X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam po zdjęciach sposób zapinania. Ten co ja zamówiłam (zapinany z boku) jest firmy Clippasafe. A takie o których mówi mandragora to widziałam np BeSafe (chyba :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:23

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki super dzieki za info to zamowie dzisiaj ten be safe :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Borgnesse Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ładnie Was tak z ukrycia podczytywać, więc się ujawniam. Bietka dopominała się kogoś z Warszawy, więc oto jestem ;-)

9 tc, termin na 11.02. (urodziny męża), pierwsza ciąża po 18 cs. Mąż ma teratozoospermię, ale udało się naturalnie. Mam nadzieję, że wyścig wygrał dobry plemnik!

Na usg byłam w 6t0d - wszystko ok. Teraz z niecierpliwością czekam do 30.07.
    Objawy? hmmm - gdyby nie test nie wiedziałabym o niczym i tylko bym się cieszyła, że mi cycki rosną ;-)

Do pracy chodzę normalnie. Wie tylko moja mama i para przyjaciół, no i chyba kocur się czegoś domyśla, bo się uprzejmy bardzo zrobił i nawet pozwala mi siedzieć na "swoim" fotelu.

dora8201, Januszkowa, Sue, Dorka1979, Fedra, Bietka lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a robicie usg genetyczne? Ja co prawda mam 29 lat jeszcze ale w sumie stwierdzilam ze lepiej dmuchac na zimne.... Nigdy niewiadomo wiec sie zapisalam na 30 lipca to bedzie koniec 12 tygodnia ciazy wg ostatniej @ :) gin kazal miedzy 28 lipca a 8 sierpnia :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc borgnesse z tym kotem to ja mam podobnie, moja z natury to przeokrutny pieszczoch ale teraz to wrecz sie od niej opedzic nie moge ciagle na mnie wlazi wtula sie az nieraz w nocy jak mi sie prawie na glowe wdrapuje to mi dech zapiera;p kurcze mi cycki ani nic nie rosnie raczej poki co chudne chudne i chudne no ale nie ma sie co dziwic jak jem i zwracam :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Czesc borgnesse z tym kotem to ja mam podobnie, moja z natury to przeokrutny pieszczoch ale teraz to wrecz sie od niej opedzic nie moge ciagle na mnie wlazi wtula sie az nieraz w nocy jak mi sie prawie na glowe wdrapuje to mi dech zapiera;p

Dokładnie, ja mam to samo, biega za mną jak wstaję i miauczy, a jak tylko usiądę, to zaraz na brzuch się wdrapuje i mruczy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny a robicie usg genetyczne? Ja co prawda mam 29 lat jeszcze ale w sumie stwierdzilam ze lepiej dmuchac na zimne.... Nigdy niewiadomo wiec sie zapisalam na 30 lipca to bedzie koniec 12 tygodnia ciazy wg ostatniej @ :) gin kazal miedzy 28 lipca a 8 sierpnia :)

Ja robię, mam 37 lat i mi przysługuje - ale czytałam, że USG genetyczne warto robić niezależnie od wieku, bo niektóre choroby można zacząć leczyć jeszcze w łonie matki. Idę 17.07 do invicty.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Borgnesse Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 i mój lekarz to usg w 12-13 tc nazywa genetycznym, czyli ze wszystkimi pomiarami, ale na dodatkowe testy np. Pappa raczej się nie zdecyduję. Zobaczymy, co wyjdzie z samego usg.

Bella84, współczuję zwracania. Jak zaczynam się zamartwiać brakiem objawów, to zaraz się napominam, że przecież mogłabym z wc nie wychodzić! Chudnąć natomiast chciałabym, ale jest odwrotnie. Od kilku miesięcy stosowałam zdrową dietę i ruch i sobie powolutku, ale systematycznie zrzucałam nadmiar kilogramów, ale że waga ostatnia waga nie była ustabilizowana, to 1,5 kg już wróciło.

• Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Borgnesse. Ja też mam termin na urodziny mojego męża :) Będą mieli super prezenty :)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Mi jak narazie objawy też ustapily, miałam dziś iść na badania z krwi ale jestem tak przeziebiona że to nie ma sensu. Wchodze w 10 tydzień i już powinnam dawno je zrobić ale ten kaszel!
    o kurczę, współczuję.... ja jak byłam w 1 ciąży chora to dostałam ten syrop co Ty prenalen czy jakoś tak - mi pomógł ale dopiero po 3-4 dniach... a tak to popróbuj domowych sposobów - inhalacje z 3% roztworu soli, syrop z cebuli, płukanie gardła szałwią itd... ja najbardziej polecam inhalacje - jak nie masz inhalatora to popytaj znajomych co mają dzieci, zrób sobie mieszankę (1 łyżeczka 3g soli na 100ml wody - najlepiej rozpuścić w gorącej wodzie), wlewasz do inhalatora 5ml i robisz inhalacje kilka razy (min 3-4) dziennie - ulga natychmiastowa!

