X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez brzuszek ledwo widac. Jak jestem glodna rano to jeszcze nic, ale pod wieczor i jeszcze jak sie najem to mam juz taki smieszny brzuchol wypchany :)
    Czasami tez spodnie odpinam, szczegolnie jak jade samochodem.
    W soboty nawet zaczelam sobie robic zdjecia i mialam plan robic co tygdzien, ale wczoraj nie widzilam wzrostu wiec bede chyba robic co dwa tygodnie, no chyba ze pozniej brzuszek bedzie wyraznie rosl z tygodnia na tydzien :)

na9fxa5.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę brzuszka miałam i przed ciążą więc teraz wieczorami wygląda już okazale :D 5 ty miesiąc heh. Choć znajomi twierdzą , że wcale nie widać , że jestem w ciąży, za to Mój ostatnio skomentował : "ale masz już brzuszek ". Więc chyba zawsze tak myślał a teraz ma okazję głośno to powiedzieć i wie , że nie dostanie za to bęcek.

U mnie też najważniejsi wiedzą :-)

Apetyt nadal nie zna umiaru, a raczej ja. Dziś pochłonęłam bezę po 3 daniowym obiedzie i nawet mnie nie zamuliło :-) Za słodkie zrobię wszystko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 23:12

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, dzięki, po przeczytaniu Twojego posta poszperałam w necie i też sobie chyba zamówię. Co prawda na razie mi jeszcze wygodnie, ale niedługo pewnie przestanie. A jakiej firmy adapter zamówiłaś? Daj znać jak wypróbujesz.

Dam znać na pewno. Zamówiłam firmy Clippasafe, bo to był jedyny który nie zapina się miedzy nogami. Uznałam, że zimą z długą kurtką czy w płaszczu byłoby to chyba niewygodne?

Mandragora, a co to znaczy mocowanie do środka lub do boku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja kicham i mam kaszel, jest już tak męczący ze szok.. Nic mi niechca przepisać. Kaszel jest tak suchy, że prawdopodobnie zdzieram sobie gardło bo pod wieczór czuję krew.
    Poszłam do apteki poprosilam o syrop na kaszel dla kobiet w ciąży, dano mi drosetux..chciałam coś jeszcze do ssania ale nie mieli, poszłam do nastepnej apteki i zgadalam się z panią że drosetux zawiera trucizne o nazwie belladonna jest to wyciąg z wilczej jagody, zamarlam jak uslyszalam. Kategorycznie pani zakazala tego brania i dała mi syrop o nazwie Prenatal specjalny dla kobiet w ciąży. Drosetuxem mogłam uszkodzić płód... Jacy nie kompetentni ludzie pracują!!

Mama mi dziś zrobiła też syrop z cebuli także zobaczymy...

Cały weekend wypoczywalam na wsi <3

Ja bym wróciła do poprzedniej apteki i na robiła rabanu i kazała wezwać kierownika bo gdybyś nie poszła do następnej apteki to byś zdążyła i mogło by się to źle skończyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A zapytam o wasze brzuszki zauwazylyscie już coś?
    No właśnie jest to mój 7 tydzień a brzuchol mam wielki ,no chyba że ma znaczenie to, że jest to moja 3 ciąża

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:

Mandragora, a co to znaczy mocowanie do środka lub do boku?

Chodzi o to, że jedne są takie, że zapięcie pasa dolnego idzie pod brzuchem i zapina sie z boku tak jakby przy bryczesach nogi prawej ,nie daleko z tyłu siedzenia ,a to zapięcie po środku to takie jakby zapinało się pas dolny między nogami po środku .nie widziałam tego na żywo tylko w internecie wiec dla mnie to wygląda tak jakby obie nogi były zapiete do środka zamiast pod brzuchem

mandragora lubi tę wiadomość

• Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozgadywania, to mogłabym powiedzieć o tym chyba wszystkim i tylko mój wrodzony rozsądek mnie czasem od tego powstrzymuje. Podobnie jak Januszkowa wolałabym, żeby teściowa na początku nic nie wiedziała, ale z powodu kilkudniowej obecności w szpitalu w ubiegłym tygodniu musiało się wydać. Nawet nie żałuję, bo na ogół teściowa-furia przemieniła się w jakąś spokojniejszą. Mieszkamy co prawda osobno, ale w jednym domu i ma to dla mnie teraz ogromne znaczenie. Tym bardziej, że na L4 spędzam teraz w domu więcej czasu.

