X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore duphaston i pobiore na pewno do 12 tc albo i dluzej, bo ostatnio poronilam w 15 tc :-/

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny,
    ze szczególnym pozzdrowieniem dla Januszkowa :D
    tez jestem dziś 4tydzień i 4 dzień :D
    betka z wczoraj 682,5 U/l
    i widziałam pecherzyk płodowy - mamy już 2 i pół mm :D
    rośniemy!

Januszkowa, sebza, sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że nie powinnaś się martwić :)

żadna z nas nie powinna (ha ha ha ha… dobre żarty :D)

W becie ważny jest przyrost.

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ciągle nadzieję na bliźniaki, ale Sebza ma racje :D
    nie ma czegoś takeigo jak 'prawidlowa' beta :D
    tu wazny jest przyrost, ja mialam juz 77,57 w 9dniu po transferze :D a w 11 - 203 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 16:05

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Powiedzcie skąd jesteście?
    My ze śląska :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawa

• sebza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie środkowa Szwajcaria, w PL - Warszawa.
    :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • gagatka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk

Aniołek 15.07.2014 [*] 10/8 tc

158cd6493ea9e9f08104cb7f152e0471.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Śląsk :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Witam. Gratuluję serdecznie i strasznie się cieszę że tyle z Was widziało już fasolki. To musi być niesamowite uczucie. Ja muszę jeszcze poczekać do wtotku.

Matko, co za durna ginekolog. Jak ona mogła tak powiedzieć?! Głupia, zazdrosna baba. Pewnie ma probly w domu z mężem i sie wyżywa na szczęśliwych kobietach :P

Mistrzyni spokojnie, tylko spokój może nas (i fasolki) uratować :)
    Ja też zauważyłam wahania nastrojów u siebie. Wczoraj wyłam całą drogę z pracy do domu w aucie z bliżej nie znanych mi przyczyn. Dziwne uczucie, płakałam jakby jakaś tragedia się działa i za bardzo nie wiedziałam dlaczego. Hihihi.
    Ale się laski rozpisałyście przez jeden dzień :)) Musiałam nadrobić.

Topola :D Jeny skąd ja to znam :D Jak jakaś histeryczka, tyle we mnie emocji raz śmiech raz łzy z byle powodu.. Nieokiełznane napady złości.. Wrrr.. Mam nadzieje,że ta huśtawka hormonalna szybko przejdzie oby do II trymestru wtedy podobno się trochę stabilizuje, ale to pewnie też indywidualna sprawa. Ja przed @ zawsze miałam straszny nastrój, nie podchodzić bo ugryzę :D Teraz mam podobnie...
    Co do jedzonka- jem wszystko na co mam ochotę i praktycznie wszystko co jadłam dotychczas..Kawka rurka z rana, nie dałabym rady bez, przed Fasolką całymi dniami na red bullach, więc teraz o 16 oczy już się same zamykają.
    Karolciaaa pięknie, cieszę się , że u Ciebie wszystko w porządku z Dzidzią :**
    Truskawka- wszystko się ułoży, będzie dobrze, na początku na pewno jest to dla Ciebie szok ale z każdym dniem będziesz kochała swoją Fasolkę mocniej i mocniej <3 I nie martw się, z tego co mówisz Facet wykazał się odpowiedzialnością :)) Na pewno wszystko się ułoży:-)
    Też z niecierpliwością czekam na pierwszą wizytę, mam ogromną nadzieję, że poznam się z moją Fasolą <3

Miłego wieczorku Kochane :* !

Topola lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio macie takie jazdy ze ryczycie bez powodu? Ja mam normalny humor, mimo tego ze maz zagranica siedzi w delegacji, nawet mnie to szczegolnie nie smuci ;) Tzn jasne ze bym wolala zeby byl ze mna :)
    Chociaz dzisiaj bylam zla jak osa w robocie, ale to raczej z czynnikow "zewnetrznych", a nie dlatego ze mam hustawke nastrojow :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, tak może zupełnie bez powdu to nie było, wydawało mi siè że samochód sie psuje, no ale żeby tak beczeć?! Nie jestem raczej specjalnie emocjonalna zazwyczaj. A teraz raz jestem znudzona, raz zmęczona, to wesoła i pełna energi, za chwilę wściekła że nie podchodź albo ryczę z byle powodu.

