X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Też chcę tą Żyrafkę Sophie, Gosiak a jaka przytylankę o zapachu mamy?
    http://allegro.pl/przytulanka-cuski-original-fioletowa-warszawa-i4769635956.html

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Podobno dziewczyny ze względu na obawy ze "coś" im się przytrafi podczas porodu, glodza się i zapominają o piciu. A przed trafieniem na salę trzeba się najeść po kokardke ;-)
    dla mnie osobiście to były bardzo ważne informacje, może jeszcze któraś z Was planuje rodzić naturalnie, i będzie pamiętać - zero stresu, wypoczynek, sen, pozytywne nastawienie, i duzo pysznego jedzenia i picia, nawet jak nie mamy ochoty, czy wymiotujemy.

A po sutym posilku kupa w trakcie porodu :-)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 28 :]

Gosiak, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

wróciłam już w końcu od endo. Mąż skorzystał z okazji i zabrał mnie jeszcze do banku, bo nic nie możemy załatwić przez to moje leżakowanie.
    Zjadłam obiad i jestem zmęczona, jakbym rowy przekopała. Obejrzałam z wiercącym się Kubusiem odcinek "przyjaciółek" i chyba się zdrzemnę, bo same oczy mi się zamykają.

Gosiak, gratuluję ślubu :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ty jestes widze " szperacz pospolity " :-) fajna ta przytulanka. Kurna tylko czemu to tyle kosztuje. :-/

Zabijesz mnie ale prosze jeszcze raz o linka do oleju kokosowego :( przepraszam zapomnialam zakladki ustawic. Wstyd mi :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Ty jestes mikroskopijna! :O

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak ty jestes widze " szperacz pospolity " :-) fajna ta przytulanka. Kurna tylko czemu to tyle kosztuje. :-/

Zabijesz mnie ale prosze jeszcze raz o linka do oleju kokosowego :( przepraszam zapomnialam zakladki ustawic. Wstyd mi :-/
    No są drogie te zabawki, to fakt, z drugiej strony ja nie będę kupować wielu zabawek, a te wydają się i sensowne i z nietoksycznych materiałów i spełniające odpowiednie dla maluszka funkcje, więc w nie zainwestuję.
    Link do oleju: http://allegro.pl/bio-olej-kokosowy-extra-virgin-400ml-bio-planete-i4838936300.html

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No właśnie chcemy samych świadków. My mamy wspólny kredyt od 7 lat i nie było nam do tego potrzebne małżeństwo :)
    Ale fakt, rodzice będą wniebowzięci, że w końcu będziemy małżeństwem, nie raz nie dwa o tym wspominali. A teraz to już w ogóle, dzieci itp...

Gosiak ja miałam cywilny we wrześniu i powiem Ci, że niby luz itp, śmialiśmy się przed...non stop. A jak nadszedł czas na przysięgę...to jednak jąkanie się pojawiło :i ta świadomość: cholera! to już nie jestem panienką!

Ogólnie planowaliśmy szybki cywilny, rodzice, rodzeństwo i tyle. A wyszło tak, że... jednak imprezka w domu na 13 osób, do Urzędu na Ślub zaprosiliśmy znajomych też. Było super :)
    A teraz już mamy salę na wesele zaklepaną... a niby nie chcieliśmy nic hucznego. Oczywiście w remizie mieli być dziadkowie, rodzice i chrzestni... I tak wyszło, że nasze malutkie przyjęcie z początkowego założenia, że na max 25osob, wyszło obecnie na 70osób :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:12

Gosiak lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamusie, niech wszystko będzie OK i szybko wychodźcie.

Trzymam również kciuki za wizytujące :-)

Agnieszka jeszcze raz dzięki :-) zobaczymy jak to będzie z tym stresem :-) Ciężko mi uwierzyć, że będę zrelaksowana no ale będę się starać :-)

Sue Ty w ogóle nie masz brzucha ojej :-)

Justta przykro mi, widzę, ze Ty też doświadczona przez los :-( choć strata w takim tyg. ciąży to prawdziwa tragedia :-( Przepraszam z góry ale nie daje mi to spokoju, co się stało? Nie chcesz nie pisz!
    Iguś czuwa nad Wami na pewno.
    Aha podoba mi się bardzo imię Nina (mam tak na drugie :-) )

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak gratuluje decyzji :-)
    Ja byłam z moim mężem 10 lat zanim się pobraliśmy i mieszkaliśmy razem i niby nic to nie zmienia, a jednak coś. Jest inaczej, bardziej czuję, że jesteśmy rodziną :-) Nie wiem ciężko to wytłumaczyć ale ja widzę różnicę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:29

Gosiak, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja chciałabym Was zapytać o bardziej odległą rzecz - chrzciny.

