X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela no zawsze to już coś, zawsze troszkę bliżej :-) Mamy gdzie mieszkać więc no stress, ale do mojego wymarzonego to jeszcze tak z 3-4 lata:-), ale co to wobec wieczności :-). Teraz najważniejszy jest nasz brzuszkowy bo zawsze powtarzałam, że budowę zaczniemy jeśli będziemy mieli dla kogo :-)

A ja wczoraj miałam atak spojenia spałam w pupą w górze i poduszką między nogami i dziś jest lepiej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    po wczorajszym usg, dziś całą noc śniłam sobie, że karmię maluszka....tylko, że ten maluszek miał już ponad 2 lata a ja mu cyca wciskałam hahaha
    agaaa28 wrote:
    Chyba nasze bobasy podobnie rosną :) Kubuś w 30+4 dni też miał 1950 a niecały tydzień później 2050 :)
    o ho ho to ciekawe jaki będzie efekt końcowy tych naszych dzieci:)

Asiaa1201 wrote:
    Ale żeście naprodukowaly tych stron ;)

Cath ten ordynator to bez duszny świr jakiś!
    Nie dość że człowiek przeżywa, swoją sytuacje to on załamuje!! Co mu do cholery zależało włączyć te usg i sprawdzić!! Świnia normalnie!

Ja jestem ciekawa ile będzie ważył mój Jasio ;) w 32 tc 1739g hmm
    ja się urodziłam maleńka i to w terminie 2350g, mój brat przenoszony tydzień i 3450g
    Ciekawe od czego to zależy.

Dziś przyszedł mi kocyk z allegro z misiem bardzo ładny i przytulny ;)

A na dniach spodziewam się fotelika ;)
    Jaki fotelik kupowałaś? i gdzie?
    ja też się rodziłam mała - tyle co ty prawie - 2300. Ciekawość mnie zeżre :P

słoneczna dziękuję za listę :) kopiuję sobie

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia chyba to to... Masakra co za uczucie !!!

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie stresuj się szyjką na tym etapie. Teraz ona już się może skracać bez żadnego zagrożenia. Mi się zaczęła skracać 7 tyg temu, nie mam pessara, a mimo to nadal jesteśmy w dwupaku. Moja szyjka teraz ma około 24-20 mm. Waha się, zależy kto mierzy, na jakim sprzęcie itd. Jest oczywiście zamknięta, ale młody ostro na nią napiera głową. Na usg widzę tylko maleńką szyjkę i wieeeeelką głowę. :) Ta koleżanka o której pisałam miała szyjkę 17mm i nic się nie dzieje. Jeszcze chwila i lekarze przestają mierzyć szyjkę (przynajmniej u mnie) bo już będzie bezpiecznie i można rodzić. Także głowa do góry.

A materacy dla dorosłych nie widziałam.

atdci09k89ytpjkc.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ani razu nie była mierzona szyjka...
    Miesiąc temu jak zgłaszałam twardnienie brzucha to wziął mnie lekarz na fotel i sprawdził palcowo, mówił że z szyjką ok

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Pia Gizela no zawsze to już coś, zawsze troszkę bliżej :-) Mamy gdzie mieszkać więc no stress, ale do mojego wymarzonego to jeszcze tak z 3-4 lata:-), ale co to wobec wieczności :-). Teraz najważniejszy jest nasz brzuszkowy bo zawsze powtarzałam, że budowę zaczniemy jeśli będziemy mieli dla kogo :-)

A ja wczoraj miałam atak spojenia spałam w pupą w górze i poduszką między nogami i dziś jest lepiej :-)

My znowu zaryzykowaliśmy. W poprzednim miejscu nie mogliśmy sobie pozwolić na dziecko. Dlatego czekaliśmy na dobrą okazję i kredyt. A jak tylko przeprowadziliśmy się w ostatnich dniach kwietnia rozpoczęliśmy starania i się udało :)

Gosiak, Lara 82, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginek już dwa tygodnie temu nie mierzył szyjki. Ale ja go poprosiłam dla mojego własnego spokoju :D Powiedział że już się nie mierzy szyjki na tym etapie ponieważ to normalne że się skracają bo dziecko cięższe i poród na tym etapie jest bezpieczniejszy niż wcześniej ;) A teraz jak do niego pójdę jutro to już wg się nie boję o tą szyjkę :) Jakos już sie nie boję ze wcześniej urodze, Jak urodzę to urodzę przecież nie powiem "Konstancja siedz" Oczywiście lepiej donieść chociaż do 37 tygodnia ale to nasze dzidzie wybierają sobie kiedy chcą wyjść :D

sebza, Asiaa1201, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec tego dobrego. Idę się umalować, ubrać i wychodzę. Mam dziś ambitny plan :D Poczta, zakupy gwiazdkowe dla męża i uczelnia.

Dobrego dnia!

relg9vvjrtqik460.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, mam też podobne zdanie. Staram się już wyluzowywać, bo i tak tyle stresu było z tą szyjką, a jednak się wytrwało. Ja to czekam tylko na styczeń. To mi w pełni wystarczy :)
    Jak czasami niektóre z Was piszą, że zastanawiają się, która pierwsza urodzi, to mi w głowie myśl się kołacze, że ja.. No ale zobaczymy :)

megg lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna dzieki za liste bo poki co na SR nie mialam a ze tez zapisalam sie na nia o kilka tyg za pozno to nawet nie wiem czy sie zalapie :p
    Co do wstawania w nocy u mnie dzisiaj bylo tylko 1 bo na nocduzo nie pilam a jak pije wiecej to nawet i 5 razy wstaje :p
    Moj maz na szczescie sam zapytal o ksiazke bo chce poczytac wiec wyslalam mu Wasze propozycje i sama tez dzis sciagne z chomikuj :)
    Od wczoraj pokoj dzieciecy mam otwarty i moja kotka czesto tam zaglada z ciekawosci chodzi i wacha a rzeczy narazie mam w salonie na kupce to juz wszystkie sobie obniuchala :) na sr wczoraj babka mowila ze jak mamy zwierze w domu to warto po wypraniu i prasowaniu poloZyc je na kota czy psa by bakterie przeszly :)Dzisiaj jeszcze dalam jej obniuchac lozeczko u gory i materacyk ale sie bala strasznie i zrobila sie niskopodlogowa :p
    Teraz wypoczynek i potem mycie szafek i ukladanko :) a jutro usg 3 trym :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść. Ale dziś pospałam - obudziłam się o 9, co u mnie jest niespotykane.
    Wczoraj Pan zadzwonił, że możemy już odebrać wózek no i czekam na moje przesyłki ubrankowe z Next, C&A i F&F. Już nie mogę się doczekać.

Podobno na którymś etapie III trymestru ruchy są rzadsze i chyba zaczynam to odczuwać. Czuję bardziej przeciąganie, wiercenie, nóżkę rączkę, ale kopniaki bardo już rzadko. Kuba chyba nie ma już tyle miejsca.

Powodzenia na wizytach!

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no pewnie, nie każdy ma taką sytuację jak my. No mieszkamy sami, ale nie wynajmujemy, za dużo by pisać na forum, więc mogliśmy sobie pozwolić na dzidzi, no i nic nas nie goni z budową. Można powiedzieć, że teraz mamy prawie jak u siebie, choć nie po naszemu :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziwne przeczucie, że Kuba urodzi się po terminie. Ciekawe jak to będzie...

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zapomniałam - zaczynamy 33 tydzień :) Jak to dumnie brzmi.

Chyba pora na drugie śniadanie - kanapeczki z nutellą

LadyMK, Sue, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak zapomniałam Tobie podziękować za podrzucenie linka kiedyś do zupa Babci Zosi. w zeszłym tygodniu 2 razy uratowały mi życie...

a co do języka niemowląt to też nie mogłam przebrnąć przez tą lekturę... dla mnie jest nijako napisana chociaż niektóre informacje wydają mi się bardzo istotne...

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Wróciłam z metamorfozy i mam ombre :D dziwnie mi się na mnie patrzy jak praktycznie całe życie miałam czarne włosy,a teraz taki brąz kasztanowy a końcówki miedziano-blondowe :P

Wczoraj jak siedziałam na fotelu fryzjerskim to Pola tak wierzgała kopytkami, że musiałam siedzieć mega wyprostowana :D Usnęła podczas masażu głowy w trakcie mycia :D

Naszła mnie dziś taka refleksja. Jeszcze niedawno wspierałyśmy się kiedy to szyjki zaczęły się skracać, a za niedługo będziemy na to czekać :D
    No i jeszcze tak siedziałam sobie wczoraj i się zastanawiałam jak to będzie jak mnie "chwyci" poród. Tzn nie boję się, tylko zastanawiałam się czy zaczną się skurcze, czy wody odejdą, gdzie będę, czy to będzie dzień czy noc :D jak zareaguje T :D

Aaa i od dwóch dni mdli mnie ;/

sebza, justta, Sue, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i dziś mamy 50- dniówkę :D Czyli 50 dni do porodu, a do donoszonej 4 tygodnie... 28 dni lalalalalaal :D:D

Sue, megg, Fedra, Januszkowa, Angélique89, asia888 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cześć :)
    Wróciłam z metamorfozy i mam ombre :D dziwnie mi się na mnie patrzy jak praktycznie całe życie miałam czarne włosy,a teraz taki brąz kasztanowy a końcówki miedziano-blondowe :P
    Poproszę o zdjęcie! :)

Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Gosiak zapomniałam Tobie podziękować za podrzucenie linka kiedyś do zupa Babci Zosi. w zeszłym tygodniu 2 razy uratowały mi życie...
    No to się bardzo cieszę :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest w ogóle trudno uwierzyć, że to już końcówka.. że styczniówki się rozpakowują.. że jeszcze chwila i u nas się zacznie.. Niby ciąża trwa długo, u wielu z nas z przygodami, ale w gruncie rzeczy ten czas szybko mija..
    nieźle.. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