X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie z cerą na razie ok. Słyszałam takie przesądy babcine, że jak się cera pogarsza, to będzie dziewczyna, bo zabiera urodę mamie. Ale to zapewne bzdura.

Sorki ze sie wtrace :) u mnie podczas calej ciazy wyskoczyly zaledwie 1 czy 2 pryszcze,cere mam gladka i nawilzona. Takiej jak teraz nigdy nie mialam-bedzie dziewczynka :) a przed ciaza czesto mi cos wyskakiwalo...a to na czole a to na brodzie :D

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Niedziela, godz. 6.30 a ja już z godzinę nie śpię.... A potem się dziwić, że w ciągu dnia muszę się zdrzemnąć bo ledwo na oczy widzę... Miłego dnia Wam życzę!

Dorka1979, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Witam! Niedziela, godz. 6.30 a ja już z godzinę nie śpię.... A potem się dziwić, że w ciągu dnia muszę się zdrzemnąć bo ledwo na oczy widzę... Miłego dnia Wam życzę!

Ja też nie śpię ;) 6:15 pobudka. Ale za to staram się kłaść koło 22, no i w ciągu dnia jakaś krótka drzemka po pracy też zwykle jest.
    Miłego dnia! :)

dora8201 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:

ja dziś pobiłam rekord :D
    5:20 a ja już wyspana :P fakt faktem że wcześnie poszłam spać, ale żeby o 5:20 już wstawać?! I to w niedziele?:P

dobrego dnia! :)

dora8201 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• cath Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie strasznie cera pogorszyła. :/ nigdy nie mialam idealnej ale teraz to wygladam okropnie. Te syfy są typowo hormonalne bo najwięcej jest na szyi :/ ehh bym poszla do kosmetyczki ale sie wstrzymam

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Mistrzyni szok jakiś z tymi cenami. Ja byłam dziś na fundusz i się wkurzyłam, bo nie dostałam skierowania na badania.... zapytał nie skąd mam pewność, że jeste, w ciąży ... no żesz kurrrba. Więc mu powiedziałam, że byłam u gin. prywatnie bo zaniepokoił mnie ból brzucha nieustający i był dopiero pęcherzyk. Więc z racji tego, że byłam na początku prywatnie, on mi nie da skierowania .... chyba, że przyjdę do niego prywatnie, to wtedy za część zapłacę inne da na fundusz. Co za skur.... masakra jakaś. I nie wiem już gdzie iść. A za badania pytałam w laboratorium w sumie 310 zł.
    Z dzisiejszej wizyty jedyny plus jest tego, że widziałam maleństwo, serduszko bije, ma już 2,42 cm długości i zakochałam się <3
    out.php?i=834841_dscf1603-1.jpg
    Mistrzyni zazdroszczę apetytu ja ostatnio jedynie chrupki kukurydziane i owoce jem. Dziś wyjątkowo pstrąga z frytkami i sórówką zjadłam. Od wszystkiego mnie odrzuca, z M. zrobiliśmy grilla i ciągało mnie na wymioty od samego zapachu :( oby jutro na weselu apetyt mi dopisał.
    Co za dupek z tego lekarza, jak tak można! Idziesz do niego na NFZ to niech łachy nie robi i daje skierowania na badania. Każdy tylko chce zwąchać od kogo może wyciągnąć $, a przecież ciężarna zapłaci każdą sumę, żeby tylko być spokojna o zdrowie maleństwa. Na takich wykorzystywaczy słów brak, ale niestety jest ich na pęczki. Poszukaj koniecznie jakiegoś innego lekarza.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie z cerą na razie ok. Słyszałam takie przesądy babcine, że jak się cera pogarsza, to będzie dziewczyna, bo zabiera urodę mamie. Ale to zapewne bzdura.

Vel - ja basenu nie lubię, chlorowana woda mnie wkurza, w soczewkach musiałabym pływać, a jak się trochę wody chlorowanej dostanie do oka z soczewką, to nic miłego.

Słoneczna - Ty weź się już nie zamartwiaj, wszystkie tu trzymamy kciuki i musi być dobrze!

ja też nie lubie pływać ;) nienawidze zimnych basenów, od liceum gdzie basen byl obowiazkowy mam traume i nie lubie :P lekarz ogolnie mowil mi ze to najbezpieczniejsze w ciazy

Gosiak a Ty chodzisz prywatnie do lekarza ?

