Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wierzcie w to że dzidzia się jeszcze nie obróci
Mi gin powiedział ż ejuż się nie obróci i co w ciągu dwóch tygodni na usg w szpitalu w czwartek nagle główką w górze jest a wczoraj była główką w dole. Dziś znów czuję jakby była główką w górze bo kopie na dole. Zobaczymy co jutro specjalista powie
angelcia lubi tę wiadomość
-
Witam kochane mamusie wieczorowa pora:)
Groszku drogi pessar to do ra rzecz, wiadomo stresik gdy cos sie dzieje jest ale wazne ze juz jestesmy daleko, szyjka 2 cm z pessarem do terminu i dluzej pociagnie wiec trzymam kciuki bo musi byc dobrze
Kasiu i Cath jetem myslami z Wami, ciesze sie Kasiu ze kroploweczka rozruszala malamoze jej dali jakiegos redbulla :p
Katis dobrze ze pojechalas na ip, zawsze to dla nas spokoj upewnic sie ze wszystko jest dobrze, a spokoj w ciazy jest najwazniejszy
A ja mialam fajoski dzien dzisiajbylam na zakupkach i kupilam sobie jakies ciuszki takie oczywiscie po ciazy do noszenia ale i teraz moge je nosic :p do tego przyszla paczka z next!! Ciuszki sa fantastyczne, alurat bylam dzis w smyku i mothercare i powiem Wam ze faktycznie prawde wszyscy mowia bo te z next rzeczy sa nie dosc ze sliczne to naprawde dobre gatunkowo a cenowo roznic nie ma a nieraz w tych pakach to i taniej wychodzi :)tak mi sie spodobaly te ciuszki ze chyba jakis zestaw tez zamowie z sukieneczka bo mam same spiochy body i pajacyki
moja mama mowi ze mam za duo nie kupowac bo ona tez chce cos z tego next dla wnusi zamowic a jak ja sie rozkrece to zaraz pol sklepu wykupie :p
No i na zakonczenie dnia bylam w szkole rodzenia na aerobikubylo super bo ja lubie poruszac sie troche, niestety joga jest dla mnie zbyt statyczna a aerobik mi przypadk baaardzo do gustu czegos takiego wlasnie szukalam
szkoda ze tak pozno sie zapisalam na ta szkole rodzenia i nie skoncze jej nawet bo to 10 tyg a w miedy czasie swieta wiec zdarze urodzic no ale pochodE ile moge
A jutro zaczynam 30 tydziennareszcie, a najlepiej jak juz 30ty bedzie skonczony wtedy oficjalnie bede juz miala 3 ke z przodu :p
Pozdroofka mamusieAsiaSzw, Sue, megg, angelcia, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Katiś wrote:No i pojechałam. Stawianie macicy nie przechodziło, więc pojechaliśmy na IP.
Ktg nie pokazało ani jednego skurcz( a podczas tego badania czułam jak 2 razy stwardniała) za to Pola kopała, że ogłuchnąć można byłoSkurcze macicy nie były porodowe, tylko te przygotowujące macicę do porodu. Potem badanie. Szyjka długa zamknięta! Na usg również z córcią wszystko dobrze. UFF !!!
Aa i Pola ułożona główką w dół
Kamień z serca. Nie żałuję, że pojechaliśmy!
super!
i mnie troche pocieszylas bo mam to samo dzis od rana!
i ogolnie w ostatnim tyg brzuch mi twardnieje ciagle, przy nawet malej aktywnosci...ale maly sie rusza i lekarka przedwczoraj tez mowila ze ok wszystko wiec juz sama niewiem co myslec.. biore duphaston ale nie pomaga
Nie zmierzyla mi za to szyjki bo nie ma sprzetu tego, wiec postanowilam isc we wtorek prywatnie bo juz szczerze powiem stracha zlapalam......lepiej srawdze jednak... -
Dziewczyny jak odroznic zakazenie bakteryjne pochwy od grzybicy? Po tym glupim antybiotyku dalej zbieram zniwo, minal tydzien od kiedy go przestalam brac, tydzien temu bylo ok u gina a dzis caly dzien od rana czuje ostre pieczenie i swiad, normalnie jakby mnie tam palilo:/ gin mi zapisal pimafuvin w razie objawow infekcji tylko skad mam wiedziec jaka to infekcja
a pimafucin to chyba na grzyba jest
-
Asiaa1201 wrote:Patrzcie jakie fajne
http://tomitobi.pl/personalizowane-serduszko-diy/ale zastanawiałam sie jak to zrobić
Ogólnie photoscape mam i dobrze mi sie w nim pracuje wiec problemu nie będzie
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Bella powiem szczerze na oko nikt nie stwierdzi czy jest to grzybicze czy bakteryjne. Trzeba wymaz. Choć po antybiotykach najczęściej są grzybicze.
