WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś co do twojego krępującego pytania to myślę, że jak się zaczną skurcze to wszystko stamtąd wypłynie, razem z Twoim śluzem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam od koleżanki wielką torbę ubranek (tylko te pożyczone)czyli już od dwóch mam tyle, że szok jak ja to teraz wypiorę i poprasuję to nie wiem.
    A jeszcze od szwagierki nie wzięłam :-)No myślę, że pranie dla młodego będzie raz na tydzień bez problemu :-) super, a jak 2 tyg nie wypiorę to i tak będzie miał w czym chodzić :-)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie wózki :)

Angelciu a Twoja Ada rzeczywiście wokół kręgosłupa :-)

Ja również mam rzeczną mapę na brzuchu i piersiach i sine wokół pępka, więc to chyba norma :-)

angelcia lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam pół godziny temu :) Ale się nałaziłam :P
    Spotkałam się z koleżanką, wypiłam kawę a teraz mam zgagę :/ ble :)

Angelcia - świetny wózek, nie jestem w stanie dojrzeć co to za firma, a nie pamiętam na jaki w końcu się zdecydowałaś, ale wygląda świetnie!!
    Ten bujaczek też mi się podoba, zwłaszcza kolor - dużo jest takich pstrokatych, a mnie też zależy, żeby dzieciowe rzeczy mi w miarę pasowały do domu (może to głupie trochę:P)

Gosiak, sukienka jest przepiękna! Naprawdę, nawet gdyby nieciążowa była, to też zwróciłaby pewnie moją uwagę.

Pia, Brzuszkowy pięknie nam rośnie, trzymam kciuki za środową wizytę :)

Januszkowa - chyba znalazłam swoją zaginioną siostrę :P Ja mam w swoich szafach tak samo - majtki, skarpetki, rajstopy układam kolorystycznie. Zresztą wszystkie ubrania ;) Przynajmniej raz w tygodniu robię porządki w szafie ;) I też lubię prasować :P Skarpetki muszą być zawinięte w taką samą kulkę, bo jak jest większa, to mnie już razi :P
    Jak kupię szafę dla małego, to pewnie będzie podobnie :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to strój mojego młodego Kibica :P

fc5ph1.jpg

Angelciu, Mothercare niestety nie mają sklepu online ;/
    Teraz jest promocja, że przy zakupie 2 rzeczy, trzecia jest za grosz :) Za tego pajaca zapłaciłam 30zł a początkowo kosztował 100 :o!

Januszkowa, angelcia, Lara 82, Patrycja20, megg, Fedra, Gosiak, Laurka, Penelope lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :) moj tata wlasnie dziala z mebelkami, 4 h to chyba sama komode skrecal a teraz robi lozeczko:p lozeczko wzielam z innej kolekcji i jest w kolorze kosci sloniowej a mebelki biale :p ale wtopa :p ale spoko moze nie bedzie widac :D hehe
    Co do krwi pepowinowej to temat rzeka.. Podobnie jak temat szzepien zreszta byl to u nas nr 1 do rozpoznania..
    Zasiegalismy porady lekarzy w tym mojego ginekologa ktory jest tez swietnym onkologiem...
    I on osobiscie nie polecal poniewaz przede wszystkim tu dziala marketing i swietna reklama ale..
    Po pierwsze pobierajac krew pepowinowa nastepuje odpepowienie niemowlaka a wiec zamiat wszystkie komorki macierzyste trafic do dziecka czesc jest pobierana i do banku - czy to do re ze za ieramy dziecku ta czesc?
    Po drugie na swiecie podobno jest statystycznie tylko kilka przypadkow gdzie ta krew pomogla ale tez nie tylko ona , bo porcja pobrana w trakcie narodzin jest za mala by wystarczyla jako ratunek i dodatkowo musi i tak byc pobrana jeszcze krew z innego zrodla by porcja byla odpowiednia
    Po trzecie jesli dziecko zachoruje na bialaczke itp to i tak to samo dziecko nie moze skorzystac z tej samej krwi pepowinowej.. Skorzystac moze ale rodzenstwo
    Po czwarte trwaja badania co do mozliwosci wykorzystania takiej krwi pepowinowej.. Ale bardziej zaawansowane badania dotycza komorek macierzystych ktore mamy w swoim organizmie a nie tych z banku
    Po piate nawet jesli pobierzemy ta krew pepowinowa to po paru latach mrozenia i przechowywania najprawdopodobniej juz nic wartosciowego w tej porcji nie zostanie.... Bedzie bezuzyteczna
    Powiem tak... Nie narzekamy finansowo i jakikolwiek cien szansy jest dla nas argumentem by robic wszystko co mozna dla zabezpieczenia zdrowia naszego dziecka... Jednakze tutaj silne jest dzialanie marketingu.. A dodatkowo nie wiemy na 100% czy przedwczesne odpepowienie nie przyniesie gorszych skutkow dla naszego malenstwa... Wiec biorac za i przeciw mimo ze bylismy goraco nastawieni na pobieranie tak zrezygnowalismy i chcemy by mala dostala wszystko w dniu narodzin...

