Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
bella84 wrote:O jaaa te z paszportu sa fatalne.... Ciezko na nich dobrze wyjsc, wiekszosc to jakby z kryminalu uciekla :p ja to wogole wole na nie nie patrzec Blee
-
Bella, dokładnie, jakby się z więzienia uciekło
Mój M ma podwójne obywatelstwo i do drugiego paszportu robił na szybko gdzieś koło ambasady i na nim to dopiero wygląda, dzieci by można straszyć
Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Patrycja20 wrote:Dzień dobry
My dzisiaj wizytujemy, zaraz się szykuje i jadę ze wszystkimi wynikami ze szpitala do mojego gin. zobaczymy co powie/
A Asia pewnie już po, czekamy na wieści!
Patrycja20, AsiaSzw lubią tę wiadomość
-
Patrycja powodzenia!
Ja wróciłam już, byłam w piekarni. A na śniadanko mam chleb z pokrzywą i różnymi ziarenkami. Ciekawe jak będzie smakował.
I jeszcze zrobiłam przed chwilą słodkie upominki mikołajkowe dla Poślubionego i naszego rodzeństwa
I się pochwalę wam
http://www.iv.pl/images/55742500967470219802_thumb.jpg
Gratis Norka i jej sadełko albo futerko zwisające
http://www.iv.pl/images/12287511970041741173_thumb.jpg
A teraz idę odkurzać i zetrzeć kurze, póki mi się jeść nie chceGosiak, megg, Patrycja20, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
bella84 wrote:Cath chyba 5 tygodni :p po skonczonym 37 tc jest ciaza donoszona :p
Witam z rana mamuskipo wczorajszym dniu planuje dzis slodkie lenistwo
maz juz mi zaraca uwage ze na tylku nie umiem wysiedziec i non stop latam gdzies, jak poszlam w srode na wigilie pracowa, to wyszlam o 14 a wrocilam ok 23 :p taki latawiec ze mnie
ale dzis przykuwam sie do domu :p ale za to posprzatam sobie
bella84 lubi tę wiadomość
-
ja niestety już sie załapałam na nowe prawko!!! I teraz już sa terminowe!!! Chociaż ja prawo jazdy robiłam na starych zasadach i miałam nadane uprawnienia bezterminowo to jak poszłam zmienić prawko po ślubie bo nazwisko i miejsce zamieszkania mi się zmieniło to już terminowo prawo jazdy jest. Masakra
angelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Witam się dziewczynki!
Januszkowa ja na popękane dłonie kładłam zawszę wazelinę żeby natłuścić, choć nigdy nie miałam tak stricte popękanych, a wysuszone bardzo.
Penelope witaj w klubie, ja równiez po czekoladzie i cytrusach mam zgagę, nie zawsze, ale jednak jest..
Cath gratuluję nowego tygodniaW nocy po przebudzeniu zastanawiałam się która z Nas pierwsza urodzi? Pewnie będziesz się "pchać" na podium!
Gosiu ja mam na 10:40, a Ty? Chyba żartujesz z tym zdjęciem paszportowym?!Ja paszport miałam wyrabiany raz w życiu i wyglądałam jak jakiś zbieg, szczur i paszczur! 3w1! NEVER!!! Co do nowego prawa jazdy... Wstrzymaj się, bo póki co masz pewnie bezterminowe? Jak zmienisz dostaniesz na 15 lat tak jak ja po zmianie - żałuję jak cholera!!! Wali mnie to, że to tylko "badania" do odbębnienia, nie podoba mi się to, że odebrano mi mój przywilej jakim było dożywotnie prawko!!!
Asiu trzymaj się dzisiaj! Bóg na pewno ma w opiece Twojego Dziadka, a On sam ma swojego wnuczka!
Bella ja mam stojak, bo będę kąpać Adunie w jej pokoju
Pia Gizela.. daj Merci!!!haha
Innym dziewczynom i bobaskom również gratuluję nowego tygodnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Patrycja20, Pia Gizela, Aagnieszkaa, Penelope, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:Gosiu ja mam na 10:40, a Ty? Chyba żartujesz z tym zdjęciem paszportowym?!
