X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    właśnie ja miała odnieść się do tego ale umknęło mi - ja bym na tego lekarza złożyła skargę do przychodni w której przyjmuje, oddziału miejscowego NFZ i pewnie i do rady lekarskiej.... a na pewno zainteresowałabym tą sprawą jakąś lokalną prasę lub tv.... nie mogą takie rzeczy uchodzić im płazem bo potem takie rzeczy się dzieją... to jest dla mnie wymuszanie korzyści majątkowych i tyle...

Dora wyjęłaś mi to z ust ja bym zaczęła od gazety , obsmarowałabym go jak trzeba potem dalej bym szukała gdzie można jeszcze coś mu zaszkodzić , bo jak na NFZ to traktują nas jak ścierwa a jak idziesz prywatnie to mało Ci bez wazeliny w dupę wlezą . A po skończonej wizycie z takim co to mnie tak by potraktował to bym mu powiedziała , żeby czytał prasę bo poczyta o swoich wyczynach przyjmowania pacjentek na NFZ

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    To ja mam jeszcze jeden myk dla dziewczyn, które chodzą prywatnie do lekarza w przychodni typu luxmed. Jeśli miesięcznie wydajecie więcej niż 150zł (a często przy problemowej ciąży tak jest -co miesiąc- wizyta stówka, usg stówka i jeszcze badania krwi i moczu z 5 dyszek) to moja szwagierka założyła bezpłatne konto w mbanku z pakietem medycznym. Za pakiet płaciła właśnie albo 120 albo 140zł/miesięcznie (dokładnie nie pamiętam) ale większość lekarzy i badań jest już w tym pakiecie. Na pewno są te ciążowe, które nas interesują.
    właśnie zaczęłam się zastanawiać nad twn. abonamentem medycznym w sigma 7 i oni mają podpisaną umowę z naszym Eskulapem i tam właśnie przyjmuje mój prywatny ginekolog i zaczynam się poważnie nad tym zastanawiać ale obawiam się , że będzie gorzej traktował niż przy wizycie prywatnej . Jak będę w czwartek u niego na wizycie to wprost się zapytam jak traktuje pacjentki które nie przychodzą prywatnie i nagram to na dyktafon a przy wizycie na abonament medyczny tez nagram na dyktafon wizytę i zobaczymy różnicę

• bella84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszle mamusie :) mozna dolaczyc? Wg ostatniej @ termin mam na 10 lutego :) choc teraz wg usg ciaza o 4 dni starsza :p ale to dalej luty :) pozdrawiam mamunie:)

Januszkowa, Dorka1979, Sewerynka lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Hej przyszle mamusie :) mozna dolaczyc? Wg ostatniej @ termin mam na 10 lutego :) choc teraz wg usg ciaza o 4 dni starsza :p ale to dalej luty :) pozdrawiam mamunie:)

Pewnie, że można dołączyć :)
    Fajnie, że nas tu więcej będzie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze sie przedstawie :) jestem z trojmiasta, to moja pierwsza dlugo wyczekiwana ciaza, w ktorA udalo sie zajsc przy 3 iui na cyklu stymulowanym :) poki co wszystko jest prawidlowo jedynie moje samopoczucie jest delikatnie mowiac do bani, mam mdlosci wymioty, czuje sie slaba , mdli mnie na zapachy jedzenia, lodowki boje sie otwierac ogolnie myslalam ze bedzie nieco lepiej no ale trzeba to przezyc, moj maz jest marynarzem co dodatkowo jest wyzwaniem bo od poczatku ciazy wyjechal nim sie dowiedzialam i wszystkie meki przechodze sama, ale co nas nie zabije to nas wzmocni:) w ciazy jestem pod opieka gamety i dr sliwinskiego :) poza tym mam cudna kotke i jestem szczesliwa ze zostane mama :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja też z Trójmiasta, to już są 4 mamusie lutowe z Trójmiasta - 3 z Gdańska :)
    Tutaj się możesz wpisać: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gagatka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Hej,
    zapraszamy,
    ja też z Trójmiasta (Gdańsk) i termin 10 lutego :) może się spotkamy na porodówce :P

Aniołek 15.07.2014 [*] 10/8 tc

158cd6493ea9e9f08104cb7f152e0471.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczymy, u mnie tez piekna pogoda dzisiaj i mozna byla pokorzystac ze sloneczka.

