X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu wyśpij się przed wizytą

asia1201 powodzenia w tym trudnym dniu:-(

Pierwsza wstałam. ? Ale idę spać dalej jak usne.

Kupony na 20 zł są :-)
    Słoneczna kiedy cię wypuszcza?

Powodzenia wizytujacym dziś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 06:04

Gosiak, Asiaa1201, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu trzyma się :*

Dzień dobry wszystkim! Ja pospałam już, śniadanko zjadłam. Dziś mnie naszło, że sobie na roraty pójdę, więc zmykam się ubierać.

Asiaa1201, Januszkowa, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie. Dziecko moje nie daje mi dzis spac!! No i zaczynamy nowy tydzień! Wczoraj na kolacje mialam elstremalną mieszankę! I stwierdzam ze to byla moja druga w ciąży zachcianka!! Kapusta kiszona mojej mamy (ekstremalnie kwaśna) i so tego kakao!!! Hahah mój mąż jak to zobaczył myslalam ze zwymiotuje. :D

Co do szpitala w Wejherowie slyszalam wiele pozytywnych opinii. Nawet znam babki które z trójmiasta rodziny w weju. :) wiec wybieram Wejherowo. Na Lębork za dużo się napatrzylam i nasłuchałam. Chodzby mi mieli wyrostek tylko wyciąć to nigdy tam nie pójdę! A w ich ręce oddać decyzje o zyciu mojego dziecka to juz wg odpada! My w Wejherowie będziemy miec prywatny pokój wiec calkiem inaczej.
    A czemu AsiaSzw uważasz ze Wejherowo nie? :D

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, powodzenia na wizycie, trzymam kciuki!
    Ja jutro idę do mojej ginki z wynikami i opisem USG. Angelcia, a Ty na którą jutro masz?

Dzień Dobry :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath mi tylko chodzi o porod w meczarniach. Rozilam juz raz i nie wyobrazam sibie jak moj porod wygladalby w tamtym szpitalu. Nie dostajesz oxy do ostatniej chwili lezysz na patoligi i sie meczysz. Rodzis wieleeeee godzin. Moja znajoma rodzi juz 34h ma rozwarcie na 3 palce od 12h skorcze co 5 minut. Maz mogl byc z nia do 20. Dla mnie horror. Nie ma jej kto nawet plecow pomasowac. Taki naturalny porod. Polozne mile i uprzejme nie neguje tego. Tylko przychodzi moment ze nie masz juz sily. 2 noce nie spisz a jak to potem odespisz. Jak komos porod idzie szybko to super ale jak sie wlecze bi nie ma rozwarcia to sie przeciaga :-(

Ledwo zyje. Trzymajcie kcikui laski. Wstaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 06:56

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Asiaa strasznie mi przykro, ze akurat teraz musisz przez to przechodzic i przezywac strate dziadka. Myslalas moze, zeby dziecku dac na drugie imie po dziadku? Bedziesz miec synka czy coreczke?

Właśnie moje dzieciątko jest bardzo uparte i niepokazalo się jeszcze ani razu co do płci.. Tak bardzo chciałabym żeby był to syn ;) już wcześniej z mężem mieliśmy ustalone imię i to właśnie po moim dziadku Jan.. powiedzieliśmy dziadkowi o tym to biedny aż płakał ze szczęścia ;(;(;( .. Bardzo chciał doczekać, by zobaczyć prawnuka, lecz Bóg zadecydował inaczej.. Ale wiem napewno że moje dziecko będzie miało swojego anioła stróża, dziadek napewno będzie go pilnował ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justta Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana miłego dnia, kciuki za wizyty :-)

Asia współczuję wielkiej straty, a dziadek na pewno bedzie czuwał nad wami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 07:16

