X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam III USG 26.11 :)

U mnie dzis stanely w pokoju dzieciecym 2 komody i zrobilismy przemeblowanie :) Pozostalo zamowic lozko dla starszego i cos na zabawki. Od poniedzialku zaczynam pranie maluskich ciuszkow :D

megg lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A masz w którymś z tych szpitali swojego lekarza?

Nie. Ale miałam, niestety moja lekarka zmieniła szpital w trakcie prowadzenia mojej ciąży. Niestety jest on najdalej ode mnie, tylko teściowa miałaby do mnie blisko :D Oczywiście biorę go pod uwagę, ale w ostateczności właśnie z tego względu, że to blisko niej, jakoś tak mi dziwnie.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w pokoju Brzuszkowego na razie mamy pomalowane ściany, karnisz z firanką (był od dawna), podłogi (były od dawna) i garderobę zrobioną. I tyle.
    Ale lubię słuchać i oglądać co wy macie :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam z tego wszystkiego zapytać moją lekarkę o to, co mogę brać profilaktycznie przed przeziębieniem.

Idę spać. Dobrej nocy wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:09

relg9vvjrtqik460.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to usg III dopiero 26 grudnia :p

dziewczyny czy ktoras z Was zdecydowala sie na wozek Carmelo? pamietam ze ktos byl zainteresowany tymi wozkami tutaj ;)

zaczelam sie nad nimi zastanawiac bo sa lekkie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My skończyliśmy komode składać ;) jutro wrzucę fotki, będę prasować ciuszki to zapelnie półki hehe ;)

A tak się zdenerwowałam że szok, ja wszystko upitrasilam, tylko ryba do smażenia na jutro została, sałatka jarzynowa do dokończenia, a goście piszą na Facebooku pfff to męża mojego że jednak nie przyjdą no zesz kur**!!! Nagle przypomniało się ze do wuja na imieniny idą!! Ja pitole...szkoda mojej pracy!! Bo leżę i zdycham, kręgosłupa nie czuję i brzuch do dołu ciągnie!! Jestem wściekła!!

Cath serduszko Twojej Konstancji napewno jest zdrowe i bije jak dzwon!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:50

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się źle czuję :( muszę jeszcze mniej jesc, bo brzuch uciska mi żołądek i dzis np mi tak ciężko, że oddychać nie mogę :( a wcale duzo nie zjadłam - śniadanie, spaghetti na obiad, banana, jabłko i salatke grecka na kolacje. To przecież nie jest duzo, a mam wrazenie, ze brzuch mi pęknie :(

I wydaje mi się, że nie uda mi się uniknąć rozstępów, bo czuje, że skora na brzuchu mi zaraz pęknie :(

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1201 ja bym się ucieszyła jakbym dostała taką wiadomość od moich teściów :) Przychodzą w ndz.

Cath ja też mam znajomego, który ma arytmie i funkcjonuje zupełnie normalnie, chodził na siłownie, gra w orkiestrze dętej.
    U Konstancji to jeszcze nie jest pewne, bądź dobrej myśli.
    Ostatnio pisałaś, że 90 % złych rzeczy o których myślimy nigdy się nie wydarzy- trzymajmy się tego!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa jak od teściów to i ja bym się cieszyła, ale to moja siostra cioteczna z mężem, jestem chrzestna ich młodszej córki...już dawno się nie widzieliśmy...poprostu żal mi mojej pracy na darmo, wydanych pieniędzy, bo też się wykosztowalam! ... Brak słów, i jeszcze ta wiadomość przez Facebook no porażka pffff, jakby telefonów nie było... Dorośli ludzie pff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 23:09

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, A ile mg tego żelaza dziennie przyjmujesz, ja mam Ascofer I jedna tabletka ma 23.2 , biorę po dwie cztery razy dziennie bo tak w ulotce napisane przy niedoborze, plus 17 mg mam w prenetalnych czyli w sumie 361 mg. Czytałam że przy niedoborze powinno być około 400 dziennie. A dzisiaj pierwszy raz zauważyłam w toalecie że nr 2 było normalnie czarne, czy to normalne?
    Lara 82 wrote:
    Pia Gizela ja biorę Buraka i 2x po 1 tabl. rano i wieczorem i powiem Ci podniósł mi HGB i utrzymuje się już 1,5 miesiąca na poziomie powyżej 12 :-)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, też bym się wściekła z lekka.

