Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. U mnie dziś trochę spokojniej. Jednak jeśli chodzu o objawy to niewiele tego jest i oczywiście mnie to martwi. Na szczęście mam dość dużo pracy i nie mam czasu o tym myśleć.
Truskawka, przede wszystkim bardzo Ci gratuluję. To normalne, że jesteś nieci zmartwiona i przytłoczona sytuacją, która być może nie była w planie, ale masz dużo szczęścia, że tak łatwo udało Ci się zajść w ciążę, wbrew pozorom nie jest to takie łatwe. Masz wspierającego chłopaka i rodzinę i jestem więcej jak pewna, że kiedy Twoje dziecko przyjdzie na świat nie będziesz niczego żałowała ani przez sekundę i już nie będziesz w stanie wyobrazić sobie swojego życia inaczej. Dasz radę, głowa do góry.
Wszystkie dziewczyny co mają dziś wizyty! Trzymam mocno kciuki i koniecznie dajcie natychmiast znac -
Truskawka, nie bede mowic ze Twoje zycie to bedzie bajka, wszystko zalezy od tego czy Twoj chlopak stanie na wysokosci zadania, trzymam kciuki zeby tak bylo Owszem, bedziesz miala chwile gdy bedziesz patrzec na rowiesnikow ktorzy studiuja i sie bawia i bedzie Ci zal "mlodosci", ale pozniej juz bedziesz miala odchowane dziecko, czas na swoje pasje, studia, a kolezanki dopiero beda wchodzic w pieluchy i Ci zazdroscic
Wszystko ma swoje plusy i minusy, staraj sie myslec pozytywnie
A mnie szlag trafia, staczam walke z moja promotorka zeby w koncu mi zaakceptowala prace. Z jednej strony dobrze, bo mam co robic po pracy i nie mysle ile jesczze czasu do wizyty, ale z drugiej strony juz patrzec nie moge na te moje wypociny -
Januszkowa, jesli chodzi o bete to zalezy kiedy było zapłodnienie...
|Wiec tak ciezko stwierdzic czy jest prawidłowa. TRzeba zrobic w odstepie 48 godz nastepny wynik, powinna wzrosnac o co namniej 66 %, i znowu za nastepne 48 godz powinna wzrosnac o kolejne 117%. Ale est to indywidualna sprawa.
Bedzie dobrze, trzymam kciuki !! jakie masz wyniki??
Ja sie martwie, bo czasem brzuch ok a czasem sie napina strasznie... nie wiem czy tak moze byc...
Atakasobiejedna dasz rade, Dzidzius pomoze jeszcze troche... i skonczysz, obronisz sie
Dziewczyny, co Wy jecie?? Ja nie mam apetytu na nic
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Ja dzis bylam na becie rano.
3.06.2014 beta wynosila 3845mIU/ml
5.06.2014 beta byla dzis juz 9036mIU/ml
martwi mnie poziom TSH bo jest aż 3,16 ale z bety jeste. Bardzo zadowolona taki piekny przyrost
truskawka dasz rade trzymam kciuki :*Fedra lubi tę wiadomość
-
Groszek wrote:Atakasobiejedna dasz rade, Dzidzius pomoze jeszcze troche... i skonczysz, obronisz sie
Dziewczyny, co Wy jecie?? Ja nie mam apetytu na nic
No musze, musze na szczescie to tylko podyplomowka, a takie problemy
Ja jem normalnie, no moze troche bardziej glodna jestem wieczorem Musze zjesc kolacje kolo 20, bo jak nie to mi sie o 22 mega ssanie wlacza
Czasem mam ochote na cos konkretnego, jak np ostatnio na pizze albo kebab ale akurat mialam co innego na obiad, wiec trudno
A kawe pijecie? Bo ja czasem rano w pracy jestem taka spiaca ze musze sie napic. Wiec pije 1, gora 2 dziennie, ale ta druga juz popoludniu w domu, slabsza i z duza iloscia mleka.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Hej .
Była u gin. bo pobolewał mnie brzuch. Wiem, że ciąża jest bardzo młoda ale spodziewałam się że będzie coś więcej widać, a tu tylko pęcherzyk i gin. powiedziała, że nie jest w stanie powiedzieć czy coś z tego będzie, póki co mam brać luteinę i nospę. Wizyta za dwa tyg. może wtedy będzie coś widać.
