X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no właśnie! Niby nic nie będzie już takie samo, a jednak są jakieś podejrzenia i w ogóle.. Do bani z tym wszystkim!

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u nas dzis brat mojego męża z dziewczyna za którymi nie przapadam i oczywiście jak wyszli zaczęła sie klotnia.ponieważ ich nie lubię to się nie odzywam, zrobilam kawę i siedzialam (tak już mam ze jak nie mam z kimś o czym gadać to nie rozmawiam) mój mąż twierdzi ze mogłabym być milsza ale po co pytam się po co....nie lubię jego rodziców ani braci..
    Rodzice mówili mi żeby nie wiazac się z kimś kogo rodzicow nie akceptuje ale ja glupia myślałam że nam się uda jakoś ominąć ten problem i wyprowadzilismy się 300km od domu...jednak z czasem widzę ze tak się nie da. Ja jestem tą zła synowa która z nimi nie rozmawia nic u nich nie je itp a ta druga dziewczyna brATA to ideał..ja jestem na stopie wojennej z moja teściowa powiedzialarm jej żeby się wzięła do roboty a nie ciągnie kasę od synów a ona powiedziała mężowi ze nie chce mnie widzieć..myslalam ze mąż stanie za mną i powie ze spędzimy święta z corka w warszawie ale dziś mi wykrzyczal ze on tu w domu napewno nie będzie siedział...wkurza mnie to bo mamy swoje życie i nie chce w nim jego rodziców i marze zebym to w końcu ja była najważniejsza a nie jego matka czy bracia ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 22:35

Laureczka25
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem zła na siebie ze nie znalazlam męża z normalną rodzina która by mi pasowała bo teraz mam tylko mętlik w glowie..jakieś chore problemy i strasznie mnie to meczy

Laureczka25
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelopeeee?! Jesteś?!?! Jak tam?!?!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka nie przejmuj się rzeczami na które nie masz wpływu kochana! Ja swojego szwagra jednego i drugiego też mam w czterech literach i jakoś tego nie ukrywam. Matkę Twojego Męża boli najbardziej to, że masz własne zdanie, którego brak drugiej synowej. Pewnie się boi, że ją zdominujesz.

Co do zachowania Twoje Męża jest co najmniej niestosowne. Teraz to Ty, On i Dziecko tworzycie rodzinę, a nie jego Mamusia i On. Nie masz co pluć sobie w brodę, że znalazłaś takiego męża, a nie innego. Masz żyć z nim, a nie jego matką. Ja bym powiedziała otwarcie - albo spędzasz święta z nami, albo otrzymujesz talon na wyprowadzkę do mamy. Niby drastycznie, ale trzeba być stanowczym. Jak chłop sam nie ogarnia, że robi coś nie tak to trzeba go ustawić do pionu.

• sebza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny.. Nadrobiłam Was i widzę, że się nieźle dzieje.. No i tak jak mi gin powiedziała - na tym etapie już się szyjki lubią skracać. Na szczęście zazwyczaj nie wiąże się to z ryzykiem przedwczesnego porodu. U mnie już mija 4 tygodnie od skrócenia, wizyty co tydzień, jutro kolejna. Oby było dobrze... Trzymam kciuki za Wasze szyjki i dzieciaczki.
    I też powtórzę to, co już pisałam po moim pobycie w szpitalu, a co już niektóre z Was też pisały - jeśli intuicja Wam podpowiada, że coś złego może się dziać, to nie czekać, tylko jechać na IP. Ale bez paniki :)
    Penelope, ja też czekam na wieści.

Fedra, Penelope, bella84, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Penelope sms, bo widzę, że dużo z Was się o nNią martwi (ja też) jak dostanę odpowiedź to Wam napiszę.

Januszkowa, sebza, Penelope lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia juz nie raz próbowałam..on tego nie rozumie..straszy mnie alimentami. Czy ja naprawdę tak wiele wymagam

Laureczka25
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Angelcia za smsa i Wam dziewczyny. Wróciłam do domu. KTG nie wykazało nieprawidłowości, 40 minut leżałam pod nim. Młody coś tam się ruszał, położna mówiła ze to normalne, że dzieci nie lubią ktg i wzmagają ruchy. Wszystko okazało się ok. Zrobili badanie krwi, w końcu wiem ze spadek żelaza nie jest wcale duży i dali mi już magnez przypisany przez nich. Usg nie robili bo niby ok, (na szczęście mam skierowanie z wcześniej na Usg na poniedziałek) . Kilkakrotnie zwróciły mi uwagę ze nie powinnam była czekać trzy dni, jeden to max i rano powinnam być, pomimo że okazało się że wszystko jest w porządku. Ruchy dziecka między 31 a 37 tygodniu mogą sporo oslabnac, wzmogą się po 37. No nic, należałam się na szpitalnym łóżku parę godzin, nagadalam z teściową (bo mnie zawiozła, a potem jeszcze mąż dołączył i już zartowalismy do końca. Uffffff. Zasnę dziś spokojnie. Głupio mi było że może niepotrzebnie jechałam, ale mnie położne zapewniły że zawsze mogę przyjechać kiedy coś takiego mam i nie czekać. Miłe babki były. Dobranoc dziewczyny i dziękuję :)