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Co do widoczności brzuszka to porównując do pierwszej ciąży to taki miałam w 20 tyg ;)
    witaj w klubie - mam tak samo :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Borgnesse :) kurczę też bym wolała chudnąć a tu w drugą stronę idzie....

Dorka1979 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno w kolejnych ciążach szybciej brzuszek wyskakuje niż przy pierwszej. Macica już wie o co chodzi i łatwiej się rozciąga.

U mnie jeszcze raczej nic nie widać. No może ciut, ale to raczej już tam było wcześniej jeszcze przed ciążą :P

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej - czy ktoras z was jeszcze wymiotuje?ja wczoraj lepiej sie czulam, nawet udalo mi sie zjesc nalesnika:) ale od 17 sie zaczelo. wymioty mnie zamecza...

ale moze niedlugo minie.

bylam dzis na pobraniu krwi- a w czw wizyta-

ciezko dojsc na czczo na to pobranie..
    nie nadaje sie na nic.:)

ale piersi rosna- maz zauwazyl- wiec chyba to dobry znak:)

dzis lezymy:)

u nas wiedza rodzice ( musialam powieidziec jak trafilam do szpitala) i tesciowie i nikt wiecej.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co z Angelcia?

ona trafila do szpitala przez wymioty? bo to bylo wtedy jak ja bylamw spzitalu wiec nie wiem.

dlugo jej nie ma. tyle by ja trzymali??? moze nie ma internetu tam

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja niestety wymiotuje i konca nie widac... Dzien w dzien kilka razy a wczoraj byla katastrofa vo zjadlam to zwracalam , dzis ciut lepiej jak dotad nie odwiedzilam wc z ta potrzeba wiec oby dzien ulgi byl :) a jeszze co do gardla przypomnialo mi sie jest do plukania taki w butelce dentosept, rozrabia sie z woda iplucze :) albo woda utleniona z woda :) jest kilka metod ja uwazam ze lepiej pomagaja niz te apteczne :) od kiedy pije kubusie ( teraz przez ciaze i h nie trawie chwilowo) to nie bylam chora juz rok :) a zwykle jestem z 3 razy na gardlo :) wiec polecam domowe czary mary :) co do usg genetycznego bylam ostatnio u fajnej ginki ktora mam w lux medzie jako drugiego gina poza sliwinskim ktory dopatruje mojej ciazy- papinska stachowiak i mowila ze widziala 17 latke ktora urodzila dziecko z zesp. Downa, wiec nie ma reguly wiadomo zaden lekarz jak nie ma wskazan nie zmusi pacjentki ale warto zrobic...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez sa dni ze zwracam od razu jak zjem- wtedy jest najgorzej

mam juz dywnik pod wc zeby bylo wygodnie- ale juz nei daje rady wymiotowac jak mnie najdzie ta ochota...

wczoraj troche pepsi pilam- to troche lepiej mi bylo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ;)
    Trochę mnie nie było, miałam wyjazdowy weekend, byłam na panieńskim ;)
    Mnie wymioty nie męczą na szczęście, za to borykam się z zaparciami. Strasznie się przez to czuję ciężko. Kupiłam sobie musli błonnikowe, będę chyba też musiała kupić w aptece jakiś błonnik dobry dla ciężarnych, bo inaczej źle będzie ;)
    Miłego poniedziałku, ja lecę nadrobić to, co napisałyście ;)

• sebza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotuję także, przy czym to nie jest jakieś uciążliwe, bo zazwyczaj rano, a jak odpowiednio szybko zaaplikuję banana, to czasem nie wymiotuję rano,a le za to wieczorem mnie męczy. Ale tak w ciągu dnia to zazwyczaj jest ok. Ale oczywiście co jakiś czas niespodzianki się zdarzają. :)

Ja robię badania genetyczne. Mieszkam w Szwajcarii i tutaj te testy z krwi i usg jest standardowym badaniem. Można dopłacić i zrobić też z krwi, ale takie, które dają 100% pewności, ale na razie nie mam w planach ich robić. Amniopunkcja i biopsja kosmówki też jest za darmo, no ale wiadomo, że jak nie ma powodów do robienia, to ich nie wybiorę w pierwszej kolejności. W czwartek idę do gin i wtedy muszę się umówić na te badania..

atdci09k89ytpjkc.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella adapter z besafe juz używam pisałam o tym.
    Jeśli któraś nie ma objawów a paliła przed ciążą to się nie martwic. Tak ma być. Gin powiedział ze to normalne u kobiet palących.
    Badania genetyczne tak jak pisze sebza pappa i usg genetyczne zrobię bo to podstawa. Zastanawiam się nad testem nifty jeśli będzie taka potrzeba. Badania podstawowe to tylko szacunkowe ryzyko wystąpienia wady i nie dają nam 100% pewności. Jeśli ryzyko wyjdzie za wysokie to i tak będą kierować na badania inwazyjne dające 100% odpowiedz

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