Ale jazda!!! Hahaha :D

truskawkax25 lubi tę wiadomość

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie podobnie jak mam dobry humor to dobrze a jak pomyślę jak sobie damy razem radę to odrazu płacze. Nie wiem jak mój ze mną wytrzyma :)
    ogólnie jem wszystko ale nie mam ochoty na słodycze co u mnie bardzo dziwne bo wcześniej mogłam je jeść bez końca :)

cath lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie na słodycze ochoty nie mam :) ale za to na słone tak :D paluszki chipsy i inne tego typu smakołyki :D
    ja sie szybko denerwuje. Parę razy zdarzyło mi sie płakać bez powodu :D moze nie jakiś ryk ale popłakałam. Mój M mówi ze ciaza mi służy bo jestem wesoła zazwyczaj o szalejemy we dwoje. Jakby ktoś kamery u nas zostawil w domu by powiedział dom wariatów :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. U mnie apetyt ogromny. Ciągle mam chcicę na mięsko. Kiełbaska, szynka, golonka masakraaaaa. Od słodyczy mnie odrzuciło! Konkrety są nam potrzebne. Zauważyłam w dole brzucha malutki ciążowy brzuszek :) a jak u Was? Widać już?

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A u mnie z apetytem nienajlepiej. Brzuch nadal mnie pobolewa ... mam nadzieję, że u fasolki jednak wszystko dobrze i rośnie. Ja chcę już poniedziałku 16go.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • gagatka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    ja jestem ciągle głodna i wcinam wszystko. najlepiej na słono, ale słodyczami też nie pogardzę :), chociaż bez słodkiego mogłabym się obyć :). Staram się jeść jak najwięcej warzyw i owoców, bo jak tak dalej pójdzie to będę szersza niż wyższa... a do najszczuplejszych nie należę...

Fedra lubi tę wiadomość

Aniołek 15.07.2014 [*] 10/8 tc

158cd6493ea9e9f08104cb7f152e0471.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po wielkiej fazie na mięso przyszedł czas na brak apetytu… Najchętniej same warzywa i owoce. Po żółtym serze jakoś mi gorzko.. Ale ogólnie nie za bardzo chce mi się jeść.. No i pić mi się chce.. ciągle i dużo :)
    Brzuch boli mniej, plecy też (nie wiem, to chyba kość ogonowa). I to tyle :) Odliczam czas do 13.06 do wizyty...

atdci09k89ytpjkc.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, za tydzień najchętniej na betę bym skoczyła, chociaż myślałam jeszcze u wizycie u swojego gina w środę 11go.... jak ja się martwię, jeszcze czekają mie nocki w pracy i najchętniej bym do końca czerwca na zwolnienie poszła, a później jak będzie ok. to wróciła do pracy. Już sama nie wiem. Z drugiej strony nie chcę wyjść na głupka, bo powiem szefowi, że jestem w ciąży, a w razie coś pójdzie nie tak .... oszaleję zaraz. Niech któraś trzaśnie mi w łeb. Jakaś wycieczka za miasto by mi się przydała żeby wyluzować. Jutro już na noc do pracy :(

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nie wiem co Ci doradzić z tymi nockami w pracy.. Zależy jak się czujesz.. Ja bym chyba poszła na zwolnienie..
    Jeszcze zależy co robisz w tej pracy.
    Jeśli chodzi o betę, to możesz zrobić, jeśli Cię to uspokoi. Mnie by tylko jeszcze mocniej zdenerwowało, więc czekam grzecznie do wizyty i się okaże. Ale też mam duże obawy i wydaje mi się, że coś się złego okaże.
    Ale tak jak wcześniej pisałyśmy, będzie co ma być, bez względu na nasz stres, dlatego lepiej wyluzować...

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