X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to duzy chlopak :) gratulacje
    a jak jest ulozony?

trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

ja dzis ide na mikolajki do pracy, srednio mi sie chce bo moj szef juz potrafil mi napisac kilka dni temu mail - kiedy planoje powrot?
    no bez jaj - ja jeszzce nie urodzilam!!

milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:59

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Asiu
    postanowiłam, że w poniedziałek (może przez weekend to zniknie....) pójdę do ginekologa i zobaczymy co on powie. Do onkologa chyba trzeba mieć skierowanie?
    Oby w ciąży nie kazali długo czekać na wizytę...

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia przypadek z lipca to jakis fatalny blad, ale wlasnie moze warto sie mu przyjzec bo laska lezala na patologi ciazy i wlasnie nie masz tam az takiego regularnego badania stanu dziecka. Generalnie w kazdym szpitalu moglo sie to zdażyć. Jesli chodzi o oxy to oczywiscie nie chodzi o to zeby w kazdym przypadku dawac zastrzyk, ale niewydaje mi sie zeby to bylo wlasciwe nie dac wcale, owszem skorcze sa bolesniejsze ale przede wszystkim jest postep w porodzie a nie stanie w miejscu. ZZO jest super sprawa i szkoda ze nie ma go na zaspie natomiast ma odwrotne dzialanie niz oxy bo usmierza bol ale wydluza porod. Powiem tak rodzilam na zaspie nie mam dobrych wspomnien z porodu nie szpitala, bardzo chcialabym ZZO jesli mialabym rodzic naturalnie, ale chyba wybralabym Kliniczna bo ja akurat Wojewodzki omijam. Do tego nawet moj gin dzis powiedzial : nie chca czegos zrobic, podać wyciagamy karteczke i prosimy o decyzje z uzasadnieniem na pismie. nikt nie bedzie nadstawial glowy. Odrazu dostaniesz zzo, czy cesarke. Czasem trzeba byc poprostu wyszczekanym i walczyc o swoje! Ja do dzis sie wahalam jeszcze nad proba naturalnego porodu a jak serducho by wariowalo to wtedy cc, ale dzis nie mam juz złudzen.
    A i Powiem jeszcze ze w lipcu umarl tez synek mojego kolegi w 37tc bez przyczyny, pojechali na ip na kliniczna i okazalo sie ze juz nie zyl a wszystko bylo wczesniej dobrze. w ostatnim kwartale byl to 4 przypadek. wiec nie wiadomo czy ten maluszek to nie podobny przypadek poniewaz jest to nie do zdiagnozowania, nic nie wychodzi w sekcji. Konsultowalam to ze swoim ginem jak sie o tym dowiedzialam bo strasznie to przezylam, powiedzial ze na niektore rzeczy nie ma wplywu. Chyba ze dziecko ewidentnie jest obwiniete pepowina lub dzieje sie cos z łożyskiem, ale to widać, innych rzeczy nie :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady do onkologa nie musisz miec chyba skierowania, do chirurga onkologa juz tak. Ale zrob jak mowisz, podejdz do gina wpierw.

Megg Ignaś ułożony główkowo :) chociaz mi to nie robi na szczescie. Ma mu byc wygodnie <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, no więc właśnie... ja akurat o Wojewódzkim słyszałam, że się tam mega dużo zmieniło w ciągu ostatniego roku. Udało im się dostać w ciągu tego czasu znak "szpital przyjazdy dziecku" i "szpital bez bólu" a Zaspa się ponoć o to stara od 7 lat.
    Ja byłam raz na IP w Wojewódzkim i trafiłam na bardzo miłą obsługę i lekarkę i zapraszała mnie, żeby u nich rodzić.
    Zaspy się autentycznie boję - dlatego myślę, że nie jest dobrym pomysłem, żeby tam jechać. Bo jednak podświadomy stres będzie.
    Jeszcze pogadam z moją lekarką. Bo na razie mówiłam jej o Swissie tylko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja omijam wojewodzki tylko dlatego ze wlasnie mam stare wiadomosci o nim, ale go nie neguje. Bardzo fajnych ma lekarzy. Ord Zygmuntowicz jest aniolem, dr.Fiutowski jest super. Mieszane uczucia ma do Deringa,ale to dlatego ze gwiazdorzy. Odrzucilam ten szpital teraz tylko dlatego ze na sale odwiedzin nie mozna zabrac malucha a ja bede w szpitalu 5 dni i nie wyobrazam sobie tego ze moj szym i moj syn beda go ogladac przez szybe. Przy moim skier na CC wlasciwie moglabym isc wszedzie, a dr.Zygmuntowicz to wogole przyjaciel przyjaciela mojej mamy wiec wogole z gorki bym miala, ale szyba :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    super, że po wizytach wszystko ok :)

a ja siadłam do zamawiania rzeczy na allegro. Tak się zbieram i zbieram i w końcu mi się udało. Ciekawe czy dziś wszystko znajdę.

Ja wlasnie zakonczylam zakupy na allegro :) udalo mi sie znalezc wszystko u 2 sprzedawcow + zamowienie z gemini wiec jestem mega szczesliwa
    a i jeszcze bujaczek zamowilam osobno :)

U mnie 93cm w brzuchu, zaczynalam od 60-kilku wiec roznica jest ;p

Wczoraj pilam syropki i tabletki Prenalen na noc i musze przyznac ze pomoglo :)

Patrycja powodzenia na wizycie!

Asiu wspolczuje bardzo i trzymam kciuki zeby maluszek okazal sie chlopcem a takim razie!