Kogo będziecie zapraszać (odnieście się również do mojej wątpliwości - skoro mój szwagier niby ma laskę, szkoda, że starszą o 12 lat, ale kij z tym. Nikt jej nie akceptuje, nikt jej nie zna.. Zaprosilibyście z osobą towarzyszącą czy samego? Bo na chłopski rozum to przyjęcie dziecka i rodzinne więc po co jakaś lafirynda, której nikt nie lubi, a poza tym to nie wesele żeby sobie brać kogoś do towarzystwa)?
    Dużo osób Wam wychodzi tak +/-?
    Zakładacie posiadówkę w domu czy w lokalu?
    Robicie sam obiad czy całe przyjęcie (obiad, ciasta, sałatki, drugi ciepły posiłek etc)?
    No i kluczowa rzecz - będzie alkohol?
    Budżet - jakiś limit?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:22

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślimy o ślubie cywilnym w konsulacie, zanim mały się narodzi. Tylko w towarzystwie świadków. Niestety czas ucieka a nigdy jakoś nie ma czasu na podjechanie i podpytanie się czegokolwiek. Chciałabym zdążyć przed porodem ale to chyba wątpliwe już teraz. Po prawie 10 latach związku by już chyba wypadało ;-)
    Tutaj pary bez ślubu ale żyjące jak małżeństwa traktuje się prawie jak małżeństwa. Ojciec jednak musi uznać dziecko przed porodem w merostwie bez z względu na to czy żyjemy bez ślubu czy jesteśmy małżeństwem.
    Wolałabym jednak, żebyśmy byli prawnie "związani" zanim dziecko przyjdzie na świat.
    Chyba nabrałam motywacji przez Gosiak ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu chrzciny to zbyt daleka przyszłość i nawet ja akurat na razie nie będę się nad tym zastanawiać. Co do osób towarzyszących to przepraszam za szczerość, ale Wy nie musicie lubić dziewczyny szwagra, ważne, że on ją lubi. Jeśli jest osobą pełnoletnią i jest z kimś w związku oficjalnym nie wypada zapraszać samemu :-)
    Ja bym się obraziła i nie przyszła jeśli by mnie ktoś samą zaprosił. Chrzciny są również ważną imprezą :-)

angelcia, Sue, Asiaa1201, LadyMK lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra teraz ja potrzebuje porady. Wczoraj pobolewało mnie podbrzusze, trwało może 7 min i przeszło. Dziś od rana stawia mi sie macica i czuję taki dyskomfort. Nie jest to ból jak na okres, chociaż coś podobnego. Nie mam plamień, mała rusza się jak zwykle. Bolą, nie raczej rwą mnie lędzwie. Wzięłam magnez. Powiedzcie kiedy mam się niepokoić?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej Wam,

Justta przykro mi, widzę, ze Ty też doświadczona przez los :-( choć strata w takim tyg. ciąży to prawdziwa tragedia :-( Przepraszam z góry ale nie daje mi to spokoju, co się stało? Nie chcesz nie pisz!
    Iguś czuwa nad Wami na pewno.
    Aha podoba mi się bardzo imię Nina (mam tak na drugie :-) )

Odkleiło mi się całkowicie łożysko w 37 tc i nic się już nie dało zrobić, żadnych cech odklejenia nie było wcześniej, zero krwawienia przy odklejeniu, miałam krwotok wewnętrzny, cudem mnie uratowali, jej już nie zdążyli, a ciąża przebiegała książkowo, wszystko super było, no i moja córeczka była całkowicie zdrowa, już się nie dowiem dlaczego się odkleiło i nic na to nie mogłam poradzić, takie życie, ale wiem, że Igusia jest z nami i teraz czuwa, będzie dobrze

Nina piękne imię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:31

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny, a ja chciałabym Was zapytać o bardziej odległą rzecz - chrzciny.

Kogo będziecie zapraszać (odnieście się również do mojej wątpliwości - skoro mój szwagier niby ma laskę, szkoda, że starszą o 12 lat, ale kij z tym. Nikt jej nie akceptuje, nikt jej nie zna.. Zaprosilibyście z osobą towarzyszącą czy samego? Bo na chłopski rozum to przyjęcie dziecka i rodzinne więc po co jakaś lafirynda, której nikt nie lubi, a poza tym to nie wesele żeby sobie brać kogoś do towarzystwa)?
    Dużo osób Wam wychodzi tak +/-?
    Zakładacie posiadówkę w domu czy w lokalu?
    Robicie sam obiad czy całe przyjęcie (obiad, ciasta, sałatki, drugi ciepły posiłek etc)?
    No i kluczowa rzecz - będzie alkohol?
    Budżet - jakiś limit?

Amgelciu, my robimy w lokalu, koszt to ok 90zł/osoba!
    jest obiad 2 daniowy, ciasta, sałatki, jakis sledź zy cosik, pozniej drugi cieply posiłek. Przyjecie przewidziane na 5-6h...
    Zapraszam najblizszych plus znajomych kilku, bo łaczymy razem z cywilnym. ALe czy z nim czy bez to tak mielismy robić. Bedzie ok 20 osob.
    Jeśli chodzi o osoby towarzyszace to zapraszam z nimi i proosze o konkretne potwierdzenie czy beda czy nie, na tydzien wczesniej zeby ew nie płacic za nich! :)
    Alkohol bedzie! wino i wódka :)

angelcia lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to skoro on ją lubi/kocha/szanuje to... dlaczego na wesele przyszedł bez niej? :D Ogólnie to jego rodzice całkowicie tego związku nie akceptują, bo można powiedzieć, że mieliby synową prawie w swoim wieku.. On po prostu albo jest z nią tak o, żeby pouzywać sobie troche, albo nie wiem..

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia to zaproś Go z Nia..jak ma Ona troche tupetu to nie przyjdzie :)

angelcia lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze Justta nie ma innego wyjścia!!!!
    No ja też wolę moje drugie niż pierwsze imię :-)

justta lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej Angelciu nie masz się czym martwić :-) Ty zachowasz się w porządku, a on i tak jeśli przyjdzie to sam :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