X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez brzuszek ledwo widac. Jak jestem glodna rano to jeszcze nic, ale pod wieczor i jeszcze jak sie najem to mam juz taki smieszny brzuchol wypchany :)
    Czasami tez spodnie odpinam, szczegolnie jak jade samochodem.
    W soboty nawet zaczelam sobie robic zdjecia i mialam plan robic co tygdzien, ale wczoraj nie widzilam wzrostu wiec bede chyba robic co dwa tygodnie, no chyba ze pozniej brzuszek bedzie wyraznie rosl z tygodnia na tydzien :)

na9fxa5.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę brzuszka miałam i przed ciążą więc teraz wieczorami wygląda już okazale :D 5 ty miesiąc heh. Choć znajomi twierdzą , że wcale nie widać , że jestem w ciąży, za to Mój ostatnio skomentował : "ale masz już brzuszek ". Więc chyba zawsze tak myślał a teraz ma okazję głośno to powiedzieć i wie , że nie dostanie za to bęcek.

U mnie też najważniejsi wiedzą :-)

Apetyt nadal nie zna umiaru, a raczej ja. Dziś pochłonęłam bezę po 3 daniowym obiedzie i nawet mnie nie zamuliło :-) Za słodkie zrobię wszystko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 23:12

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, dzięki, po przeczytaniu Twojego posta poszperałam w necie i też sobie chyba zamówię. Co prawda na razie mi jeszcze wygodnie, ale niedługo pewnie przestanie. A jakiej firmy adapter zamówiłaś? Daj znać jak wypróbujesz.

Dam znać na pewno. Zamówiłam firmy Clippasafe, bo to był jedyny który nie zapina się miedzy nogami. Uznałam, że zimą z długą kurtką czy w płaszczu byłoby to chyba niewygodne?

Mandragora, a co to znaczy mocowanie do środka lub do boku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja kicham i mam kaszel, jest już tak męczący ze szok.. Nic mi niechca przepisać. Kaszel jest tak suchy, że prawdopodobnie zdzieram sobie gardło bo pod wieczór czuję krew.
    Poszłam do apteki poprosilam o syrop na kaszel dla kobiet w ciąży, dano mi drosetux..chciałam coś jeszcze do ssania ale nie mieli, poszłam do nastepnej apteki i zgadalam się z panią że drosetux zawiera trucizne o nazwie belladonna jest to wyciąg z wilczej jagody, zamarlam jak uslyszalam. Kategorycznie pani zakazala tego brania i dała mi syrop o nazwie Prenatal specjalny dla kobiet w ciąży. Drosetuxem mogłam uszkodzić płód... Jacy nie kompetentni ludzie pracują!!

Mama mi dziś zrobiła też syrop z cebuli także zobaczymy...

Cały weekend wypoczywalam na wsi <3

Ja bym wróciła do poprzedniej apteki i na robiła rabanu i kazała wezwać kierownika bo gdybyś nie poszła do następnej apteki to byś zdążyła i mogło by się to źle skończyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A zapytam o wasze brzuszki zauwazylyscie już coś?
    No właśnie jest to mój 7 tydzień a brzuchol mam wielki ,no chyba że ma znaczenie to, że jest to moja 3 ciąża

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:

Mandragora, a co to znaczy mocowanie do środka lub do boku?

Chodzi o to, że jedne są takie, że zapięcie pasa dolnego idzie pod brzuchem i zapina sie z boku tak jakby przy bryczesach nogi prawej ,nie daleko z tyłu siedzenia ,a to zapięcie po środku to takie jakby zapinało się pas dolny między nogami po środku .nie widziałam tego na żywo tylko w internecie wiec dla mnie to wygląda tak jakby obie nogi były zapiete do środka zamiast pod brzuchem

mandragora lubi tę wiadomość

• Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozgadywania, to mogłabym powiedzieć o tym chyba wszystkim i tylko mój wrodzony rozsądek mnie czasem od tego powstrzymuje. Podobnie jak Januszkowa wolałabym, żeby teściowa na początku nic nie wiedziała, ale z powodu kilkudniowej obecności w szpitalu w ubiegłym tygodniu musiało się wydać. Nawet nie żałuję, bo na ogół teściowa-furia przemieniła się w jakąś spokojniejszą. Mieszkamy co prawda osobno, ale w jednym domu i ma to dla mnie teraz ogromne znaczenie. Tym bardziej, że na L4 spędzam teraz w domu więcej czasu.

