X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Cześc Justta, a co to za wizyta będzie?

Ja się cały czas zastanawiam ile razy w ciąży nalezy zrobić USG, tak aby nie zaszkodzić maluszkowi, a z drugiej strony nie zwariowac. Ja wizyte mam 25 lipca, ostani raz widziałam fasolkę ponad dwa tygodnie temu. Chodzi mi po głowie myśl żeby pojsc jeszcze na USG w międzyczasie.
    Ile razy już byłyście na badaniu? Ja już trzy razy :( i wciąż mi mało.

Dopiero druga wizyta, na pierwszej byłam 3 tygodnie temu, teraz badania porobiłam i idę, u mnie na każdej jest usg, i czytałam że nie szkodzi, więc ok. Stres jest, ale to normalne

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza - to tylko pozazdrościć, to opowieść o Szwajcarii zabrzmiała jak jakaś piekna bajka. Fajnie masz:)

Gosiak - no to juz niedługo będzięmy sciskać kciuki. Ja też mam abonament w luxmedzie, ale nie mogłam sie dobić do lekarza do którego chciałam, i w rezultacie chodzę prywatnie. Ale wiem że nie będzie to mój lekarz prowadzący ciążę, i w sumie cały czas szukam. Chyba już czas się zdecydować.
    A Ty do kogo chodzisz w lux?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 30 lipca w gamecie :) a co do zwolnienia to na takie typowe do konca to mysle ze gdZies w listopadzie bo zacznie sie sezon chorobowy, i u mnie koledzy z pracy sa tacy ze z goraczka katarem i kaszlem prychaja na Ciebie ale do pracy chodza bo szkoda im zwolnienia.... Wiem ze nie ma co wydziwiac ale no troszke mam obawy co do tego okresu dlatego mysle ze jakos wtedy sie juz zawine....

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak mialam usg to babeczka powiedziala ze samo usg nie szkodzi dopoki sie nie wlacza dopplera by uslyszec tetno, oczywiscie krotkie wlaczenie nie zaszkodzi ale wazne by tego nie naduzywac bo on podgrzewa tam w srodku szybko...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Gosiak - no to juz niedługo będzięmy sciskać kciuki. Ja też mam abonament w luxmedzie, ale nie mogłam sie dobić do lekarza do którego chciałam, i w rezultacie chodzę prywatnie. Ale wiem że nie będzie to mój lekarz prowadzący ciążę, i w sumie cały czas szukam. Chyba już czas się zdecydować.
    A Ty do kogo chodzisz w lux?

Do dr. Papińskiej-Stachowiak (Gdańsk).

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, takie uroki prywatnej służby zdrowia :) Ale niestety, jak doskonałe warunki by nie były, to nikt nie zagwarantuje mi, że wszystko będzie ok, a to dla mnie najważniejsze - zdrowe dziecko w lutym ..

Jeśli chodzi o usg, to ja już miałam sporo, bo miałam 3 planowe wizyty plus jedna nadprogramowa z powodu bólu pleców i za każdym razem widziałam bobasa. Tutaj się uważa, że usg jest jak najbardziej bezpieczne, ale nie słucha się w tak wczesnej ciąży serca, bo podobno tutaj są jakieś niebezpieczeństwa przy nagrzewaniu głowicy, ale nie interesowałam się tym w ogóle, bo mi w zupełności wystarcza sam widok :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ja też jeszcze nie miałam słuchanego tętna tylko widziałam na obrazie, widok piękny ;-) a wiadomo, że prywatna służba zdrowia lepsza

sebza lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Agnieszko, zdecydowanie w Szwajcarii - większy wybór możliwości porodu, pokoje jednoosobowe, ładniejsze niż niejednym hotelu, mi osobiście przypominają te z amerykańskich filmów, super przeszkolony personel, lekarze z tytułami zdobywanymi na całym świecie, mega uprzejme położne.

