Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu wyśpij się przed wizytą
asia1201 powodzenia w tym trudnym dniu:-(
Pierwsza wstałam. ? Ale idę spać dalej jak usne.
Kupony na 20 zł są
Słoneczna kiedy cię wypuszcza?
Powodzenia wizytujacym dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 06:04
Gosiak, Asiaa1201, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witamy sie. Dziecko moje nie daje mi dzis spac!! No i zaczynamy nowy tydzień! Wczoraj na kolacje mialam elstremalną mieszankę! I stwierdzam ze to byla moja druga w ciąży zachcianka!! Kapusta kiszona mojej mamy (ekstremalnie kwaśna) i so tego kakao!!! Hahah mój mąż jak to zobaczył myslalam ze zwymiotuje.
Co do szpitala w Wejherowie slyszalam wiele pozytywnych opinii. Nawet znam babki które z trójmiasta rodziny w weju.wiec wybieram Wejherowo. Na Lębork za dużo się napatrzylam i nasłuchałam. Chodzby mi mieli wyrostek tylko wyciąć to nigdy tam nie pójdę! A w ich ręce oddać decyzje o zyciu mojego dziecka to juz wg odpada! My w Wejherowie będziemy miec prywatny pokój wiec calkiem inaczej.
A czemu AsiaSzw uważasz ze Wejherowo nie?Fedra lubi tę wiadomość
-
Cath mi tylko chodzi o porod w meczarniach. Rozilam juz raz i nie wyobrazam sibie jak moj porod wygladalby w tamtym szpitalu. Nie dostajesz oxy do ostatniej chwili lezysz na patoligi i sie meczysz. Rodzis wieleeeee godzin. Moja znajoma rodzi juz 34h ma rozwarcie na 3 palce od 12h skorcze co 5 minut. Maz mogl byc z nia do 20. Dla mnie horror. Nie ma jej kto nawet plecow pomasowac. Taki naturalny porod. Polozne mile i uprzejme nie neguje tego. Tylko przychodzi moment ze nie masz juz sily. 2 noce nie spisz a jak to potem odespisz. Jak komos porod idzie szybko to super ale jak sie wlecze bi nie ma rozwarcia to sie przeciaga
Ledwo zyje. Trzymajcie kcikui laski. Wstaje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 06:56
-
Laurka wrote:Asiaa strasznie mi przykro, ze akurat teraz musisz przez to przechodzic i przezywac strate dziadka. Myslalas moze, zeby dziecku dac na drugie imie po dziadku? Bedziesz miec synka czy coreczke?
Właśnie moje dzieciątko jest bardzo uparte i niepokazalo się jeszcze ani razu co do płci.. Tak bardzo chciałabym żeby był to synjuż wcześniej z mężem mieliśmy ustalone imię i to właśnie po moim dziadku Jan.. powiedzieliśmy dziadkowi o tym to biedny aż płakał ze szczęścia ;(;(;( .. Bardzo chciał doczekać, by zobaczyć prawnuka, lecz Bóg zadecydował inaczej.. Ale wiem napewno że moje dziecko będzie miało swojego anioła stróża, dziadek napewno będzie go pilnował ;(
-
AsiaSzw wrote:Cath mi tylko chodzi o porod w meczarniach. Rozilam juz raz i nie wyobrazam sibie jak moj porod wygladalby w tamtym szpitalu. Nie dostajesz oxy do ostatniej chwili lezysz na patoligi i sie meczysz. Rodzis wieleeeee godzin. Moja znajoma rodzi juz 34h ma rozwarcie na 3 palce od 12h skorcze co 5 minut. Maz mogl byc z nia do 20. Dla mnie horror. Nie ma jej kto nawet plecow pomasowac. Taki naturalny porod. Polozne mile i uprzejme nie neguje tego. Tylko przychodzi moment ze nie masz juz sily. 2 noce nie spisz a jak to potem odespisz. Jak komos porod idzie szybko to super ale jak sie wlecze bi nie ma rozwarcia to sie przeciaga
Ledwo zyje. Trzymajcie kcikui laski. Wstaje...Lębork tragedia kobieta tez rodzila na mojej sali bole od 16 wody odeszly a ja trzymali na patologii do 1:30. Wszędzie tak jest.
i tak jak mówisz polozne miga byc mega mile ale to od lekarza zalezy decyzja kiedy na porodowke kobieta idzie. No i na patologii odwiedziny sa do 20. Wiec tutaj polozne musza przestrzegać tego. To maja odgórnie narzucone. Poród rodzinny tak ale na porodówce. Wyobrażasz sobie na patologii ciąży jak jestes w sali z innymi kobietami a twój mąż siedzi z tobą cala noc? Nie w tym momencie wole sama zostac. Dlatego sie mowi ze jak skurcze sa co 5/4 minuty to wtedy jechac do szpitala nie wczesniej bo wtedy trzymają na patologii. A ja więcej tam nie chce leżeć.
No mowie sama sie nie przekonałam o porodzie jak to jest. Wiec mam takie zdanie. Znam jedna dziewczyne ktora ma juz trójkę dzieci. Każde rodzila w innym szpitalu i w każdym cos jej nie pasowało. O boże jak ona opowiada to czasem chciałoby sie jej przyłożyć. Bo wiecznie zle. W każdym szpitalu zle. Polozne zle. Poród zly. To jej dziecko tez cos tam zle. O matko!! Mowi sie zlej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. -
Megg fajnie ze nowy kupon. Tzmten do 12 dziala to kupie te podklady itd. A za ten moze kocyk i klin? Kupilujecue klin? Podobno u nas polozna na sr polecala. Wiem ze podsylalyscue ale mozecie wstawic jeszcze raz linka z kocykami ?
Czekam na sniadanko;)
Juz po ktg. Czynnisci skurczowej nie widac wiec narazie ok.
A! Czy doszedl do was juz olej kokosowy z tego tego dnia darmowej dostawy?angelcia lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Megg fajnie ze nowy kupon. Tzmten do 12 dziala to kupie te podklady itd. A za ten moze kocyk i klin? Kupilujecue klin? Podobno u nas polozna na sr polecala. Wiem ze podsylalyscue ale mozecie wstawic jeszcze raz linka z kocykami ?
Czekam na sniadanko;)
Juz po ktg. Czynnisci skurczowej nie widac wiec narazie ok.
A! Czy doszedl do was juz olej kokosowy z tego tego dnia darmowej dostawy?
Mi na razie z dnia darmowej dostawy nic nie doszło oprócz zupek babci Zosi, które przyszły wczoraj.
Czekam na książki, na zabawki, itp.
Pochwał się co było na śniadanie
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
A dzisiaj równe 2 miesiące do mojego porodu.
Moja mama strasznie się interesuje numerologią i astroloigią - ale nie w tym sensie, że czyta horoskopy w gazetach tylko ma wiele książek grubych - oblicza ascendenty, dużo wie o numeroligii, itp.
Ja jestem według urodzenia "mistrzowską" 11 - no i wczoraj jak mamie powiedziałam, że wg USG mam nowy termin porodu na 01.02, to potem zadzwoniła i mówi, że gdybym urodziła w tym terminie, to Janeczka też będzie 11i też wodnik jak mama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 07:36
słoneczna 85, Penelope, asia888, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
O ja sloneczna ale macie tam rarytasy!!
my o bulce mogliśmy pomarzyć. Codziennie dwie kromki chleba a w niedziele chleb byl ewidentnie mrożony!!! Wedlina ktora nigdy nie leżała nawet kolo prawdziwej wędliny. Chociaż dla mnie to rybka bo i tak jej nie jadłam
i kawałeczek zimnego masla ze nie dali sir rozsmarować i nie starczalo na dwie kromki!
takie rarytasy
albo dostalysmy pare razy dwie kromki chleba, kawałek masla i cale jajko nieobrane! Ooo
a na śniadanko obiad i kolacje codziennie zimna herbatka
rarytasiki
Ja mialam swoje rzeczy do jedzenia.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
O jejka dzis zaczynam 33 tydzień!!! Jeszcze tylko 4 tygodnie! I juz mnie nic nie obchodzi, nie bede sie oszczędzać, nie bede leżeć plackiem, bede kochać sie z mężem
nawet nie wiecie jak mi tego brakuje!!!
Gosiak, Atakasobiejedna, słoneczna 85, megg, AsiaSzw, Penelope, asia888, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Cath chyba 5 tygodni :p po skonczonym 37 tc jest ciaza donoszona :p
Witam z rana mamuskipo wczorajszym dniu planuje dzis slodkie lenistwo
maz juz mi zaraca uwage ze na tylku nie umiem wysiedziec i non stop latam gdzies, jak poszlam w srode na wigilie pracowa, to wyszlam o 14 a wrocilam ok 23 :p taki latawiec ze mnie
ale dzis przykuwam sie do domu :p ale za to posprzatam sobie
Gosiak lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Dziewczyny ktore kupija wanienki - kupijecie tez stojaki?
Ja kupiłam, bo mało miejsca zajmuje, a w łazience nie damy rady kąpać. Byłam sceptyczna, ale mojemu M na sr się spodobało, to chciałam żeby on tez miał swój głos w jakimś zakupieKupiłam na allegro jak była darmowa dostawa, za komplet zapłaciłam 69 zł, więc do przeżycia. W smyku sam stojak ponad 50 zł kosztuje...
Tak w ogóle to dzień dobryAni razu nie wstawalam w nocy, mój pęcherz chyba przeszedł w stan hibernacji
obudziłam się przed 8, fajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 08:17
Gosiak, bella84, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość
-
A ja się z rana ucieszyłam - podobno MSW nie zdąży i od stycznia nie będą wprowadzone nowe dowody osobiste - więc jak będę zmieniać prawko i dowód, to jeszcze będę mogła mieć zdjęcie na starych zasadach - bo do nowych trzeba mieć takie zdjęcie jak do paszportu. Ja generalnie nie lubię zdjęć strasznie i zawsze źle wychodzę a jedno mam fajne (robione jakieś 1,5 roku temu), ale w okularach i z odsłoniętym uchem - nadawało się do starego typu dowodów a do nowych już nie.