WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy, właśnie wtrąciłam sandwicze z serem i sosem majonezowym - tak za mną chodziły, Janeczka zadowolona i zaraz idziemy spać.
    Aha, orkan Aleksandra się powoli zbliża...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zjadłam suchą bułlę i popilam spritem. Tak mi sie zachcialo, dobrze, że był w lodowce!! Nie pije takich rzeczy, ale potrzebowałam bąbelków :)

Już w łóżku, może cos poczytam, chociaż ostatnio ciezko mi się skupić na czymkolwiek:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mnie tez od czasu do czasu nachodzi chec na babelki! I nic innego nie moze mnie wtedy zadowolic. I wlasnie mi sie przypomnialo jak moja siostra cioteczna byla w ciazy - ona, ktora w ogole nie pila gazowanych napojow, nagle ciagle miala ochote na Coca-Cole.

Sylwia, Fedra ja juz mojemu mezowi zapowiedzialam, ze z okazji narodzin naszego dziecka bede chciala spersonalizowany wisiorek lub bransoletke. Nie dlatego, ze jestem lasa na bizuterie, ale dlatego, ze ta mi sie bardzo podoba. Wsadze tam chamsy, ktore beda nawiazywac do malenstwa ;) http://www.origamiowl.com/PWPShowCategoryProduct.aspx?ProgramCategoryId=5

Sue lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co spać, kiedy mdłości i zgaga są takie super...
    Ratunku...!!

• cath Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja wlasnie zaraz jadę na studia. Mam tyle energii jak nigdy;!!

Co do napojów gazowanych to przed ciaza wg nie piłam moze sporadycznie jak do drinka nic innego nie bylo a tak to wg zawsze soki! A w ciąży bym piła na okrągło na zmianę z sokiem pomarańczowym :D

Asiaa1201, Laurka lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! my już po śniadanku, idę się szykować bo jadę z mężem do jego pracy a potem zakupy! strasznie nie lubię ostatnio zostawać sama w domu, dobrze, że w weekend ma czasem możliwość mnie zabrać :)

CO do brzucha - na moim sporo popękanych naczynek,żyły raz widoczne bardziej raz mniej, zależy od dnia, linia powiedzmy, że jakaś jest, za to pod pępkiem mam brunatną plamę, jakbym się nie myła, no i prawie nie mam pępka, ale nie sądzę, że mi wyskoczy, bo miałam bardzo głęboki :)

Moja mama też po urodzeniu dostała kolczyki :) Ja chętnie też bym coś przygarnęła, ale prosić się nie będę ;P Powinnam nawet coś bardzo ekstra dostać, w końcu będzie syn! :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Dzisiaj mi się śniło, że urodziłam. Mam nadzieję, że to był sen proroczy. Rodziłam na tej samej sali, którą oglądałam w czwartek. Urodziłam tak szybko, że nie zdążyłam zażyć tych ziół, które dostałam od mojego tybetańczyka :D

Patrycja20, megg, Asiaa1201, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby sie sprawdzilo Gosia :)))

Gosiak lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czyli sandwicze sa recepta na takie sny? :D

Dziewczyny jak to jest.. Wy wszystkie zdrowiejecie to ja teraz będę chorować? I co, z porodem będzie tak samo? Wszystkie urodzicie, a ja będę na koncu? Zaczynam byc zła na Was! (Zartuje oczywiscie :P)

Wysłałam rano Mamę do apteki po Prenalen. Zjadłam śniadanko, wypiję zaraz herbatę malinową i wciągnę tą tabletkę, oby pomagały :(

I dupa, miałam jechać po meble i pojadę.. "łóżkiem do nieba". W takim stanie to nigdzie się nie wynurzę z domu :(

Gosiak lubi tę wiadomość

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana;)

Ja to pól nocy nie przespałam przez kaszel, tak mnie dusi;/ Dodatkowo moj syn zakatarzony,no ale co ja zrobie;(

Wyprasowałam wczoraj wieczorem wszystkie biale ciuszki co od siostry dostałam, myslalam ze kregoslup to mi wysiadzie wkoncu buuu;/

Milego dnia!

