Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia Gizela no zawsze to już coś, zawsze troszkę bliżej
Mamy gdzie mieszkać więc no stress, ale do mojego wymarzonego to jeszcze tak z 3-4 lata:-), ale co to wobec wieczności
. Teraz najważniejszy jest nasz brzuszkowy bo zawsze powtarzałam, że budowę zaczniemy jeśli będziemy mieli dla kogo
A ja wczoraj miałam atak spojenia spałam w pupą w górze i poduszką między nogami i dziś jest lepiej -
Dzien dobry
po wczorajszym usg, dziś całą noc śniłam sobie, że karmię maluszka....tylko, że ten maluszek miał już ponad 2 lata a ja mu cyca wciskałam hahaha
agaaa28 wrote:Chyba nasze bobasy podobnie rosnąKubuś w 30+4 dni też miał 1950 a niecały tydzień później 2050
Asiaa1201 wrote:Ale żeście naprodukowaly tych stron
Cath ten ordynator to bez duszny świr jakiś!
Nie dość że człowiek przeżywa, swoją sytuacje to on załamuje!! Co mu do cholery zależało włączyć te usg i sprawdzić!! Świnia normalnie!
Ja jestem ciekawa ile będzie ważył mój Jasiow 32 tc 1739g hmm
ja się urodziłam maleńka i to w terminie 2350g, mój brat przenoszony tydzień i 3450g
Ciekawe od czego to zależy.
Dziś przyszedł mi kocyk z allegro z misiem bardzo ładny i przytulny
A na dniach spodziewam się fotelika
ja też się rodziłam mała - tyle co ty prawie - 2300. Ciekawość mnie zeżre
słoneczna dziękuję za listękopiuję sobie
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Lara, nie stresuj się szyjką na tym etapie. Teraz ona już się może skracać bez żadnego zagrożenia. Mi się zaczęła skracać 7 tyg temu, nie mam pessara, a mimo to nadal jesteśmy w dwupaku. Moja szyjka teraz ma około 24-20 mm. Waha się, zależy kto mierzy, na jakim sprzęcie itd. Jest oczywiście zamknięta, ale młody ostro na nią napiera głową. Na usg widzę tylko maleńką szyjkę i wieeeeelką głowę.
Ta koleżanka o której pisałam miała szyjkę 17mm i nic się nie dzieje. Jeszcze chwila i lekarze przestają mierzyć szyjkę (przynajmniej u mnie) bo już będzie bezpiecznie i można rodzić. Także głowa do góry.
A materacy dla dorosłych nie widziałam. -
u mnie ani razu nie była mierzona szyjka...
Miesiąc temu jak zgłaszałam twardnienie brzucha to wziął mnie lekarz na fotel i sprawdził palcowo, mówił że z szyjką okMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Lara 82 wrote:Pia Gizela no zawsze to już coś, zawsze troszkę bliżej
Mamy gdzie mieszkać więc no stress, ale do mojego wymarzonego to jeszcze tak z 3-4 lata:-), ale co to wobec wieczności
. Teraz najważniejszy jest nasz brzuszkowy bo zawsze powtarzałam, że budowę zaczniemy jeśli będziemy mieli dla kogo
A ja wczoraj miałam atak spojenia spałam w pupą w górze i poduszką między nogami i dziś jest lepiej
My znowu zaryzykowaliśmy. W poprzednim miejscu nie mogliśmy sobie pozwolić na dziecko. Dlatego czekaliśmy na dobrą okazję i kredyt. A jak tylko przeprowadziliśmy się w ostatnich dniach kwietnia rozpoczęliśmy starania i się udałoGosiak, Lara 82, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mój ginek już dwa tygodnie temu nie mierzył szyjki. Ale ja go poprosiłam dla mojego własnego spokoju
Powiedział że już się nie mierzy szyjki na tym etapie ponieważ to normalne że się skracają bo dziecko cięższe i poród na tym etapie jest bezpieczniejszy niż wcześniej
A teraz jak do niego pójdę jutro to już wg się nie boję o tą szyjkę
Jakos już sie nie boję ze wcześniej urodze, Jak urodzę to urodzę przecież nie powiem "Konstancja siedz" Oczywiście lepiej donieść chociaż do 37 tygodnia ale to nasze dzidzie wybierają sobie kiedy chcą wyjść