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Atakasobiejedna, No i tu też się z koleżanką utożsamiam, nie mogę ni jak doprowadzić tej twarzy do porządku ! Ja miałam bezproblemową a teraz, jak tylko coś znika to się nowe pojawia. Mam nadzieję że to tylko chwilowe
    Witam w ten niedzielny poranek :) Ja jak narazie cieszę się bezpryszczową buzią, ale kolezanki bardziej zaawansowane też mnie ostrzegały przed diodami. Podobno mialy z tym problem do max. 9 tygodnia, wiec już bliżej jak dalej... ;) Odnośnie kichania - też zastanawiałam się od czego to może być. Wpisałam, więc do dr google tekst "kichanie" a tam podpowiedź: 1. kichanie alergiczne; 2. kichanie w ciąży. Myślę sobie "to chyba jakiś żart". Ale poczytalam o tych teoriach i w zasadzie ma ona ręce i nogi. Z resztą piję teraz więcej, śluz w takiej ilości, jakbym na okrągło chciała męża wychędożyć, więc pewnie w przewodach nosowych też jest wzmożona produkcja wydzielin. :)

relgj44jl1yjpwpb.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Co za dupek z tego lekarza, jak tak można! Idziesz do niego na NFZ to niech łachy nie robi i daje skierowania na badania. Każdy tylko chce zwąchać od kogo może wyciągnąć $, a przecież ciężarna zapłaci każdą sumę, żeby tylko być spokojna o zdrowie maleństwa. Na takich wykorzystywaczy słów brak, ale niestety jest ich na pęczki. Poszukaj koniecznie jakiegoś innego lekarza.
    właśnie ja miała odnieść się do tego ale umknęło mi - ja bym na tego lekarza złożyła skargę do przychodni w której przyjmuje, oddziału miejscowego NFZ i pewnie i do rady lekarskiej.... a na pewno zainteresowałabym tą sprawą jakąś lokalną prasę lub tv.... nie mogą takie rzeczy uchodzić im płazem bo potem takie rzeczy się dzieją... to jest dla mnie wymuszanie korzyści majątkowych i tyle...

i dzieją się takie rzeczy bo zawsze i każdy tak robi, pacjentom się to nie podoba ale nic z tym nie robią bo myślą, że tak ma być, boją się, cokolwiek a te cwaniaki utwierdzają się, że tak jest ok...

tak jak w moim szpitalu (słynnym włocławskim od bliźniaków) - wiecie czemu stało się z nimi tak jak się stało? bo pani gin. miała swojej pacjentce zrobić cc ale, pech chciał, że w ten sam dzień zmarła jej bodajże matka więc ona wyszła... a w naszym szpitalu było tak, że pacjentów danego lekarza żaden inny lekarz nie tknie - nie zainteresuje się, nie zrobi nic z nim bo to jest pacjent "lekarza x" - do niego chodzi, jemu płaci to niech on się nią zajmuje - i dlatego tej biednej kobiecie nikt nie zrobił cc wtedy kiedy trzeba było! i dlaczego? bo tak było przez lata! i póki się nic nie stało to trwało to tak i już....
    ja jestem za tym, że trzeba tępić takie rzeczy bo się rozplenia i dopiero będzie...

Dorka1979 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i bardzo się cieszę, że nie jestem sama w te bardzo wczesne poranki :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Gosiak a Ty chodzisz prywatnie do lekarza ?

Tak, chodzę do luxmedu, bo tam mam abonament i właściwie wszystkie badania do tej pory miałam za free robione, a trochę tego już było.
    Z racji wieku nawet USG prenatalne mam darmowe.
    A co do basenu, to zmuszać się nie będę bo jak mama w ciąży jest zadowolona to i dziecko :)
    Od lat lubię jogę i będę sobie na jogę chodzić niedługo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj zrobiłam sałatkę warzywną. Matko, jaka ona dobra, nigdy mi tak nie smakowała, mogłabym jeść i jeść ;D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam, że w nocy spać nie mogę. Budzę się przeważnie o 2 i do 4-5 kręcę się z boku na bok, tyle, że potem jakoś jeszcze zasypiam i do 7-8 (jak młody pozwoli) przymknę oczy.

Dora - co do skargi to zgadzam się w 100%! Póki sami pacjenci zgadzają się z takim stanem rzeczy to nic się nie zmieni, a lekarze pozostaną bezkarni.