Gosiak, Laurka, sebza lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    jeszcze mozecie, korzystajcie z imprez :)

mnie szczypało po Clotrrimazolu strasznie.... :O
    ale to na poczatku, pozniej sie przyzwyczaiłam...

mac mirror- nic mi nie robił.....

pimafucin tez....

ciekawe jak bedzie po gyno :O

ja dzis tez snieta, chyba drzemke zalicze....wiatr sie u nas straszny porywa!!

Gosiak, nie pomoge w kwestii gier :/

czy ktoras z Was bedzie korzystała z banku krwi pępowinowej??
    Bo ja sie zastanawiam.....

Witam, przybywam ze styczniówek ;)
    Groszek na mnie w ciąży pimafucin działam przez ok. tydzień.. później wszystko wracało, za to z gynazolem wyleczyłam grzybka na dobre, także gynazol bardzo polecam i mam nadzieję, że pomoże!
    Pozdrawiam cieplutko!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue- fajnie, że ktoś jeszcze ma to samo co ja :D Miło mi, że nie jestem w tym osamotniona :D

Sue lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, my też nie pobieramy krwi. Dokładnie z tych względów, o których wspomniałaś. Mnie dodatkowo odstrasza ten marketing. Straszna jest ta manipulacja "tylko raz w życiu możesz pobrać życiodajną krew, która zagwarantuje w przyszłości niewiadomoco". No i cena też jest zawrotna :P

Mój syn chyba nie lubi świątecznych piosenek, bo się tak rzuca w brzuchu, a jak zmieniłam to się uspokoił :)

Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw o Sue to Riko Nano, podobny jest Expander Mondo jakbys byla zainteresowana :) co do bujaczka kolorystyka troche mi nie gra, ale pomysle jeszcze nad zmiana koloru scian i bedzie ok :D

Megg brakuje mi Ady u boku, ale poczekam cierpliwie :) poza tym wszystko procz mebli.

Angelique az bede musiala sobie wejsc na ta stronke.. moze zrobie sobie jakis prezent pod choinke :D

Francuska zeby nie bylo nie gniewam sie :) moj ma wlosy i na szczescie sie nie leni itp i tak jak przywioze Ade do domu to beda musieli sie poznac i wymienic bakteriami. Jesli zwierze jest zadbane i czyste to nie mam nic przeciwko zeby przebywal w otoczeniu Malca, ale tylko moje zwierze bo ja je znam najlepiej. Np kota bym nie dopuscila do dziecka, to tez taka moja filozofia :P boje sie kotow i ich zachowan.

Wrr ide z psiakiem! GARDLO ZACZYNA BOLEC!

megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    AsiaSzw o Sue to Riko Nano, podobny jest Expander Mondo jakbys byla zainteresowana :) co do bujaczka kolorystyka troche mi nie gra, ale pomysle jeszcze nad zmiana koloru scian i bedzie ok :D

Megg brakuje mi Ady u boku, ale poczekam cierpliwie :) poza tym wszystko procz mebli.

Angelique az bede musiala sobie wejsc na ta stronke.. moze zrobie sobie jakis prezent pod choinke :D

Francuska zeby nie bylo nie gniewam sie :) moj ma wlosy i na szczescie sie nie leni itp i tak jak przywioze Ade do domu to beda musieli sie poznac i wymienic bakteriami. Jesli zwierze jest zadbane i czyste to nie mam nic przeciwko zeby przebywal w otoczeniu Malca, ale tylko moje zwierze bo ja je znam najlepiej. Np kota bym nie dopuscila do dziecka, to tez taka moja filozofia :P boje sie kotow i ich zachowan.

