Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
arytmia u takiego maluszka... mój mąż i teściowa ją mają...
ja za to mam dalej ten sam problem... z tym napinaniem brzucha(chyba?) tylko właśnie np. teraz miałam, czułam twardsze podbrzusze, ale wiem że to mała się wypięła i przy tym ból na @... to możliwe że gdzieś uciska czy bardziej coś jest nie tak? kilka chwil i minęło i siusiu się zachciałopod wpływem ruchów może być ból miesiączkowy?
-
Cath dobrze ze pojechalas. Teraz zobacz jaka roznica jest w badaniach i wynikach. Trzymajcie sie dzielnie.
Kurcze chyba pojde na echo serca dzieckamy z moim synkiem oboje mamy wady serca...
Gosiak Ty jestes taka zorientowana czy w trojmiescie mozna to gdzies zrobic? -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:arytmia u takiego maluszka... mój mąż i teściowa ją mają...
ja za to mam dalej ten sam problem... z tym napinaniem brzucha(chyba?) tylko właśnie np. teraz miałam, czułam twardsze podbrzusze, ale wiem że to mała się wypięła i przy tym ból na @... to możliwe że gdzieś uciska czy bardziej coś jest nie tak? kilka chwil i minęło i siusiu się zachciałopod wpływem ruchów może być ból miesiączkowy?
może być ;] jak macica sie rozciaga to tez może byc miesiączkowy.
Jak czujesz że brzuch sie napina to połóż się i zobacz czy przechodzi i czy masz bóle. Jeśli tak to może zadzwoń do gina lub jedź na ip. Jak sie okaże że to nic takiego to sie po prostu uspokoisz -
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:może być ;] jak macica sie rozciaga to tez może byc miesiączkowy.
Jak czujesz że brzuch sie napina to połóż się i zobacz czy przechodzi i czy masz bóle. Jeśli tak to może zadzwoń do gina lub jedź na ip. Jak sie okaże że to nic takiego to sie po prostu uspokoisz
no właśnie na leżąco tak mam i jest ból przy napięciu..biorę nospe i magnez i staram się nie panikować i dużo leżeć,ale i tak się zdarza w ciągu dnia.. -
Powiedzcie mi jak sie to objawia? Czy sa jakies ograniczenia dla człowieka z arytmią? Ja nic nie wiem jestem załamana dosłownie. Mam dość naprawde!! Czzy jakies leki trzeba brać?
Sylwia jeszcze nie wiem. Zobaczymy jutro. Moze jutro nie bedzie tak zle. Moze to tylko chwilowe jutrzejsze usg bedzie tym potwierdzającym i wtedy dostaniemy skierowanie. -
Cath ja mam arytmie. Generalnie się szybciej męczę i mam problem kiedy chce podbiec, ale moze to byc tez problem od dziecka bo na wf nie cwiczylam. A tak to nic mi nie dolega. Mój syn trenuje sztuki walki z arytmia i tez ma sie dobrze. Nie martw się bedzie dobrze. Bedzie dorosła to można to "przypalic" tez polecam. Najwazniejsze ze jest diagnoza!
-
Cath zależy jakie stadium jest tego , mój T. normalnie funkcjonuje tylko czasami ma jakby dodatkowy skurcz, przeważnie jak się zdenerwuje czymś i bierze magnez z potasem od czasu do czasu. Teściowa ma bardziej zaawansowane, no ale to ze stresów i nerwów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 20:51
-
nick nieaktualnyprzy lekkiej arytmi trzeba uważac z bardzo intensywnym wysiłkiem, natomiast jak cos się dzieje to bierze sie leki....
przedszkolanka - jak jakie bóle i napięcia będzieszmiała więcej niz 4razy na godzine to jedź na ip - niech sprawdzą, nie zaszkodzi. Może to nic takiego, ale lepiej pojechać i sie dowiedzieć że jest ok niz sie stresować -
nick nieaktualny
-
Wierzę, że jesteś załamana, ale musisz jakoś się uspokoić aby się nie nakręcać bo jeszcze skurczy dostaniesz albo coś, poza tym jak kobieta jest zdenerwowana to ma większe wyrzuty insuliny i dzidziuś to czuje. Wiem, że łatwo mówić ale postaraj się jak tylko możesz, a jak nie będziesz mogła spać czy coś z tych nerwów to powiedz niech Ci coś dadzą abyś się uspokoiła. Musi być dobrze, przecież dotąd było!!!
-
Cath, przykro mi. Może będzie jeszcze dobrze? Ja nie wiem czym się to objawia, pewnie zależy od tego, jak jest ona duża. Arytmia u dziecka jest chyba wskazaniem do cesarki, co? Przynajmniej tak myślę, bo przecież przez cały poród monitorują serduszko dziecka.
Takie maleństwo :*
Kurcze, też chyba się zastanowię nad tym echem serca.
-
nick nieaktualnyBietka gratuluję wielkiego i zdrowego chłopaczka!
Bella jasne wysle Ci
AsiaSzw Ty to zdolniaszka jesteś!
Cath :o niech zrobia echo serca jesli sie jeszcze da, bo najbardziej miarodajne jest w widełkach badan prenatalnych 2. Poza tym dowiedzialam sie od swojego dobrego kardiologa, ze te arytmie czesto znikaja samoistnie po porodzie o ile w ogole sa! Moze Konstancja przygniata gdzies pępowine?
Moj kolega z ktorym chodzilam do klasy ma arytmie no i kontroluja mu serce raz na rok/pol roku. Jest aktywny fizycznie - cwiczy na silowni, plywa itp. Zyje normalnie jak kazdy inny.
Cesarka nie jest wskazana, ale poród w specjalistycznym oddziale raczej tak. BEDZIE DOBRZE, MALA NA PEWNO PŁATA FIGLE!! Z arytmia rodzi się jedynie 1% dzieci.
W ogole to.. padam na pysk! Zrobilam 473 uszka i 232 pierogi... NIGDY WIECEJ.Pia Gizela, Bietka, bella84 lubią tę wiadomość