CATH, nadal wierze w dobre wieści i na nie czekam z nadzieją ! Trzymajcie się dziewuszki

Asiaa1201 wrote:
    Januszkowa jak od teściów to i ja bym się cieszyła, ale to moja siostra cioteczna z mężem, jestem chrzestna ich młodszej córki...już dawno się nie widzieliśmy...poprostu żal mi mojej pracy na darmo, wydanych pieniędzy, bo też się wykosztowalam! ... Brak słów, i jeszcze ta wiadomość przez Facebook no porażka pffff, jakby telefonów nie było... Dorośli ludzie pff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 23:31

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś mąż do jednego mojego ulubionego sklepu zabrał i do Ikei. Kupiłam kilka fajnych rzeczy :) najbardziej się cieszę z tych dwóch ,obrazek na ścianę i na drzwi , zaczynam wnosić kolory do białego pokoju Zdziebąda :

25g6vl3.jpg
    10hukae.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 23:42

asia888, Laurka, megg, Pia Gizela, słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądam Oszukać przeznaczenie 5! Matko, co za głupoty!
    Piję rumianek, może mi to pomoże:/ oglądam też beżowe i brązowe kozaki, bo tak jakoś mnie naszło :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie dzieje z Vel? Ktos wie? Kiedy ona ostatni raz cos napisala? Bo ja jak tu wpadam, to jestem w stanie nadrobic tylko 2-3 strony wstecz od najnowszej i od jakiegos czasu juz jej nie widzialam.

Ja nawet nie wiem kiedy trzecie USG i czy w ogole bedzie. Oby bylo, bo jak nie to sie wkurze.

Smutno mi dzisiaj. Uspilismy rano psa i byl to jeden z najsmutniejszych momentow w moim zyciu, a znalam go tylko 3 lata i juz byl stary. A moj maz mial go 14 lat :( Bardzo mu ciezko.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam jak Wy ciagle cos pichcicie (Angelcia szczegolnie z tymi pierogami i uszkami!!), to az mi glupio. Ja tam nie mam zamilowaniado gotowania. Chociaz wole gotowac niz piec, bo to mi juz kompletnie nie wychodzi.

No, ale zrobilam wczoraj zakupy i na Swieto Dziekczynienia bede robic kotlety mielone z piekarnika + buraczki + puree ziemniaczane. Cale zycie nie znosilam mielonych, a teraz bardzo chetnie ;] Ciesze sie strasznie na to pichcenie, bo gdyby nie to, ze wlasnie zmieniam stanowisko, to siedzialabym w pracy. Tutaj w ogole nie ma zadnych swiat praktycznie w porownaniu do Polski.

Penelope lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, znam ten ból, ja nawet wigilii nie robię bo nie ma dla kogo. Zawsze mi trochę smutno w wigilię i starałam się zawsze iść w wigilię do pracy, w tym roku będę z mężem, On nie wie co to wigilia, można wytłumaczyć ale charakteru tego dnia się nie odda w opowieści, ale kiedyś zabiorę Go do Polski na święta to zobaczy :) może za rok :)
    Laurka wrote:
    Tutaj w ogole nie ma zadnych swiat praktycznie w porownaniu do Polski.

Sue lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pojawia się dzieciaki, to zawsze juz będzie powod do zrobienia takich "naszych" świąt:)
    Fajnie takiemu małemu człowieczkowi pokazać jak to wygląda, przekazać tradycje:)
    W ogóle wyobraźcie sobie, że za rok w święta będziemy miały takie małe raczkujące pod choinką bąbelki :)

Vel od jakiegos czasu nie udziela sie na forum, nie pamietam teraz o co poszło.
    Pisałam do niej, jest ok :)

Dawno tez nie pisała Aagnieszkaa, Topola, Truskawka - mam nadzieje, że u nich wszystko ok :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope o jak swieta wygladaja to jedno (i dokladnie wiem co masz na mysli i mam identyczne pragnienie, zeby zabrac Jaya na Boze Narodzenie do Polski). Ale druga kwestia jest taka, ze tu praktycznie nie ma dni wolnych od pracy. Zeby miec wolne, to trzeba miec rzadiwa lub stanowa posadke. W Polsce jak 38 milionow ludzi nie pojdzie do pracy, to nie bedzie tragedii. Za to wyobraz sobie co by to bylo dla gospodarki, gdyby 320 milionow ludzi nie poszlo do pracy ;P Przynajmniej ja sobie tak to tlumacze. Z dni wolnych to jest 1 stycznia, 26 maja, 4 lipca, Swieto Pracy we wrzesniu (ruchome), Swieto Dziekczynienia i Boze Narodzenie. 6 dni wolnych w roku. Kilka innych jest tylko dla wybrancow.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, no i dlatego Stanów to my nigdy nie dogonimy :) Polacy lubią sobie poświętować, a i tak narzekają, że im źle :)

Idę spać, dobranoc :* :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co pod jedym wzgledem to sie naprawde ciesze, ze caly czas pracuje. Jak mam dzien wolny, to zawsze zjadam dwa razy wiecej niz w kazdy inny dzien :O

Gosiak, Penelope, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