Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia to duzy chlopak
gratulacje
a jak jest ulozony?
trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
ja dzis ide na mikolajki do pracy, srednio mi sie chce bo moj szef juz potrafil mi napisac kilka dni temu mail - kiedy planoje powrot?
no bez jaj - ja jeszzce nie urodzilam!!
milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:59
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
dziękuję Asiu
postanowiłam, że w poniedziałek (może przez weekend to zniknie....) pójdę do ginekologa i zobaczymy co on powie. Do onkologa chyba trzeba mieć skierowanie?
Oby w ciąży nie kazali długo czekać na wizytę...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Gosia przypadek z lipca to jakis fatalny blad, ale wlasnie moze warto sie mu przyjzec bo laska lezala na patologi ciazy i wlasnie nie masz tam az takiego regularnego badania stanu dziecka. Generalnie w kazdym szpitalu moglo sie to zdażyć. Jesli chodzi o oxy to oczywiscie nie chodzi o to zeby w kazdym przypadku dawac zastrzyk, ale niewydaje mi sie zeby to bylo wlasciwe nie dac wcale, owszem skorcze sa bolesniejsze ale przede wszystkim jest postep w porodzie a nie stanie w miejscu. ZZO jest super sprawa i szkoda ze nie ma go na zaspie natomiast ma odwrotne dzialanie niz oxy bo usmierza bol ale wydluza porod. Powiem tak rodzilam na zaspie nie mam dobrych wspomnien z porodu nie szpitala, bardzo chcialabym ZZO jesli mialabym rodzic naturalnie, ale chyba wybralabym Kliniczna bo ja akurat Wojewodzki omijam. Do tego nawet moj gin dzis powiedzial : nie chca czegos zrobic, podać wyciagamy karteczke i prosimy o decyzje z uzasadnieniem na pismie. nikt nie bedzie nadstawial glowy. Odrazu dostaniesz zzo, czy cesarke. Czasem trzeba byc poprostu wyszczekanym i walczyc o swoje! Ja do dzis sie wahalam jeszcze nad proba naturalnego porodu a jak serducho by wariowalo to wtedy cc, ale dzis nie mam juz złudzen.
A i Powiem jeszcze ze w lipcu umarl tez synek mojego kolegi w 37tc bez przyczyny, pojechali na ip na kliniczna i okazalo sie ze juz nie zyl a wszystko bylo wczesniej dobrze. w ostatnim kwartale byl to 4 przypadek. wiec nie wiadomo czy ten maluszek to nie podobny przypadek poniewaz jest to nie do zdiagnozowania, nic nie wychodzi w sekcji. Konsultowalam to ze swoim ginem jak sie o tym dowiedzialam bo strasznie to przezylam, powiedzial ze na niektore rzeczy nie ma wplywu. Chyba ze dziecko ewidentnie jest obwiniete pepowina lub dzieje sie cos z łożyskiem, ale to widać, innych rzeczy nie -
AsiaSzw, no więc właśnie... ja akurat o Wojewódzkim słyszałam, że się tam mega dużo zmieniło w ciągu ostatniego roku. Udało im się dostać w ciągu tego czasu znak "szpital przyjazdy dziecku" i "szpital bez bólu" a Zaspa się ponoć o to stara od 7 lat.
Ja byłam raz na IP w Wojewódzkim i trafiłam na bardzo miłą obsługę i lekarkę i zapraszała mnie, żeby u nich rodzić.
Zaspy się autentycznie boję - dlatego myślę, że nie jest dobrym pomysłem, żeby tam jechać. Bo jednak podświadomy stres będzie.
Jeszcze pogadam z moją lekarką. Bo na razie mówiłam jej o Swissie tylko.AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Gosiu ja omijam wojewodzki tylko dlatego ze wlasnie mam stare wiadomosci o nim, ale go nie neguje. Bardzo fajnych ma lekarzy. Ord Zygmuntowicz jest aniolem, dr.Fiutowski jest super. Mieszane uczucia ma do Deringa,ale to dlatego ze gwiazdorzy. Odrzucilam ten szpital teraz tylko dlatego ze na sale odwiedzin nie mozna zabrac malucha a ja bede w szpitalu 5 dni i nie wyobrazam sobie tego ze moj szym i moj syn beda go ogladac przez szybe. Przy moim skier na CC wlasciwie moglabym isc wszedzie, a dr.Zygmuntowicz to wogole przyjaciel przyjaciela mojej mamy wiec wogole z gorki bym miala, ale szyba
-
LadyDi wrote:super, że po wizytach wszystko ok
a ja siadłam do zamawiania rzeczy na allegro. Tak się zbieram i zbieram i w końcu mi się udało. Ciekawe czy dziś wszystko znajdę.
