X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś super :)

Penelope czekamyyy

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Dawno nie odzywała się też Asia, nie pamiętam dokładnie nicku, ale ta, której dzidziuś tak długo nie chce się ujawnić. Odezwij się :)

Jestem Jestem! Fakt dziś Was zaniedbalam i nie odzywalam się ;) przepraszam ;)
    U mnie ok, maluch figluje także wszystko gra ;)

Katiś, Penelope trzymam kciuki, dajcie znaczenie co i jak ;)

Justta bardzo mi przykro, (*) światełko dla Igusi..

Pytalyscie czy prac te tanie rożki- oczywiście! Ja myślałam że jak tani to się rozpadnie w pralce, otóż nie - bardzo dobrze je zniósł ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś no to dobrze, że z Tobą i Polą wszystko jest ok! Oby same takie informacje królowały u nas na forum.

Dziewczyny co do Szwagra i jego wybranki... Na co sobie pozwala to ma. Jakby się postawił i wyraził własne zdanie na ten temat otwarcie na forum rodziny to pewnie nie musiałabym być teraz w kropce, ani cała reszta rodziny nie zaprzątałaby sobie głowy. Dla mnie jego podejście też jest dziwne, bo on nie potrafi wprost powiedzieć np. że idzie do niej tylko kłamie wszystkich dookoła - a to idzie z kolegą, a to jedzie gdzieś tam... a tak serio ląduje u niej. Może to drobne kłamstwa, ale na samą myśl, że mogłoby mu się coś stać, a (odpukać!!!) wszyscy myślą, że on jest gdzie indziej... przechodzą mnie ciarki. Dorosły chłop, a takie zagrywki.

Na weselu też co powiedział pod dobrym wpływem alkoholu mnie rozbroiło... Mojemu ojcu wyznał, że to on znał mnie wcześniej niż mój mąż i to on miał siedzieć na krześle obok mnie! A mojej mamie cały czas truł tyłek czy może mówić do niej "Pani Teściowo" - wszyscy umierali ze śmiechu.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja również do panikar nie należę, ale stracha miałam i w sumie dobrze, że pojechaliśmy. Lepiej dmuchać na zimne.
    Penelope trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię!

Januszkowa, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia zmieniłaś avatarka? Chyba dlatego myślałam, że dawno Cię nie było. Bo jest jeszcze jedna Asia, myślałam, że Ty to ona :D

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    No i pojechałam. Stawianie macicy nie przechodziło, więc pojechaliśmy na IP.
    Ktg nie pokazało ani jednego skurcz( a podczas tego badania czułam jak 2 razy stwardniała) za to Pola kopała, że ogłuchnąć można było :D Skurcze macicy nie były porodowe, tylko te przygotowujące macicę do porodu. Potem badanie. Szyjka długa zamknięta! Na usg również z córcią wszystko dobrze. UFF !!!
    Aa i Pola ułożona główką w dół :)
    Kamień z serca. Nie żałuję, że pojechaliśmy!
    kochana a może mała się obracała i stąd te objawy?:)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia masz zupełną rację. Mógł się postawić...ale widocznie za młody jeszcze. Cholerka wie co tam w ich głowach siedzi. Ja twierdzę, że każdy ma prawo żyć jak chce dopóki...nie krzywdzi innych

angelcia lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    kochana a może mała się obracała i stąd te objawy?:)

Nie, raczej to nie to, bo ja czuję jak sie obraca, ale ważne, że wszystko OK !

Januszkowa lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś uffff! cieszę się ogromnie, że wszystko dobrze!!!

Zamówiliśmy wózek i potrzebne akcesoria. Powinni dostarczyć w ciągu tygodnia <3 :):):)

megg, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, dobrze, że pojechaliście! Cieszę się, że wszystko ok :*
    Ja nigdy nie miałam tego stawiania się, więc nie wiedziałam jak pomóc. Czym to się objawia?

Angelciu, podziwiam. Ja jestem raczej osobą, która stara się szybko rozwiązywać konflikty, jeśli mi na tym zależy, więc nie wiem czy bym potrafiła być tak twarda jak Ty ;)

A co do dziewczyny Twojego szwagra - to może ona po prostu nie chce kwasu i dlatego nie przyszła? To 35 letnia kobieta, więc raczej nie ma fiu bździu w głowie i po prostu nie chce iść tam, gdzie wie, że jej nie chcą.
    Ale szwagier mógłby się obrazić, że dostał zaproszenie bez niej, a tak jak mówię - może sie okazać, że babeczka nie jest taka zła ;)

Idę suszyć głowę i się ogólnie ogarniać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 20:12

angelcia lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nagle twardnieje brzuch, robi sie jak skała i czuć taki dyskomfort. Ja to tak odczuwałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash jaki ten wóziu w końcu? Bo ja już sklerotyczka..

Sue ja poczekam! Może mi Bóg jakoś tą cierpliwość sensownie wynagrodzi.

Co do tej kobiety niby powinna mieć równo pod sufitem, ale patrząc na ich facebookowe komentarze i inne to stwierdzam, że nie jest tak do konca :D Ale przeciez kazdy ma swoj styl bycia.. Swoj swego przyciagnal i tyle :P

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue nagle twardnieje brzuch, robi sie jak skała i czuć taki dyskomfort. Ja to tak odczuwałam.

Kurcze, to może to, co ja myślę, że jest jakimś wzdęciem to to? Cholera nie wiem, ja mam czasami wrażenie, że brzuch mi tak "ciąży" (ciekawy dobór słów), że muszę go ręką przytrzymać, bo mam wrażenie, że mi odpadnie. Nie potrafię tego lepiej opisać.
    We wtorek mam wizytę, to powiem o tym ginowi.

a Ty jesteś w domu? Nie zostawili Cię na obserwacji?

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Katis ja takie twardnienia zgłaszałam swojemu ginowi i dlatego przepisał mi luteinę. Od kiedy ją biorę to twardnienia ustały

3523x2t.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ash jaki ten wóziu w końcu? Bo ja już sklerotyczka..

Mutsy Evo Urban Nomad Dark Grey :)

angelcia, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja też miewam wtedy taki ciążący brzuch i fakt jest takie wrażenie jakby miał się zaraz urwać. Nie zostawili, chcieli zostawić jakby szyjka była skrócona, a że nie była i skurcze nie pisały się na ktg to mogłam jechać do domu.

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Atakasobiejedna mnie tez brzuch swedzi, ale wedlug mnie to normalne. Brzuch rosnie, skora sie rozciaga, a perfekcyjnego nawilzenia na pewno nie osiagne, pomimo smarowania rano i wieczorem (poza tym mam bardzo twarda wode w kranie). Poza tym do cholestazy to chyba potrzeba wiecej symptomow niz tylko swedzacy brzuch...

Mi też się wydawało to normalne, dlatego wspomniałam o tym lekarzowi mimochodem, mówiłam że nie drapie się do krwi, że czasem swędzi a nie cały czas.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań prenatalnych to wszystko w porządku, mały jest główka w dół, waży 1500 g, narządy, przepływy i łożysko, wszystko ładnie wygląda :)

Lara 82, megg, Gosiak, angelcia, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue ja też miewam wtedy taki ciążący brzuch i fakt jest takie wrażenie jakby miał się zaraz urwać. Nie zostawili, chcieli zostawić jakby szyjka była skrócona, a że nie była i skurcze nie pisały się na ktg to mogłam jechać do domu.

No to mnie się to zdarza, ale rzadko, kilka razy w ciągu dnia, czasami nawet rzadziej. Ale powiem o tym ginowi we wtorek i tak!
    Dobrze, że w domu jesteś :)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam takie twardnienie brzucha ze przejsc kawalka nie moglam. Przeszlo jak zaczelam luteine brac. 3 tygodnie wspanialego i spokojnego zycia bez bolu :-)

LadyMK lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