Ciekawa jestem czy dzielicie sie juz z rodzinka ale i znajomymi wiadomoscia o ciazy czy czekacie jeszcze troche?

na9fxa5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzice rodzice obu stron wiedzą właściwie od początku, wiedzieli też, że zaczęliśmy się starać.
    Dodatkowo wiedzą moje dwie bliskie przyjaciółki. Z poinformowaniem reszty znajomych i szefa oraz podwładnych czekam do sierpnia.

Carola55 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja podobnie, najblizsza rodzinka wie, jak spotkamy jakis znajmoych to tez w sumie mowimy bo ciezko sie powstrzymac gdy ta wiadomosc az sama sie wyrywa .... No ale inni dowiedza sie pozniej w pracy tez jeszcze poczekam z miesiac a moze dluzej ....

na9fxa5.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja dziewczyny:) moja pierwsza miwyzta dopiero w piatek strasznie sie stresuje:/

a co do informowania to wie tylko moj maz i ja nit wiecej ani rodzice ani siostra w poprzedniej ciazy wszyscy dowiedzieli sie ok 5miesiaca dopiero(tylko siostra wczesniej) a tesciowa w 7miesiacy:) bylo juz widac dawno ale ona patrzyla anic nie pytala haha teraz tez nikomu nie mam zamiaru mowic

16udskjogri4r6n4.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;) widzę ze zastanawiacie się nad kupnem adaptera do pasów. Ja juz używam od tygodnia i bardzo sobie chwale. Kupiłam z firmy be safe. Musicie patrzeć na mocowanie. Musi być do środka a nie do boku.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie, szkoda, że z Warszawy nikt się nie odzywa, mało nas jakoś ;)

U nas o ciąży wiedzą nieliczni, ostatnio teściowie się wygadali w rodzinie, nie mogli już wytrzymać z tajemnicą ;)

Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też macie wahania nastrojów? chodzi mi bardziej o te negatywne, bo ja ostatnio jestem nie do wytrzymania, wszystko mnie drażni, irytuje, krzyczę na tego bogu ducha winnego męża ;p

Mam nadzieję, że hormony uspokoją się niedługo, bo mój nastrój nie wpływa pozytywnie na moje maleństwo...

Asiaa1201, Carola55 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kicham i mam kaszel, jest już tak męczący ze szok.. Nic mi niechca przepisać. Kaszel jest tak suchy, że prawdopodobnie zdzieram sobie gardło bo pod wieczór czuję krew.
    Poszłam do apteki poprosilam o syrop na kaszel dla kobiet w ciąży, dano mi drosetux..chciałam coś jeszcze do ssania ale nie mieli, poszłam do nastepnej apteki i zgadalam się z panią że drosetux zawiera trucizne o nazwie belladonna jest to wyciąg z wilczej jagody, zamarlam jak uslyszalam. Kategorycznie pani zakazala tego brania i dała mi syrop o nazwie Prenatal specjalny dla kobiet w ciąży. Drosetuxem mogłam uszkodzić płód... Jacy nie kompetentni ludzie pracują!!

Mama mi dziś zrobiła też syrop z cebuli także zobaczymy...

Cały weekend wypoczywalam na wsi <3

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa bardzo też pomaga sok z czarnego bzu. Drosetucxem odpada.

U nas wiedzą rodzice z obu stron moja siostra i brat męża. No i w pracy wszyscy bo jestem na L4.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba wszyscy już wiedzą ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapytam o wasze brzuszki zauwazylyscie już coś?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie, ale u mnie to chyba za wcześniej jeszcze :)

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-) Ale u nas piękna noc, wszędzie okna pootwierane aż miło.
    Piszecie o problemach z cerą ,ja zawsze z tym walczyłam a nastolatką dawno już nie jestem :D Teraz od pewnego czaasu cera jest super, dostała troszkę słoneczka i mogę wyjść z minimalną warstwą tapety do ludzi :D A zawsze trochę tego musiałam nakładać.

Co do objawów to śmieję się bo gdyby nie to , że nie palę i nie piję wyskokowych trunków wcale bym nie czuła ,że jestem w ciąży (zwłaszcza , że ostatni raz widziałam Fasolę miesiąc temu:P ). Chyba na tym etapie co już jesteśmy te hormony się trochę stabilizują i łagodniej wszystko przechodzimy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 22:52

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno spalona mówię dobranoc ;-) niemam siły was nadrobić :-/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