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Cath mi tylko chodzi o porod w meczarniach. Rozilam juz raz i nie wyobrazam sibie jak moj porod wygladalby w tamtym szpitalu. Nie dostajesz oxy do ostatniej chwili lezysz na patoligi i sie meczysz. Rodzis wieleeeee godzin. Moja znajoma rodzi juz 34h ma rozwarcie na 3 palce od 12h skorcze co 5 minut. Maz mogl byc z nia do 20. Dla mnie horror. Nie ma jej kto nawet plecow pomasowac. Taki naturalny porod. Polozne mile i uprzejme nie neguje tego. Tylko przychodzi moment ze nie masz juz sily. 2 noce nie spisz a jak to potem odespisz. Jak komos porod idzie szybko to super ale jak sie wlecze bi nie ma rozwarcia to sie przeciaga :-(

Ledwo zyje. Trzymajcie kcikui laski. Wstaje...
    Wiesz co tutaj jak ktos mi takie rzeczy mowi ja zawsze mowie ze sama musze sie o tym przekonać po prostu. W każdym szpitalu nie prywatnym i w mniejszych miastach tak jest :) Lębork tragedia kobieta tez rodzila na mojej sali bole od 16 wody odeszly a ja trzymali na patologii do 1:30. Wszędzie tak jest. :) i tak jak mówisz polozne miga byc mega mile ale to od lekarza zalezy decyzja kiedy na porodowke kobieta idzie. No i na patologii odwiedziny sa do 20. Wiec tutaj polozne musza przestrzegać tego. To maja odgórnie narzucone. Poród rodzinny tak ale na porodówce. Wyobrażasz sobie na patologii ciąży jak jestes w sali z innymi kobietami a twój mąż siedzi z tobą cala noc? Nie w tym momencie wole sama zostac. Dlatego sie mowi ze jak skurcze sa co 5/4 minuty to wtedy jechac do szpitala nie wczesniej bo wtedy trzymają na patologii. A ja więcej tam nie chce leżeć. :)

No mowie sama sie nie przekonałam o porodzie jak to jest. Wiec mam takie zdanie. Znam jedna dziewczyne ktora ma juz trójkę dzieci. Każde rodzila w innym szpitalu i w każdym cos jej nie pasowało. O boże jak ona opowiada to czasem chciałoby sie jej przyłożyć. Bo wiecznie zle. W każdym szpitalu zle. Polozne zle. Poród zly. To jej dziecko tez cos tam zle. O matko!! Mowi sie zlej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy.:)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg fajnie ze nowy kupon. Tzmten do 12 dziala to kupie te podklady itd. A za ten moze kocyk i klin? Kupilujecue klin? Podobno u nas polozna na sr polecala. Wiem ze podsylalyscue ale mozecie wstawic jeszcze raz linka z kocykami ?
    Czekam na sniadanko;)
    Juz po ktg. Czynnisci skurczowej nie widac wiec narazie ok.

A! Czy doszedl do was juz olej kokosowy z tego tego dnia darmowej dostawy?

angelcia lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Megg fajnie ze nowy kupon. Tzmten do 12 dziala to kupie te podklady itd. A za ten moze kocyk i klin? Kupilujecue klin? Podobno u nas polozna na sr polecala. Wiem ze podsylalyscue ale mozecie wstawic jeszcze raz linka z kocykami ?
    Czekam na sniadanko;)
    Juz po ktg. Czynnisci skurczowej nie widac wiec narazie ok.

A! Czy doszedl do was juz olej kokosowy z tego tego dnia darmowej dostawy?
    Ja będę kupować klin.
    Mi na razie z dnia darmowej dostawy nic nie doszło oprócz zupek babci Zosi, które przyszły wczoraj.
    Czekam na książki, na zabawki, itp.
    Pochwał się co było na śniadanie :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj równe 2 miesiące do mojego porodu.
    Moja mama strasznie się interesuje numerologią i astroloigią - ale nie w tym sensie, że czyta horoskopy w gazetach tylko ma wiele książek grubych - oblicza ascendenty, dużo wie o numeroligii, itp.
    Ja jestem według urodzenia "mistrzowską" 11 - no i wczoraj jak mamie powiedziałam, że wg USG mam nowy termin porodu na 01.02, to potem zadzwoniła i mówi, że gdybym urodziła w tym terminie, to Janeczka też będzie 11 :) i też wodnik jak mama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 07:36

słoneczna 85, Penelope, asia888, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na snuadanie, jakies opoznirnie jest. Ns pewno bedxie zupa mleczna-mleko z makaronem ;) i obstawiam kromki bulki pszennej, maslo i jakas wedline ? Moze ser? Bo dzis pt;) cuekawe;)

