Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
- 5 pieluch tetrowych plus dwie flanelowe
- do oczek woda przegotowana jeśli będzie potrzeba zwykła sól fizjologiczna
- herbatka laktacyjna - nie
- herbatka dla niemowlaka - nie
- do pupy przegotowana woda z mydełkiem plus duże płatki kosmetyczne
- do pępka mam kilka gazików ze spirytusem a tak to zakupiłam octanisept mnie się przyda do rany po cesarcekupiłam standardowa wielkość ogólnie w domu go używam...
angelcia wrote:A ja sobie pooglądam w sobotęoby wszystko było okej po tej jeździe z arytmią i wadą serca
Okej, muszę po dopinać rzeczy na ostatni guzik i potrzebuję informacji o Was o:
-ilość pieluch tetrowych? Wiadomo do spania, na łóżko, do kąpieli... ile tego?
-co do przemywania nosa i oczów? Bo wpisując w gemini sól fizjologiczna nie wyskakuje mi nic sensownego?
-herbata laktacyjna? yes'r'not?
-herbata dla niemowlaka tak na zapas?
-czym myć tyłek dzieciaka? planuję w domu wodę + jakąś szmatkę - co u Was bedzie ta szmatka? gaza jałowa? te duże płatki kosmetyczne?
-co do pępka? tradycyjny spirytus czy octenisept? jaka wielkość, jak np będziemy korzystać z niego do przemywania rany po porodzie itp?angelcia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Patrycjo rozumiem Cię, że możesz źle się czuć w tym mieszkaniu, ja też mam kilka takich miejsc gdzie się duszę i długo w nich nie wytrzymam.
My mieliśmy wielkie szczęście, bo dostaliśmy dom od moich rodziców, a moja siostra mieszkanie. Mój tata wiele lat pracował za granicą żeby nam to wszystko zapewnić, mama też pracowała, nami zajmowali się dziadkowie. Jestem im bardzo wdzięczna za to wszystko, a kontakty mamy idealne.
Niektóre mamy w ogóle nie używają soli fizjologicznej, ja też nie mam zamiaru jej używać jeśli będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:01
Fedra lubi tę wiadomość
-
Angélique89 wrote:Dobrze rozumiesz ;-)Przesyłka jest darmowa.
Ja zawsze dodatkowo sprawdzam w zakładce poniżej. Tam jest zakładka "shipping and payment" i tam z listy wybierasz swój kraj i poniżej przedstawiony jest koszt.
Ps. słodziaki
Kurde ze tez im sie opłaca wysłać towar wartości 15zł ???
no słodziaki są -
Fedra wrote:- 5 pieluch tetrowych plus dwie flanelowe
- do oczek woda przegotowana jeśli będzie potrzeba zwykła sól fizjologiczna
- herbatka laktacyjna - nie
- herbatka dla niemowlaka - nie
- do pupy przegotowana woda z mydełkiem plus duże płatki kosmetyczne
- do pępka mam kilka gazików ze spirytusem a tak to zakupiłam octanisept mnie się przyda do rany po cesarcekupiłam standardowa wielkość ogólnie w domu go używam...
Dokladnie jak Fedra pisze, choć ja do pupy sama wode przegotowana bez mydla...a do pępka octanisept i płatki kosmetyczne, albo takie moje do makijazu albo wieksze:) no i mam gaziki bo oczki gazikiem bede myła, zeby jakis paproch z płatka nie wszedł do oczka:)Fedra lubi tę wiadomość
-
ja po wizycie sie melduje i ide spac bo padam
Franek ma sie ok
kolejny raz nie dal sobie zrobc zdjecia twarzyczki i sie zaslanial raczkami
zrobil mi niespodzianke przekrecil sie znow i siedzi wlasnie na moim pęcherzu glowka do gory
wiec myslilam pupke z glowka, taki szczegół
ma 1352 g
cc miedzy 9 a 15 lutym bede miala, min 4 dni w szpitalu
mowi ze rok po cc do 2 dziecka wystarczy
szyjka zamknieta, nie wiem ile cm, ale moj gin tez wychodzi z zalozenia ze wazne ze zamknieta, teraz moze sie powoli skracac a on pessar juz by nie zakladal w tym tyg
niestety ja nadal mam anemie
kolejna wizyta zaraz przed nowym rokiem 30.12
Gosiak, angelcia, AsiaSzw, Fedra, asia888, LadyDi, Penelope, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Pia Gizela, Lara 82, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angelcia ja kupilam 10 tetr bialych, chyba 5 kolorowych, 4 flanelki i 1 pieluchoceratke.
Tylko patrz na rozmiar tetr ja kupil. 5 jakos 70 na 80 i 5. 60 na 80? Bo 4o na 80 to jak tu ktos pisal jak pasy startowe;)
Do mycia pupy zamowie duze platki kosmetyczne
Do oczu kupilam gaziki 5 na 5
Sol fizj mozesz znalezc pod nazwa Natrium chloratum lub Nacl najlepiej w fiolkach po 5 ml
Do pepka octenisept polozna polecala. Spirytusu nie.
Co do pieluch to mysle ze moze jeszcze z 5 tetr zamowie przy okazji zamowienia . Takich 80 na 80Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 22:17
Fedra lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Megg super wiesci. Twoj jeden dzien starszy od mojego ciekawe ile Ignas wazy.
Ciekawe w jakim ja bede miala terminie CC
Dobranoc dziewczyny.
Zamelduje sie jutro po wizycie. Mam na 8
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySloneczna ja mam właśnie te 60x80 i są okej.. Mam 3 białe, 3 kolorowe i 5 flanelowych kolorowych więc chyba wystarczy.
Co do płatków przypomniałam sobie, że mam te z Kindi.
O, gaziki! Dobrze, że mi przypomniałaś!
W sumie to takich kosmetycznych rzeczy nigdy za wiele.
Dalej jesteś w szpitalu, prawda? Jak po obchodzie?
W ogóle dziewczyny ile macie cm w obwodzie? Brzuchola oczywiście -
Angelcia sol fizjologiczna jest w gemini pod nazwa natrium chloratium po 50 lub 100 AMPULEK
ona jest wlasnie do oczek i do noska, to tzw 'sztuczne lzy'
herbatka- u mnie na tak, kupilam zapas
do tego koper wloski na kolki
i kupilam lisc maliny tez, bede pic po 36tyg
pupe czym myc to szczerze sie nie zastanawialam jeszcze, chusteczki nawilzone, duze platki kosmetyczne?
kurcze zglupialam z tym pepkiem w kolko slyszalam ze juz sie nie przemywa niczym tylko woda i szarym mydlem, ja nic nie kupuje poki co