Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:dzień dobry
mamusie potrzebuję porady, szukam dobrego, bezpiecznego fotelika samochodowego...ktoś coś? Jakaś marka/firma , coś do polecenia?
miłego weekendu
http://fotelik.info/pl/testy/
Wg mnie ważne jest w którym roku ostatnio robiono testy.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara moja kuzynka mieszka w UK i tam kupowała obrączki i właśnie UK chyba słynie z takich dmuchańców. Dla nich to zwykły 'ring' i nawet brzegi są niewykończone jak trzeba (wiele razy mieli pokaleczone palce przez to, że gdzieś uderzyli itp) a obrączki nie bagatela - 600f.
Cięzko w dzisiejszych czasach o dobrego złotnika, który nie zrobi nas w konia! -
Nam w sklepie polecali foteliki cybex. Chyba tu ktos taki zakupil, megg albo Januszkowa?
Na pewno jest lepszy niz maxi cosi city a podobny do maxi cosi cabriofix pod wzgledem bezpieczenstwa.
My chcrmy z wozkiem kupic wlasnie albo cybex albo cabriofix.
przedszkolanka:), Januszkowa, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Tak, ja mam cybexa atona. Gosiak chyba też.
Pralka kupionaMogę odetchnąć z ulgą
Całą noc miałam w głowie tylko pranie i pranie, już nie wiem czy to to był sen czy takie majaczenie
Sue, megg lubią tę wiadomość
-
Słoneczna nie pomyliłaś się
na początku, nie wiedziałam kto mi cześć mówi, ale później skumałam, że to Ty
Dziewczyny ja jeszcze wrócę do ostatniego porodu styczniówki. Ta dziewczyna wczoraj zaczęła 37 tydz i w pon miała mieć zdejmowany pessar
Angelcia ja kiedyś mieszkałam na 9 piętrze... na balkon nie wychodziłam , bo się bałam;) tym bardziej, że miał on około 1x1 m.
Wyszłam dzisiaj z domu, myślałam, że jest ciepło, bo termometr pokazywał ponad 5 stopni. Dziwiłam się, bo było mega zimno. Na szczęście jestem już w domusłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Do mnie przyszła wreszcie zmywarka i piekarnik. Muszę kupić jeszcze okap.
Po przeprowadzce wciąż jesteśmy w powijakach, mam nadzieję, ze zdążymy dokończyć kuchnię przed świętami.
Na szczęście pralkę mam podłączoną i mogę powolutku prać.
http://iv.pl/images/23631383502396116338.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 14:48
megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzedszkolanko do 1000zł kupisz super wózek 2w1. Chociażby te z Raf-Pola są ładne i zgrabne!
Bietka ja byłam u Kuzyna i jak stanęłam u nich na balkonie... UMARŁAM! Był zrobiony tak trochę na skos, że jakby było mokro to bym się ześlizgnęła w stronę barierek! Nigdy więcej.
Zaraz jadę z Tatą do Ikei - muszę go troche wykorzystać z noszeniem tych cięzarów.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko, możesz też rozejrzeć się za używaną gondolką, a na spacerówkę wydać więcej - później.
Gondole raczej nie są zniszczone, bo są używane krótko, ja mam używany wózek (gondola używana była przez 4 miesiące, spacerówka już nie, bo babeczka dostała jakiś wózek na wypasie) i wyniosło nas to 700zł. Jeśli więc mi spacerówka nie będzie odpowiadać, to nie będzie mi żal kupować nowej, bo i tak cena bardzo okazyjnaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Wiecie co tak sobie oglądam zdjęcia. Zrobiłam album, w którym mam jedno zdjęcie z każdego tygodnia ciąży począwszy od szóstego. Wtedy wydawało mi się, że przecież brzuszek jest już widoczny;-) Wprawdzie zaczął wystawać ale tylko ja byłam w stanie to zauważyć. Kiedy do Was dołączyłam miałyśmy zapisane zaledwie 300 stron forum. Teraz jest tego prawie 1,5 tyś. Jak ten czas szybko leci... Tak mniej więcej od 14 tygodnia tak szybko wszystko mi upłynęło. Nie nadążam już. Tak przeżywałyśmy tu wszystkie objawy, kopniaczki itd. a teraz jesteśmy już taaak daleko albo i blisko;-)
Mój 6 tydzień
http://iv.pl/images/00944944103217496090.jpg
A teraz końcówka 32
http://iv.pl/images/86684368774083138059.jpg
Sorki za negliżWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 15:11
Sue, Lara 82, Penelope, Patrycja20, Januszkowa, Bietka, angelcia, asia888, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Nam w sklepie polecali foteliki cybex. Chyba tu ktos taki zakupil, megg albo Januszkowa?
Na pewno jest lepszy niz maxi cosi city a podobny do maxi cosi cabriofix pod wzgledem bezpieczenstwa.
My chcrmy z wozkiem kupic wlasnie albo cybex albo cabriofix. -
nick nieaktualnysoczewka w obrączce ma znaczenie jesli obrączka jest szeroko. poniżej 5mm szerokości nie ma wiekszego znaczenia. Co do gramatury to ja mogłam sobie ustalic grubość obrączki tj od 0,8-1,8mm. Wybralismy chyba 1,2 bo najzgrabniej wyglądały. Przy soczewcze to wygląda tak że na krawędziach grubość jest mała
LadyMK lubi tę wiadomość
-
Angelique, ale zgrabny brzuszek
i też mnie tchnęło do refleksji
To mój brzuch w 14tc:
A to zdjęcie zrobione dziś, z okazji rozpoczętego 32tc:
Angélique89, Penelope, Lara 82, Patrycja20, Januszkowa, ash, Bietka, gusiaa, kasia_1988, asia888, dorocia2324, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kupiliśmy wózek! Bazę i fotelik! Jupi!!!
I jeszcze polarkowy kombinezonik i spodenki ogrodniczki i 3 pary skarpetek z H&M. A ja mam tunikę i sukienkę na święta :)Jestem zadowolona i padnięta z wrażeń.
Powoli zaczyna się u nas w domu robić dzieciowoSue, asia888, Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Januszkowa, angelcia, Lara 82, Laurka lubią tę wiadomość
-
Mam Angelcia- duzo zalezy od tego ile i co zjem, no i od tego, jak królewicz sie ułoży:)
Czasami jak się tak wypnie, to brzuch mam dwa razy większydziś się jakoś skulił
Ale mi sie chce coś słodkiego!! Najchętniej zjadlabym bule z kremem czekoladowym! Hmm, chyba pojde do sklepu:)asia888, angelcia lubią tę wiadomość
-
LadyMK dzieki za podpowiedz z tym oscilococcinum! bede musiala zakupic!
niestety domowe sposoby kompletnie u mnie nie dzialaja! dalej sie mecze, noc byla koszmarnaa najbardziej martwie sie ze moje przeziebienie szkodzi maluchowi
Potwierdzam ze Prenalen to niestety pic na wode....
Angelique, Sue super brzuszki! mi tez po 20 tyg tak zaczal czas leciec ze niewiem kiedy to przelecialo!
widze ze nie tylko mnie do slodkiego ciagniemam mniejsze wyrzuty sumienia
Angélique89, LadyMK lubią tę wiadomość