Może któraś z was zna się na USG.
http://fotoo.pl/show.php?img=813729_dscf1544-1-1.jpg.html -
Sara, no jest ładny pęcherzyk. Mój wyglądał tak samo. Spojrzałam na Twój wykres na OvuF i Ty miałaś owulację 18 maja, tak? Więc póki co to normalne, że jeszcze może nie być widać zarodka. Takie jest moje zdanie… Trzeba czekać...
sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ovu pewnie 18maja była, 27go jeszcze test mi nie wyszedł, dopiero 3dni poźniej zyli 6 dni temu. Gin. powiedziała, że tylko jest pęcherzyk , że morfologię mam bardzo dobrą, kazała grupę krwi zrobić jeszcze. Dopiero pow. że z dwa tyg będzie w stanie stwierdzić czy jest zarodek
-
Sara, na razie nie masz powodów do niepokoju. Właściwie to powiedziałabym, że dobrze, że pęcherzyk zobaczyłaś, bo chociaż suwaczek pokazuje 5t2d, to ciąża jest młodsza i to pewnie sporo. Także głowa do góry i bądźmy dobrej myśli. Większość z nas jeszcze nie widziała zarodków i serduch.
-
Może troszkę też się zmartwiłam bo u tej gin byłam pierwszy raz. Mój gin wiedząc że się starałam tyle i po ostatnim pęcherzyku, by powiedział, :" mamy piękny pęcherzyk" a ona do mnie jeszcze przed USG, że ciąże stwierdzi, jak będzie zarodek i ciekawe czy jest pęcherzyk. Później zaś, że ona nie wie czy coś z tego będzie..... heh.
-
Aaaaa,Sara, no to wszystko jasne. Moja szwagierka miała podobną sytuację, tylko ją gin nastraszyła pustym pęcherzykiem płodowym, więc panika, ale szybko się okazało, jak poszła do swojego gina, że jest wszystko w porządku i nie ma się czym martwić. Także jakaś głupia baba przyjęła ją dosyć szybko, ale zupełnie bez powodu wpędziła w spory stres….
-
Januszkowa ja betę też robię na własną rękę. Czytając na wątku 89 o staraniach powiem Ci, że straciłam trochę nadzieję i już myślałam, że jakiś ferelny rocznik.
W sumie wiem, że nie powinnam się martwić, bo wiedziałam, że nic nie będzie widać z drugiej strony wiadomo, zawsze jakaś nadzieja jest, ża a może jednak. Pęcherzyk jest i na tym etapie to ważne, ale same wiecie. łatwo mówić, że nie ma się czym martwić, gorzej zrobić. -
nick nieaktualnyobiecalam, ze jak wroce to dam znac co u mnie...
i jest wszystko super, maluszek ma juz 5,09 cm pieknie rosnie, serduszko bije, a jak skakal jednak ciaza bez objawow tez moze sie dobrze rozwijac, wiec jesli nie bedziecie mialy mdlosci, czy boli glowy to tylko sie cieszcie ja jestem w gronie tych szczesliwych mamusiek och jest cudownie...zdjecie wstawilam pod moim wykresem jak chcecie zobaczyc
kochane trzymam za Was kciuki, bedzie dobrze i bede tutaj do Was zagladala, bo 3 lata temu tez mialam termin na luty i ten miesiac jest mi bliski pozdrawiamsebza, sara_nar, motylek@, truskawkax25, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sara, to normalne ze na tym etapie na usg nic nie bylo widac oprocz pecherzyka, ale fakt ze gin mogla Ci inaczej ta informacje przekazac, wytlumaczyc ze jest po prostu za wczesnie i uspokoic ze na nastepnym usg bedzie wiecej widac.
Bolami brzucha sie nie martw, mnie jakos w tym tyg dopiero przestal bolec, rano czesto bolal jak na @, ale mam nadzieje ze to po prostu byly objawy zagniezdzania Ty mialas owu tydzien pozniej niz ja, wiec moze u Ciebie jeszcze trwa, spokojniesara_nar lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
i ja się dołączam do Lutóweczek termin mam na 6 lutego wyznaczony przez OF. Wizytę mam umówioną na 18 czerwca, a póki co cieszę się i próbuję zapełnić to "ssanie w brzuchu"
Gratuluję wszystkim serdeczniesara_nar, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość