X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moj syn jest wodnik. Czasem jestem zalamana :-/ hehe bo ja jestem panna i troszke mamy problemow. A ja tez sie troszke i teresowalam numerologia :-) fajne to jest

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodniki są bardzo niezależne. Trzeba się nauczyć szanować tę niezależność i pozwalać na posiadanie "swojego świata". Przynajmniej mój P. taki jest. Nie jest też jakiś wylewny, więc jakbym chciała faceta skłonnego do romantycznych porywów, to nie ten adres :)
    Na szczęście w tej kwestii się zgadzamy, więc jest nam dobrze.

Asiu, to będziesz miała nieźle - dwoje dzieci i dwoje Wodników ;) Ale już masz szkołę z pierwszym, więc jakby co - wiadomo do kogo uderzyć po radę ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue masz racje :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana nie miałam ani internetu ani tel. stacjonarnego, zwariuję z tą netią:/

Dziewczyny dzisiaj w Pytaniu na Śniadanie była instruktorka masażu Shantala. Bardzo mnie to zainteresowało. Była mama z dzidziusiem, pokazywała jak masować, mówiła, że dzięki masażom uniknęli kolek i mały przesypia całe noce, jest zrelaksowany. Podaje adres strony gdzie można o tym poczytać.
    http://www.shantala.pl/baby/

Mówiłam dzisiaj mojej mamie, że dziewczyny z forum już mają łóżeczka i wietrzą z farby, kazała NATYCHMIAST ZAMÓWIĆ :) (skoro dziewczyny już mają ;) )

Na obiad zrobiłam zapiekankę z makaronu, brokuła i kurczaka. Kupiłam pierwszy raz serowy sos z torebki, wyszło pyszne. Wiem, wiem, chemia, ale raz może nie zaszkodzi :)

Angelciu u mnie chrzciny będą na około 40 osób, mamy dużą rodzinę, u mojego męża jego rodzeństwo i ich dzieci to już 13 osób. Ja zapraszam wszystkie moje kuzynki, bo one nas zapraszały na chrzciny więc uzbiera się dużo osób. Mimo, że mamy duży dom zrobimy przyjęcie na pewno w restauracji. Będzie obiad, zimna płyta, ciasta, tort i może jeszcze jedno danie na ciepło później. Na bogato musi być :) Mój tata już zbiera kolekcję whisky :) Koszt to ponad 4 tys. pewnie, ale zawsze się zwracało u mojej siostry czy kuzynek :) Takie przyjęcia to zawsze też okazja do spotkanie się w dużym rodzinnym gronie.
    A brat męża może sie obrazić jak nie zaprosicie jego dziewczyny.

Penelope, Lara 82, słoneczna 85, angelcia, megg, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, w mojej szkole rodzenia też są kursy tego masażu właśnie. Są też kursy udzielania pierwszej pomocy pediatrycznej. Nawet jeśli są płatne, to i tak się wybiorę. Czas mam, pieniądze też :P

Idę dziś z P. na urodziny jego kolegi. Próbowałam ogarnąć w co się ubrać. Masakra - we wszystkim wyglądam jak szambowóz. Zjadłam dziś śniadanie, zupę, banana i mandarynkę, a zaraz pęknę!
    Ratuję się własnie rumiankiem, może się trochę porozciągam to mi przejdzie. Chociaż z drugiej strony, wolę wzdęcia i niestrawność, niż inne ciążowe problemy.

I popatrzę na szafę, może mnie olśni :P

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty u gina... Szyjka się skróciła z 37mm na 32mm, bo łożysko cały czas na nią napiera :( Gin pobrał wymaz i jak będzie czysto to na następnej wizycie będę miała założony Pessar. Jak usłyszałam te 32mm to myślałam że nie tak źle, ale chyba przez to łożysko nisko schodzące trzeba założyć. Do czasu wizyty mam leżeć plackiem, tylko wstawać do toalety i na jedzenie. Jeszcze dzisiaj czekają mnie badania prenatalne, mam nadzieję że mój mały przynajmniej zdrowo rośnie...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa straszna tragedia- to straszne i niesprawiedliwe.

no ale to trzeba chyba byc podlaczonym do ktg i czekac zeby uniknac tragedii ale wiadomo ze sie tak nie da.
    ;(

a ja znowu spalam- dzis tylko lezalam i nic wiecej. juz mialam 2 drzemki!

no i jade na skzole rodzenia na 19,30.

ciekawe co tam bedzie:) ciekawe jak moj maz sie zachowa?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie moge w to uwierzyc ze tak piszesz o sobie. Naprawde masz super maly brzuszek. A jaka wspaniala zawartosc.
    To moje fotki pierwsza z teraz a druga 10tc. Po mnie bylo widac odrazu.

http://www.iv.pl/images/62423242391006455654_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/50916042922238027714_thumb.jpg

Lara 82, Patrycja20, Bietka, angelcia, megg, LadyMK, Angélique89, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, kasia_1988 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Wróciłam z wizyty u gina... Szyjka się skróciła z 37mm na 32mm, bo łożysko cały czas na nią napiera :( Gin pobrał wymaz i jak będzie czysto to na następnej wizycie będę miała założony Pessar. Jak usłyszałam te 32mm to myślałam że nie tak źle, ale chyba przez to łożysko nisko schodzące trzeba założyć. Do czasu wizyty mam leżeć plackiem, tylko wstawać do toalety i na jedzenie. Jeszcze dzisiaj czekają mnie badania prenatalne, mam nadzieję że mój mały przynajmniej zdrowo rośnie...

no u mnie z 37 na 29,2mm

chyba juz beda sie skracac- ja mam wizyte we wt.
    a Ty kiedy idziesz? i czy pessary ma w gabinecie? nic mi nie mowil na ten temat? ciekawe co bedzie jak bedzie krotsza? kaze mi jezdzic po aptekach czy jak?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 17:32

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem Wodnikiem i potwierdzam niezależność, a nasza kruszynka może być już koziorożcem, no może wytrzymamy do wodnika okaże się.

Dziewczyny trzymam kciuki za szyjki, zeby wytrzymały ilę się da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 17:40

Gosiak lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w przyszly wtorek. Ciekawe ile moja szyjka ma mm. Ostatnio miala 5.54 chyba :)
    Czekam na maila z wynikami mojej glukozy, nie powiem mam stresa czy nie dołącze do grona słodziaków :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 8 grudnia, pewnie dlatego ze musi być najpierw wynik z wymazu, jak jest infekcja to nie można założyć pessara, trzeba najpierw wyleczyć. Gin mówił ze albo mogę dostać receptę, ale przecież nie będę po aptekach biegać, albo on zamówi, kosztuje 160 zł, więc poprosiłam żeby on zamówił.

Aha, a jak go zapytałam czy to normalne że mnie brzuch swędzi, to zrobił oczy jak 5 zł i zapytał od kiedy i przepisał komplet badań żeby wykluczyć cholestaze. Pytał tez czy się smaruje i czym, bo brzuch powinien być cały czas natluszczony.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna mnie tez brzuch swedzi, ale wedlug mnie to normalne. Brzuch rosnie, skora sie rozciaga, a perfekcyjnego nawilzenia na pewno nie osiagne, pomimo smarowania rano i wieczorem (poza tym mam bardzo twarda wode w kranie). Poza tym do cholestazy to chyba potrzeba wiecej symptomow niz tylko swedzacy brzuch...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 18:03

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, wiem:) zawartość jest najcudowniejsza na świecie:)
    Po prostu mam jakiś kryzys od wczoraj i stąd moje marudzenie:)
    A Twój brzuszek też jest bardzo malutki!!

Wlaczylam sobie koncert Beyonce na poprawę humoru:)

Atakasobiejedna, lez i odpoczywaj!! Co my mamy z tymi szyjkami. Ciekawe ile ma moja...
    Bo ja się w ogóle nie oszczędzam, chyba muszę zacząć na siebie bardziej uwazac!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 18:04

AsiaSzw lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski super nie mam cukrzycy, ale mam za to bakterie w moczu, komorki drozdzy, leuocyty i nablonki plaskie :/ co teraz? wizyta dopiero za tydzien, martwić się czy co?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja na takie wyniki moczu dostałam urosept 2x2 przez 5 dni i po tej kuracji wyniki miałam super

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja tam zostaje w tej sprawie powiedzmy bezstronna. Napisałam powiedzmy dlatego, że stać go na kogoś innego, na prawdę. Wszyscy żyją myślą, że się otrząśnie z tego amoku, a ta kobieta to tylko przygoda. Jak to jego matka sugeruje - zabyłsnęła tylko w łóżku i dlatego z nią siedzi. Po części obwiniają tez siostrę matki, bo ona taka latawica, ugania się za młodszymi i jak on był w Niemczech u niej to pewnie nawkładała mu do łeba - a, że to głupie, bez doświadczenia chłopczysko to łyknęło :) Jednak każdy jest kowalem własnego losu i zrobi co chce, nikt za nikogo życia nie przezyje.

Co do mojego małżonka to dalej mamy wojnę w powietrzu, jakoś mi to zwisa. Uśmiałam się, bo wczoraj dzwonił do mojej mamy żeby się dowiedzieć co mi kupić na mikołaja! :/ Komedia straszna, ja nic od niego nie potrzebuję, bo prezentami mnie nie "zdobędzie". Kuźwa na urodziny nic mi nie kupił, a na Mikołaja mu się przypomniało, duże dziecko ;) Poza tym w tyłku ma rozum tyle wydatków przed "Nami" a on zajmuje się bzdetami nie myśląc o tym czy będzie za co zapłącić rachunki, zrobić święta, ubrać/wyposażyć w dalszym ciągu Adę lub Psa... :)

Penelope no widzisz :/ Widocznie moi teściowie nie potrafią się pogodzić z tym, że ich synalek już ma tyle lat ile ma i ma prawo wyboru. Najwidoczniej taki wpływ na nim wywierają, że "Babcia" nie przyjdzie na chrzciny, no i ciul niech nie przychodzi, nie potrzebna nikomu - tyle babć przecież będzie!

Asiu super masz piłeczkę! :) Co do wyników nie pomogę :(

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej przestraszyłam sie troche nie powiem

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu Uroseptu to bym się bała brać bez wskazań lekarza, ale zawsze możesz w aptece kupić żurawit to wyciąg z żurawiny i on Ci nie zaszkodzi. Ja jak miałam, nieliczne bakterie w moczu brałam 2x1 tabl i mi przeszło :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub jak się boisz tabletek kup taki prawie 100% sok z żurawiny i pij sobie soczki codziennie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