Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj na imprezie był kolega mojego M. który ma 3 córeczki, opowiadał trochę o porodach itp...
Mówił, że najbardziej liczy się termin z pierwszego USG, żeby go brać pod uwagę. Myślicie, że chodzi o usg między 11 a 13 tygodniem czy to pierwsze pierwsze? -
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Dziewczyny brzuszki piekne, pozutywnie zazdroszcze. Jak patrze na moj to tylko plakac mi sie chce ;-( caly popekany, skora nie wytrzymuje napiecia, z dnia na dzien coraz gorzej to wyglada ehhhh
wydam majatek po porodzie zeby sie tego paskudztwa pozbyc.
Mistrzyni, teraz takie cuda robią, że na pewno uda się zminimalizować te rozstępy. Moja kosmetyczka już mnie zapraszała 6 tyg po porodzie na mikrodermabrazję brzucha. A jak się skończy karmić to można zrobić mezoterapię, ona też spłyca wszelkie uszkodzenia skóry.
Zostało już tak niewiele, jak urodzisz dziewczynki, to ich uśmiechy na pewno wszystko wynagrodzą :*
A jak Franek zareagował na wieść, że będzie mieć dwie siostrzyczki? Bo w sumie nigdy o to nie pytałam
Trzymaj się dzielnie, jeszcze tylko 3 tygodnie, z tego co widzę po suwaczku :*
-
http://fajnamama.pl/sesja-na-porodowce-10-zdjec-ktore-trzeba-zrobic-pierwszego-dnia/
Ale się wzruszyłam... To my, już niedługo...
Gosia, na testerkach Tygrysek o tym pisała, bo mówili u niej o tym na szkole rodzenia- może ją dopytaj?MoniaP, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
cath wrote:Dziewczyny!!! Brzuch mi opadł !!! Jestem w szoku. Mama moja to zauwazyla i przyglądam sie w lustrze i rzeczywiście!!
To już chyba u Ciebie czasBrzuchy opadają w 8 m-cu a u Ciebie to już 34 tydzień
Kto wie, może Konstancja zamierza się ujawnić trochę szybciej.
Mój się nagle zrobił szpiczasty a potem nieco opadł. Ja nie zauważyłam ale mój G. mi to powiedział. Jedyne co to zauważyłam, że mnie wszystkie spodnie ciążowe zaczęły uciskać nisko czyli chyba faktyczne coś się dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 22:03
-
cath wrote:Dziewczyny!!! Brzuch mi opadł !!! Jestem w szoku. Mama moja to zauwazyla i przyglądam sie w lustrze i rzeczywiście!!
Cath, no to już ten czas u Ciebie, że brzuch może opaść. Mój cały czas jest nisko, więc nie wiem czy bymm zauważyła. A lepiej Ci się oddycha?
O matko, to my już niedługo rodzimy wszystkie!
-
nick nieaktualny
-
Angelcia, ale jak Tobie brzuch opadnie, to Ada Ci kręgosłup złamie - przecież ona się owinęła wokół niego
I na pewno poczujesz.
Żartuję oczywiście, myślę, że jeszcze trochę Ci urośnie, a potem chyba to widać - niektórym kobietom brzuch opada miesiąc przed, innym 2 tygodnie, a innym kilka dni przed porodem.
No i poznać można po wzmożonym parciu na pęcherz, bo dzidzia nas tam uciska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 22:25
-
Mój pcha dupkę pod prawe żebro właśnie, cały czas muszę siedzieć wyprostowana jak struna.
Idę do wanny się trochę zrelaksować, bo dziś cały dzień napięty brzuch - wczoraj łaziłam od 14, dzisiaj sprzątałam, potem byłam na spacerze i chyba przegięłam
Ciągle zapominam, że już nie jestem lekka i zwinna i latam jak z pieprzem!
Ciekawe co tam u Katiś, coś rzadko do nas zagląda ostatnio.Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zaraz wstawię zdjęcie z telefonu ostrzegam jakość nie najlepsza
niestety lumie mają to do sibie że kijowe foty robią a w aparacie mój mąż dziś rozładował całą baterie bo nagrywał swój samochód
No ja jestem przerażona. Czytałam że zazwyczaj opada tak 4 tygodnie przed ale może i 6 tygodni przed a może być i że pare dni przed porodem!!!!
A młoda jest ułożona tak jak zazwyczaj! czuje nogi, pupkę i plecki po tych samym stronach co ostatnio więc nie mozliwe a by zmieniła pozycję i ma już tak mało miejsca że już nie może pływać po całym brzuszku
MAsakra zaczynam się dygać!!!