Dziwi mnie ten wątek o adapterach do pasów. Przecież na ten moment wystarczy zsunąć dolny pas trochę niżej i jest ok. Gdzie nam jeszcze ciężaróweczki do "brzuchów"? ;)

relgj44jl1yjpwpb.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nocną porą... Nie dość, ze zbudziłam się wcześnie rano, nie miałam możliwości drzemki w dzień to teraz kotłuję się godzinę nie śpiąc... Jutro nie wstanę albo prześpię pół dnia...

co do informowania bliskich - chcieliśmy czekać do 4 miesiąca ale szpital i to wszystko wokół przyczyniło się, że wszyscy wiedzą tylko nie wszystkich to interesuje(mam fatalne stosunki z teściami i nie wiem co byłoby w stanie ich zainteresować odnośnie mojej osoby - albo inaczej interesować to na pewno interesuje ale z czystej paskudnej ciekawości a nie troski o drugiego człowieka)

brzuszek mam wrażenie, ze mi się powiększył w okolicach podbrzusza to z rannych obserwacji bo potem jem i mnie wzdyma to wyglądam na 5 miesiac albo 10 kg nadwagi ;)ale spokojnie mieszczę się we wszystkie ciuchy. Tak czy siak bedzie wcześniej widać niż w poprzedniej ciąży - wtedy dopiero w ok 19-20 tyg. pojawił się ciążowy bebzolek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 02:28

Dorka1979 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,

Dziś rekord, 4:54 otworzyłam oczy i już nie mogę spać.
    Miłego dnia :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dorka za wytłumaczenie. Czy dobrze więc rozumiem, że taki zapinany między nogami byłby lepszy? Bo ja właśnie zamówiłam ten drugi :) Pomyślałam, że w zimowych, dość obszernych ciuchach będzie to wygodniejsze. No spróbuję, przekonam się i dam znać.

Madlene, pewnie że dobrzuszków jeszcze mamy sporo czasu, ale mi est niewygodnie z pasem już teraz bez brzuszka. I nie chodzi mi o to że miciasno tylko o to, że właśnie jakoś nie udaje mi się zsunąć tego pasa niżej, bo i tak zawsze wraca za moment i przechodzi dokładnie przez środek brzucha. A w razie jakiejś stłuczki czy nie daj boże wypadku (odpukać) pas ściśnie brzuch czy jest duży czy nie i jest to niebezpieczne dla dziecka. Oglądałam "crash testy" z których wynikało, że nawet jeśli w trakcie jazdy pas się ma zsunięty to przy zderzeniu ciało tak przesuwa się do przodu, że i tak jest niebezpiecznie, a ten adapter to ryzyko zmniejsza.
    Ni nic, już zamówione to będę próbować. Niechby to choćby było tylko dla mojej spokojniejszej psychiki to też będzie ok:)

Pozdrawiam i życzę spokojnego i udanego poniedziałku :)

Madlene, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak czytam was widze ze wszystkim humory dopisuja :) zazdroszcze wam strasznie, ja sie czuje fatalnie juz 4 tydzien i choc staram sie cieszyc ciaza tak wyczekiwana to te wszystkie dolegliwosci daja mi ostro w kosc :( fajnie ze jest tu pare mamuniek z 3 city kto wie moze faktycznie spotkamy sie na porodoweczce :p Asia na problemy z gardlem polecam domowe sposoby jak sok z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, na suchy kaszel sa bardzo dobre kubusie bo sa geste ja miewalam czesto problemy z kaszlem az jedna pani laryngolog na ktora mowie czarownica powiedziala mi ze mam nie pic herbat tylko geste kubusie, i sporzadzila mi tez mikstury z naturalnych ziol i witamin do przyrzadzenia przez apteke ;) co ciekawe wczesniej meczylam sie z duszacym kaszlem 3 tygodnie i juz mi inni ladyngolodzy antybiotyki wciskali a ona swoje czary mary i 2 dni po chorobie :)

