Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez brzuszek ledwo widac. Jak jestem glodna rano to jeszcze nic, ale pod wieczor i jeszcze jak sie najem to mam juz taki smieszny brzuchol wypchany
Czasami tez spodnie odpinam, szczegolnie jak jade samochodem.
W soboty nawet zaczelam sobie robic zdjecia i mialam plan robic co tygdzien, ale wczoraj nie widzilam wzrostu wiec bede chyba robic co dwa tygodnie, no chyba ze pozniej brzuszek bedzie wyraznie rosl z tygodnia na tydzien -
Ja troszkę brzuszka miałam i przed ciążą więc teraz wieczorami wygląda już okazale 5 ty miesiąc heh. Choć znajomi twierdzą , że wcale nie widać , że jestem w ciąży, za to Mój ostatnio skomentował : "ale masz już brzuszek ". Więc chyba zawsze tak myślał a teraz ma okazję głośno to powiedzieć i wie , że nie dostanie za to bęcek.
U mnie też najważniejsi wiedzą
Apetyt nadal nie zna umiaru, a raczej ja. Dziś pochłonęłam bezę po 3 daniowym obiedzie i nawet mnie nie zamuliło Za słodkie zrobię wszystko;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 23:12
-
Gosiak wrote:O, dzięki, po przeczytaniu Twojego posta poszperałam w necie i też sobie chyba zamówię. Co prawda na razie mi jeszcze wygodnie, ale niedługo pewnie przestanie. A jakiej firmy adapter zamówiłaś? Daj znać jak wypróbujesz.
Dam znać na pewno. Zamówiłam firmy Clippasafe, bo to był jedyny który nie zapina się miedzy nogami. Uznałam, że zimą z długą kurtką czy w płaszczu byłoby to chyba niewygodne?
Mandragora, a co to znaczy mocowanie do środka lub do boku? -
nick nieaktualnyAsiaa1201 wrote:A ja kicham i mam kaszel, jest już tak męczący ze szok.. Nic mi niechca przepisać. Kaszel jest tak suchy, że prawdopodobnie zdzieram sobie gardło bo pod wieczór czuję krew.
Poszłam do apteki poprosilam o syrop na kaszel dla kobiet w ciąży, dano mi drosetux..chciałam coś jeszcze do ssania ale nie mieli, poszłam do nastepnej apteki i zgadalam się z panią że drosetux zawiera trucizne o nazwie belladonna jest to wyciąg z wilczej jagody, zamarlam jak uslyszalam. Kategorycznie pani zakazala tego brania i dała mi syrop o nazwie Prenatal specjalny dla kobiet w ciąży. Drosetuxem mogłam uszkodzić płód... Jacy nie kompetentni ludzie pracują!!
Mama mi dziś zrobiła też syrop z cebuli także zobaczymy...
Cały weekend wypoczywalam na wsi
Ja bym wróciła do poprzedniej apteki i na robiła rabanu i kazała wezwać kierownika bo gdybyś nie poszła do następnej apteki to byś zdążyła i mogło by się to źle skończyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTopola wrote:
Mandragora, a co to znaczy mocowanie do środka lub do boku?
Chodzi o to, że jedne są takie, że zapięcie pasa dolnego idzie pod brzuchem i zapina sie z boku tak jakby przy bryczesach nogi prawej ,nie daleko z tyłu siedzenia ,a to zapięcie po środku to takie jakby zapinało się pas dolny między nogami po środku .nie widziałam tego na żywo tylko w internecie wiec dla mnie to wygląda tak jakby obie nogi były zapiete do środka zamiast pod brzuchemmandragora lubi tę wiadomość
-
Co do rozgadywania, to mogłabym powiedzieć o tym chyba wszystkim i tylko mój wrodzony rozsądek mnie czasem od tego powstrzymuje. Podobnie jak Januszkowa wolałabym, żeby teściowa na początku nic nie wiedziała, ale z powodu kilkudniowej obecności w szpitalu w ubiegłym tygodniu musiało się wydać. Nawet nie żałuję, bo na ogół teściowa-furia przemieniła się w jakąś spokojniejszą. Mieszkamy co prawda osobno, ale w jednym domu i ma to dla mnie teraz ogromne znaczenie. Tym bardziej, że na L4 spędzam teraz w domu więcej czasu.
Dziwi mnie ten wątek o adapterach do pasów. Przecież na ten moment wystarczy zsunąć dolny pas trochę niżej i jest ok. Gdzie nam jeszcze ciężaróweczki do "brzuchów"? -
Witam nocną porą... Nie dość, ze zbudziłam się wcześnie rano, nie miałam możliwości drzemki w dzień to teraz kotłuję się godzinę nie śpiąc... Jutro nie wstanę albo prześpię pół dnia...
co do informowania bliskich - chcieliśmy czekać do 4 miesiąca ale szpital i to wszystko wokół przyczyniło się, że wszyscy wiedzą tylko nie wszystkich to interesuje(mam fatalne stosunki z teściami i nie wiem co byłoby w stanie ich zainteresować odnośnie mojej osoby - albo inaczej interesować to na pewno interesuje ale z czystej paskudnej ciekawości a nie troski o drugiego człowieka)
brzuszek mam wrażenie, ze mi się powiększył w okolicach podbrzusza to z rannych obserwacji bo potem jem i mnie wzdyma to wyglądam na 5 miesiac albo 10 kg nadwagi ;)ale spokojnie mieszczę się we wszystkie ciuchy. Tak czy siak bedzie wcześniej widać niż w poprzedniej ciąży - wtedy dopiero w ok 19-20 tyg. pojawił się ciążowy bebzolek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 02:28
Dorka1979 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dziękuję Dorka za wytłumaczenie. Czy dobrze więc rozumiem, że taki zapinany między nogami byłby lepszy? Bo ja właśnie zamówiłam ten drugi Pomyślałam, że w zimowych, dość obszernych ciuchach będzie to wygodniejsze. No spróbuję, przekonam się i dam znać.
