WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjestesny po obchodzie. Diagnoza arytmia serca. Skonsultowana z neonatologiem. Jutro usg i dwa ktg. I dostaniemy skierowanie do specjalnej kliniki.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arytmia u takiego maluszka... mój mąż i teściowa ją mają...

ja za to mam dalej ten sam problem... z tym napinaniem brzucha(chyba?) tylko właśnie np. teraz miałam, czułam twardsze podbrzusze, ale wiem że to mała się wypięła i przy tym ból na @... to możliwe że gdzieś uciska czy bardziej coś jest nie tak? kilka chwil i minęło i siusiu się zachciało :O pod wpływem ruchów może być ból miesiączkowy?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath trzymajcie się!!! Będzie dobrze!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath dobrze ze pojechalas. Teraz zobacz jaka roznica jest w badaniach i wynikach. Trzymajcie sie dzielnie.

Kurcze chyba pojde na echo serca dziecka :( my z moim synkiem oboje mamy wady serca...
    Gosiak Ty jestes taka zorientowana czy w trojmiescie mozna to gdzies zrobic?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    arytmia u takiego maluszka... mój mąż i teściowa ją mają...

ja za to mam dalej ten sam problem... z tym napinaniem brzucha(chyba?) tylko właśnie np. teraz miałam, czułam twardsze podbrzusze, ale wiem że to mała się wypięła i przy tym ból na @... to możliwe że gdzieś uciska czy bardziej coś jest nie tak? kilka chwil i minęło i siusiu się zachciało :O pod wpływem ruchów może być ból miesiączkowy?

może być ;] jak macica sie rozciaga to tez może byc miesiączkowy.
    Jak czujesz że brzuch sie napina to połóż się i zobacz czy przechodzi i czy masz bóle. Jeśli tak to może zadzwoń do gina lub jedź na ip. Jak sie okaże że to nic takiego to sie po prostu uspokoisz

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath - strasznie współczuję. Czy cos da się z ta arytmią zrobić? Ta klinika specjalistyczna to ta w warszawie?

3mam za was kciuki mocno !!

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    może być ;] jak macica sie rozciaga to tez może byc miesiączkowy.
    Jak czujesz że brzuch sie napina to połóż się i zobacz czy przechodzi i czy masz bóle. Jeśli tak to może zadzwoń do gina lub jedź na ip. Jak sie okaże że to nic takiego to sie po prostu uspokoisz

no właśnie na leżąco tak mam i jest ból przy napięciu..biorę nospe i magnez i staram się nie panikować i dużo leżeć,ale i tak się zdarza w ciągu dnia..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak sie to objawia? Czy sa jakies ograniczenia dla człowieka z arytmią? Ja nic nie wiem jestem załamana dosłownie. Mam dość naprawde!! Czzy jakies leki trzeba brać?

Sylwia jeszcze nie wiem. Zobaczymy jutro. Moze jutro nie bedzie tak zle. Moze to tylko chwilowe jutrzejsze usg bedzie tym potwierdzającym i wtedy dostaniemy skierowanie.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja mam arytmie. Generalnie się szybciej męczę i mam problem kiedy chce podbiec, ale moze to byc tez problem od dziecka bo na wf nie cwiczylam. A tak to nic mi nie dolega. Mój syn trenuje sztuki walki z arytmia i tez ma sie dobrze. Nie martw się bedzie dobrze. Bedzie dorosła to można to "przypalic" tez polecam. Najwazniejsze ze jest diagnoza!

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath zależy jakie stadium jest tego , mój T. normalnie funkcjonuje tylko czasami ma jakby dodatkowy skurcz, przeważnie jak się zdenerwuje czymś i bierze magnez z potasem od czasu do czasu. Teściowa ma bardziej zaawansowane, no ale to ze stresów i nerwów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 20:51

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath przykro mi ale myślę naprawdę, że będzie dobrze.
    A Wy robiliście echo serca płodu?

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy lekkiej arytmi trzeba uważac z bardzo intensywnym wysiłkiem, natomiast jak cos się dzieje to bierze sie leki....

przedszkolanka - jak jakie bóle i napięcia będzieszmiała więcej niz 4razy na godzine to jedź na ip - niech sprawdzą, nie zaszkodzi. Może to nic takiego, ale lepiej pojechać i sie dowiedzieć że jest ok niz sie stresować

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm ja nie robiłam echa, gdzie mozna zrobic w trójmieście?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, że jesteś załamana, ale musisz jakoś się uspokoić aby się nie nakręcać bo jeszcze skurczy dostaniesz albo coś, poza tym jak kobieta jest zdenerwowana to ma większe wyrzuty insuliny i dzidziuś to czuje. Wiem, że łatwo mówić ale postaraj się jak tylko możesz, a jak nie będziesz mogła spać czy coś z tych nerwów to powiedz niech Ci coś dadzą abyś się uspokoiła. Musi być dobrze, przecież dotąd było!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, przykro mi. Może będzie jeszcze dobrze? Ja nie wiem czym się to objawia, pewnie zależy od tego, jak jest ona duża. Arytmia u dziecka jest chyba wskazaniem do cesarki, co? Przynajmniej tak myślę, bo przecież przez cały poród monitorują serduszko dziecka.

Takie maleństwo :* <3

Kurcze, też chyba się zastanowię nad tym echem serca.

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam takie z bólem,ale z 3 na dzień..

Cath z tym normalnie się funkcjonuje, może ma po prostu jakiś dodatkowy skurcz tylko :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath najważniejsze, że diagnoza jest ! Trzymajcie się dzielnie. Będzie dobrze. Pomogą Wam na pewno :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ja myślę, że to cały czas wstępne diagnozy i może się wcale nie sprawdzą jak Was zbadają w klinice która się tym zajmuje. I w to trzeba wierzyć.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka gratuluję wielkiego i zdrowego chłopaczka! :)

Bella jasne wysle Ci :D

AsiaSzw Ty to zdolniaszka jesteś!

Cath :o niech zrobia echo serca jesli sie jeszcze da, bo najbardziej miarodajne jest w widełkach badan prenatalnych 2. Poza tym dowiedzialam sie od swojego dobrego kardiologa, ze te arytmie czesto znikaja samoistnie po porodzie o ile w ogole sa! Moze Konstancja przygniata gdzies pępowine?

Moj kolega z ktorym chodzilam do klasy ma arytmie no i kontroluja mu serce raz na rok/pol roku. Jest aktywny fizycznie - cwiczy na silowni, plywa itp. Zyje normalnie jak kazdy inny.

Cesarka nie jest wskazana, ale poród w specjalistycznym oddziale raczej tak. BEDZIE DOBRZE, MALA NA PEWNO PŁATA FIGLE!! Z arytmia rodzi się jedynie 1% dzieci.

W ogole to.. padam na pysk! Zrobilam 473 uszka i 232 pierogi... NIGDY WIECEJ.

Pia Gizela, Bietka, bella84 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże kochany Angelcia a Ty masz taką lodówkę i zamrażalnik?
    To chyba na cały rok :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