Mój poprzedni lekarz (z pierwszej ciąży) też dostał po dupie dopiero jak po porodzie zmarła jego pacjentka, dostała krwotoku. Nazywają go "doktor natura", bo za wszelką cenę każe rodzić naturalnie. Sama przez to przeszłam i mimo zatrucia ciążowego i braku rozpoczęcia akcji porodowej - dał oksytocynę i kazał rodzić. Męczyłam się 2 dni - poprzedni dzień z cewnikiem do szyjki macicy bo rozwarcie zerowe, a następnego dnia od 9 do 19 na porodówce ze skurczami. Mam taką traumę po porodzie, że sorry - następna będzie cesarka. Nie będę tu pisać o szczegółach porodu, bo nie chcę przestraszyć żadnej dziewczyny, szczególnie, że w większości przypadków poród trwa 2 godz i bez komplikacji,a w moim przypadku należało zrobić cesarkę i tyle. Lekarza oczywiście odsunęli od przyjmowania porodów, przyjmuje tylko w przychodni i prywatnie, a ja mam innego gina, który przynajmniej podchodzi do pacjenta jak do człowieka.

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jeszcze jeden myk dla dziewczyn, które chodzą prywatnie do lekarza w przychodni typu luxmed. Jeśli miesięcznie wydajecie więcej niż 150zł (a często przy problemowej ciąży tak jest -co miesiąc- wizyta stówka, usg stówka i jeszcze badania krwi i moczu z 5 dyszek) to moja szwagierka założyła bezpłatne konto w mbanku z pakietem medycznym. Za pakiet płaciła właśnie albo 120 albo 140zł/miesięcznie (dokładnie nie pamiętam) ale większość lekarzy i badań jest już w tym pakiecie. Na pewno są te ciążowe, które nas interesują.

Madlene lubi tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    To ja mam jeszcze jeden myk dla dziewczyn, które chodzą prywatnie do lekarza w przychodni typu luxmed. Jeśli miesięcznie wydajecie więcej niż 150zł (a często przy problemowej ciąży tak jest -co miesiąc- wizyta stówka, usg stówka i jeszcze badania krwi i moczu z 5 dyszek) to moja szwagierka założyła bezpłatne konto w mbanku z pakietem medycznym. Za pakiet płaciła właśnie albo 120 albo 140zł/miesięcznie (dokładnie nie pamiętam) ale większość lekarzy i badań jest już w tym pakiecie. Na pewno są te ciążowe, które nas interesują.

Fajna opcja, faktycznie.
    Ja za luxmed nic nie płacę, mam abonament z pracy, więc korzystam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) u nas piękna pogoda czas wybrać się nad jezioro ;-)

A co do cery to wyszły mi chrosty i jem słodkie.. Czyżby dziewczynka ;-)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Wami dziewczyny, na tego lekarza Sary nalezaloby skarge napisac. Tylko ze to niestety jest zawsze slowo przeciwko slowu, a lekarze trzymaja sie razem i mogla by pozniej miec problemy zeby znalezc innego lekarza, taka jest rzeczywistosc :/

A przypomnialo mi sie ze mam zeskanowane zdjecie z usg z ostatniej wizyty, troche nieaktualne, bo wizyta byla 25. czerwca, ale co tam :)
    f287bedc3844aeafm.jpg

sebza, Topola, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, angelstw, Sewerynka lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, jakbym widziała swojego potomka :)

Gosiak, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zdjęcie Atakasobiejedna. Wygląda całkiem jak mały człowieczek.

Mnie bierze mega zmęczenie. Nie mam na nic ani ochoty ani siły. Gdyby nie głód to nawet gotować by mi się nie chciało.

Zamówiłam sobie ten adapter do pasów bo jednak bardzo mi niewygodnie w aucie. Sciskają mnie na brzuchu i ciągle je poprawiam, aż mnie już to irytuje. Więc zobaczymy jak będzie, jak wypróbuję to Wam dam znać.

Też kicham często. Nie wiedziałam, że to może być ciążowa przypadłość i się martwiłam że może jakieś przeziębienie mnie bierze.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Zamówiłam sobie ten adapter do pasów bo jednak bardzo mi niewygodnie w aucie. Sciskają mnie na brzuchu i ciągle je poprawiam, aż mnie już to irytuje. Więc zobaczymy jak będzie, jak wypróbuję to Wam dam znać.

O, dzięki, po przeczytaniu Twojego posta poszperałam w necie i też sobie chyba zamówię. Co prawda na razie mi jeszcze wygodnie, ale niedługo pewnie przestanie. A jakiej firmy adapter zamówiłaś? Daj znać jak wypróbujesz.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