Mam nutelle jakby co;)

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja sloneczna ale macie tam rarytasy!! :D my o bulce mogliśmy pomarzyć. Codziennie dwie kromki chleba a w niedziele chleb byl ewidentnie mrożony!!! Wedlina ktora nigdy nie leżała nawet kolo prawdziwej wędliny. Chociaż dla mnie to rybka bo i tak jej nie jadłam :D i kawałeczek zimnego masla ze nie dali sir rozsmarować i nie starczalo na dwie kromki! :D takie rarytasy <3 albo dostalysmy pare razy dwie kromki chleba, kawałek masla i cale jajko nieobrane! Ooo :D a na śniadanko obiad i kolacje codziennie zimna herbatka :D rarytasiki :D
    Ja mialam swoje rzeczy do jedzenia. :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejka dzis zaczynam 33 tydzień!!! Jeszcze tylko 4 tygodnie! I juz mnie nic nie obchodzi, nie bede sie oszczędzać, nie bede leżeć plackiem, bede kochać sie z mężem <3 nawet nie wiecie jak mi tego brakuje!!!

Gosiak, Atakasobiejedna, słoneczna 85, megg, AsiaSzw, Penelope, asia888, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath chyba 5 tygodni :p po skonczonym 37 tc jest ciaza donoszona :p
    Witam z rana mamuski :) po wczorajszym dniu planuje dzis slodkie lenistwo :) maz juz mi zaraca uwage ze na tylku nie umiem wysiedziec i non stop latam gdzies, jak poszlam w srode na wigilie pracowa, to wyszlam o 14 a wrocilam ok 23 :p taki latawiec ze mnie :) ale dzis przykuwam sie do domu :p ale za to posprzatam sobie :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore kupija wanienki - kupijecie tez stojaki?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny ktore kupija wanienki - kupijecie tez stojaki?

Ja kupiłam, bo mało miejsca zajmuje, a w łazience nie damy rady kąpać. Byłam sceptyczna, ale mojemu M na sr się spodobało, to chciałam żeby on tez miał swój głos w jakimś zakupie ;) Kupiłam na allegro jak była darmowa dostawa, za komplet zapłaciłam 69 zł, więc do przeżycia. W smyku sam stojak ponad 50 zł kosztuje...

Tak w ogóle to dzień dobry :) Ani razu nie wstawalam w nocy, mój pęcherz chyba przeszedł w stan hibernacji :P obudziłam się przed 8, fajnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 08:17

Gosiak, bella84, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z rana ucieszyłam - podobno MSW nie zdąży i od stycznia nie będą wprowadzone nowe dowody osobiste - więc jak będę zmieniać prawko i dowód, to jeszcze będę mogła mieć zdjęcie na starych zasadach - bo do nowych trzeba mieć takie zdjęcie jak do paszportu. Ja generalnie nie lubię zdjęć strasznie i zawsze źle wychodzę a jedno mam fajne (robione jakieś 1,5 roku temu), ale w okularach i z odsłoniętym uchem - nadawało się do starego typu dowodów a do nowych już nie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wszystkie gadzety drogie a starczaja na pare mscy :/ ja to tylko sie zastanawiam bo mam wanne z hydromasazem i jak za pare mscy poloze w niej dziecko na tych dyszach to jej niewygodnie tak bardzie... Nawet mata nie uratuje sytuacji :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa te z paszportu sa fatalne.... Ciezko na nich dobrze wyjsc, wiekszosc to jakby z kryminalu uciekla :p ja to wogole wole na nie nie patrzec Blee

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