Ja wlasnie zakonczylam zakupy na allegroudalo mi sie znalezc wszystko u 2 sprzedawcow + zamowienie z gemini wiec jestem mega szczesliwa
a i jeszcze bujaczek zamowilam osobno
U mnie 93cm w brzuchu, zaczynalam od 60-kilku wiec roznica jest ;p
Wczoraj pilam syropki i tabletki Prenalen na noc i musze przyznac ze pomoglo
Patrycja powodzenia na wizycie!
Asiu wspolczuje bardzo i trzymam kciuki zeby maluszek okazal sie chlopcem a takim razie!
A i Gosiak bardzo mi sie podoba Twoja nowa fryzura, bardzo na korzycMistrzowska 11 fajnie, tez troszke interesuje sie numerologia
Bella ja nie kupuje stojaka, kupuje wanienke i wklad do wanienki
Januszkowa polecam nierafinowane maslo shea pomieszac z jakims kremem, nalozyc na noc gruba warstwe, na to rekawiczki zimowe i tak spac w nocyalbo do kosmetyczni na zabieg parafinowy na dlonie
Asiu gratuluje jaki duzy maluchGosiak, AsiaSzw, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Goska jak porzadki w szafie??
Czekam na orzechy piorące. Jak wstawię pierwsze pranie, będę miała mobilizację.
Ja tak mam, wszystkie projekty na ostatnią chwilę, ale wtedy jestem mega kreatywna, muszę mieć bat nad sobą ;PAsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość
-
No pieknie. No niech te orzechy w koncu przyjdą
Ja kochane po odhaczeniu na liscie dowiedzialam sie, że brakuje mi tylko:
- mydelka
-oleju kokosowego
-podkladow do przewijania
-przewijaka
-falbanki pod materacyk
-zaslonek
wiekszosc juz jest w domu, a czesc zamowiona typu wozek, fotelik, meble
Chyba jestem zorganizowana dziewczynkaGosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
megg wrote:Asia to duzy chlopak
gratulacje
a jak jest ulozony?
trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
ja dzis ide na mikolajki do pracy, srednio mi sie chce bo moj szef juz potrafil mi napisac kilka dni temu mail - kiedy planoje powrot?
no bez jaj - ja jeszzce nie urodzilam!!
milego dnia -
Lady ja tez bym nie bagatelizowala problemu z piersiami, niestety ciaza. Tez nie jest najlepszy czas na takie wizyty bo jormony szaleja gruczoly sie powiekszaja piersi puchna i mi chirurg onkolog kazal na wizyte kontrolna przyjsc jak skoncze karmic... Ale ja juz wczesniej lazilam do niego ze wzgledu na guzek, a Ty jak nie bylas to polecam jak najszybciej sie udac chocby dla wlasnego spokoju... Jakiekolwiek zmiany nie sa normalne wiec lepiej to weryfikowac...
Nie wiem jak ze skierowaniem bo chodzilam prywatnie do dr. krzysztofa Szyszko w gdansku... Cud malina lekarztaki prawdziwy z powolania
A ja sie mecze od rana z uderzenia j goraca, ciagle mi goraco... Wypbrazcie sobie ze skrecilam kaloryfery otworzylam okno i leze nago... Bo sie cala poce... A temperatura normalna 36,1 ... Wiec nie wiem , czuje sie az slabo jakby mnie cos lapalo od tego ciepla ale gardlo nie boli kaszlu nie ma kataru tez nie... Wiec wydaje sie ze to hormony... Ale masakra poprostu...nie cce oziebiac organizmu ale jak sie ubiore albo zamkne okno to sie zapoce zaraz
-
Asiabsa przescieradelka z falbanka
ja chyba sie na takie pokusze :p ogolnie podobaja mi sie bardzo posciele Gluck
ogladalam w mama i ja i juz sobie wybralam
i moskitiere- mieszkam przy lesie i wiosna latem mamy tu morze owadow, od komarow to bylismy cali pociachani.. A ze przy wiekszym zamowieniu wysylka cree to juz teraz wezme moskitiere :p
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Bella wez zebys sie nie przeziebila. Moze napij sie zimnej wody.
Ja chodze do dr. Solskiej ona jest z wojewodzkiej onkologicznej na al.Zwyciestwa. Zawsze umawiaja mnie bez jakiejs zawrotnej kolejki bo jestem genetycznie obciazona nowotworem i guzów mam 5 -
Ej no są na wieksze łóżeczka. Prosze, tam masz cale zestawy poscieli tez. Bardzo fajne gatunkowo bo moja kolezanka kupila wszystko od nich. A przescieradla polecam w Akpolu na Jaśkowej Dolinie bo sa extra.
http://www.swiatmaluszka.com.pl/category/falbanki-pod-materacyk-falbanki-pod-materacyk-140x70cmWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 11:46