Sewerynka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella84 oczywiście, że humorek w pełni chociaż ciągle mdło, sennie, trochę nudno, u dołu i u góry rozciągająco, etc. Ale jak to dziś tłumaczyłam mojemu mężowi, który określił moje skurcze żołądka "MASZ PRZECHLAPANE" - chociaż objawy do sympatycznych nie należą to i tak jestem szczęśliwa! Głuptasek zrobił bałwankową minę i spytał "dlaczego?".
    A na poprawę nastroju polecam Kaz Cooke " Ciężarówką przez 9 miesięcy". Kosztuje co prawda 46 zł i trudno ją czytać leżąc, bo ma wielkosć i wagę małej encyklopedii, ale gwarantuje ataki śmiechu na pewno.

Topola lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak narazie objawy też ustapily, miałam dziś iść na badania z krwi ale jestem tak przeziebiona że to nie ma sensu. Wchodze w 10 tydzień i już powinnam dawno je zrobić ale ten kaszel!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" w prezencie od koleżanki i jest super!
    Też bardzo polecam, jest śmieszna a do tego ma tež trochę rzeczowych i ciekawych faktów. Fajna książka.

Asiaaa, ja też jeszcze nie robiłam badań krwi :/ Ale to dlatego, że mam wizytę dopiero za tydzień i dopiero wtedy dostanę skierowanie. Wcześniej mi nie dali. Mam nadzieję, że w razie co nie będzie za późno.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba nie, jak pójdę na krew jak tak kaszle, wyniki morfologii będą sfałszowane ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola właśnie taki zapinany do środka byłby lepszy. Te drugie podobno mniej bezpieczne. Co do sensownosci ich używania juz teraz to myślę że to nie podlega dyskusji. Zgadzam się z tobą w zupełności. To zupełnie nie chodzi o wygodę .
    Co do widoczności brzuszka to porównując do pierwszej ciąży to taki miałam w 20 tyg ;)

Topola, dora8201 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A zapytam o wasze brzuszki zauwazylyscie już coś?

mój brzuszek powolutku rośnie:P
    szczególnie w ciągu dnia jak jestem najedzona ;)
    ale to pewnie dlatego że druga ciąża i to dość szybko po sobie :)

mnie wczoraj tak sponiewierały mdłości i wymioty że dzień wycięty z życiorysu, czułam się jakby mnie ktoś ściągnął z całonocnej jazdy roller coasterem :D dziś już jest dobrze, mam takie napady co 3-4 dni ale wtedy to już konkretnie mnie zmęczy :/

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zachwalacie ta ksiazke ze chyba kupie :) ja w sumie mialam morfologie- wyszla maloplytkowosc ale to nie niwosc u mnie od dzis.. i badanie ogolne moczu, tarczyce i mam niedoczynnosc w ciazy, i chyba glukoze badalam jeszcze, wybieram sie na powtorke i reszte badan dla 1 trym jak tylko maz z morza wroci i mnie zawiezie :) toxo badalam rok temu przy staraniach i mam igg + i igm - jakos tak... Wiec mige mojego siersciucha tarmosic ile wlezie :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to może się pospieszyłam z tym zamówieniem adaptera. No ale nic, już poszło więc co będzie to będzie. Wypróbuje :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora a to jest gdzies napisane jak on jest zapinany? Szczerze to wczesniej nie slyszalam o takim czyms jak adapter... Czego to sie z forum czlowiek nie dowie :) polecasz jakis konkretny? Marka? Moze linka zapodasz :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