tej dziedzinie bo kto wie czy bylabym teraz w ciazy... A byc moze to byla moja ostatnia szansa na dziecko... Nikt tego nie wie ale wiem jednak ze kocham je calym sercem chce by sie urodzilo w terminie i zdrowe... Wiec uwazam ze nie mozna bagatelizowac wlasnego niepokoju, lepiej byc nadgorliwym ale sie uspokoic po dodatkowej wizycie u lekarza czy na ip niz stresowac chocby caly dzien.. Bo stres tez dziecku nie sluzy...

cath, LadyMK, słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i wyszla mi wrogosc sluzu :) tak na dodatek.. Moze i to nie jest do konca pewne badanie ale gdyby jednak faktycznie tak bylo to moglaby i 5 lat sie starac moje jajniki moglyby wygasnac a ja bym juz tylko mogla liczyc na komorke dawczyni lub adopcje... Wiec nigy nie wiadomo..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath ja Cie doskonale rozumiem, sama staralam sie 8 mscy i to w sumie nie wiele, z tego 3 z klinika nieplodnosci wiec naprawde malo, ale jednak... Niby do kliniki nieplodnosci idzie sie jak nie wychodzi 12 macy.. A mnie niepokoilo jednak juz po 3 ze cos niehalo moze... Pomyslicie ze paranoiczka ze mnie.. A jednak poszlam do gina podstawowe badanka zrobilam hormonow i co? Niska rezerwa jajnikowa, a w jednym cyklu to moje fsh wynioslo prawie 30!! Wiec tyle co sie wyplakalam ze moze nigdy nie bede matka... Lekarze tez sie dziwili ze w takim mlodym wieku i takie wyniki.. Mimo ze fsh spadlo i bylo na poziomie 9 wiec i tak podwyzszonym to amh w kolejnym badaniu tez wyszlo slabo wiec suma sumarum wyszlo ze dobrze ze poszlam tak szybko do lekarza specjalisty w tej dziedzinie bo kto wie czy bylabym teraz w ciazy... A byc moze to byla moja ostatnia szansa na dziecko... Nikt tego nie wie ale wiem jednak ze kocham je calym sercem chce by sie urodzilo w terminie i zdrowe... Wiec uwazam ze nie mozna bagatelizowac wlasnego niepokoju, lepiej byc nadgorliwym ale sie uspokoic po dodatkowej wizycie u lekarza czy na ip niz stresowac chocby caly dzien.. Bo stres tez dziecku nie sluzy...
    Bella lubię dlatego że mnie rozumiesz i z całego serca cieszę się że udało się :)

Ja badania miałam regularnie robione przez antyki ;) Więc to u mnie było wszystko ok. a Mojemu M tak zależało na dzidzi że po chyba 4 cyklu starania chciał iść zabdać nasienie ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :D
    Czytam was na bierzaco ale tyle piszecie ze szok fajnie bo w wolnej chwili mam co czytac :D
    Ja zmagam sie dalej ze skaczacym cukrem co mnie ostatnio doprowadza do placzu dolowania sie i nic mi sie nie chce ,sa wzloty i upadki
    W dodatku ten wozek ktory kupilam przyiozl mi kolega bo bylo z jego miejscowosci i smierdzi stechlizna :/ probowalam jakos to ogarnac ale dalej wali jak nie powiem co:/
    Wiec musze kupic nowy wozek kolejny wydatek bo za tamten kasy babka nie chce oddac :/
    Moja "ala" przyjaciolka chciala mi odsprzedac lozeczko turystyczne to fajne podobalo mi sie ale co z tego skoro wali tak samo jak wozek .. nosz kurwa ja mam klasc tam swoje dziecko ??!! fakt ze kontakt mamy z nia juz prawie uciety ale jak jej napisalam o tym ze nie biore bo smierdzi to wielce zdzwiona byla.. chyba kazdy wie czego uzywa wiec lozeczka tez poszukuje no jakis pech mam do rzeczy dla maluszka a to juz koniec listopada mam nadzieje ze uda mi sie kupic wszystko na czas :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska, spokojnie, jeszcze trochę czasu jest :)
    a masz tam u siebie jakiś komis? moze warto by było się przejść.

ps u mnie 28 tydzień rozpoczynamy:)

juska19, megg, kafabi lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska a to on nie widzial tego wozka? nie da sie sciagnac tapicerki do prania? tu dziewczyny mowili o jakims proszku takim dezynfekujacym?

cath moze Ty pamietasz? bo mowilas ze bedziesz tez cos w tym prac

a upralas mate?
    :)

ja tez mam mate po bratanku wiec dol bez problemu upiore ale nei wiem jak te palaki czy tam ten material sie sciaga w ogole- jeszcze nie przywiozlam od tesciow tego

ja mam taka sama:) tylko juz zabawki inne przywiesze- chyba jednak material sie nei sciaga z tych kijeczkow:)
    http://www.ceneo.pl/2006397

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:49

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    juska a to on nie widzial tego wozka? nie da sie sciagnac tapicerki do prania? tu dziewczyny mowili o jakims proszku takim dezynfekujacym?

cath moze Ty pamietasz? bo mowilas ze bedziesz tez cos w tym prac

a upralas mate?
    :)

ja tez mam mate po bratanku wiec dol bez problemu upiore ale nei wiem jak te palaki czy tam ten material sie sciaga w ogole- jeszcze nie przywiozlam od tesciow tego
    i tu mnie zagięłaś :D haha nie pamietam. miałam zapisac ale oczywiście moja pamięc w ciąży jest do d*py i zabijcie mnie jeśli źle mówię ale to chyba sylwia podawała :)

Mate uprałam ze wszystkim :D Nawet te pałągi :D 25 zł dałam za mate używaną a jest w bardzo dobrym stanie i własnie taka jak mi się podobała :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane oni sie umowili pod jakims sklepem podjechala wyjela i dala :/ Malo tego ten koles nie ma dzieci mial odebrac dal kase wiec nawet nie zerknol ale przywiozl mi go bardzo szybko bo mu auta walilo jak z tatrzanskiej pupy misia :/ pisalam do kobietki a ona ze jej nie smierdzialo no rozlozyla mnie na lopatki jak mozna tego smrodu nie czuc mi caly dom smierdzi :/ pralam w proszu z plynem namoczylam plus pralam z soda i nic :/ juz kilkanascie razy byl prany wiec nie mam sily sie juz meczyc w dodatku boje sie ze jak zaczne go prac non stop to sie zrobi szmata i wtedy juz tylko kosz :/ Sa wlasnie komisy i bede tam szukala czegos pojde podotykam powacham i bede wiedziala na czym stoje :D a wozek oddam wlasnie do komisu biora takie rzeczy za free wiec moze ktos doprowadzi go do ladu chociaz mi wstyd oddac bo naprawde smrod okropny i skoro ja nie chce klasc tam swojego dziecka to czemu ktos by mial wodzic maluszka :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to jest jak sie kupuje w ciemno uzywane.

tak chyba Syliwa mowila o tym proszku wiec poczzekaj, moze z tym sie uda.

a duzo dalas za ten wozek?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