WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, dziękuję dziewczyny :P no z przodu gruszka :P ale w ubraniu piłeczka haha :P

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na imprezie był kolega mojego M. który ma 3 córeczki, opowiadał trochę o porodach itp... ;)
    Mówił, że najbardziej liczy się termin z pierwszego USG, żeby go brać pod uwagę. Myślicie, że chodzi o usg między 11 a 13 tygodniem czy to pierwsze pierwsze?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Dziewczyny brzuszki piekne, pozutywnie zazdroszcze. Jak patrze na moj to tylko plakac mi sie chce ;-( caly popekany, skora nie wytrzymuje napiecia, z dnia na dzien coraz gorzej to wyglada ehhhh :-( wydam majatek po porodzie zeby sie tego paskudztwa pozbyc.

Mistrzyni, teraz takie cuda robią, że na pewno uda się zminimalizować te rozstępy. Moja kosmetyczka już mnie zapraszała 6 tyg po porodzie na mikrodermabrazję brzucha. A jak się skończy karmić to można zrobić mezoterapię, ona też spłyca wszelkie uszkodzenia skóry.
    Zostało już tak niewiele, jak urodzisz dziewczynki, to ich uśmiechy na pewno wszystko wynagrodzą :*
    A jak Franek zareagował na wieść, że będzie mieć dwie siostrzyczki? Bo w sumie nigdy o to nie pytałam :)
    Trzymaj się dzielnie, jeszcze tylko 3 tygodnie, z tego co widzę po suwaczku :*

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fajnamama.pl/sesja-na-porodowce-10-zdjec-ktore-trzeba-zrobic-pierwszego-dnia/

Ale się wzruszyłam... To my, już niedługo... :)

Gosia, na testerkach Tygrysek o tym pisała, bo mówili u niej o tym na szkole rodzenia- może ją dopytaj?

MoniaP, Lara 82 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Brzuch mi opadł !!! Jestem w szoku. Mama moja to zauwazyla i przyglądam sie w lustrze i rzeczywiście!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath może mała się ulozyla na dole.. Kurcze no niewiem

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny!!! Brzuch mi opadł !!! Jestem w szoku. Mama moja to zauwazyla i przyglądam sie w lustrze i rzeczywiście!!

To już chyba u Ciebie czas ;-) Brzuchy opadają w 8 m-cu a u Ciebie to już 34 tydzień ;-) Kto wie, może Konstancja zamierza się ujawnić trochę szybciej.
    Mój się nagle zrobił szpiczasty a potem nieco opadł. Ja nie zauważyłam ale mój G. mi to powiedział. Jedyne co to zauważyłam, że mnie wszystkie spodnie ciążowe zaczęły uciskać nisko czyli chyba faktyczne coś się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 22:03

relgwn15ilhiioyg.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a czujesz, że coś się może zbliżać??

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:

Cath, no to już ten czas u Ciebie, że brzuch może opaść. Mój cały czas jest nisko, więc nie wiem czy bymm zauważyła. A lepiej Ci się oddycha?
    O matko, to my już niedługo rodzimy wszystkie!

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, wrzuć zdjęcie, to porównamy!

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak faktycznie, przecież my lada moment rodzimy ;);) haaa

Cath wrzuć fotkę

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety nawet nie mowcie, ze Cath juz gnie w strone porodowki! Konstancja to madra dziewczynka i wie, ze to jeszcze nie pora!

ja nie wiem po czym poznam opadniety brzuch, bo oddycham caly czas tak samo, a brzuch maly wiec nie wiem jak opadnie...

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ale jak Tobie brzuch opadnie, to Ada Ci kręgosłup złamie - przecież ona się owinęła wokół niego :P I na pewno poczujesz.
    Żartuję oczywiście, myślę, że jeszcze trochę Ci urośnie, a potem chyba to widać - niektórym kobietom brzuch opada miesiąc przed, innym 2 tygodnie, a innym kilka dni przed porodem.
    No i poznać można po wzmożonym parciu na pęcherz, bo dzidzia nas tam uciska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 22:25

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej miałam parcie na pęcherz, a teraz wysoko pod żebra się pcha ten nasz synuś ;)

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pcha dupkę pod prawe żebro właśnie, cały czas muszę siedzieć wyprostowana jak struna.
    Idę do wanny się trochę zrelaksować, bo dziś cały dzień napięty brzuch - wczoraj łaziłam od 14, dzisiaj sprzątałam, potem byłam na spacerze i chyba przegięłam :/
    Ciągle zapominam, że już nie jestem lekka i zwinna i latam jak z pieprzem!

Ciekawe co tam u Katiś, coś rzadko do nas zagląda ostatnio.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue moze Ada tanczy na moim kregoslupie (taka alternatywa dla rury :D)?

Katis ostatnio widzialam tutaj, ale ciekawe co u Suri? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 22:33

Sue lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wstawię zdjęcie z telefonu ostrzegam jakość nie najlepsza :D niestety lumie mają to do sibie że kijowe foty robią a w aparacie mój mąż dziś rozładował całą baterie bo nagrywał swój samochód :D

No ja jestem przerażona. Czytałam że zazwyczaj opada tak 4 tygodnie przed ale może i 6 tygodni przed a może być i że pare dni przed porodem!!!!

A młoda jest ułożona tak jak zazwyczaj! czuje nogi, pupkę i plecki po tych samym stronach co ostatnio więc nie mozliwe a by zmieniła pozycję i ma już tak mało miejsca że już nie może pływać po całym brzuszku :)

MAsakra zaczynam się dygać!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też dostaje dreszczy jak tylko spojrze na aplikację w telefonie odliczajaca dni do porodu 49 !!!!!! Aaaa!!!!!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath za 2 tyg mozesz rodzic;)
    Ciekawe jak to wyglada :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawialam ostatnio, która z nas pierwsza urodzi ;)

Sue lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