Ja paszport miałam wyrabiany raz w życiu i wyglądałam jak jakiś zbieg, szczur i paszczur! 3w1! NEVER!!! Co do nowego prawa jazdy... Wstrzymaj się, bo póki co masz pewnie bezterminowe? Jak zmienisz dostaniesz na 15 lat tak jak ja po zmianie - żałuję jak cholera!!! Wali mnie to, że to tylko "badania" do odbębnienia, nie podoba mi się to, że odebrano mi mój przywilej jakim było dożywotnie prawko!!!
Prawko mam terminowe, ze względu na wadę wzroku, sprawdzałam przed chwilą i mam do 2023, więc wymienię wszystko od razu.megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA no to zbyt wiele nie stracisz. Jaką masz wadę wzroku? Wiem, że kiedyś pisałaś o tym.
Ja sama mam astygmatyzm czyli według mnie "najfajniejsza" z wad. Niby powinna powodować zaburzenia widzenia w danym polu, ale ja tego nie wyczuwam. Mam wadę na lewym oku około 0,5 (nie wiem niestety czy + czy -, bo nie mam do tego pamięci) a taka wada to w sumie nie wada. Okularki nosiłam od 1-2 klasy podstawówki no i w gimnazjum mi je zdjęto ze względu na to, że oczko się poprawiło (wada znacznie zmalała, chyba z 1,75). Teraz się kontroluję co roku, żeby nie przeoczyć jakiś zmian. Mam bardzo dobra okulistkę, która tak na chłopski rozum mówi, że ta wada objawia się dopiero wtedy, gdy oko się zmęczy - czyli moje się nie męczą!?
Postawiłam się dzisiaj na wagę, ufff.. 80,5kg (a było 81,7! to pewnie przez obżarstwo i zaparcia, bo teraz troszkę przystopowały). Czyli 8,6kg na plusie, nieźle. W brzuszku mam około 99cm czyli powoli Was gonię!!megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
dzien dorby
Witamy sie i zegnamy
lecimy do poloznej, pozniej do kolezanki na ploty i jakies słodkosciowe zakupymini paczka dla R
a tak poza tym to znów 3-4 razy wycieczka do wc i ledwo zyje....ehhhhhhhhhh:)angelcia lubi tę wiadomość
-
Cath, chyba nie do konca mnie zrozumialas. Mi nie chodzi o to zeby kogos przekonywac. Masz prawo niewiedziec jak to jest rodzic. Ja rozumiem tez ze maz na patologi z innymi kobietami nie bedzie to jasne. Powiem ci jak wyglada porod w szpitlu na zaspie : przyjezdzasz ze skorczami co 10-15 min i trafiasz na porodowke nie patologie. Masz meza obok nawet i 24h prosze, dostaniesz strzala z oxytocyny i jest szansa ze sie przyspieszy, masz caly czas monitoring KTG no i oczywiscie prysznic, pilki itp. W Wejherowie jest nastawienie na porod "naturalny" czyli nie dostaniesz oxytocyny, nie masz ciaglego monitoringu KTG bo nie jestes na porodówce, nie masz prądów TENS, które oferują bo nie jestes na porodówce. Co jakis czas musisz pojs na sprawdzenie rozwarcia. I wszystko super powiedzmy puki z dzieckiem sie nic nie dzieje, ale skad masz to wiedziec ze tetno mu spada skoro KTG mialas godzine temu??? Wszystko okej jak rodzisz 12h no 18h kazdy inaczej to czuje. Ale jesli jedziesz do szpitala ze skorczami co 7 min o 14 w czwartek, okazuje sie ze ostatnie 16h w domu boli dalo tylko rozwarcie na 1 palec, a w piatek o 9 masz nadal bole co 5 min tym razem i rozwarcie na 1.5 palca po 19h w bolach to chyba jest cos nie tak. Nie spisz 2 noce, kiedy to odespisz? przeciez zaraz bedziesz z cyckiem wisiec. Dla mnie to odpowiednie wskazanie do 1.podania oxy, a jesli sie po 2h nic nie ruszy to do zrobienia cc.
