WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zmienię temat, zastanawiam się która z nas ma pierwsza III USG? Nie wiem jak je nazwać... ;)
    Czyżbym to była ja?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia myslalam ze może sie nawrócił chłop jednak...tak mi przykro :(
    A grzyby suszone to ja powinnam sprzedawac w takim razie :) mam 3 duze 5 litrowe słoiki :)

Cath moglabys dac znac co u ciebie!!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To zmienię temat, zastanawiam się która z nas ma pierwsza III USG? Nie wiem jak je nazwać... ;)
    Czyżbym to była ja?

Ja mam 8 grudnia

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja idę też jak ty w poniedziałek na wizytę do ginki i nie wiem czy już mi będzie robiła to III usg czy jeszcze nie, okaże się ;-)

Asia ja też mam grzybki suszone zbierane przez M ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja III USG mam teraz w czwartek 27.11 a więc Gosiak chyba 3 dni po Tobie.

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny ja nie wiem ale moj gin zawsze jak robi mi usg to wszystko sprawdza, nie musialam isc nigdzie indziej. Ja mam wizyte 5.12

Justa ja jeszcze dalam rade w tym roku 2 razy na grzyby pojechac :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja tam nie płaczę z tego powodu, mam spokoj.. DUZO SPOKOJU! Co do grzybów, hmm.. mogłas krzyczeć wcześniej o nich, noo.. :P

Ja mam 6.12 <3 <3 <3

A teraz leżę sobie i piję Łaciate 3,8%, kapusta i grzyby się ogarniają na robienie uszek i pierogów..

W ogóle to śmieszna prawda:
    http://bezuzyteczna.pl/jesli-kupisz-na-wyprzedazy-192619

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 16:29

AsiaSzw, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Jeny dziewczyny ja nie wiem ale moj gin zawsze jak robi mi usg to wszystko sprawdza, nie musialam isc nigdzie indziej. Ja mam wizyte 5.12
    No widzisz, ja chodzę od początku na prenatalne - skierowanie dostałam od mojej ginekolog (z luxmedu, która bardzo naciskała na te badania) ze względu na wiek i w Invikcie miałam robione dwa pierwsze. Tu chodzi nie tylko o sprzęt ale też o lekarza z odpowiednim certyfikatem. I na to trzecie (już nie refundowane) też się zdecydowałam - będę je robić w Medicover.

Być może Twój gin ma takie certyfikaty i miałaś to wszystko sprawdzane.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzecie mam dopiero 15.12 ;) Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć co tam u mojego Królewicza :)

Przyszła moja sukienka, cofam to co mówiłam! Zamówię coś z tej firmy na pewno! Sukienka jest piękna, świetnie uszyta i idealna na teraz! Przede wszystkim tak maskuje brzuszek, że jak będę w 8-9 miesiącu to będę wyglądać i tak jak szczypiorek :)
    Trochę jest długa, pewnie po ciąży ją skrócę (teraz nie ma sensu, bo podniesie się na brzuchu).

Zjadłam właśnie spaghetti, muszę przyznać, że robię je po mistrzowsku!

Gosiak, Januszkowa, AsiaSzw, megg lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue zrobiłaś mi ochotę na spaghetti, ale zrobię dopiero w przyszłym tyg. bo do końca tego tyg. menu już zaplanowane :) Tzn. kupione produkty na inne dania.
    Nie lubię chodzić codziennie do sklepu, robię je 2, góra 3 razy w tyg.
    W niedziele goszczę u siebie "kochanych" teściów z okazji imienin mojego męża. Dzisiaj Janusza :)
    Jutro czeka mnie dużo roboty. Robię sernik, szarlotkę, sałatkę gyros z kurczakiem, galaretki na zimno, śledzie, kupie jakieś wędliny, salami itd. Na więcej pomysłu i siły nie mam. Przychodzą na 16-stą więc ciepłe danie odpuszczam.

No i sprzątanie.

A teraz czekam na mojego męża, który wróci dzisiaj do domu z komodą i szafą dla naszej Natusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 17:04

Gosiak, Penelope, Sue, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadać do mnie na pierogi & uszka. 3g kapusty, 2 kg pieczarek + trochę grzybów... + ciasto może z 2kg mąki.. Chyba będzie tego sporo, nie? :D

Januszkowa wszystkiego najlepszego dla Twojego Męża :) a wizyty "ukochanych teściów" nie zazdroszczę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 17:03

Sue, Gosiak, Januszkowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a ja tez mialam dzis sphagetti :) mniam!