Wrr ide z psiakiem! GARDLO ZACZYNA BOLEC!
    Na obrączki jest 20% zniżki, na pozostałą biżuterię 25% ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, mnie by taka kolorystyka właśnie odpowiadała - salon mam co prawda zielono-biały, kuchnie fioletowo białą, ale beż pasuje do wszystkiego :)

Ja wózek mam - Graco Symbio ;)
    A leżaczek mam Chicco Relax&Play granatowy, więc będzie mi pasować jak pięść do oka :) - dostaliśmy w prezencie od Pani od wózka, więc nie narzekam :P
    Dziecku jest wszystko jedno w czym leży, a wiadomo, że jego rzeczy staną się też częścią mieszkania, więc fajnie, jakby się zgrały z resztą.

Idę pod prysznic i spać, bo po dzisiejszym dniu padam na zęby!!

Pewnie jeszcze zajrzę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique Boże to ja tam wchodzę nim asortyment się wyczerpie!

Sue ja też byłam "napalona" na te Graco, ale jakoś nie wiem... Jak zobaczyłam ten riko to wiedziałam, że to "ten". Jak to się mówi.. darowanemu się w zeby nie zagląda, Maluchy nawet nie będą pamiętać, że miały taki bujak, a my przeżywamy najmniejszy szczegół!

Wieje jak cholera, gardło wypłukałam wodą utlenioną.. Szukam dalej tych mebelków, pewnie skończę w ikei :/

Angélique89 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja znajdę to zrobię fotkę i wkleję bo jak ścigałam to maz schował i nie wiem gdzie jest ehhh skleroza :)
    A i co jeszcze mi się przypomniało ze wszystko zależy od rodzaju matu plus czy jest to gładka obrączka czy ze wzorem... My mamy np w kratkę obrączki...

Pytałam męża gdzie schował moja obrączkę to mi odpowiedział "nie masz jej na palcu".... Ehhh może pozwli zrobić fotkę swojej to wtedy wkleję ;)
    Angélique89 wrote:
    Fedra a mogłabyś wkleić zdjęcie jak się ma Twoja obrączka po tych 8 latach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 22:42

Angélique89 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia mi wlasnie ta kolorystyka pasuje mega bo sciany chce miec u malego delikatnie szare i zolto mietowe dodatki. A wozek super. Podobny do mojego.
    Wiecie ze ten kurier chokerny nie przywiozl mi lozeczka :-( ciekawe kiedy czy jutro czy w poniedzialek dipiero przyjedzie zlamas jeden.

Odmeldowuje sie. Dobranoc.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    DZiewczyny kolejna styczniówka się rozpakowuje :))))

Na styczniowych mamusiach już 4 się rozpakowaly ;) jak pomyślę że ja mam termin za 1,5 msca to mnie trzęsie hehe

Fedra, Patrycja20 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co najlepsze to wcale ńie musi być ostatnia w tym tygodniu rodząca styczniowka bo z tego co czytam to u nich tam jest już naprawde mega...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 22:43

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    Gosiak polecam gre tabu lub finito :-)
    my mamy zwykłe obrączki półokrągłe 5mm szerokości. od wewnątrz płaskie bonie sa az tak szerokie żeby był problem z odparzaniem.
    Kupowalismy obrączki u jubilera, który jest rzeczoznawcą i biegłym sądowym. Sporo nam powiedział o obrączkach i to np. zaokrąglanie od wewnatrz to trochepic na wodę - jest mniej złota wtedy ;]
    Wszytskie sklepy typu yes apart itp oszczędzaja na złocie. I obrączki zazwyczaj sa cienkie. Tj u zwykłego jubilera macie po rpostu wiecej złota nic w yes lub aparcie.

Ja dostałam pierścionek zareczynmowy z yes - taki jak chciałam - wygląda troche jak obrączka. Połaczenie białego i żółtegozłota. Ale to białe sie wytarło tj w kilku miejscach, a mam dopiero 1,5 roku. Reklamowałam to to baba spojrzała na mnie jak na złodzieja. Generalnie to było żółte złoto powlekane białym. Gdyby częśc zbiałego złota była całkowicie wykonana z białego złota to by tego nie było....ehhh ale to nic ;]

u mnie połozna na sr mówiła, że po narozianch dziecka facet powinien kupić pierścionek lub bizuterię - że niby taki zwyczaj ;]
    Moja mam dostała od taty chyba kolczyki z brylantem.

Wspomniałam o tej TRADYCJI męzowi ;-)

Fedra, Angélique89, Laurka lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mam tak samo :)))

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia muszę sprzedać patent z tradycja mojemu mężowi tym bardziej ze mój pierścionek zaręczynowy musisz się przedzielił by zlesc mi z palca ;)

Dobra kobitki miłej nocki kto tam imprezuje to spokojnego szaleństwa idę spróbować spać ale wcześniej może coś jeszcze zjem ;)

Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