A i Gosiak bardzo mi sie podoba Twoja nowa fryzura, bardzo na korzyc :) Mistrzowska 11 fajnie, tez troszke interesuje sie numerologia

Bella ja nie kupuje stojaka, kupuje wanienke i wklad do wanienki

Januszkowa polecam nierafinowane maslo shea pomieszac z jakims kremem, nalozyc na noc gruba warstwe, na to rekawiczki zimowe i tak spac w nocy ;) albo do kosmetyczni na zabieg parafinowy na dlonie

Asiu gratuluje jaki duzy maluch :)

Gosiak, AsiaSzw, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/49994714009426888561_thumb.jpg

Przyszla do mnie paczka z apteki gemini :-) i ochraniacz na lozeczko :-) jaki mily poczatek dnia.

Goska jak porzadki w szafie??

megg, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Goska jak porzadki w szafie??
    Wstyd się przyznać, ale się jeszcze nie zabrałam :P :D
    Czekam na orzechy piorące. Jak wstawię pierwsze pranie, będę miała mobilizację.
    Ja tak mam, wszystkie projekty na ostatnią chwilę, ale wtedy jestem mega kreatywna, muszę mieć bat nad sobą ;P

AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pieknie. No niech te orzechy w koncu przyjdą :)

Ja kochane po odhaczeniu na liscie dowiedzialam sie, że brakuje mi tylko:
    - mydelka
    -oleju kokosowego
    -podkladow do przewijania
    -przewijaka
    -falbanki pod materacyk
    -zaslonek

wiekszosc juz jest w domu, a czesc zamowiona typu wozek, fotelik, meble :)

Chyba jestem zorganizowana dziewczynka :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Asia to duzy chlopak :) gratulacje
    a jak jest ulozony?

trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

ja dzis ide na mikolajki do pracy, srednio mi sie chce bo moj szef juz potrafil mi napisac kilka dni temu mail - kiedy planoje powrot?
    no bez jaj - ja jeszzce nie urodzilam!!

milego dnia
    Megg moja szefowa pisala czy chce dyzur 6 grudnia .. Super

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 jak się czujesz?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja tez bym nie bagatelizowala problemu z piersiami, niestety ciaza. Tez nie jest najlepszy czas na takie wizyty bo jormony szaleja gruczoly sie powiekszaja piersi puchna i mi chirurg onkolog kazal na wizyte kontrolna przyjsc jak skoncze karmic... Ale ja juz wczesniej lazilam do niego ze wzgledu na guzek, a Ty jak nie bylas to polecam jak najszybciej sie udac chocby dla wlasnego spokoju... Jakiekolwiek zmiany nie sa normalne wiec lepiej to weryfikowac...
    Nie wiem jak ze skierowaniem bo chodzilam prywatnie do dr. krzysztofa Szyszko w gdansku... Cud malina lekarz :) taki prawdziwy z powolania :)
    A ja sie mecze od rana z uderzenia j goraca, ciagle mi goraco... Wypbrazcie sobie ze skrecilam kaloryfery otworzylam okno i leze nago... Bo sie cala poce... A temperatura normalna 36,1 ... Wiec nie wiem , czuje sie az slabo jakby mnie cos lapalo od tego ciepla ale gardlo nie boli kaszlu nie ma kataru tez nie... Wiec wydaje sie ze to hormony... Ale masakra poprostu...:/ nie cce oziebiac organizmu ale jak sie ubiore albo zamkne okno to sie zapoce zaraz :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiabsa przescieradelka z falbanka :) ja chyba sie na takie pokusze :p ogolnie podobaja mi sie bardzo posciele Gluck :) ogladalam w mama i ja i juz sobie wybralam :) i moskitiere- mieszkam przy lesie i wiosna latem mamy tu morze owadow, od komarow to bylismy cali pociachani.. A ze przy wiekszym zamowieniu wysylka cree to juz teraz wezme moskitiere :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wez zebys sie nie przeziebila. Moze napij sie zimnej wody.

Ja chodze do dr. Solskiej ona jest z wojewodzkiej onkologicznej na al.Zwyciestwa. Zawsze umawiaja mnie bez jakiejs zawrotnej kolejki bo jestem genetycznie obciazona nowotworem i guzów mam 5 :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://koszedospania.pl/my-sweet-baby-falbanka-pod-materacyk-serduszka-kratka-kremowa.html

Bella ja chce taka falbanke. Zakladasz ja pod materacyk. Z tej serii wybralam sobie jeszcze przewijak i zaslonki.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajniutkie:) a to sie pod materacyk kladzie? Szkoda ze rozmiar na lozeczko 60x120 ja mam 70x140... :(
    Kurcze nonwiem wlasnie ginek wczoraj mnie zobaczyl to tez kazal ubierac ale jak tu sie ubrac jak mi tak goraco:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma tam opcji do łóżeczka 70x140 ? hmm a to fajne jest bo kladziesz na tej "desce" a dopiero potem materac z przescieradłem. Bo wiesz jak masz awarie kupy czy cos to wtedy musialabys prac wszystko lacznie z falbanka :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma tam opcji do łóżeczka 70x140 ? hmm a to fajne jest bo kladziesz na tej "desce" a dopiero potem materac z przescieradłem. Bo wiesz jak masz awarie kupy czy cos to wtedy musialabys prac wszystko lacznie z falbanka :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no są na wieksze łóżeczka. Prosze, tam masz cale zestawy poscieli tez. Bardzo fajne gatunkowo bo moja kolezanka kupila wszystko od nich. A przescieradla polecam w Akpolu na Jaśkowej Dolinie bo sa extra.

http://www.swiatmaluszka.com.pl/category/falbanki-pod-materacyk-falbanki-pod-materacyk-140x70cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 11:46

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