Sue lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja mam wszystkie body body z nexta i i wszystko na długi rękaw na zimę, pajace mam z nexta też wszystkie i normalne kupuję, nie mam żadnego welurowego I nie będę kupowała.
    bella84 wrote:
    Dziewczyny ile planujecie miec body z dlugim rekawkiem, z krotkim? O ile wogole na zime, pajacykow cienkich, pakacykow grubych, spioszkow? Bo przegladam ten next i mysle by zlozyc zamowionko tylko nie wiem wlasnie ile, wiec ze "cos". Z 56 rozmiaru by sie przydalo a tak to reszta z 62 :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!

My po wizycie!

Ja chyba pierwsza miałam to USG III trymestru ;)

Ze Stasiem wszystko dobrze, chłopak ma 1424 g ! Przepływy w normie, właściwe wszystko książkowo :) serducho bije jak dzwon, widziałam piękne 4 przegrody. Ułożony jest główkowo i skubany jest na tyle nisko, że gin musiała na prawdę się namęczyć żeby wszystko sprawdzić :)

Ze mną też wszystko ok, żelazo idzie w górę, ale mam od teraz przyjmować wit B12. pessar trzyma jak powinien. Dostałam pozwolenie na rozciąganie się na piłce do
    ćwiczeń, więc chyba trzeba zakupić :)

Właśnie zrobiłam ciastka ze smalcem, ciekawe jakie wyjdą, bo przepis sama przerobiłam ;p o tym smalcu nie powiem mężowi bo ich nie spróbuje ;p

Angelcia Ty dla wojska robisz te uszka?;) Ja też mam grzybki suszone w domu, ale ostatnio część musiałam wywalić bo mole mi się w nich zadomowiły :/

Mówicie o tych koszulach na bazarku. Z ciekawości sama się wybiorę i zobaczę co u mnie na targu oferują :) Ja też mam szlafrok ciepły polarowy, ale coś lekkiego będę musiała dokupić

Co do ilości ubranek to ja mam w setkach;) aż w komodzie mi się nie mieszczą ;p Tyle, że ja mam tak do rozmiaru 74. Wszystko dostałam, nic nie zdążyłam kupić ;)

Penelope, Gosiak, Januszkowa, Lara 82, ash, Sue, słoneczna 85, megg, asia888 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam III prenatalne na 17.12 :-) wiem, że Pia Gizela też tak ma :-) i my chyba pojedziemy na nie jednak :-)

Sue okłamałam Cię patrzę dziś na te nasze zdjęcia dzidzi i tam w rogu napisane 4D real time więc chyba te zdjęcia mamy w 4D. Ja to się w tym nie łapię :-)

Sue, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, cieszę się że wszystko pięknie :)
    Co Co do ubranek to farciara jestes.
    Dziś wyszłam pierwszy raz od 10 dni, mąż mnie do Tesco zawiózł bo dalej nie mogę jeździć. Cieszyłam się jak szczerbaty na suchary a wystroiłam jak do teatru haha
    Właśnie robie łososia w piekarniku z jajkiem do tego fasolka szparagowa i brokul.
    Okazało się że mam anemię, kupiłam sok z buraków, buraki w zalewie, buraki obgotowane na zupę i buraki będą codziennie teraz :)

Januszkowa, Lara 82, Sue, Laurka, Bietka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka to super, ze wszystko dobrze:)

Bietka lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope to tak jak u mnie. Też kupiłam sok z buraków, naturalny 5 litrów, obgotowane buraki w Lidlu i robię z nich carpaccio :)
    dużo buraków w diecie teraz, ale jak trzeba to trzeba.

Zmęczyłam się dziś :/ Gulasz się dusi, zupa gotowa, więc leżę na kanapie i zabieram się za skończenie książki.

Penelope lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n6vyiq.jpg

a to łowy z lumpka dzis:) Next, M&S :)

poszlam zolwim tempem w ramach relaksu.

brakowalo mi takich malenkich body:)

Sue, Lara 82, Penelope, megg, angelcia lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Bietka, cieszę się że wszystko pięknie :)
    Co Co do ubranek to farciara jestes.
    Dziś wyszłam pierwszy raz od 10 dni, mąż mnie do Tesco zawiózł bo dalej nie mogę jeździć. Cieszyłam się jak szczerbaty na suchary a wystroiłam jak do teatru haha
    Właśnie robie łososia w piekarniku z jajkiem do tego fasolka szparagowa i brokul.
    Okazało się że mam anemię, kupiłam sok z buraków, buraki w zalewie, buraki obgotowane na zupę i buraki będą codziennie teraz :)
    Penelope z tymi burakami uważaj bo możesz na 2 do WC zacząć za często chodzić :-) jeszcze dużo wit C do tego jedz :-)

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