Kazdy ma swoje zdanie, szanuje Twoje, ale akurat w Twoim przypadku kiedy malutka ma problem z serduszkiem szpital w Wejherowie omijalabym szerokim łukiem bo umówmy sie porod nie dotyczy tylko Ciebie, ale i dziecka. A no i gratki nowego tygodnia, pedzisz ze nie da sie ciebie dogonic
Ja po wizycie. Moj mały wielki człowiek waży 1477gw szoku jestem bo ja nic nie przytyłam
serce jak dzwon, przepływy w prawidłowe, szyjka bez zmian. Jupiii.. Rozmawialam z moim ginem o moim porodzie, a wlasciwie skierowaniu na cc bo mam od kardiologa wskazanie jak to mam zrobic, kiedy sie stawic czy anonsowac, wiec powiedzial mi ze na pewno zrobia mi na poczatku 38tc czyli wypada tak jak chcialam w pierwszym tygodniu ferii zimowych
Gosiak, megg, asia888, kasia_1988, słoneczna 85, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:A no to zbyt wiele nie stracisz. Jaką masz wadę wzroku? Wiem, że kiedyś pisałaś o tym.
angelcia lubi tę wiadomość
-
hejo
powiedzcie mi, czy w czasie ciąży pojawiające się zgrubienia bolesne w piersi są normalne?
3 dni temu pojawiło mi się takie spore zgrubienie zajmujące całą dolną część piersi, potwornie bolało... zaczęłam to ogrzewać i rozmasowywać, zmniejszyło się do rozmiarów powiedzmy 2x2cm i już się zmniejszyć nie chce
martwi mnie to, bo 3mce przed ciążą miałam wycieki z piersi... od krwistych po siarkowe...Lekarz wtedy nie reagował.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:52
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
AsiaSzw wrote:Cath, chyba nie do konca mnie zrozumialas. Mi nie chodzi o to zeby kogos przekonywac. Masz prawo niewiedziec jak to jest rodzic. Ja rozumiem tez ze maz na patologi z innymi kobietami nie bedzie to jasne. Powiem ci jak wyglada porod w szpitlu na zaspie : przyjezdzasz ze skorczami co 10-15 min i trafiasz na porodowke nie patologie. Masz meza obok nawet i 24h prosze, dostaniesz strzala z oxytocyny i jest szansa ze sie przyspieszy, masz caly czas monitoring KTG no i oczywiscie prysznic, pilki itp. W Wejherowie jest nastawienie na porod "naturalny" czyli nie dostaniesz oxytocyny, nie masz ciaglego monitoringu KTG bo nie jestes na porodówce, nie masz prądów TENS, które oferują bo nie jestes na porodówce. Co jakis czas musisz pojs na sprawdzenie rozwarcia. I wszystko super powiedzmy puki z dzieckiem sie nic nie dzieje, ale skad masz to wiedziec ze tetno mu spada skoro KTG mialas godzine temu???
Na mnie takie rzeczy strasznie działają i po nim stwierdziłam, że będę się trzymać od Zaspy z daleka.
Mam na razie totalny mętlik w głowie. Swissmed zamykają - w sensie będą się przenosić gdzieś na przełomie stycznia/lutego, więc bosko - akurat idealny czas wybraliStwierdziłam, że nie będę się stresować czy zdążę u nich urodzić czy nie... muszę się zdecydować na jakąś alternatywę.
Poza tym nie wiem czy podawanie oksytocyny jest takie ok... czytałam, że niekoniecznie, wtedy są też o wiele boleśniejsze skurcze. No i Zaspa nie daje opcji ZZO. W przypadku CC to nie ma dla Was znaczenia, ale ja się boję, że będę jednak musiała o to poprosić.
Na razie nastawiam się na Wojewódzki. Ale nagle straciłam "grunt pod nogami", bo wszystko już miałam zaplanowane a tu taka niespodzianka.
-
Lady MK ja poszlabym do onkologa z tym, bo to nie jest normalne, ani wycieki z piersi ani takie zgrubienie. Sama zastanawiam sie czy sie nie kopsnac bo mnie z kolei bardzo boli jedna brodawka i tez mam wrazenie jakby cos tam bylo. Zbadac sie nie zaszkodzi u profesjonalisty, a ten bez watpienia nim jest.