Ja brałam pimafucin zaraz po zajściu w ciążę. To bardzo dobry lek który działa miejscowo i się nie wchłania. Dlatego jeśli czujesz świąd i pieczenie nie zastanawiaj się tylko aplikuj już dziś na noc na pewno Ci pomożebella84 lubi tę wiadomość
-
Bella,
co do grzybicy czy infekcji to ja niestety nie pomogę, bo (odpukać), nie miałam ani tego, ani tego. Kiedy masz wizytę u gina? Bo tak Ci powiedział, że w sumie nic nie wiadomo
Ja mam zgagę. Wlewam w siebie hektolitry wody, bo mi to pomaga, ale na chwilę. Mleka za cholerę nie wypiję. Choćbym miała umrzeć!
Co do obracania się - to ja bąbla czuję zazwyczaj na dole, chociaż dzisiaj czułam go wysoko. Ale myślę, że mają jeszcze dużo czasu, żeby się właściwie ustawić.
Dziecko może się chyba obrócić do 37tc?
Ja dalej nieogarniętaJakoś mi się nie spieszy specjalnie
-
Aaaa widziałam Gosiak wysłała tą zabawkę co przenosi zapach mamy
Nie wiedziałam jak wygląda le już wiem i moja ciotka ją miała i mówiła że to cudowny kurzołap i pic na wodę
Gajka wg spać z nią nie chciała. Miała swoją ulubioną pieluszkę i koniec. Bez pieluchy nie ma spania.
Więc to nie na wszystkie dzieciaczki działa
-
Po antybiotyku to wlasnie tak mysle ze grzybica, bakteryjnego w pochwie chyba nigdy nie mailam.. Wiec dzis zapodam i zobaczymy oby po 1 dawce bylo nieco lepiej bo normalnie oszlaec mozna :p ja tez juz bralam w ciazy pimafucin i macmiror wiec wiem ze sa bezpieczne
-
A wymaz to i tak lipa bo wtedy nie dosc ze dzien zwloki na wymaz to jeszcze wynik do 5 dni roboczych... W tyle to mi sie chyba spali wszystko tam:p wiec nie czekam a biore jak gino dal
i tak mam wizyte w czwartek przyszly wiec looknie co w trawie piszczy
a moja mala sie rusza i rusza smiesznie na aerobiku jak ja cwiczylam a ona sie ruszala :p prawie jakbysmy caiczyly razem
-
nick nieaktualnyA może któraś z Was pytała ginka czy wcześniactwo jest dziedziczne? Bo to mnie cholernie zastanawia, jeśli tak to muszę być gotowa wcześniej niż mi się wydaje. Ogólnie to zapytam na prenatalnych, ale ciekawość, ciekawośc i jeszcze raz ciekawość!
Cath nie denerwuj się! Mi jeden "lekarz" w 22tc powiedział, że już się nie obróci -
Asiu uczucie koszmarne. Jak bylam ostatnio na wizycie to od drzwi juz mowilam ze jestem zalamana. Luteina zalatwila sprawe juz po 1 dniu.
Ja czuje jak moj maly sie przekreca. Czasem zdazy mu sie nadepnac tu i tam ze mozna sie zkichac z bolu. A wazne ze fika.
Dobranoc. Padam po nieprzespanej nocy. -
Angelciu,
Ja nie pytałam, bo u mnie w rodzinie generalnie nie ma wcześniaków. A ja i mój brat byliśmy do bólu punktualni - brat urodził się w terminie, a ja miałam urodzić się 20.08, ale wycisnęli mnie (bo słabło tętno) 19.08 o 23:25
Ponoć możemy mieć podobnie jak nasze mamy - i z ciążą, i z porodem, itd. Chociaż każdy lekarz Ci powie "nie ma dwóch takich samych ciąż, nawet u tej samej kobiety"