Fedra, Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, Asiaa1201, Gosiak, Patrycja20, słoneczna 85, juska19, ash, sebza, Katiś, Januszkowa, kasia_1988, megg, asia888, Lara 82, LadyMK, Angélique89 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku!! I to co mówiły Twoje położne, potwierdza to, co pisały dziewczyny - jeśli intuicja podpowiada, że coś jest nie tak, to trzeba jechać na IP i się nie zastanawiać. Dobrze, że się uspokoiłaś, dbaj o siebie i staraj się nie stresować :*
    Jakiś niedobry jest ten tydzień, niech on już się skończy!

Penelope lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Penelope wspaniała wiadomość!
    Ja też raczej jestem z tych osób co czekają do ostatniej chwili, zawsze mam ten lęk ze gdybym pojechała to mnie wysmieja, że przyjechałam, a nic się nie dzieje, to właśnie błędne myślenie, no ale co...

Maluch się rusza także ok ;)

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, cieszę się, że wszystko OK.
    Ja też wczoraj szybko padłam, musiałam odespać wczorajszą noc.
    Śniło mi się, że na ulicy odbieram poród bliźniaków... ;)

Dzisiaj zaczynam 31 tydzień :D Miłego dnia!

Patrycja20, AsiaSzw, megg, Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak widze Ty w 31 a ja w 30 sie witam :D
    penelope ciesze sie ze wszystko jest ok:) Angelciu ja o wczesniacywo nie pytalam bo ja w sumie bylam przenoszona o tydzien - tak mi dobrze w brzuchu u mamy bylo :p a potrm tez wylezc nie chcialam specjalnie :) wiec jestem dobrej mysli, poza tym nie wydaje minsie by takie rzeczy byly dziedziczne :) i lepiej nastawiac sie ze dzidzia losiedzi w swoim domku do terminu :) w koncu jak nam jest milo i dobrze i myslimy pozytywnie to i jej tam milo i dobrze :p

Gosiak, megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, wizyte mam w czwartek za tydzien, bo ostatnia. Tydzien temu byla nieplanowana, wyszla przez akcje z kaszakiem i antybiotykiem wiec nawet badan nie zrobilam i ginek nie mogl ich posprawdzac a musze miec kontrolowane plytki ze wzgledu na maloplytkowosc :) na szczescie wyniki wczoraj juz odebralam w wiekszosci inwszystko jest super, hematokryt i hemoglobina obnizone troche ale w sumie na tym samym poziomie co od poczatu wiec jet ok- a co ciekawe do poprzednich badan nie bralam zelaza a teraz bralam a wynik bez zmian :) wiec chyba nie bede tego bracskoro roznicy nie ma, ale zapytam gina :) i plytki jak na mnie mam super bo az 121 tys!! Wooooow :p o normie powyzej 140 tys to nawet nie marze :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jutro pojadę na morfologię i mocz, mam okienko na to 28-32 tydzień. Wypadałoby to ogarnąć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj witamy sie w 31 :) coraz bardziej zaczynam bac sie porodu...

Gosiak, Asiaa1201, MistrzyniWKochamCieMisiu, juska19, megg lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    My tez dzisiaj witamy sie w 31 :) coraz bardziej zaczynam bac sie porodu...
    Mam dokładnie to samo...

Asiaa1201, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mama nadzieje ze nie bedzie tak zle.. Wszyscy mowia do mnie nie wiesz co Cie czeka to czemu sie boisz. Latwo powiedziec jak kazdy na okolo powtarza ze to ogromny bol. :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mam pytanko, tym olejem kokosowym będziesz smarowala Janeczke? Zamiast tych kremów i oliwek? A np na pupe przeciwko odparzenia też? Bo chcę kupić i niewiem czy wziąć taki duży żeby starczyło i dla malucha czy nie?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie dzisiaj snilo, ze karmilam piersia....KOTKA. Moje sny sa tandetne ostatnio... :/

słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