Dziwi mnie ten wątek o adapterach do pasów. Przecież na ten moment wystarczy zsunąć dolny pas trochę niżej i jest ok. Gdzie nam jeszcze ciężaróweczki do "brzuchów"? ;)

relgj44jl1yjpwpb.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nocną porą... Nie dość, ze zbudziłam się wcześnie rano, nie miałam możliwości drzemki w dzień to teraz kotłuję się godzinę nie śpiąc... Jutro nie wstanę albo prześpię pół dnia...

co do informowania bliskich - chcieliśmy czekać do 4 miesiąca ale szpital i to wszystko wokół przyczyniło się, że wszyscy wiedzą tylko nie wszystkich to interesuje(mam fatalne stosunki z teściami i nie wiem co byłoby w stanie ich zainteresować odnośnie mojej osoby - albo inaczej interesować to na pewno interesuje ale z czystej paskudnej ciekawości a nie troski o drugiego człowieka)

brzuszek mam wrażenie, ze mi się powiększył w okolicach podbrzusza to z rannych obserwacji bo potem jem i mnie wzdyma to wyglądam na 5 miesiac albo 10 kg nadwagi ;)ale spokojnie mieszczę się we wszystkie ciuchy. Tak czy siak bedzie wcześniej widać niż w poprzedniej ciąży - wtedy dopiero w ok 19-20 tyg. pojawił się ciążowy bebzolek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 02:28

Dorka1979 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,

Dziś rekord, 4:54 otworzyłam oczy i już nie mogę spać.
    Miłego dnia :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dorka za wytłumaczenie. Czy dobrze więc rozumiem, że taki zapinany między nogami byłby lepszy? Bo ja właśnie zamówiłam ten drugi :) Pomyślałam, że w zimowych, dość obszernych ciuchach będzie to wygodniejsze. No spróbuję, przekonam się i dam znać.

Madlene, pewnie że dobrzuszków jeszcze mamy sporo czasu, ale mi est niewygodnie z pasem już teraz bez brzuszka. I nie chodzi mi o to że miciasno tylko o to, że właśnie jakoś nie udaje mi się zsunąć tego pasa niżej, bo i tak zawsze wraca za moment i przechodzi dokładnie przez środek brzucha. A w razie jakiejś stłuczki czy nie daj boże wypadku (odpukać) pas ściśnie brzuch czy jest duży czy nie i jest to niebezpieczne dla dziecka. Oglądałam "crash testy" z których wynikało, że nawet jeśli w trakcie jazdy pas się ma zsunięty to przy zderzeniu ciało tak przesuwa się do przodu, że i tak jest niebezpiecznie, a ten adapter to ryzyko zmniejsza.
    Ni nic, już zamówione to będę próbować. Niechby to choćby było tylko dla mojej spokojniejszej psychiki to też będzie ok:)

Pozdrawiam i życzę spokojnego i udanego poniedziałku :)

Madlene, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak czytam was widze ze wszystkim humory dopisuja :) zazdroszcze wam strasznie, ja sie czuje fatalnie juz 4 tydzien i choc staram sie cieszyc ciaza tak wyczekiwana to te wszystkie dolegliwosci daja mi ostro w kosc :( fajnie ze jest tu pare mamuniek z 3 city kto wie moze faktycznie spotkamy sie na porodoweczce :p Asia na problemy z gardlem polecam domowe sposoby jak sok z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, na suchy kaszel sa bardzo dobre kubusie bo sa geste ja miewalam czesto problemy z kaszlem az jedna pani laryngolog na ktora mowie czarownica powiedziala mi ze mam nie pic herbat tylko geste kubusie, i sporzadzila mi tez mikstury z naturalnych ziol i witamin do przyrzadzenia przez apteke ;) co ciekawe wczesniej meczylam sie z duszacym kaszlem 3 tygodnie i juz mi inni ladyngolodzy antybiotyki wciskali a ona swoje czary mary i 2 dni po chorobie :)