Kurcze, tak Cię czytam i się Wam przyznam, że od początku rozważam prywatną klinikę - najbardziej się boję, że ktoś na mnie krzyknie albo potraktuje przedmiotowo, że odrze z godności (oczywiście poza zdrowiem dziecka). Bólu mniej, bardziej właśnie niemiłego, obcesowego zachowania. Wolę chyba zapłacić i żeby nade mną skakali.

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak to umówie sie na jakieś małe oglądanko:) a co!! Steskniłam sie już za fasolką.

Ja też jeszcze nie słyszałam serduszka, tylko je widziałam, tez widok mi zupełnie wystarczy.

Tak mi się dłuży ten mój pierwszy dzień w pracy, ze zaraz oszaleje. Okrutnie chce mi sie spać. A niestety nie moge sobie zaliczyć drzemki, tak jak to miało miejsce cały zeszły tydzien.

Mąż i Żona od 31 maja
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam tylko na razie. Ale w piątek mam wizyte i już nie będzie to fasolka <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Upał:/ Zamówiłam na allegro ogromny parasol na taras, nie mogę się doczekać jak przyjdzie, bo póki co nie da się tam posiedzieć ani chwili. Zamówiłam też nowe, miękkie poduchy na huśtawkę, mam zamiar spędzić na niej całe lato:)
    o widzisz... pokaż jaki czy od kogo też musze zamówić bo tego własnie mi brakuje... :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Kurcze, tak Cię czytam i się Wam przyznam, że od początku rozważam prywatną klinikę - najbardziej się boję, że ktoś na mnie krzyknie albo potraktuje przedmiotowo, że odrze z godności (oczywiście poza zdrowiem dziecka). Bólu mniej, bardziej właśnie niemiłego, obcesowego zachowania. Wolę chyba zapłacić i żeby nade mną skakali.

Oj dokładnie tak. Dlatego możesz sobie pewnie wyobrazić moje zaskoczenie, jak umówiwszy się tutaj pierwszy raz do gina zobaczyłam uśmiechniętą panią dr, która wyszła po mnie z gabinetu, podała mi rękę i się przedstawiła, po czym zaprosiła do środka. Wcześniej oczywiście mega uprzejme panie pielęgniarki pytały, czy dobrze się czuję, czy potrzebuję czegoś do picia a jak pobierały krew to przepraszały, że boli, chociaż nic nie czułam. teraz jak jestem w ciąży, to czuję, że naprawdę się świetnie mną zajmują, szczególne jak dostaję ciepły (dosłownie nagrzany z piecyka) kocyk, kiedy zimno mi w gołe nogi..
    Na szczęście nie leżałam nigdy w szpitalu w PL, ale wiele moich bliskich tak i teksty z cyklu - "położyć się" , "rozłożyć nogi", "co tak się drze, już przecież rodziła" kierowane w stronę mojej mamy, kiedy rodziła mojego o 14 lat młodszego brata do dziś mi dzwonią w uszach.

Gosiak lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Cześc Justta, a co to za wizyta będzie?

Ja się cały czas zastanawiam ile razy w ciąży nalezy zrobić USG, tak aby nie zaszkodzić maluszkowi, a z drugiej strony nie zwariowac. Ja wizyte mam 25 lipca, ostani raz widziałam fasolkę ponad dwa tygodnie temu. Chodzi mi po głowie myśl żeby pojsc jeszcze na USG w międzyczasie.
    Ile razy już byłyście na badaniu? Ja już trzy razy :( i wciąż mi mało.

ja miałam usg miałam już 6 czy 7 razy, w czwartek mam kolejne, myślę, że jak będzie wszystko ok to pewnie w ok 12 tyg będę miała kolejne - ale ja tyle miałam ze względu na to co się dzieje, muszę być pod kontrolą - mój gin twierdzi, że samo usg jest bezpieczne bo ciepło wytwarzane jest minimalne, natomiast powiedział, że w życiu do 12 tyg ciąży nie włączy dopplera - bo to jest duża wiązka ciepła i udowodnione jest że nawet krótkie badanie podnosi temperaturę w macicy a to dla maluszka w 1 trymestrze jest mega niebezpiecznie - powiedział mi to przy wątpliwościach czy to co widzimy to serduszko..