I do nas przyszlo wiatrzycho! A ze mieszkam na 7 pietrze to mam wesolo;)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja się zabieram za ogarnianie chaty, mam sporo energii a sen mnie jeszcze pozytywnie nastroił ;)
    Jeszcze jak czekałam na IP to sobie przypomniała, że wiesiołka nie połknęłam i łykałam :P
    M. pojechał strzelać, zabieram się za kuchnię, miłego dzionka Wam życzę.
    I dla wszystkich chorowitek - dużo zdrówka!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) ale mialam dzis spanie. W sumie wstalam o 8 a w nocy obudzilam sie 2 razy i za chwile znow spalam. Teraz juz po sniadaniu, ide sie ogarnac. A w Wawie tak ponuro dzis.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak czyli sandwicze sa recepta na takie sny? :D

Dziewczyny jak to jest.. Wy wszystkie zdrowiejecie to ja teraz będę chorować? I co, z porodem będzie tak samo? Wszystkie urodzicie, a ja będę na koncu? Zaczynam byc zła na Was! (Zartuje oczywiscie :P)

Wysłałam rano Mamę do apteki po Prenalen. Zjadłam śniadanko, wypiję zaraz herbatę malinową i wciągnę tą tabletkę, oby pomagały :(

I dupa, miałam jechać po meble i pojadę.. "łóżkiem do nieba". W takim stanie to nigdzie się nie wynurzę z domu :(
    Angelciu ja się leczyłam Prenatal Grip Care + oscciloccocinum. Ten zestaw na mnie działał, raz w tej ciąży tylko stosowałam syrop Prenalen...i niestety nic nie dał;/
    a głupio się przyznać, bo chorowałam 4 czy 5 razy... więc trochę wypróbowałam technik :P

DZIEN DOBRY!!
    mi się dziś śniły wojny i, że rzucam podpalonym węglem we wroga:| nooo...

Mężu z teściem pojechał z samego rana na wieś (będą robić regały do naszej piwnicy <3), a ja dziś sprzątam i jadę do rodziców na obiadek z bratową. Przy okazji zabiorę z domu pudło z ozdobami świątecznymi :))

Zanim pojadę to jeszcze posprzątam w domku, żeby był błyyysk :) tylko Michaela Buble sobie ściągnę hi hi

CO DO OBRĄCZEK
    My jak kupowaliśmy to Pani pokazała nam różne rodzaje i wyjaśniła na czym co polega zatem tak... są okrągłe, płaskie, okrągłe ze ściętymi bokami. Próby złota są różne, standardowe to 585. Dodatkowo są różne wykończenia od wewnątrz - czyli albo płaskie, delikatnie okrągłe bądź bardziej zaokrąglone. Wszystko zależy od gramatury. Totalnie płaskie (czyli niska gramatura złota) są niewygodne ;/ My mamy delikatnie zaokrąglone, czyli średnią gramaturę. Super wchodziły na palec i były wygodne te z najwyższą gramaturą, ale ze względów finansowych wzięliśmy średnią gram.

Nie znam się na terminach jubilerskich, więc opisałam "po swojemu" :P

ps no i my mamy błyszczące i w sumie już by się nadała do czyszczenia:P ale u mnie to ze względu na to, że ja robię w niej wszystko i często spotyka się obrączka z chemikaliami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 10:10

Angélique89, Lara 82 lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska ja bym się bała mieszkać tak wysoko, żyłabym myślą, że ten wieżowiec się rusza :) tak to jest żyć cały czas na parterze.

LadyMK mnie zawsze pomagal spray GardiMax, ale chyba jest zabroniony w ciązy..

"Ciąża i karmienie piersią
    W ciązy i w okresie karmienia piersią lub gdy istnieje podejrzenie, że kobieta jest w ciązy, lub gdy planuje ciążę, przed zastosowaniem tego leku należy poradzić się lekarza lub farmaceuty.
    W okresie ciąży i karmienia piersiąc w przypadku zdecydowanej konieczności stosować wyłącznie po konsultacji z lekarzem.

Ponad to lek zawiera alkohol (42,5% objętności etanolu), tzn. do 168mg w 5 dawkach, co jest równoważne z 0,85ml piwa lub 0,35ml wina w dawce. Należy wziąć to także pod uwagę u kobiet w ciąży oraz karmienia piersią."