Madlene, pewnie że dobrzuszków jeszcze mamy sporo czasu, ale mi est niewygodnie z pasem już teraz bez brzuszka. I nie chodzi mi o to że miciasno tylko o to, że właśnie jakoś nie udaje mi się zsunąć tego pasa niżej, bo i tak zawsze wraca za moment i przechodzi dokładnie przez środek brzucha. A w razie jakiejś stłuczki czy nie daj boże wypadku (odpukać) pas ściśnie brzuch czy jest duży czy nie i jest to niebezpieczne dla dziecka. Oglądałam "crash testy" z których wynikało, że nawet jeśli w trakcie jazdy pas się ma zsunięty to przy zderzeniu ciało tak przesuwa się do przodu, że i tak jest niebezpiecznie, a ten adapter to ryzyko zmniejsza.
Ni nic, już zamówione to będę próbować. Niechby to choćby było tylko dla mojej spokojniejszej psychiki to też będzie ok:)
Pozdrawiam i życzę spokojnego i udanego poniedziałkuMadlene, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny tak czytam was widze ze wszystkim humory dopisuja zazdroszcze wam strasznie, ja sie czuje fatalnie juz 4 tydzien i choc staram sie cieszyc ciaza tak wyczekiwana to te wszystkie dolegliwosci daja mi ostro w kosc fajnie ze jest tu pare mamuniek z 3 city kto wie moze faktycznie spotkamy sie na porodoweczce :p Asia na problemy z gardlem polecam domowe sposoby jak sok z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, na suchy kaszel sa bardzo dobre kubusie bo sa geste ja miewalam czesto problemy z kaszlem az jedna pani laryngolog na ktora mowie czarownica powiedziala mi ze mam nie pic herbat tylko geste kubusie, i sporzadzila mi tez mikstury z naturalnych ziol i witamin do przyrzadzenia przez apteke co ciekawe wczesniej meczylam sie z duszacym kaszlem 3 tygodnie i juz mi inni ladyngolodzy antybiotyki wciskali a ona swoje czary mary i 2 dni po chorobie
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Bella84 oczywiście, że humorek w pełni chociaż ciągle mdło, sennie, trochę nudno, u dołu i u góry rozciągająco, etc. Ale jak to dziś tłumaczyłam mojemu mężowi, który określił moje skurcze żołądka "MASZ PRZECHLAPANE" - chociaż objawy do sympatycznych nie należą to i tak jestem szczęśliwa! Głuptasek zrobił bałwankową minę i spytał "dlaczego?".
A na poprawę nastroju polecam Kaz Cooke " Ciężarówką przez 9 miesięcy". Kosztuje co prawda 46 zł i trudno ją czytać leżąc, bo ma wielkosć i wagę małej encyklopedii, ale gwarantuje ataki śmiechu na pewno.Topola lubi tę wiadomość
-
Dostałam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" w prezencie od koleżanki i jest super!
Też bardzo polecam, jest śmieszna a do tego ma tež trochę rzeczowych i ciekawych faktów. Fajna książka.
Asiaaa, ja też jeszcze nie robiłam badań krwi Ale to dlatego, że mam wizytę dopiero za tydzień i dopiero wtedy dostanę skierowanie. Wcześniej mi nie dali. Mam nadzieję, że w razie co nie będzie za późno. -
Topola właśnie taki zapinany do środka byłby lepszy. Te drugie podobno mniej bezpieczne. Co do sensownosci ich używania juz teraz to myślę że to nie podlega dyskusji. Zgadzam się z tobą w zupełności. To zupełnie nie chodzi o wygodę .
Co do widoczności brzuszka to porównując do pierwszej ciąży to taki miałam w 20 tygTopola, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:A zapytam o wasze brzuszki zauwazylyscie już coś?
mój brzuszek powolutku rośnie:P
szczególnie w ciągu dnia jak jestem najedzona
ale to pewnie dlatego że druga ciąża i to dość szybko po sobie
mnie wczoraj tak sponiewierały mdłości i wymioty że dzień wycięty z życiorysu, czułam się jakby mnie ktoś ściągnął z całonocnej jazdy roller coasterem dziś już jest dobrze, mam takie napady co 3-4 dni ale wtedy to już konkretnie mnie zmęczy -
Tak zachwalacie ta ksiazke ze chyba kupie ja w sumie mialam morfologie- wyszla maloplytkowosc ale to nie niwosc u mnie od dzis.. i badanie ogolne moczu, tarczyce i mam niedoczynnosc w ciazy, i chyba glukoze badalam jeszcze, wybieram sie na powtorke i reszte badan dla 1 trym jak tylko maz z morza wroci i mnie zawiezie toxo badalam rok temu przy staraniach i mam igg + i igm - jakos tak... Wiec mige mojego siersciucha tarmosic ile wlezie :p