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwczyny pomocy krwawie zywo czerwona krwia z skrzepami :(( Boze moj em jest w pracy do 16 jak przyjedzie pojedziemy na Ip prosze modlcie sie za nas

16udskjogri4r6n4.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, zaciskam kciuki, żeby wszystko było dobrze, jak masz jakiś progesteron w domu, to zaaplikuj większa dawkę i się połóż. Wiele może być przyczyn, nie tylko ta najgorsza. Ja bym chyba też nie czekała na męża, tylko taksa i na IP.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    dziwczyny pomocy krwawie zywo czerwona krwia z skrzepami :(( Boze moj em jest w pracy do 16 jak przyjedzie pojedziemy na Ip prosze modlcie sie za nas

Kochana, zaciskam kciuki, bierz taksówkę i nie czekaj!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelku bierz taxe i jedz na izbe!!! Trzymam kciuki by to krwawienie nie znaczylo nic powaznego :(

Gosiak ja tez w lux medzie do papinskiej chodze a jak to u ciebie z umawianiem sie do niej? Bo mi powiedziala ze trzeba tak jak ma wolny grafik a wiadomo jak z jej grafikiem jest, nie ardzo chce dodatkowe wizyty, moze dlatego mi tak powiedziala bo od poczatku mowilam jej ze jestem tez pod opieka dr sliwinskiego z gamety? Sama nie wiem:/ ale mimo ze w ramach lux med mam prowadzenie ciazy to z papinska jest dramat jesli o wizyty chodzi:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pedz do szpitala, nie czekaj na męża. Może to nic poważnego, ale lepiej nie ryzykuj.

Trzymam kciuki żeby było dobrze.

Mąż i Żona od 31 maja
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:

Gosiak ja tez w lux medzie do papinskiej chodze a jak to u ciebie z umawianiem sie do niej? Bo mi powiedziala ze trzeba tak jak ma wolny grafik a wiadomo jak z jej grafikiem jest, nie ardzo chce dodatkowe wizyty, moze dlatego mi tak powiedziala bo od poczatku mowilam jej ze jestem tez pod opieka dr sliwinskiego z gamety? Sama nie wiem:/ ale mimo ze w ramach lux med mam prowadzenie ciazy to z papinska jest dramat jesli o wizyty chodzi:/

Ja do niej chodzę od kilku lat i teraz jak jestem w ciąży, to ona stwierdziła, że z tymi terminami u niej wcale nie jest tak źle. Powiedziała mi jak się starałam, że jak tylko będę to mam przyjść przed 8-mą w dni, w które przyjmuje i mnie przyjmie. Jak już poszłam, to mi wyznaczyła termin na pierwsze USG, zleciła badania. Ona ma sporo terminów dodatkowych, w sensie, że ma pacjentki powiedzmy co 30 minut, ale wie która w ciąży i ile jej mniej więcej zajmie i dopisuje. Teraz mi powiedziała, że cały lipiec ma urlop, więc, żebym zarejestrowała się do któregoś z jej kolegów na wizytę, a później znowu do niej. I idę do Matkowskiego, bo koleżanka, która ma 10 miesięczną córeczkę ogromnie go chwaliła - ona chodziła w medicoverze, a w luxmedzie też przyjmuje.
    A jak pytałam Papińską czy może w takim razie mam przyjść prywatnie do niej, to powiedziała: a gdzie tam, ma Pani abonament, to trzeba z tego korzystać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku nie zwlekaj nawet sasiada popros, naprawde nie czekaj na meza

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