:/ :/ :/ jak nie urok to... :) Ja mam tabletki prenalen gardło i też myślę, że nic nie dadzą, ale jak nie będę brać to się nie dowiem :/ A idąc do lekarza to też w sumie nie przepisze mi nic, co zwali mnie z nóg..

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, bo w sumie niewiele można w ciąży
    Mój mężul na gardło stosuje hallsy czarne.
    I ja też zaczęłam jak mnie gardło boli. One są meeega mocne, więc czasami nie daję rady całego wyssać :)

Wczoraj poszłam do gina podpytać o ten wymaz dodatni, on na luzie... totalnie, że nie ma się czym przejmować. Po urodzeniu dziecku zrobią badania i wtedy zdecydują czy trzeba leczyć czy nie.
    Trochę ten mój gin na luuuzie podchodzi... bo bratowa ma leukocytów 500 a max to 20 + ma erytrocyty w moczu 25 (max to 10), ale powiedział, żeby brała żurawinę z pokrzywą i tyle z leczenia... :/

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taką mam opryszczke, że zaczęła się pod nosem a wlazła już na usta i mam spuchnięte.. jak byłam wczoraj u rodzinnego to dostałam tabletki na tą opryszczkę, ale wczoraj taka duża nie była jak dzis cholera :/:/:/

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny taką mam opryszczke, że zaczęła się pod nosem a wlazła już na usta i mam spuchnięte.. jak byłam wczoraj u rodzinnego to dostałam tabletki na tą opryszczkę, ale wczoraj taka duża nie była jak dzis cholera :/:/:/
    Mi bardzo pomogło smarowanie olejem kokosowym, też miałam wielką - ale jak posmarowałam (dopiero po kilku dniach na to wpadłam) to raz dwa przestała rosnąć i zniknęła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi bardzo pomogło smarowanie olejem kokosowym, też miałam wielką - ale jak posmarowałam (dopiero po kilku dniach na to wpadłam) to raz dwa przestała rosnąć i zniknęła.

Właśnie wczoraj mi przyszedł ten olej także już sie biorę za smarowanie dzieki za pomysł Gosiu :)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Właśnie wczoraj mi przyszedł ten olej także już sie biorę za smarowanie dzieki za pomysł Gosiu :)
    Smaruj kilka a nawet kilkanaście razy dziennie, to sama natura.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    cze
    my mamy zwykłe obrączki półokrągłe 5mm szerokości. od wewnątrz płaskie bonie sa az tak szerokie żeby był problem z odparzaniem.
    Kupowalismy obrączki u jubilera, który jest rzeczoznawcą i biegłym sądowym. Sporo nam powiedział o obrączkach i to np. zaokrąglanie od wewnatrz to trochepic na wodę - jest mniej złota wtedy ;]
    Wszytskie sklepy typu yes apart itp oszczędzaja na złocie. I obrączki zazwyczaj sa cienkie. Tj u zwykłego jubilera macie po rpostu wiecej złota nic w yes lub aparcie.

Sylwia nie zgodzę się z Tobą, zaokrąglenie od wewnątrz obrączki to nie żaden pic na wodę ! NO chyba, że ktoś ma dmuchane obrączki, a to już różnica. Ja mam obrączki kupowane i robione na zamówienie u jednego z najlepszych jubilerów w Częstochowie. Nie w żadnym Aparcie, Yes czy takie tam. Mamy dość grube (ale nie szerokie bo dopasowane do naszych dłoni, a nie są one duże) z tzw. soczewką czyli uwypukleniem od środka. Przez to ważą więcej niż normalne ale nam na tym zależało bo jeśli kiedyś w życiu przyjdzie je poszerzyć chcieliśmy mieć z czego. Na drugiej ręce mam pierścionek w kształcie obrączki taki prosty od wewnątrz i naprawdę jest zasadnicza różnica w komforcie noszenia obrączki z soczewką. W jej zakładaniu i zdejmowaniu. Nigdy mi nie odgniata się na ręce nawet jak mi spuchną.

Nie wiem o czym ty mówiłaś ale soczewka w obrączce to nie żaden pic, przy czym zaznaczam nasze są pełne nie dmuchane, a takie też się zdarzają.

LadyMK lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