sebza, Asiaa1201, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Cath, mam też podobne zdanie. Staram się już wyluzowywać, bo i tak tyle stresu było z tą szyjką, a jednak się wytrwało. Ja to czekam tylko na styczeń. To mi w pełni wystarczy
Jak czasami niektóre z Was piszą, że zastanawiają się, która pierwsza urodzi, to mi w głowie myśl się kołacze, że ja.. No ale zobaczymymegg lubi tę wiadomość
-
Sloneczna dzieki za liste bo poki co na SR nie mialam a ze tez zapisalam sie na nia o kilka tyg za pozno to nawet nie wiem czy sie zalapie :p
Co do wstawania w nocy u mnie dzisiaj bylo tylko 1 bo na nocduzo nie pilam a jak pije wiecej to nawet i 5 razy wstaje :p
Moj maz na szczescie sam zapytal o ksiazke bo chce poczytac wiec wyslalam mu Wasze propozycje i sama tez dzis sciagne z chomikuj
Od wczoraj pokoj dzieciecy mam otwarty i moja kotka czesto tam zaglada z ciekawosci chodzi i wacha a rzeczy narazie mam w salonie na kupce to juz wszystkie sobie obniuchalana sr wczoraj babka mowila ze jak mamy zwierze w domu to warto po wypraniu i prasowaniu poloZyc je na kota czy psa by bakterie przeszly :)Dzisiaj jeszcze dalam jej obniuchac lozeczko u gory i materacyk ale sie bala strasznie i zrobila sie niskopodlogowa :p
Teraz wypoczynek i potem mycie szafek i ukladankoa jutro usg 3 trym
-
CZeść. Ale dziś pospałam - obudziłam się o 9, co u mnie jest niespotykane.
Wczoraj Pan zadzwonił, że możemy już odebrać wózek no i czekam na moje przesyłki ubrankowe z Next, C&A i F&F. Już nie mogę się doczekać.
Podobno na którymś etapie III trymestru ruchy są rzadsze i chyba zaczynam to odczuwać. Czuję bardziej przeciąganie, wiercenie, nóżkę rączkę, ale kopniaki bardo już rzadko. Kuba chyba nie ma już tyle miejsca.
Powodzenia na wizytach! -
A no pewnie, nie każdy ma taką sytuację jak my. No mieszkamy sami, ale nie wynajmujemy, za dużo by pisać na forum, więc mogliśmy sobie pozwolić na dzidzi, no i nic nas nie goni z budową. Można powiedzieć, że teraz mamy prawie jak u siebie, choć nie po naszemu
-
Gosiak zapomniałam Tobie podziękować za podrzucenie linka kiedyś do zupa Babci Zosi. w zeszłym tygodniu 2 razy uratowały mi życie...
a co do języka niemowląt to też nie mogłam przebrnąć przez tą lekturę... dla mnie jest nijako napisana chociaż niektóre informacje wydają mi się bardzo istotne...Gosiak lubi tę wiadomość
-
Cześć
Wróciłam z metamorfozy i mam ombredziwnie mi się na mnie patrzy jak praktycznie całe życie miałam czarne włosy,a teraz taki brąz kasztanowy a końcówki miedziano-blondowe
Wczoraj jak siedziałam na fotelu fryzjerskim to Pola tak wierzgała kopytkami, że musiałam siedzieć mega wyprostowanaUsnęła podczas masażu głowy w trakcie mycia
Naszła mnie dziś taka refleksja. Jeszcze niedawno wspierałyśmy się kiedy to szyjki zaczęły się skracać, a za niedługo będziemy na to czekać
No i jeszcze tak siedziałam sobie wczoraj i się zastanawiałam jak to będzie jak mnie "chwyci" poród. Tzn nie boję się, tylko zastanawiałam się czy zaczną się skurcze, czy wody odejdą, gdzie będę, czy to będzie dzień czy nocjak zareaguje T
Aaa i od dwóch dni mdli mnie ;/sebza, justta, Sue, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Mi jest w ogóle trudno uwierzyć, że to już końcówka.. że styczniówki się rozpakowują.. że jeszcze chwila i u nas się zacznie.. Niby ciąża trwa długo, u wielu z nas z przygodami, ale w gruncie rzeczy ten czas szybko mija..
nieźle..Gosiak lubi tę wiadomość