Sewerynka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella84 oczywiście, że humorek w pełni chociaż ciągle mdło, sennie, trochę nudno, u dołu i u góry rozciągająco, etc. Ale jak to dziś tłumaczyłam mojemu mężowi, który określił moje skurcze żołądka "MASZ PRZECHLAPANE" - chociaż objawy do sympatycznych nie należą to i tak jestem szczęśliwa! Głuptasek zrobił bałwankową minę i spytał "dlaczego?".
    A na poprawę nastroju polecam Kaz Cooke " Ciężarówką przez 9 miesięcy". Kosztuje co prawda 46 zł i trudno ją czytać leżąc, bo ma wielkosć i wagę małej encyklopedii, ale gwarantuje ataki śmiechu na pewno.

Topola lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak narazie objawy też ustapily, miałam dziś iść na badania z krwi ale jestem tak przeziebiona że to nie ma sensu. Wchodze w 10 tydzień i już powinnam dawno je zrobić ale ten kaszel!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" w prezencie od koleżanki i jest super!
    Też bardzo polecam, jest śmieszna a do tego ma tež trochę rzeczowych i ciekawych faktów. Fajna książka.

Asiaaa, ja też jeszcze nie robiłam badań krwi :/ Ale to dlatego, że mam wizytę dopiero za tydzień i dopiero wtedy dostanę skierowanie. Wcześniej mi nie dali. Mam nadzieję, że w razie co nie będzie za późno.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba nie, jak pójdę na krew jak tak kaszle, wyniki morfologii będą sfałszowane ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola właśnie taki zapinany do środka byłby lepszy. Te drugie podobno mniej bezpieczne. Co do sensownosci ich używania juz teraz to myślę że to nie podlega dyskusji. Zgadzam się z tobą w zupełności. To zupełnie nie chodzi o wygodę .
    Co do widoczności brzuszka to porównując do pierwszej ciąży to taki miałam w 20 tyg ;)

Topola, dora8201 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A zapytam o wasze brzuszki zauwazylyscie już coś?

mój brzuszek powolutku rośnie:P
    szczególnie w ciągu dnia jak jestem najedzona ;)
    ale to pewnie dlatego że druga ciąża i to dość szybko po sobie :)

mnie wczoraj tak sponiewierały mdłości i wymioty że dzień wycięty z życiorysu, czułam się jakby mnie ktoś ściągnął z całonocnej jazdy roller coasterem :D dziś już jest dobrze, mam takie napady co 3-4 dni ale wtedy to już konkretnie mnie zmęczy :/

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zachwalacie ta ksiazke ze chyba kupie :) ja w sumie mialam morfologie- wyszla maloplytkowosc ale to nie niwosc u mnie od dzis.. i badanie ogolne moczu, tarczyce i mam niedoczynnosc w ciazy, i chyba glukoze badalam jeszcze, wybieram sie na powtorke i reszte badan dla 1 trym jak tylko maz z morza wroci i mnie zawiezie :) toxo badalam rok temu przy staraniach i mam igg + i igm - jakos tak... Wiec mige mojego siersciucha tarmosic ile wlezie :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to może się pospieszyłam z tym zamówieniem adaptera. No ale nic, już poszło więc co będzie to będzie. Wypróbuje :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora a to jest gdzies napisane jak on jest zapinany? Szczerze to wczesniej nie slyszalam o takim czyms jak adapter... Czego to sie z forum czlowiek nie dowie :) polecasz jakis konkretny? Marka? Moze linka zapodasz :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